RSS Feed

 Ο ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ ΑΔΕΝΑΣ και.. ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ..ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΡΓΗΣ..

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΡΓΗΣ..

Αποτέλεσμα εικόνας για θυρεοειδή

 

 

 

Ποσοι εχουν σκεφτεί ότι υπάρχει συσχετισμός ανάμεσα στον θυρεοειδή αδένα και στο έντερο.Οι αρχαιοι γιατροί – θεραπευτές Πίστευαν πως απ το έντερο προέρχονται οι ασθένειες.Σήμερα φαίνεται να υπάρχει έξαρση στις ασθένειες του Θυρεοειδούς ,κι αυτές εν μέρει να  συνδέονται με το έντερο που είναι η βάση του ανοσου συστήματος μας.Όταν καποιος έχει υποψία ότι ο θυρεοειδής του δεν λειτουργεί σωστά, κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις (αιματολογικές και υπέρηχο).Όταν ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί σωστά  δεν λειτουργεί όλο μας το σώμα σωστά.

 

 

 

 

 

Ο θυρεοειδής ρυθμιζει τις ορμόνες σ όλο το σώμα,βοηθώντας έτσι τα ζωτικά όργανα να λειτουργούν σωστά.

https://kosmaser.wordpress.com/2015/03/15/

Όταν δεν λειτουργεί σωστά ο θυρεοειδής , δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά ούτε η πέψη των τροφών.  Σε μια χρόνια υπολειτουργία του αδένα (Hashimoto Θυρεοειδίτιδα) και καθώς αυτός εκκρίνει λιγότερες ορμόνες, το σώμα υπολειτουργεί ως σύνολο.Όλες οι δραστηριότητες του επιβραδύνονται. Αυτό μπορεί να έχει ως επακόλουθο την δυσκοιλιότητα, και την δυσπεψία.

 

 

 

 

Σε μια χρόνια υπερλειτουργία του αδένα (Νόσος Graves) και καθώς αυτός εκκρίνει περισσότερες ορμόνες από τις απαιτούμενες,αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερλειτουργία του εντέρου και έτσι σε συχνές διάρροιεςΚαι στις δύο αυτές περιπτώσεις το γαστρεντερικό σύστημα υποφέρει.Οι ασθενείς συχνά παραπονιούνται για Πόνους και κράμπες στην περιοχή της κοιλιάς Δυσπεψία Αέρια Καούρες  (Γαστροισοφαγική παλινδρόμηση) Είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων που πάσχουν από κάποια χρόνια νόσο του θυρεοειδή αδένα παρουσιάζουν και άλλα χρόνια εντερικά προβλήματα όπως δυσανεξίες π.χ. στην λακτόζη, σύνδρομο ευερέ θιστου εντέρου (γνωστό και ως σπαστική κολίτιδα) και αυτοάνοσες ασθένειες όπως κοιλιοκάκη και  την Νόσος του Crohn. (Πολλοί ειδικοί διαφωνούν στο  αν το έντερο προκαλεί τα αυτοάνοσα νοσήματα ή στο αν συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. στο αν τα αυτοάνοσα προσβάλουν τελικά το έντερο)

 Νόσος του Crohn  

 

 

 

 

(ή αλλιώς κοκκιωματώδης κολίτιδα ή τοπική εντερίτιδα) είναι μια χρόνια φλεγμονή στο έντερο. Προσβάλει το βλεννογόνο και όλο το τοίχωμα του εντέρου. Η ασθένεια αυτή προχωρά σταδιακά. Μπορεί να πλήξει όλα τα μέρη του γαστρεντερικού συστήματος από το στόμα μέχρι τον πρωκτό.Τα κύρια συμπτώματα είναι κράμπες και πόνοι στην περιοχή της κοιλιάς όπως και διάρροιες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η διάγνωση της ασθένειας συχνά επιβεβαιώνεται μέσω της κολονοσκόπησης και της βιοψίας του παχέος εντέρου. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της παθολογίας της νόσου αποτελεί το διατοιχωματικό μοτίβο της φλεγμονής,καθώς μπορεί η φλεγμονή να εκτείνεται σε όλο το μήκος του εντερικού τοιχώματος. Εξέλκωση είναι το αποτέλεσμα που παρατηρείται σε εξαιρετικά ενεργή νόσο. Μικροσκοπικά οι βιοψίες του προσβεβλημένου κόλον μπορεί να εμφανίζουν φλεγμονή βλεννογόνου, που χαρακτηρίζεται από εστιακή διήθηση των ουδετερόφιλων εντόςτου επιθηλιου.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Κοιλιοκάκη

 Κοιλιοκάκη

Η κοιλιοκάκη είναι ενα αυτοάνοσο που επηρεάζει το λεπτό έντερο. Συμπτώματα της μπορεί να είναι διάρροιες και πόνοι στην περιοχή της κοιλιάς. Η αυτοάνοση διαδικασία ενεργοποιείται από τη γλιαδίνη, ένα συστατικό της γλουτένης.Η διάγνωση γίνεται με αιματολογικές εξετάσεις.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου

 

 

 Σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου

Το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου είναι μια τακτικά επαναλαμβανόμενη ευερεθιστότητα του εντέρου. Μπορεί να προκληθεί από περιόδους άγχους ή από ανθυγιεινή διατροφή. Συμπτώματα του συνδρόμου αυτού είναι πόνοι στην περιοχή της κοιλιάς, αέρια, διάρροια ή δυσκοιλιότητα.Η διάγνωση μπορεί να γίνει μέσω υπέρηχου ή και κολονοσκόπηση. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε και να φροντίζουμε το έντερο γιατί εκεί βρίσκεται το.. κέντρο του ανοσοποιητικού συστήματος.Αυτό μπορεί να γίνει με σωστή διατροφή,πολύ νερό και άσκηση.

 

 

 Πηγές: morbus-crohn-aktuell.de, http://www.internisten-im-netz.de,http://www.pta-aktuell.de/standards/repetitorium/news/6240-Reizdarm-und-entzuendliche-Darmerkrankungen, http://www.gesundheit.de/krankheiten/magen-darm/reizdarm/rds,

hassimoto.gr

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. Ευχαριστούμε για την αναδημοσίευση απο το http://www.hashimoto.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: