RSS Feed

ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ…ΑΦΕΣ ΑΥΤΟΙΣ..ΟΥ ΓΑΡ ΟΙΔΑΣΙ..ΤΙ ΠΟΙΟΥΣΙ..

Αποτέλεσμα εικόνας για Άνθρωπος

Ο Άνθρωπος  Γνωρίζει Τον Εαυτό Του, άλλος λίγο, άλλος περισσότερο  αναλογα με το περιβάλλον στο οποιο μεγαλωσε,  και τη μορφωση που πηρε.. Αυτό όμως που καλα γνωριζει είναι  τα κίνητρά του.  γιατί  κάνουµε κατι  και γιατί το λέµε.  Προσεξτε τωρα ο διαβολος μας εχει πείσει πως δεν υπάρχει, ετσι ανετα, κανει το κεφι του  απ το παρασκήνιο, σιωπηλα, με ανεση και υπομονη ο διάβολος δεν έχει καµίαν αντίρρηση σ’ ό,τι οι άνθρωποι κάνουν για τη σωτηρία της ψυχής τους  νηστείες, ελεημοσυνες, θυσιες,προσευχές, κι όλα αυτά µέχρι να ¨αντιληφθει¨ τα κίνητρά τους. Γιατί..τα κίνητρα.των¨θρησκευομενων¨ανθρωπων. µπορεί να τον ¨εξυπηρετούν¨ θαυµάσια.Εάν όλα γίνονται υποκριτικά ή από ένα κρυφό αίσθηµα ¨σπουδαιότητας¨,δεν εχει καμμιαν  αντίρρηση , άσε που βοηθα κιολας.

 

 

Συνηθως λέμε πως πιστευουμε,  γι αυτό κι ειμαστε καλοι ανθρωποι. Πίστη όμως.δεν είναι να λες στην εκκλησια  μαζί με τον ψάλτη  που σε παροτρυνει μαλιστα..«Πιστεύω εις ένα Θεόν,Πατέρα,Παντοκράτορα». Πολλοί , αντιλαµβάνονται την πίστη, ωφελιµιστικα.Ζητάνε συνεχώς από τον Θεό κάτι.

Αλλά πίστη δεν είναι να ζητάς κάτι από τον Θεό, πίστη είναι να ζητάς τον ίδιο τον Θεό  Ζητάµε  συνηθωςαπό τον Θεό ανταλλάγµατα. Αυτό κάνουµε οι περισσότεροι.

 

 


Ζηταμε τον παράδεισο, με κάθε καλη μαςπράξη. Όμως.Δεν είναι ¨αντάλλαγµα¨ ο παράδεισος.  Όταν αγαπώ, αυτό είναι παράδεισος. Είναι λάθος  ο τρόπος που οι περισσότεροι πιστοί ερµηνεύουν τον παράδεισο..  ¨είµαστε καλοί, θα πάµε στον παράδεισο¨  στην Εκκλησία όλα συµβαίνουν τώραΑκουσαμε σημερα. «Σήµερον κρεµάται επί ξύλου». Όχι πριν δυο χιλιαδες χρονια. Αυτη ειναι η αιώνιος ζωή,  Να γνωρισεις Αυτον  τον µόνον αληθινόν Θεόν. Αρα. δεν πάµε ούτε στον παράδεισο ούτε στην κόλαση.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για παράδεισο… ούτε στην κόλαση.

Είµαστε.απο τωρα.σημερα. στον Παραδεισο ή στην κολαση.  Για να σκεφθειτε λίγο έναν συνανθρωπό μας. με καρκινο στα κοκκαλα που μονο η λησμονια  της μορφινης τον καλμαρει ,κι αυτό για μερικες ωρες Αυτος βιωνει την κολαση μια κολαση δικη του,Αγνωστο για ποιον λόγο. Η αιωνιότητα που οι περισσοτεροι ας πουμε υποψιασμενοι,  εχουν κανει καραμέλα, συμφωνα με τα συμφεροντα τους. δεν είναι τόπος και χρόνος.  Είναι ¨τρόπος¨ ύπαρξης εδώ και τωρα  έτσι όπως ζουμε..  Πίστη, είναι να έχεις σχέση µε τον Θεό.  Πίστη είναι να έχεις ¨συναντήσει¨ τον Ιησού Χριστό. Είναι µια κατάσταση µυστηριακήΕνα μυστηριο Που δεν µπορούµε να προσδιορίσουµε µε τη λογική.Ας πουμε.Η προσευχή,  είναι  µια προσπάθεια συνάντησης µε τον Θεό. Αλήθεια, τι είναι ο Θεός,  Ο Θεός δεν ερµηνεύεται µε εκλογικεύσεις.  Δεν χωρα στην ανθρώπινη λογική. Οι περισσοτεροι ψαχνουνε το θελημα του Θεου.. Να αγαπάµε. Να αγαπάµε τον συνάνθρωπό µας, Αυτό είναι το θέληµα του Θεού.  να αγαπάµε τους εχθρούς µας, να προσευχόµαστε για όσους µας µισούν

 


Εάν µισουμε αυτόν που μας µισεί, έχει αραγε΄΄κάποιο αποτέλεσµα; Καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υµίν οι άνθρωποι, και υµείς ποιείτε αυτοίς οµοίως. Εάν αγαπάτε µόνο αυτούς που σας αγαπούν, το ίδιο κάνουν και οι αµαρτωλοί. Εάν βοηθάτε µόνο όσους σας βοηθούν, το ίδιο κάνουν και οι αµαρτωλοί. Δανείζετε µηδέν Απελπίζοντες, και έσται ο µισθός υµών πολύς, και έσεσθε υιοί Του υψίστου  Γίνεσθε ουν οικτίρµονες, καθώς και ο πατήρ υµών οικτίρµων εστί. Οικτίρµων. Φιλεύσπλαχνος. Ασύλληπτο νόηµα.  Ο άνθρωπος που έχει επίγνωση γίνεται ταπεινός.

 

 

Και η ταπεινότητα οδηγει Στην επιείκεια για τους άλλους.  Θεωρούµε τους εαυτούς µας ανώτερους, ευπρεπείς, σοβαρούς, δυνατούς, καλύτερους Και τους άλλους υποδεέστερους,  επειδή είναι διαφορετικοί.  Όμως δεν χρειάζεται να είναι  τίποτε άλλο ο άνθρωπος στη ζωή του  παρα  οικτίρµων.  Σημερα, παγκοσμια βιωνουμε  την θρησκευτικη βία φανατισμό και θανατο..

 

Αυριο είναι η.Ανασταση.Ο Χριστος ¨μας¨ φτύστηκε, ταπεινώθηκε, εξευτελίστηκε, µαστιγώθηκε, σταυρώθηκε Υπάρχει κάτι πιο υβριστικό,  κάτι πιο ατιµωτικό από αυτό;  Πως απηντησε; Ειπε..

 «Άφες αυτοίς, ου γάρ οίδασιν τι ποιούσιν».

Δεν Χρειάζεται προστασία ο Θεός από εµάς. Ζουμε, κι αφου ζουμε. κάνουμε λάθη. Σημερα ζουμε εναν τρόµο της αµαρτίας  Μιας αµαρτίας Που με τιποτα, δεν είναι προσβολή του Θεού,Δεν μπορουμε.. να προσβάλουμε τον Θεό. Με την  αµαρτία απλα.. αυτοκαταστρεφομαστε.με το να απομακρυνομαστε απ την αγαπη..Μεγάλη αµαρτία είναι  η παράβαση των βασικών εντολών.  Να µην αγαπάς τον Θεό και  να µην αγαπάς τον συνάνθρωπο.  Η αλαζονεία από τη µια και  ο εγωκεντρισµός  από την άλλη.  Στην παραβολή του πλουσίου και του Λαζάρου;  Ο πλούσιος απολάµβανε όλα τα αγαθά  που του πρόσφεραν τα πλούτη του, ρούχα και φαγητά.. Ο φτωχός Λάζαρος, µάζευε τα ψίχουλα  που έπεφταν απ’ τα τραπέζια του πλούσιου.  Ποιο ήταν τότε το µεγάλο αµάρτηµα του πλούσιο.

 

Δεν τον πρόσεξε καν τον Λάζαρο.  Ήταν τόσο απασχοληµένος  µε τον εαυτό του,  που δεν παρατήρησε τον συνάνθρωπό του. Τα πραγματα είναι απλά.Δικο μας το ζητημα πού θα στρεψουμε την προσοχη μαςωστε να κάνουμε παραδεισο το σημερα που είναι η συνοψη της ζωής μας Μονο το σημερα

Καλη Ανασταση..

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

4 responses »

  1. Καλη Ανασταση, Αντωνη..(Λαμπρη τη λέγαμε παλιοτερα..).

  2. Ευχαριστούμε για τις σκέψεις αυτές, Κοσμά, και αντευχόμαστε καλή και αληθινή Ανάσταση για όλους!

  3. Ευχες για πραγματικη Ανασταση σε ολους!

  4. Καλήν Ανάσταση,

    αγαπητέ κύριε Κοσμά Σεραφετινίδη!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: