RSS Feed

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ..ΑΡΡΩΣΤΙΑ..ΘΕΡΑΠΕΙΑ..ΛΙΤΟΤΗΣ..

Αποτέλεσμα εικόνας για υγεια

copyright   https://kosmaser.wordpress.com/

 

Παλια, πολύ παλια η ρηση¨Τελικά, όλα είναι θέμα τιμής ¨Όπως και το ότι ¨όλα εχουν μια τιμη..¨Αν κατι δεν αγοραζεται με πολλα λεφτά Αγοράζεται με εξω-φρενικα πολλα λεφτά.Υπάρχει μαλιστα και ένα σχετικο ανεκδοτο για την γυναι-κεια¨τιμη..¨όπου 100 δολλαρια  για να μιλάμε για πραγματικα νομισματα κι όχι υβρι-δια είναι εξευτελιστικη τιμή.Οχι όμως οι 300.000 δολλαρια.Όταν όμως η αξία, η αξιολόγηση, η αποτίμηση, αφορά αγαθα όπως η υγεια , ειπαμε η ¨τιμη¨είναι άλλο ανεκδοτο,τότε συμβαινουν ευτραπελα που θα πρέπει να μας προβληματίσουν βαθύτατα, γι αυτό που κατά καιρούς κραυγάζουμε

Πίστις εστι ελπιζομενων υπόστασις,που μπορει να κάνει , αυτό που λέμε¨τρελλα πράγματα¨, για να μην μεταχειριστουμε τον ορο ¨θαυματα¨.

copyright   https://kosmaser.wordpress.com/

 

 

 

Ακολουθει η σπαρταριστη διηγηση του Ζαχου, για ένα απ τα πολλα χαρα-κτηριστικα επεισοδια¨θαυματουργικων¨θεραπειων του με αλατονερο και σοδα,αλλα με πολλη , παρα πολλη πίστη.Λεει ο Ζάχος,Πριν μια εβδομαδα, συνεβη το περιστατικο που θα σας διηγηθω.Πάει ο Ανάργυρος Α. να πάρει την κόρη του από ένα πάρτυ, και εκει που συνομιλούσε με τους άλλους χαζομπα-μπαδες, αντελήφθη ότι οι 3 στους 5 ηταν ασχημα κρυολογημενοι.Τι ηταν να του μπει η ιδέα,¨Γυρίζοντας στο ¨σπιτακι¨ του , όπως χαρακτηριζει ένα πανασχημο μπετο-νενιο εξαμβλωμα 500 τετραγωνικων., ηδη ειχε τις πρώτες ενοχλησεις στο λαιμό.

 

 

 

Μεχρι τις 12 το βραδυ ετρεχε η μυτη του, τα Ματια, και το κεφάλι του βαρυ πέτρα. Την άλλη μερα το πρωϊ ηταν κρεββατωμενος, ανημπορος, και ¨άθλι-ος.¨Μια κι ο Αναργυρος μένει πιο κατω απ το σπιτι μου.Μια που η Μπέλλα η γυναικα του με παρεκάλεσε να πεταχτώ να του¨μιλησω¨γιατι αλλιως θα τον¨σκο-τωσει¨ Πήρα 3 απ τα μαγικά χαπάκια μου παντός καιρού καψουλες από ¨ζελατινα¨με σκουρα ζαχαριτσα, και πηγα. Οντως ειχε μια καταρροη, που όμως οφείλονταν στην επαφή του με το μολυσμενο περιβάλον. Τον εβαλα να ¨πλυνει¨προσεκτικα τη μυτη του με την ειδικη   απλουστατη όπως το αυγό του Κολομβου , πλαστικη συσκευή,

 

 

που οι πανεξυπνοι, πρακτικοι, γερμανοι φίλοι μας ειχαν φέρει στα καταστηματα τους πριν λίγο καιρό, χρησιμοποιώντας καθαρό θαλασσινο αλάτι μαζι με φαρμα-κευτικη σόδα. και λιγο αποχλωριωμενο χλιαρό νερό,ενώ τον έβαλα να παρακο-λουθει προσεκτικα όλη τη διαδικασια,εξηγώντας του τι ακριβως θα του κάνει το υπέρτονο αυτό αλκαλικο διάλυμμα στη μυτη, και τα ιγμόρεια. Μετα τις πλύσεις, τον έβαλα να καθισει σε μια πολυθρόνα και του εξεθειασα τις αρε-τες του φαρμακου που του έφερα, και πως σε 3 ωρες ακριβώς θα του περά-σουν όλα τα συμπτώματα. Του ειπα μαλιστα πως τότε , μετα από 3 ωρες , απλά θα σκύψει το κεφάλι του μπροστά, αφου γονατισει στο πάτωμα και διπλωθει στα δυο..και θα δει εκπληκτος να τρέχει απ τη μυτη του μισο φλυτζανι νερό , απ αυ-τό που ειχε πάει με τις πλυσεις στα ιγμορεια , και τερμα τα βασανα του.Στις 6 ωρες ακριβως θα πάρει τη δευτερη καψουλα ,και πριν κοιμηθει , αφου επανα-λάβει τις πλυσεις , την τριτη κάψουλα. Απλα θα προσέξει γιατι αφου ξαπλώ-σει θα ξαναδειασουν τα ιμορεια. Αλλα θα κοιμηθει σαν τον πουλάκι..

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοιμηθει

 

 

Φευγοντας καταλαβα ότι ηταν σαν υπνωτισμένος, αλλα το πιο σπουδαιο,ηταν πεπεισμενος ότι του έκανα μαγικά.Για να το κανουμε πιο απλο Ειχε πιστεψει απόλυτα, πως ό,τι του έκανα, τον θεράπευσε.Πράγματι την επο-μενη μέρα με πηρε η Μπέλλα γελώντας να με ρωτησει για το κοστος της αγω-γης.Το παρασυνθημα.Τα ακριβά φάρμακα,  όπως κι οι πανακριβοι διασημοι γιατροι ,με εξαιρεση ωρισμενους που ξερω, που ειπαμε θεραπευουν μόνο με το χαμογελο και την ηρεμη, υπνωτιστικη φωνη τους, ακόμη κι αν στην πραγ-ματικότητα είναι εικονικά, φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι τα φθηνά , τουλάχιστον έτσι πιστεύουν 8 στους 10  ασθενείς. Και αφού το πιστεύουν, η δύναμη του μυαλού τους αναλαμβάνει τα υπόλοι-πα. Αυτό συμπεραίνουν δεκαδες ερευνες με  χρήση εικονικών φαρμά-κων (πλασέμπο),που επιβεβαιώνουν τη δύναμη του νου,εσεις διαβα-ζετε πίστης, και κατά συνέπεια των ψευδοφαρμάκων στο οργανισμο μας. Τα πλασέμπο έχει αποδειχτεί ότι μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο, την κατάθλιψη, την οστεοαρθρίτιδα και και.

 

 


Όχι σπάνια, ένα τέτοιο εικονικό φάρμακο,
όπως έχουν δείξει οι κλι-νικές δοκιμές, φέρνει αποτελέσματα σχεδόν ίδια με εκείνα του κανο-νικού φαρμάκου. Κι ένα ακριβό ψευδοφάρμακο, φαινεται είναι πολύ πιο ισχυρό από ένα φθηνό.

 

 


Κατι σχετικο διαβαζουμε
στο περιοδικό της αμερικανικής Ακαδημίας Νευρο-λογίας «Neurology» Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και τους «The New York Times,ερευνητές,  του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι, ανα-κοίνωσαν ,παραπλανητικά, σε 12 ασθενείς με νόσο Πάρκινσον ότι θα δοκίμαζαν σ αυτούς δύο φάρμακα, ένα ακριβό με τιμή 1.500 δολαρίων ανά δόση κι ένα φθηνό των 100 δολαρίων.

 

 


Οι επιστήμονες δήλωσαν στους ασθενείς πως
τα δύο φάρμακα περιεί-χαν την ίδια δόση του ίδιου συστατικού, όμως οι διαδικασίες παραγωγής τους ήταν διαφορετικές,  και οι ερευνητές -υποτίθεται ότι-ήθελαν να συγκρίνουν την αποτελεσματικότητά τους. Στην πρα-γματικότητα, και τα δύο φάρμακα δεν περιείχαν τίποτε περι-σότερο από ένα διάλυμα αλατόνερου. 

 

 


 

Το ακριβότερο  πλασέμπο δούλεψε πολύ καλύτερα,προκαλώντας διπλάσια βελτίωση στα συμπτώματα των ασθενών από ό,τι το φθη-νό πλασέμπο, ενώ επέφερε και κατά 28% βελτίωση, σε σχέση με όποιον δεν είχε πάρει το ψευδοφάρμακο. Η καλύτερη αποτελεσ-ματικότητα του ακριβού πλασέμπο ήταν ορατή όχι μόνο από τα σω-ματικά-νευρολογικά τεστ που ακολούθησαν, αλλά και από την α-πεικόνιση του εγκεφάλου των ασθενών. 

 

 


 

Μάλιστα, η επίδραση του ακριβού εικονικού φαρμάκου ελάχιστα διέφερε από εκείνη της λεβοντόπα,  της πιο αποτελεσματικής και ευρέως χρησιμοποιούμενης μέχρι σήμερα δραστικής ουσίας στη θεραπεία του Πάρκινσον. Η λεβοντόπα δρα αυξάνοντας το επίπεδο ενός ζωτικού νευροδιαβιβαστή, της ντοπαμίνης, στον εγκέφαλο.«Ένας λόγος για τον οποίο η επίδραση (της τιμής) είναι τόσο μεγάλη, είναι ότι ¨εμπ-λέκεται¨ η ντοπαμίνη. Παράγουμε περισσότερη ντοπαμίνη, όταν έχουμε αυξημένες προσδοκίες αποτελεσματικότητας» δήλωσαν

 


Είναι αξιοσημείωτο ότι, όταν κάποια στιγμή
οι ασθενείς που συμ-μετείχαν στο πείραμα έμαθαν την αληθινή φύση της μελέτης, έμει-ναν έκπληκτοι ή αρνούνταν να το πιστέψουν. Είναι επίσης χαρα-κτηριστικό ότι όποιος ασθενής στη νέα μελέτη δήλωσε ότι εξαρ-χής δεν είχε μεγάλες προσδοκίες από τα (ψευδο) φάρμακα, είτε από τα ακριβά είτε από τα φθηνά, δεν εμφάνισε σχεδόν καθόλου βελ-τίωση. φαινoμενο nocebo 

https://kosmaser.wordpress.com/2013/05/20/

 

 

 

Ειπαμε πίστις ελπιζομενων υπόστασις. Χαιρετε. 

copyright   https://kosmaser.wordpress.com/

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: