RSS Feed

Η..ΜΟΝΑΞΙΑ..ΑΠΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΙΟ …ΕΠΣΤΑΪΝ ΜΠΑΡ..

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΟΝΑΧΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΞΙΑ

Copyright https://kosmaser.wordpress.com/                     

 Αποτέλεσμα εικόνας για μοναξια

 

Ενα παλιό, συμπαθές, συναισθηματικά φορτισμένο άσμα, που συνέθεσε ο φιλέλληνας Εduardo Bianco , τους στίχους έγραψε ο μεγάλος Αλέκος Σακελάριος, και τραγούδησε η μοναδική Κακια Μένδρη.περιέγραφε την μοναξιά ως την πιό σκληρή παρέα.Οντως είναι σκληρή η μοναξια, όμως τώρα πλέον ξέρουμε οτι είναι και ύπουλη, μια και και ρημάζει την μόνη πραγματική άμυνα του οργανισμού μας το ταλαίπωρο ανοσο-βιολογικό μας σύστημα, που διαθέτει μηχανισμούς  άμυνας με εξειδίκευση και μνήμη.

 

  

Αποτέλεσμα εικόνας για μοναξια

            

Εχει την ικανότητα να αναγνωρίζει οποιαδήποτε ξένη ουσία και να αντιδρά κατάλληλα, ώστε να την εξουδετερώσει. Η ικανότητα αυτή του οργανισμού μας, να διακρίνει τις ξένες προς αυτόν χημικές ουσίες, και να ενεργοποιεί κύτταρα ,κυτταρική ανοσία, και κυτταρικά προϊόντα ,χημική ανοσία, όπως είναι τα αντισώματα, ώστε να τις εξουδετερώσει,ονομάζεται ανοσία.Η ξένη ουσία που προκαλεί την απόκριση του ανοσοβιολογικού συστήματος ονομάζεται αντιγόνο.

 

 

Σχετική εικόνα

                                                                      

Η μοναξιά τώρα,πέραν όλων των άλλων, τον καθιστά επιρρεπή σε καθε είδους νοσηρότητα  μας λένε οι αμερικανοί φίλοι μας.Πρέπει άραγε να τους πιστέψουμε; Προφανώς ναί. Το Ινστιτούτο Ερευνών Συμπεριφορικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Οχάιο,ανεκοίνωσε ότι οι μοναχικοί άνθρωποι έχουν συχνές ¨επανεμφανίσεις¨ διαφόρων ιών που βρίσκονται, ούτως ή άλλως, σε λανθάνουσα κατάσταση στο σώμα τους),σε σύγκριση με ό,τι συμβαίνει σ αυτούς που έχουν μια ¨γεμάτη¨ κοινωνική ζωή.

Δείτε τί σημαίνει να δημιουργείς φλεγμονές, και τί σε προστατεύει απ αυτές.

http://kosmaser.pblogs.gr/tags/flegmoni-gr.html ..

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μοναξια

 

 

Το πιό επικίνδυνο όμως είναι οτι ένας μοναχικός, εμφανίζει περισσότερες χρόνιες φλεγμονές στον οργανισμό του, λόγω της αντίδρασης στο χρόνιο στρες της μοναξιάς, κάτι που τον καθιστά πιο ευάλωτο, σε καρδιολογικές κατα κύριο λόγο, παθήσεις. Βλέπουμε λοιπόν πως, η κοινωνική απομό-νωση και το αίσθημα μοναξιάς, πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο, για τον φτωχό μοναχικό,μιας  κακής υγείας και της εμφάνισης πολλαπλών φλεγμονών,με μη υπολογίσιμες δυσάρεστες συνέπειες.  Σε  200 γυναικες, με μέση ηλικία 51 ετων, που είχαν επιζήσει από καρκίνο του μαστού,και 134 υπέρβαρους μεσήλικες , χωρίς όμως σημαντικά προβλήματα υγείας… έγινε ανάλυση δείγματος αίματος , για να εντοπισθουν αντισώματα κατά των ιών του έρπητα.  (κυτταρομεγαλοϊού και ιού Επστάιν-Μπαρ),τα οποία μπορούν να παραμείνουν χωρίς εκδήλωση  συμπτωμάτων στο σώμα εν υπνώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ,και να ενεργοποιούνται κατά καιρούς.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μοναξια

 

 

 

Εγινε συσχέτιση του  βαθμού μοναξιάς και έλλειψης κοινωνικών επαφών , με Το Επίπεδο Αντισωμάτων Στο Σώμα, Δηλαδή Εκείνων Των Πρωτεϊνών Που Βοηθούν Το Ανοσοποιητικό Σύστημα Να Τα Βγάλει Πέρα Με Τον Παθογόνο Μικροοργανισμό.και διαπιστώθηκε,πως όσο πιο μόνος ένιωθε, και ήταν κά-ποιος,τόσο περισσότερα ήταν τα αντισώματα κατά του ιού του έρπη ιδίως κυτ-ταρομεγαλοϊού στον οργανισμό του, γεγονός που σήμαινε ότι ο ιός ήταν πιο ενεργός.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μοναξια

 

 

Παράλληλα, μετρήθηκαν σε δείγματα αίματος, το επίπεδα των κυτοκινών ένα είδος πρωτεϊνών που δείχνουν Τον βαθμό φλεγμονής σε ένα σώμα, και  δια-πιστώθηκε πως , όσο πιο μοναχικός είναι και νοιώθει κάποιος, τόσο υψη-λότερα είναι τα επίπεδα ιδίως της κυτοκίνης ιντερελευκίνης.Η χρόνια φλε-γμονή με την οποία συνδέεται η εν λόγω πρωτεΐνη, έχει συσχετισθεί, από προηγούμενες μελέτες, με Στεφανιαία Νόσο, Αρθρίτιδα, Διαβήτη Τύπου ΙΙ.Άνοια, Και Αλτσχάιμερ .Εδώ Και Χρόνια ,είναι γνωστό, ότι το χρόνιο στρες ,ενισχύει την εσωτερική φλεγμονή.Η νέα έρευνα δείχνει ότι και η μοναξιά ,μπορεί να δράσειμε ανάλογο τρόπο, αφου η ίδια αποτελεί πηγή του χρόνιου στρες.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μοναξια

 

 

Οι Μοναχικοί Άνθρωποι Τείνουν Να Υπερ-Αντιδρούν Στα Αρνητικά Συμβάντα Της Ζωής Τους,με αποτέλεσμα η καθημερινότητά τους να είναι πιο επιρρεπής στο άγχος με  συνέπεια να διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του ανοσοποι-ητικού συστήματός τους. Για παράδειγμα, η συχνή επανεμφάνιση του λαν-θάνοντος ιού του έρπη,σ’ έναν άνθρωπο δείχνει ότι ο οργανισμός του βιώνει χρόνιο στρες,και η μοναξιά του είναι ένας παράγων που επιδεινώνει το στρες, άρα καθιστά συχνότερη και πιο επώδυνη την περιοδική εκδήλωση του έρπη. Και επειδή μπορεί να μη ξέρουμε και πολλά γι αυτόν τον έρπητα, λίγα λόγια για ενημέ-ρωση.Στον άνθρωπο έχουν ανιχνευθεί μέχρι σήμερα 8 ερπητοϊοί που φέρουν την επίσημο ονομασία Ανθρώπινος Ερπητοϊός 1-8 ή Human Herpes Virus 1-8 ή πιο απλά HHV 1-8.Στην καθημερινή και την κλινική πράξη, όμως, χρησιμοποιούνται κοινόχρηστες ονομασίες και συντμήσεις. Χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των ιών της ομάδας του έρπητα είναι ότι μετά την υποχώρηση της αρχικής λοίμωξης,δεν εγκαταλείπουν ή εκριζώνονται από τον οργανισμό του ανθρώπου, αλλά διατηρούνται σε λανθάνουσα κατάσταση, που αργότερα μπορεί να ενεργοποιηθεί και να προκαλέσει υποτροπιάζουσα πάθηση.

Copyright https://kosmaser.wordpress.com/

 

·         1 Ανθρώπινοι ερπητοϊοι

o    1.1 Απλός έρπης (HHV-1 και HHV-2)

o    1.2 Ανεμοβλογιά – Έρπης ζωστήρος (HHV-3)

o    1.3 Ιός Epstein-Barr (HHV-4)

o    1.4 Κυτταρομεγαλοϊός (HHV-5)

o    1.5 Ανθρώπινοι ερπητοϊοί 6 και 7 (HHV-6 και HHV-7)

o    1.6 Ερπητοϊός σχετιζόμενος με το σάρκωμα Kaposi (HHV-8)

·         2 Συχνές ή σοβαρές εκδηλώσεις

o    2.1 Επιχείλιος έρπης

o    2.2 Λοιμώξεις σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα


Συμπερασματικά,

προσπαθούμε να μην αφήνουμε το διαβρωτικό αίσθημα της μοναξιάς να απ-λώσει τα ¨πλοκάμια¨ του στα κέντρα του αμυγδαλοειδούς πυρήνα, του Ιπποκάμπου και του Ελικα του προσαγωγίου της ψυχής μας ο εγκέ-φαλος είναι το εκτελεστικό όργανο.Ο ηθικός αυτουργός της κατάντιας μας είναι η ψυχή μας.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μοναξια

 

Ενας απλός, εύκολος, και ευχάριστος τρόπος είναι να μάθουμε να χειριζόμαστε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, όσοι δεν ξέρουμε,και μεσω της εικονικής πραγματικότητας, να βρούμε φίλους, και να ¨εκδικηθουμε¨ την μοναξιά, μ αυτόν τον τρόπο, περιορίζοντάς την στο περιθώριο της ζωής μας.

Copyright https://kosmaser.wordpress.com/

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για μοναξια

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: