RSS Feed

ΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ..ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ..

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο χρόνος είναι ο καλύτερος δάσκαλος..

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για καλη χρονια

 

Το ήθος που δημιουργησαμε τις τελευταίες, δεκαετίες είναι ανθρωποκτό-νο.Θυμηθειτε πόσοι Αρχηγοι πεθαναν και ξεχαστηκαν εν τη ουσια.Ηρθαν γεμισαν με υποσχεσεις τον κοσμο, και χαθηκαν μεσα στη θυελα των προ-σωπικων νευρωσεων τους.

 

 

 

 

 

Μερικοι θα κατσουν στο¨σκαμνι¨σαν εξιλαστηρια, ανευ λόγου.Τη θεση τους, στη νομη της εξουσιας ,είναι προθυμοι να παρουν αλλοι, ρισκαροντας το πολυτιμοτερο πραγμα στη ζωη,που είναι η ψυχή κι ο χρόνος που μας δινεται, και δεν είναι απεριοριστος.Ο μέσος άνθρωπος,δηλαδη ολοι μας, δεν έχουμε επίγνωση του γεγονότος , κι απλα καταστρεφουμε τη ζωη μας 

Πασχιζουμε το συμφέρον μας, κι αδιαφορουμε για οτιδήποτε άλλο.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο χρόνος είναι ο καλύτερος δάσκαλος..

 

 

Εάν ο γειτονας μου δεν είναι καλά, αργά η γρήγορα δεν θα είμαι κι εγώ καλά.Υιοθετήσαμε Αξίες όπως η επιτυχία, ο πλούτος  η προβολή. Ο ¨ανθρωπος¨όμως χωρίς σχέσεις δεν μπορεί να ζήσει.Ο καθένας ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει για τον εαυτό του υλικά πράγματα.Τα υλικά πράγματα είναι ευλογία όταν τα βλέπεις σαν ευκαιρία προσφορας Στην κοινωνική κρίση , που ζουμε αντιλαμβανόμαστε ότι αυτά που είχαμε τα χάσαμε, πάει και τελείωσε..μερικοί πιστεύουν ότι θα υπάρξει τρόπος να τα ξαναπάρουν πίσω γελιούνται.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο χρόνος είναι ο καλύτερος δάσκαλος..

 

 

Οι οποιες ιδεολογίες έχουν προσφέρει κακές υπηρεσίες στον σύγχρονο άνθρωπο Δεν υπάρχει πιο εκστατικό πράγμα απ το να μοιράζεται κάποιος τα πιο βαθιά πράγματα που συμβαίνουν μέσα του και ίσως ακόμα και την κατάντια του. Οι Άνθρωποι έρχονται και φεύγουν χωρίς να αντι-ληφθούν τι είναι η ζωή. Είναι αραγε συμφορά να μου περιορίσουν την σύνταξη κατά 300 ευρώ και δεν είναι το ότι γίναμε θηρία; Ο θάνατός σου η ζωή μου να είναι η κυρίαρχη στάση ζωής; Τα πάντα πουλιόνταν,κι αγορα-ζονταν αυτό ήταν καταστροφή,κκι όχι η μείωση της σύνταξης. Χωρίς τον άλλο δεν υπάρχουμε, είμαστε μισοί.Ο καπάτσος κι ο έξυπνος βρίσκει ένα τρόπο να μην κάνει τίποτα και να τα έχει όλα. Λένε μερικοί ότι

πεινάνε, αλλά τι σημαίνει πεινάω; Με 3 ευρώ, ένας άνθρωπος , νοικοκυρης, και με πίστη στον εαυτο του, μπορεί να φτιάξει ένα φαγητό για μια οικογενεια.

Με τα ιδια λεφτα, τρως μια τυροπιτα κι ένα καφε.Αρα εξαρταται από σενα τι θα επιλέξεις.Αν σήμερα¨ απλώσει κάποιος το χέρι του¨ σ ένα πεζο-δρόμιο θα μαζέψει σε μια ώρα ένα δεκάρικο σίγουρα.Υπάρχει Η Δυνα-τότητα Να Μην Κάνεις Τίποτα και να ζήσεις μια ζωή χαρισάμενη. Καιρος να μαθουμε τι σημαινει προπονηση.Προ-πονώ; Σημαίνει ότι πονάω προη-γουμένως,ότι προετοιμάζομαι για τον πόνο που θα έρθει.Το κίνητρο για την δημιουργία,είναι η ανάγκη.Λένε Ορισμένοι Γονείς

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο χρόνος είναι ο καλύτερος δάσκαλος..

 

 

Μην Λείψει Τίποτα Στα Παιδιά Μου,και τους δίνουν χαρτζιλίκι διπλάσιο απ το βασικό μισθό,άρα γιατί, αυτός ο άνθρωπος, να πάει να δουλέ-ψει. Πόσοι νέοι άνθρωποι πραγματικά, δεν θέλουν να δουλέψουν,

δεν είναι ένας δύο.Λένε δεν βρίσκουν δουλειά.Και  εννοούν, ότι δεν βρίσκω μια θέση στο δημόσιο,να κάθομαι και να πληρώνομαι, αυτό έχουν μάθει.

 

 

 

 

Διότι Ο Άνθρωπος Που Δεν Προσφέρει, δεν δημιουργεί, που δεν αισθάνεται ότι είναι χρήσιμος σε κάποιον και σε κάτι, αυτός ο άνθρωπος έχει μηδενική αυτοπεποίθηση και πέφτει σε κατάθλιψη. το να βρεις δουλειά είναι δουλειά και τι σημαίνει αυτό;Ότι ξυπνάς στις 7 το πρωί και παίρνεις τους δρόμους και γυρίζεις στις 4 το απόγευμα, τότε θα βρεις δουλειά. Από την άλλη, όταν είσαι άνεργος δεν βάζεις όρους, Οποιαδήποτε Εργασία Θα Την Κάνεις. Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που χτυπούν μια πόρτα και λένε ό,τι χρειαστείτε, οποιαδήποτε στιγμή να σας βοηθήσω,που σημαίνει ότι ο άνθρωπος που θέλει, δουλεύει.ο βαθμός στον οποίο η μέση ελληνική οικογένεια ευνουχίζει τα παιδιά της είναι τεράστιος κι αυτή είναι η μεγαλύτερη συμφορά στην ελληνική κοινωνία.

 

 

 

 

Η ¨ελληνική οικογένεια¨ είναι φυτώριο ψυχοπαθολογίας Ευνουχίζει Συγκλονιστικά Τους Νέους Ανθρώπους. Βλέπετε οργισμένους νέους που κινούνται από ιδεολογικές αντιλήψεις,κατά βάθος είναι άνθρωποι που είναι οργισμένοι με τους γονείς τους.Οι θρησκευομενοι τωρα,δεν αφήνουν τα παιδιά τους να θυμώσουν μαζί τους, χρησιμοποιούν τον θεό για να

καταπιέσουν την μοναδικότητα του παιδιού.Το παιδί στην ουσία ¨υιοθετεί¨ τις ¨βρώμικες αξίες¨ των γονέων. Τι του πουλάνε τόσα χρόνια;

 

 

Το μικρό παιδί τι αποκομίζει από αυτό; Οτι ο κόσμος, εκεί έξω, είναι ζούγκλα κι όταν έρθει η στιγμή να βγει από την ¨κοιλιά της μάνας του ψυχολογικά¨, πως να βγει και που να πάει,έχει πανικό και οργή για τους ανθρώπους που τον ευνούχισαν. Κανεις δεν αναρωτιεται γιατί ο Χριστός, δεν ασχολήθηκε ούτε με την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ούτε με τον Ηρώδη, αλλά είπε ότι ¨εχθρός¨ του ανθρώπου είναι οι οικιακοί αυτού.

 

 

 

 

 

Αυτό Που Σώζει Είναι Η Εκκλησία, που είναι τρόπος ύπαρξης,οι πολλοί έρχονται και γίνονται Σώμα Χριστού. Σ αυτό το Σώμα Χριστού, μοιραζόμαστε Ότι Είμαστε Κι Ό,τι Έχουμε. Στην Εξομολόγηση πηγαίνουμε  με κάποια αισθήματα ενοχής για μια συγκεκριμένη πράξη ,αυτό δεν είναι μετά-νοια.Που  σημαίνει, αλλαγή τρόπου ζωής,όχι ν απαλλαγείς από την ενοχή,γιατί το έκανες και πώς το έκανες.Είμαστε μια  κοινωνια ορθοδοξη βασικα  90%  ορθόδοξοι, και ταυτοχρονα μια εγωιστική κοινωνία.Ασχολούνται οι¨θρησκευομενοι¨Χριστιανοί με διάφορα όπως το αν έφαγες λάδι την Παρασκευή και αγνοουν την πεμπτουσία της χριστιανικής διδασκαλίας,¨ο έχων δύο χιτώνες, να δίνει τον ένα¨ποιος σήμερα το κάνει αυτό; Η πίστη είναι βίωμα δεν είναι λόγια.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο χρόνος είναι ο καλύτερος δάσκαλος..

 

 

Ο άνθρωπος που πιστεύει,έχει μια ζωντανή σχέση με τον Χριστό, και δεν χρειάζεται να πει τίποτα αυτή την προσωπική σχέση, την ακτινοβολεί.Αυτός που προσπαθεί να αποδείξει ότι πιστεύει,είναι αυτός που δεν πιστεύει και προσπαθεί να παραπλανήσει και τον εαυτό του. Ο ¨άπιστος¨ Θωμάς,δεν είναι παράδει-γμα προς αποφυγήν αλλά προς μίμηση, αυτό είναι πίστη,τα άλλα είναι απάτη είτε με επίγνωση ,άρα παλιανθρωπιά, είτε χωρίς επίγνωση άρα νεύρωση. Η πίστη δεν έχει να κάνει με την λογι-κή,είναι μια άλλη διάσταση της ύπαρξης. Το Συναίσθημα είναι πέρα της λογικής, Η ύπαρξη  ¨θρησκειών¨ είναι η απάντηση του ανθρώπου για να αντιμετωπίσει τον φόβο του θανάτου,,οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις θρησκείες μ αυτό τον τρόπο,κι είναι αρκετές φορές που αυτό που αποκαλούμε θρησκεία, είναι παραφροσύνη κι εκμετάλλευση.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο χρόνος είναι ο καλύτερος δάσκαλος..

 

Πνευματική Ζωή Είναι Τροπος Υπαρξης,όχι ιδεολογία που διάβασα,μαθημα που εμαθα να λεω.η ζωή είναι ένα μυστήριο που δεν εξηγείται με τη λογική. Η αιωνιότητα δεν είναι τόπος ή χρόνος αλλά τρόπος.Η φύση της αμαρτίας είναιΟποιαδή-ποτε αυτοκαταστροφική ενέργεια του ανθρώπου.Κάτι με το οποίο ο άνθρω-πος στρέφεται εναντίον του,κι όχι κατά του Θεού. Ο Θεός δεν ¨προσβάλ-λεται¨ ο,τι και να του  πεις.Κολοσσιαίο σφαλμα των θρησκειων προς την ανθρωπότητα. Να Παρουσιάζουν  την αμαρτία ως προσβολή του θεού. 

 

 

 

 

Τελικα Το Κακο Που Με Καθοριζει είναι το κακό που κάνω εγώ στον εαυτό μου.Οχι, το κακό που μου κάνουν οι άλλοι αλλα αυτό που κάνω Εγώ Στους Άλλους Οι  σωστές επιλογές , καθορίζουν την ποιοτητα  της ζωής μας. Η  μεγαλύτερη μάστιγα στην εποχή μας είναι η κατάθλιψη.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο χρόνος είναι ο καλύτερος δάσκαλος..

 

 

Σκεφθειτε το λιγο.Δεν εχει κανεις διαφορετικη αποψη σ αυτό

 Η κατάθλιψη παρουσιάζεται κατά κανονα, στην μέση ηλικία,γιατί δεν μπορεί ο άνθρωπος να (από) δεχτεί ότι δεν είναι όμορφος, δεν δέχεται ότι γερασε.Λενε το κολλαγονο φταιει.Σιγουρα κι αυτό, όχι όμως μονο αυτο δεν υποπτεύεται αρνειται να δεχτει πως οι ρυτίδες είναι μια άλλη ομορφιά.Ο χρόνος είναι ο καλύτερος δάσκαλος αλλά δυστυχώς στο τελος σκοτώνει όλους τους μαθητές του.

Συμπερασμα..οσο έχουμε χρόνο  θεωρητικα πάντα, δεδομενου ότι το επισφαλές της υγειας μας νανουριζει εκμαυλιστκα. Εχουμε μια μοναδικη η ευκαιρια να μαθου-με τι γίνεται μετα και να προετοιμαστουμε.Χαιρετε.

 

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

3 responses »

 1. Λεει ο Γιαννης ..με τρια ευρω.. δεν γίνεται να θρέψεις μιαν οικογενεια..
  Αντε πάμε να δουμε αν γινεται..
  1-2 μεγάλο ξερο κρεμμύδι,σε λεπτές ροδέλες…0.013
  • Μισό κιλό μεσαία λευκά φασόλια, 0.60-0,90 ευρω
  (μουσκεμένα όλη τη νύχτα και στραγγισμένα)
  • 1 κλωνάρι σέλινο κομμένο σε μικρά κομμάτια, 0,05
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες, 0.09
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος, 0,09
  • Ελαιόλαδο 40-100 γραμμ ( 3,00 το κιλο) 0,30
  • Αλάτι-πιπέρι, 0,002
  Μαγειρεμα στην ταχεια κατσαρολα , για 0,45 λεπτα, 380 watts , (με το kw, στο 0,10 λεπτα )
  340 γραμ ψωμι 0, 39 ( στα Lidl)
  500 gram. Ελιες 0.90 ευρω στη βαρβακειο αγορα.
  500 γραμ χαλβα παραδοσιακο , ( στα Lidl) 1,05
  ( αυτος είναι το…κερασακι στην τουρτα..)
  Όλα αυτά μας κανουν 3,345 ευρω..
  Βγάζουν 4-5 πιατα..Θα μου πεις, και φτανουν;
  Θα σου απαντησω..
  εξαρταται απ το υλικο που κουβανας μες στην ψυχουλα σου , Γιαννακη..
  Αν είναι γεματο οργή, γιατι ψαχνεις και δεν βρισκεις δουλεια…Όχι.
  Αν πιστευεις ότι καποιοι άλλοι ( που είναι εξω απ το χορο) και λένε κουταμάρες, για το ότι μπορεις να εχεις ένα αξιοπρεπες φαγητό, υγιεινο, κι όχι κρεατα γεματα αντιβιοτικα κι ορμονες…
  μην κουραζεσαι , να βρες λυση.
  Θα σου πω μιαν ιστορια.
  Μια φορα δυο βατραχια επεσαν σε δυο καρδαρες γαλα.
  Το ένα ειπε μεσα του: Παει τωρα πνιγηκα, κι οντως πνιγηκε.
  Το άλλο ειπε όχι ρε, θα βγω, κι αρχισε να χτυπάει τα ποδια του..
  Λεει ο μυθος ότι έπηξε το γαλα και στο τελος πηδηξε μια και βγηκε.
  Υ.Γ. Θα σου συνιστουσα, φιλικα, μιας κι ειμαι μεγαλυτερος σου, να εισαι προσεκτικός όταν χαρακτηριζεις κάποιον…βολεμενο.

 2. Αρχιζουμε να το…σκεπτομαστε Ιφ..Και η αρχη, παντα , ειναι το 50% του ολου θεματος.Χωρια που καλυτερευουμε , χωρις να το καταλαβαινουμε.

 3. Μπράβο Κοσμά μακάρι να, σκεπτόμαστε και εμείς έτσι,Δεν είμαστε έτοιμοι για ώριμες σκέψεις,είμαστε ατομιστες,τα ριχνουμε όλα στις κυβερνήσεις,αλλά εμείς τι κάνουμε?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: