RSS Feed

ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ…ΠΙΤΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ..

Αποτέλεσμα εικόνας για πίτα Καισαρείας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οσοι την γεύτηκαν,δεν την ξέχασαν ποτέ.

Οσοι την αγνοούν,αυτοί χάνουν.

Σίγουρα δεν μπορεί ποτέ να γίνει

καθημερινή μας συντροφιά.

Ομως η γεύση της θα σας  ξετρελλανει.

Μιλώ για την πίτα Καισαρείας.

Τη λενε και παστουρμαδοπιτα.

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πίτα Καισαρείας

 

 

 

 

Σίγουρα την έχετε ακουστά , ή μπορεί να την είδατε στα μενού ορισμένων εστιατορίων Δοκιμάστε να την κάνετε μόνοι σας δεν είναι δυσκολη.Εννοείται για τα ευαίσθητα στομάχια, μετα 2-3 ώρες, ελάχιστη σόδα σ ενα φλυτζάνι νερό με 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι κι ένα κουταλάκι του εσπρεσο, σκουρα ζάχαρη, θα αποκαταστήσει την¨οξεοβασική ισορροπία¨ στο στομάχι μας, και τότε θα πάμε για ύπνο, εφ οσον τη φάγαμε βράδυ . 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πίτα Καισαρείας

 

 

 

 

Ομως πολλά είπαμε ελάτε να την φτιάξουμε, δεν είναι δύσκολη. Θα χρειαστούμε.

 

 

 

 

 

 

 

 

1 πακέτο φύλλο κρούστας.  

 

 

 

 

 

 

 

 

4 κουτ.σούπας φρέσκο βούτυρο ,που θα το έχουμε λιώσει ελαφρά, ξεχαστε τις τριτοκοσμικες μαργαρινες.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για παστουρμά

 

 

 

 

10-15 φέτες παστουρμά, με το τσεμενι του που θα τον διαλέξουμε να είναι με λίγο πάχος.Ο εντελώς άπαχος γίνεται ξερός και σκληρός

 

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

 

 

1/2 κιλό παραδοσιακό κασέρι.Αγαπώ εκείνο της Μυτιλήνης γιατί είναι πικάντικο

 

 

 

 

 

 

 

2 μέτριες σφιχτές ντομάτες.

Κύμινο,αν σας πάει η ιδιαίτερη γεύση του.

 

 

 

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

 

Κόβουμε το κασέρι σε λεπτές φετούλες  υπάρχει το σχετικό μαχαίρι. Αν έχουμε υπομονή, αποφλοιώνουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε  σε πολύ λεπτές φετούλες,και γι αυτό υπάρχει σχετικό όργανο

Τεμαχίζουμε τις φέτες του παστουρμά σε λεπτές λωρίδες Βουτυρώνουμε ένα μεσαίο ανοξείδωτο ταψάκι και στρώνουμε 3-4 φύλλα το ένα πάνω από το άλλο, αφού πρώτα τα βουτυρωσουμε μ ένα πινέλο σιλικόνης,αυτά με τις τρίχες είναι επικίνδυνα,αφήνουν τα ίχνη τους πάνω στο φύλλο,κάθε ένα χωριστά

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πίτα Καισαρείας

 

 

 

 

Στρώνουμε με αγάπη και προσοχή το κασέρι και τις λωρίδες τον παστουρμα πασπαλίζοντας με κύμινο,είπαμε αν σας πάει το κύμινο. 

Στρώνουμε από πάνω τις ντομάτες πασπαλίζοντας με λίγο αυθεντικό θαλασσινο αλάτι με τον μύλο μας.

Π ά ν τ α  αλατίζουμε την ντομάτα να το ξέρετε,και το υπόλοιπο κασέρι.

Σκέπαζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα 3-4 ακόμη αφού τα βουτυρώσουμε.

Μ έναν σωστό ανοξείδωτο κόφτη πίτσας την κόβουμε σ οτι σχεδιο προτιμάμε,και την ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς,για μισή ώρα πάνω κάτω.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οταν τη βγάλουμε απ τον φούρνο μας, την αφήνουμε να  ¨ησυχάσει ¨για 20 λεπτά  και μετά την τρώμε ζεστή με το ασύρτικο,αν έχουμε

 

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ¨πράσινο Βαρβαγιάννη¨ ούζο Μυτιλήνης .

 

 

 

 

Η εκπληξη φυσικά, για τους μη γνωρίζοντας είναι να το συνοδεύσετε με ¨πράσινο Βαρβαγιάννη¨  ούζο Μυτιλήνης .

Μόνο που δεν θα πρέπει ούτε να φάτε ¨ανόητες¨ τηγανητές πατατες,ούτε τίποτα άλλο αμυλούχο, ή αλλαντικό, ή ψωμί, ή μακαρόνια, ή κρεατικο.

Είναι πραγματι κά κρίμα να

¨π ρ ο σ β ά λ λ ε τ ε¨ την υπέροχα γευστική αυτή πίτα.Δοκιμάστε την.

 

 

Χαιρετε.

 

Advertisement

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Παράθεμα: ΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ…ΕΜΕΙΣ | true love

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: