RSS Feed

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΡΑΟΤΗΤΑ..ΦΑΡΜΑΚΟ..ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ..

Τι είναι η πραότητα, σε τι συνίσταται, ποιά είναι τα χαρακτηριστικά της; Στο Ευαγγέλιο, θα δούμε πώς διδάσκει και πώς περιγράφει ο Χριστός την πραότητα:«Μάθετε απ’ εμού ότι πράος ειμί και ταπεινός τη καρδία» (Ματθ. ια’ 29)

 

 

 

 Είναι γνωστό ότι το άγχος πλήττει το ανοσο μας σύστημακαι μάλιστα η παρατεταμένη επίδρασή του,μπορεί να προκαλέσει πολλά, μεταξύ αυτών και καρκίνο. Σύμφωνα με έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη, ο τρόπος που αντιδρά ο οργανισμός μας -μέσω του νευρικού συστήματος-σε συνθήκες άγχους.

 

 

 

 

που είναι ακριβώς το αντίθετο της πραότητος,παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση των όγκων.Μια νέα μελέτη, που επικεντρώθηκε στο Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα (ΑΝΣ), το οποίο ελέγχει όλες τις αυτόματες λειτουργίες του οργανισμού, όπως την λειτουργία της καρδιάς, της αναπνοής, της πέψης κ.ά.από το Ιατρικό Κολέγιο Albert Einstein στη Νέα Υόρκη , επικεντρώθηκε στους δύο κλάδους του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος: το Συμπαθητικό Νευρικό Σύστημα (ΣΝΣ) και το Παρασυμπαθητικό Νευρικό Σύστημα (ΠΝΣ). Το Συμπαθητικό Νευρικό Σύστημα προετοιμάζει το σώμα ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύσκολες καταστά-σεις,προκαλώντας την αύξηση του καρδιακού ρυθμούκαι του ρυθμού της αναπνοής σε αντίθεση με το Παρασυμπαθητικό Νευρικό Σύστημα, το οποίο βοηθά το σώμα να χαλαρώσει.

 

 

 

Η έρευνα έδειξε ότι το ΣΝΣ συμμετέχει στα πρώτα στάδια του καρκίνου του προστάτη και ότι το ΠΝΣ εμπλέκεται αργότερα, όταν πια ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί. Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κατά την προετοιμασία του οργανισμού να αντιμετωπίσει μια απειλή.π.χ. το άγχος, η πίεση απ την περικοπή των μισθών, συντάξεων, αποδοχών, εργασίας εκκρίνεται μια σημαντική ορμόνη, η νοραδρεναλίνη, η οποία συγκεντρώνεται στην επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων και συμβάλλει στην απελευθέρωση χημικών ουσιών που επιταχύνουν τη δημιουργία και την αύξηση των καρκινικών όγκων.Δυστυχώς, η συμβολή του ΠΝΣ, που έχει ηρεμιστική δράση, έρχεται πολύ αργότερα.

 

 

Οι νευρικές του ίνες απελευθερώνουν μια διαφορετική χημική ουσία, η οποία στέλνει σήματα στους συνδετικούς ιστούς που περιβάλλουν τα καρκινικά κύτταρα να αποχωριστούν τον όγκο και να μεταφερθούν σε άλλα μέρη του σώματος.Κατά την ανάλυση δειγμάτων από ιστούς που είχαν προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη διαπιστώθηκε ότι μέσα και γύρω από τους επιθετικούς όγκους υπήρχαν περισσότερες νευρικές ίνες.. σε σχέση με τους μη επιθετικούς όγκους. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Science.

 

 

Τώρα θα μου πείτε πως λέω εντελώς παράλογα πράγματα,που δεν συνδέονται μεταξύ τους.Ισως νάχετε δίκηο, όμως αν σκεφθούμε πως απ τη στιγμή που για κάποιο λόγο αποφυγή πτώχευσης, επειδή κάποιοι κατεχρασθησαν χρήματα του ελληνικού λαού.Μας περιόρισαν τις απολαύσεις και τη χαρά της ζωής.Εμείς θα πρέπει να γεμίσουμε φόβους, ενοχες, τρόμο για το αύριο, που θα μας δημιουργήσουν κινητοποίηση των σχετικών ορμονών, οι οποίες με τη σειρά τους, θα οδηγήσουν άμεσα ή έμμεσα σε καρκινογένεση .ερχόμαστε στα λόγια του Χριστού, που γνωρίζοντας πολύ καλά τί συμβαίνει, οταν μας καταλαμβάνει το άγχος μας συνιστά εδώ και 2000 χρόνια να είμαστε

πράοι και ταπεινοί στην καρδιά μας

για να μην την καταστρεψουμε άνευ λόγου, μια και είτε θυμώσουμε, είτε όχι, το κακό αυτοί θα το κάνουνε Κι ας μη συζητάμε και για άλλους.σωτήρες.Οι ¨Οικογένειες¨ μας τέλειωσαν.Εμεις ας έχουμε την ελπίδα μας σ Εκείνον.ΕτσιΤουλάχιστον θα έχουμε πραότητα και ειρηνη στην καρδιά μας.

Χαίρετε

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: