RSS Feed

ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ..Η ΗΡΕΜΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ..

 

 

 

 

 

 

Ο απόστολος Παύλος, μας συμβουλεύει μεταξύ άλλων, να εχουμε πάντα χαρα «Πάντοτε χαίρετε» Την συμβουλή του αυτή την επαναλαμβάνει αρκετες φορες Έτσι στους Φιλιππησίους γράφει· «Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε. πάλιν ερώ, χαίρετε» Συμβουλεύει δε με επιμονή και επαναλήψεις, τα όσα είπε στους Θεσσαλονικείς. Και το κάνει αυτό συστηματικά, δικαιολογούμενος συγχρόνως γι’ αυτή την επιμονή του. Λεει «Το λοιπόν αδελφοί μου, χαίρετε εν Κυρίω. Τα αυτά γράφειν υμίν εμοί μεν ουκ οκνηρόν, υμίν δε ασφαλές» .«Λοιπόν, αδελφοί, χαίρετε και ο Θεός της αγάπης και ειρήνης έσται μεθ’ υμών» «Ο δε Θεός της ελπίδος πληρώσαι υμάς πάσης χαράς και ειρήνη » Βλεπουμε οτι σε πέντε χωρία δεν μιλά απλα αλλα μας προτρεπει να χαιρομαστε. Στο τελευταίο δε χωρίο, εύχεται να ειμαστε γεματοι  από «πάσης χαράς».

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πάσης χαράς

 

Λογικο να σκεφθουμε.Γιατί ο απόστολος Παύλος είναι τόσο φορτικός στο θέμα της χαράς; Γιατί μεταξύ άλλων αρετών, όπως είναι η αγάπη, η ειρήνη, η πίστη, η ελεημοσύνη, η προσευχή, η εγκράτεια μας συμβουλεύει ¨απαιτεί¨ και εν τελει εύχεται ν’ αποκτήσουμε  τη χαρά  Ο ίδιος τονιζει, σε άλλα σημεία των επιστολών του, ότι Η Χαρά Είναι Στοιχείο Της Βασιλείας Του Θεού Και Καρπός Του Αγίου Πνεύματος. «Ου γαρ εστίν η βασιλεία του Θεού βρώσις και πόσις, αλλά δικαιοσύνη και ειρήνη και χαρά εν Πνεύματι Αγίω» «Ο δε καρπός του Πνεύματός εστιν αγάπη, χαρά, ειρήνη» Ετσι λοιπον εάν θέλουμε να δούμε αν κάποιος έχει Πνεύμα Άγιο και αν ζει από τώρα στην ατμόσφαιρα της βασιλείας του Θεού, Δεν κοιταμε εάν νηστεύει, εάν προσεύχεται, εάν αγρυπνεί, εάν είναι ελεήμων, αλλά και εάν είναι χαρούμενος.

 

 

 

Εάν τωρα παρατηρουμε ότι υστερούμε στο θέμα της βιώσεως της χαράς, θα ηταν καλο  να το αναφέρουμε στον Πνευματικο μας και να προσπαθησουμε με κάθε τροπο ν’ αποκτήσουμε Το Μεγάλο Αυτό Αγαθό Της Συνεχους, Καθημερινης Χαρας. Δεν Ειναι Ευκολο να το καταφερει κανεις και μάλιστα αυτό το πάντοτε, που μας  ζητά ο απόστολος Παύλος, όταν τοσα κακά υπάρχουν γυρω μας που μαυριζουν τη ζωη και  δεν εξαρτώνται από εμας τους ιδιους.Ο Μ. Βασίλειος μας λυνει την απορια τονιζοντας πως όταν λέει ο Παύλος Πάντοτε χαίρετε, Απευθύνεται Σε Εκείνον Που Ζει ¨Οπως Και Ο Παύλος¨.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πάσης χαράς

 

Που ζει εν Χριστώ και όχι κατά σάρκα.Έχει νεκρώσει τα μέλη τα επί της γης .Έχει την νέκρωση του Ιησού στο σώμα του (Β΄ Κορ. 4,10).  Που θεωρεί σκοπό της ζωής του το Χριστό Αυτόν τον ¨άνθρωπο¨, η λύπη δεν μπορεί καν να τον αγγίξει. Διότι δεν είναι τα γεγονότα που δημιουργούν χαρά ή λύπη αλλά η ¨διάθεση¨ που τα αντιμετωπίζουμε. Δεν υπόκειται η ευτυχία ή η δυστυχία στις εξωτερικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, αλλά στη θεώρηση που έχουμε για τη ζωή. Ποια είναι τα ιδανικά κι οι στόχοι μας οι σκοποί, κι οι επιδιωξεις  μας. Επομένως, ο απόστολος Παύλος καλωντας μαςνα χαιρομαστε.. δεν κάνει τίποτα άλλο, από το να μας προτρεπει ν’ αποκτή σουμε¨νουν Χριστού¨ Κι αμέσως μετά αφού πει «πάντοτε χαίρετε» συνεχίζει λέγοντας·«αδιαλείπτως προσεύχεσθε, εν παντί ευχαριστείτε».Δηλαδή η συνεχής χαρά, είναι συνδεδεμένη με τη συνεχή προσευχή και τη συνεχή ευχαριστία προς το Θεό, ασχέτως εξωτερικών συνθηκών και γεγονότων που αντιμετωπίζουμε. Και συνιστά πάλι ο Παύλος στην προς Φιλιππησίους επιστολή του, όπου αμέσως μετά την προτροπή «Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε. πάλιν έρω, χαίρετε», λέει·«Να μην έχετε καμία αγωνία κανένα άγχος, αλλά σε κάθε περίσταση να απευθύνετε τα αιτήματα σας στο Θεό με την προσευχή  και τη δέηση, που θα συνοδεύονται με ευχαριστία».

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Παντοτε Χαιρετε.

 

 

 

Συνεπώς χαρά είναι η αισιοδοξία. Η ηρεμία της ψυχής. Η έλλειψη άγχους και ανασφάλειας. Η πίστη ότι ο Θεός κυβερνά τον κόσμο και δεν είναι «απρονόητα τα ημέτερα».Η πίστη και η βεβαιότητα ότι θα ¨σταυρωθούμε¨,αλλά τελικά θα νικήσουμε· θα πεθάνουμε, αλλά θα αναστηθούμε· θα πονέσουμε κάποτε, αλλά αυτός ο πόνος και ελεγχόμενος και σχετικός και παροδικός θα είναι, εφ’ όσον ζούμε και πολιτευόμαστε κατά Χριστόν, και θα μας δοξάσει υπερβολικά και απροσδόκητα.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Παντοτε Χαιρετε.

Διότι λέει ο Παύλος· «Τα παθήματα της παρούσας ζωής δεν είναι τίποτα μπροστά στη δόξα που πρόκειται να φανερωθεί σ’ εμάς».Και όπως συμπληρώνει ο ίδιος στην Β΄ προς Κορινθίους (4,17)· «Η στιγμιαία ελαφρά θλίψη μας προετοιμάζει αιώνιο βάρος δόξας». Επομένως αυτά που είναι λυπηρά στους άλλους, στους πιστούς επιφέρουν πρόσθετη χαρα και ευφροσύνη.

 

Για ολους αυτους τους λόγους Παντοτε Χαιρετε.

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: