RSS Feed

ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΣ..ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ…ΦΡΕΝΑΠΑΤΗ..

Ο φαρισαϊσμός αποτελεί κοινό γνώρισμα των ανθρώπων, που οχυρωμένοι πίσω από κάποια στάση, ακόμη και όταν δεν πιστεύουν σε τίποτα, εχθρεύονται μόνον ή λοιδορούν.Η απόρριψη κάθε μορφής ¨επίγειας εξουσίας¨ εκ μέρους του Ιησού είναι απερίφραστη.Η οικουμενικότητα των λόγων του καταφαίνεται ακόμη περισσότερο στο:

«Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί,

ότι οικοδομείτε τους τάφους  των προφητών και κοσμείτε τα μνημεία των δικαίων και λέγετε˙ ει ήμεν εν ταις ημέραις των πατέρων ημών, ουκ αν ήμεν κοινωνοί αυτών εν τω αίματι των προφητών˙ ώστε μαρτυρείτε εαυτοίς ότι υιοί εστέ των φονευσάντων τους προφήτας….».

(Αλίμονό σας, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί κτίζετε  τους τάφους των προφητών και στολίζετε τα μνημεία των δικαίων και λέτε, «αν ζούσαμε στις ημέρες των πατέρων μας δεν θα παίρναμε μέρος στο φόνο των προφητών». ΄Ώστε ομολογείτε ότι είστε παιδιά εκείνων που σκότωσαν τους προφήτες).

Και ακολουθεί ο τρομερός λόγος:  

Αμήν Λέγω Υμίν, Ήξει Ταύτα Πάντα Επί Την Γενεάν Ταύτην

Όπως η «καταβολή του κόσμου» δεν έχει να κάνει με την εβραϊκή κοινότητα και θρησκεία, έτσι και η έκφραση «γενεά ταύτη» δεν αναφέρεται μόνο στη γενεά που ζούσε κατά την περίοδο της εμφάνισης του Χριστού επί της γης..αλλά σε όλη την περίοδο της διάδοσης του αγγέλματος του Ευαγγελίου, στην απόρριψή του, και στα τρομερά δεινά που θα ακολουθήσουν αυτή την απόρριψη.Οχι ως εκδίκηση εκ μέρους του Θεού ή εκδήλωση της οργής του, αλλά ως συνέπεια της όλης συμπεριφοράς της ανθρωπότητας.

( ο Πνευματικος Νομος που λέγαμε..)

Η εκδίκηση και ο όλεθρος δεν ανήκουν στον Θεό (της αγάπης και της  ταπεινοφροσύνης), αλλά στις πλέον τερατώδεις και αιμοδιψείς αρχαϊκές θεότητες που, παραδόξως, παρά την οργιώδη τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, όπου όλα θεωρούνται επιτρεπτά, αναβιώνουν σ το πνεύμα του κόσμου μας.Ο Ιησούς ουδέποτε καταδικάζει Τους Τελώνες, Τις Πόρνες Και Τους Αμαρτωλούς, (με τους οποίους συντρώγει), αλλά είναι αμείλικτος κατά των Φαρισαίων και Γραμματέων.

Καυτηριαζει.. στο πρόσωπό τους την υποκρισία, την αρπαγή, την απληστία, το φθόνο, όλα εκείνα που εμποδίζουν τον ¨άνθρωπο¨ να μπει στη βασιλεία του Θεού και να ανοιχτεί στο ¨πλήρωμα¨  της ζωής. Οι Φαρισαίοι και οι Γραμματείς είναι οι τοποτηρητές του Νόμου. Οποιαδήποτε παρέκκλιση ή παράβαση μπαίνει στο στόχαστρο της μομφής και της κατάκρισής τους. Θωρακισμένοι πίσω από το γράμμα του Νόμου, πίσω από αυτό που κατέχουν και τους κατέχει, είναι αυτάρκεις, πλούσιοι και ισχυροί. Η ισχύς, τούς παρέχει την απόλυτη βεβαιότητα για τον εαυτό τους, γι’  αυτό που είναι και εκπροσωπούν.

Αποτέλεσμα εικόνας για Φαρισαίων

Η εμμονή των Φαρισαίων στο θεαθήναι, προκειμένου να αποκρύψουν αυτό που πραγματικά είναι, η προσήλωση στην εφαρμογή του τύπου και η παραγνώριση του Πνεύματος που διέπει το Νόμο, κάνει τον Ιησού να μιλά με τρόπο απερίφραστο εναντίον τους. που φαίνονται ωραίοι, αλλά είναι γεμάτοι με νεκρά οστά και ακαθαρσίες. Είναι..Οδηγοί τυφλοί, που γυρίζουν στεριά και θάλασσα για να κάνουν έναν προσήλυτο, για να τον καταδικάσουν, στη συνεχεια, κι εκείνον στη γέεννα, έξω από την κοινωνία του Θεού. Ικανοποιημένοι από την επιτυχία προσηλυτίζοντας κάποιον, από την επίδραση που ασκούν, όχι μόνο δεν βλέπουν το ουσιώδες, αλλά τυφλώνουν κι εκείνους που υποτίθεται πως καθοδηγούν.

Αποτέλεσμα εικόνας για Φαρισαίων

Διατυμπανίζουν τη ρήξη και την ανωτερότητά τους απέναντι στους…πατέρες τους, λέγοντας ότι αν ζούσαν τον καιρό εκείνων δεν θα έβαφαν τα χέρια τους στο αίμα των δικαίων..Ο Ιησούς με τους λόγους του αντιτίθεται σε κάθε ιεραρχία.

Φαρισαϊσμός σημαίνει εμμονή στο ψεύδος και στην φρεναπάτη. Όταν ντυνόμαστε το ψεύδος και το περιφέρουμε ως υπερούσια στολή, ιδεολογική ή άλλη.

Στην Εκκλησία δεν υπάρχουν άρχοντες και αρχόμενοι, εξουσιαστές και εξουσιαζόμενοι. Όλοι μετρώνται κατά το μέτρο της ταπεινοφροσύνης και της αγάπης του Χριστού.

Εις γαρ εστιν υμών ο διδάσκαλος, ο Χριστός· πάντες δε υμείς αδελφοί εστέ…Ο δε μείζων υμών έστε υμών διάκονος .Ο τόπος και ο τύπος Χριστού δεν είναι αξίωμα. Είναι η θέση του αθώου θύματος που διώκεται αναίτια και τίποτα δεν διεκδικεί. Ένα καταβύθισμα στα εσώτερα της καρδιάς, μια παραίτηση από τα πράγματα του κόσμου.Μπορει, ισως να εισαγάγει τον άνθρωπο στο πραγματικό νόημα της εν Χριστώ αγάπης.

Η ταπεινοφροσύνη  δεν αποτελεί ανθρώπινη ιδιότητα. Είναι εκ Θεού. Γι’ αυτό και ο ταπεινόφρων δεν είναι εκ του κόσμου τούτου. Οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο Ιησούς κατά των Γραμματέων και Φαρισαίων, (μιας θρησκευτικής κάστας με ιδιαίτερο κύρος),είναι συντριπτικές. Η τόλμη και το ανενδοίαστο των λεγομένων του εκπλήσσουν.

Σχετική εικόνα

Τους ονομάζει όφεις και γεννήματα εχιδνών. Γι’ αυτό κι εκείνοι ζητούν ν’ αρπάξουν κάτι από το στόμα του για να τον κατηγορήσουν. Τα λόγια του Στεφάνου είναι τόσο ανυπόφορα για τους  ακροατές του, που μέσα στη φονική τους μανία… κλείνουν τ’ αυτιά για να μην τον ακούν Σκληροτράχηλοι και απερίτμητοι στην καρδιά και στ’ αυτιά, αντιστέκεστε πάντα στο Πνεύμα το Αγιο, όπως οι πατέρες σας κι εσείς. Ποιον από τους προφήτες δεν καταδίωξαν οι πατέρες σας; Και φόνευσαν όσους προανήγγειλαν τον ερχομό του Δικαίου, που τώρα εσείς γίνατε προδότες και φονιάδες του,  εσείς που λάβατε το νόμο με διαταγή των αγγέλων …και δεν τον τηρήσατε.Οι ταλανισμοί κατά των Φαρισαίων παραπέμπουν στον δεύτερο πειρασμό του Ιησού στην έρημο, όπου ο σατανάς τού υπόσχεται την κυριαρχία του κόσμου, υπό τον όρο να τον προσκυνήσει.

Για κλειστε τα ματια για λιγο, κι αναλογισθειτε..τι ακριβως συμβαινει σημερα στο πολιτικο σκηνικό..Τα ιδια πάντα, όσοι αιωνες κι αν περασουν..Το ιδιο τραυμα στις καρδιες των ανθρωπων, που δεν είναι δυνατον να ¨χορτασουν¨με τα ¨ξυλοκερατα¨της όποιας εξουσιας, οντες υποχειρια και τελικα εντολοδοχοι του αρχεκακου…

Χαιρετε..

copyright    http://kosmaser.wordpress.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. Reblogged στις Kosmaser's Weblog και σχολίασε

    Αυριο θα παμε να ψηφισουμε και παλι..Καλο ειναι να ειμαστε ενημεροι του τί ακριβως σημαινει ¨φαρισαϊσμος¨, φαρισαιοι, προδοτες, αλλα και ανοητοι, φαυλοι, αστειοι..Προσοχη ολοι αυτοι ειναι επικινδυνοι..Ομως δεν φταινε…εμεις τους δινουμε τα μαχαιρια..της ¨εξουσιας¨..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: