RSS Feed

ΝΥΧΤΩΣΕ…ΧΩΡΙΣ ΦΕΓΓΑΡΙ..

 

Μου λέει ο Τίμος, πρέπει νάσαι ανόητος να πιστεύεις , επιστήμονας άνθρωπος, μ ένα ωκεανό γνώσεων, οτι σαν πεθάνεις, θα πάς κάπου αλλού, στον Παράδεισο.Και τί είναι αυτός ο Παράδεισος, που δεν τον ξέρουμε απ αυτή τη ζωή.Αν υπάρχει γιατί δεν τον βλέπουμε εδώ και τώρα; Θα συμφωνήσετε μαζί μου. Δεν του είπα τίποτα. Αλλαξα θέμα, κι η βραδιά κύλησε το ίδιο ανούσια χαρουμενα όπως όλες οι υπόλοιπες που περνούσαμε μαζί, απο καιρού εις καιρόν.

 

 

 

 

Πως σ έναν αγνωστικιστή μπορεί κανείς να ¨ζωγραφίσει¨ τη χαρά της αγάπης,όχι της όποιας ιδιοτελούς αγάπης, αλλά της μίας και μόνης ,αυτής που μας υπέδειξε ο εμπνευστής της.Αλήθεια σκεφτήκατε ποτέ Πώς μπορεί να ζεις εάν δεν πιστεύεις σε τίποτα; Απλά θα τριγυρίζεις συγχυσμένος δεξιά και αριστερά, ενοχλούμενος, και ενοχλώντας.Θα σε πειράζουν οι γάτες κι οι σκύλοι που γαυγίζουν,κι ο καθένας που θα σε στραβοκοιτάξει.Ενώ όταν έχεις πίστη, όσο κουρασμένος και να είσαι, θα χαμογελασεις σ ένα νηπιο που σε κοιταζει ολο απορια στο δρομο. Κι αυτό είναι αγάπη.

 

 

 

 

Μαζευεις και πετας τα σκουπιδια, στο σπίτι σου, χωρίς να σου το ζητήσουν.Θα μου πεις.Είναι αυτό μια χριστιανική πράξη; ΕίναιΜην επιμένεις συνεχώς ότι έχεις δίκιο,έστω κι αν εξώφθαλμα έχεις.Μη διαμαρτύρεσαι με αστεία πράγματα, που δεν έχουν καμμιά αξία.Αγάπη είναι να πορεύεσαι με κάποιον και να τον υποφέρεις.Πρέπει να ζούμε όχι λέγοντας: Δώσε μου, αλλά πάρε από εμένα.Έχουμε συνηθίσει να ζούμε ανάποδα. Πολλοί δεν καταλαβαίνουν πώς είναι να δώσεις το πουκάμισο που φοράς. Όσα είναι ευάρεστα στο Θεό τα απορρίπτουμε.Κι Εκείνος, στην αγάπη του, βλέποντάς σε, να είσαι σκληρόκαρδος, επιτρέπει να έρθουν δυσκολίες, όχι πλέον μόνο σε σένα αλλά σε όλους.Σε όλο τον πληθυσμό Δυσκολίες που φαίνεται οτι οφείλονται στους κυβερνώντας.Σε διεφθαρμένους πολιτικούς.Σε κλέφτες αρχηγούς.Σε απάτριδες πρωθυπουργούς.Και δεν πάει το μυαλό σου, οτι άν όλοι είμασταν τίμιοι στις συναλλαγές μας με τον διπλανό μας,και με το, έστω διεφθαρμένο κράτος, και πληρώναμε την αναλογία μας στα έξοδα,

έστω και με την τεράστια διαφθορά.Δεν θα φτάναμε στο σημείο, να υπάρχουν μικρά παιδιά που πηγαίνουν σχολείο νηστικά.

 

 

 

Ομως εμείς κοιτάμε πώς θα κλέψουμε το κράτος, που ναί δεν αντιλέγω, μας επιβάλλει δυσβάχτους φόρους, στην ανικανότητά του να τιθασσεύσει τους μεγάλους κλέφτες, που έχουν τα μέσα και τη δύναμη να το εκβιάζουν και να ξεγλιστράνε.χωρίς να πάει ο νούς τους πως υπάρχει πάντα ο Πνευματικός Νόμος, που περιμένει, τον ανόητο στο τέλος. Βλέπουμε καθημερινά, μεγάλους, προβεβλημένους,διεφθαρμένους,ανόητους, φτωχούς, πολιτικούς,

να διαπομπεύονται ανηλεως, όντες εν τη ουσία στο παρά πέντε.Και

Δεν Βάζουμε Μυαλό.Δημόσιοι άνδρες, που κι ένας απλός άνθρωπος καταλαβαίνει πως ζούνε μέσα στο άγχος,που όλοι ξέρουμε οτι σκοτώνει αργά αλλά μεθοδικά, να προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους άλλους, προφασιζόμενοι αθωότητα περιφέροντας τον επιβλητικό τους όγκο, απο γραφείου εις γραφείον, πιστεύοντας οτι είναι υπεράνω του Νόμου.Αραγε πόσο βαθειά πιστεύουν κάτι τέτοιο;

 

 

 

Κανείς δεν μπορεί να χωνέψει οτι είναι αστείο να παλεύεις φωνάζοντας οτι είσαι αθώος, οταν ο ίδιος δεν μπορείς να το χωνέψεις, έχοντας την καρδιά σου γεμάτη απο την.¨Δαιμονικήν Ύβριν¨Αλλ όμως προχωρώντας προς τα κάτω.Ο πλούσιος παίρνει από το φτωχό κι αυτό το λίγο. Κλέβει όσο πιο πολύ γίνεται και μετά κρύβεται πίσω από ψηλούς φράχτες, για να μην του τα πάρουν άλλοι.Κι εμείς Έχουμε μια στρεβλή αντίληψη για τον χριστιανισμό.

Αλλά τα πράγματα είναι απλά. Πόσο ¨αίμα¨ μπορείς να δώσεις στον άλλο; Είναι γραμμένο όσα κάνεις για τους αδελφούς μου τους ελαχίστους, σ’Εμένα το κάνεις. Να μπορείς να.. καθίσεις όσο πιο πολύ μπορείς στο προσκέφαλο της μάνας σου, που υποφέρει από τα χρόνια και τις αρρώστιες, αλλά πολύ περισσότερο απ την δική σου σκληροκαρδία, που την έκανε πέτρα η δουλειά, το εμπόριο, η μουρμούρα της άδειας απο συναίσθημα,ψυχρής, συντρόφου σου Να πού και πώς πρέπει να πεθαίνουμε κάθε μέρα.Γιατί αλλιώς σε τι σου χρησιμεύει να πηγαίνεις στην εκκλησία και η καρδιά σου να είναι άδεια;Μάθε να μην  διακόπτεις  τους άλλους όταν μιλούν.Μάθε επι τέλους να ακούς τους άλλους, έστω κι αν λένε ανοησίες, έστω κι διαφωνούν με τη δική σου σωστή, δεν αντιλέγω, γνώμη.Τι σημαίνει να μην κρίνεις; Να μη βγάζεις καταδικαστικές αποφάσεις. Γνώμη είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε. Ο Χριστός προσπάθησε να κάνει κάποιες διευκρινήσεις στους Φαρισαίους, ενώ ο θυμός του ήταν δίκαιος. Έχεις δίκιο όταν θυμώνεις με τον εαυτό σου επειδή π.χ. χτες βράδυ οργίσθηκες.

 

 

 

Να μισείς την αμαρτία , τα πάθη σου, αυτά που σε βασανίζουν και δε βρίσκεις γιατρικό. Μόνο αν μισήσεις την αμαρτία βαθιά, θα γευτείς το άρωμα της νίκης .Να προσπαθείς κάθε μέρα να μαθαίνειςΌλα είναι στα χέρια μας το πώς ακούμε, το αν τα μάτια μας είναι καθαρά, το εάν τα αυτιά μας είναι κλεισμένα, το εάν η ψυχή μας είναι ¨ξεκλειδωμένη¨,το αν η συνείδησή μας είναι καθαρή. Εάν μείνουμε όμως μόνο σε διαπιστώσεις  τίποτα δε θ’ αλλάξει. Μόνο το κακό, από το οποίο έχουμε αρκετό, θα πολλαπλασιαστεί. Να ελαττώσουμε την κακία. Εμείς της δίνουμε μορφή,την κάνουμε χειροπιαστή.Με τους ερεθισμούς μας. Με την έλλειψη σεβασμού στον άλλο  Αυτό μας λείπει σ’ αυτή τη ζωή, η αγάπη. Να λοιπόν, η κόλαση,είναι η έλλειψη αγάπης στον διπλανό, στον αλλοδαπό, στον βασανισμένο, στον χτυπημένο απ τη μοιρα.Και για σκεφτείτε πόσο σκοτεινή γίνεται η κόλαση οταν κανείς αδιαφορεί για την μάνα που τον γέννησε, πιστεύοντας οτι στην πορεία τον αδίκησε, κι έτσι της κλείνει την πόρτα της καρδιά του, και την αφήνει στην παγωνιά της μοναξιάς, να πεθαίνει κάθε στιγμή, προσδοκώντας μια κουβέντα του, έναν λόγο στοργης ένα φιλί ένα χαμόγελο.Και αν το σκοτάδι είναι έλλειψη φωτός, η σκοτεινή ψυχή,όταν βγαίνει στο φως, λειώνει, χάνεται.Δε ζούμε ποτέ τη στιγμή. Ακόμη και τότε που καθόμαστε στο τραπέζι οι σκέψεις μας πετάνε, δεξιά κι αριστερά.

 

 

 

Στα χρήματα που τελειώνουν.Στα αγαθά που δεν μπορέσαμε να αποκτήσουμε,στο ταξίδι που δεν πήγαμε.Κι έρχεται η αρρώστια, κι είμαστε μόνοι, πεταμένοι σ έναν διαδρομο νοσοκομείου, ή σ ένα πολυτελές δωμάτιο ιδιωτικής κλινικής, με τα μάτια κενά, μια κι αποκλείσαμε την μόνη αγάπη, που είναι αληθινή.Δοκιμάστε έστω ανά λεπτό την ημέρα,όταν δεν έχετε κάτι να κάνετε,να συγκεντρωθείτε στον εαυτό σας, για να ζήσετε το τώρα. Σ’ εκείνο ακριβώς το λεπτό. Είναι πολύ δύσκολο. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα είναι να αισθανθείτε την παρουσία του Θεού.Ομως γιατί να φτάσουμε εκεί; Γιατί να αναγκάσουμε το κράτος, που είναι ανίκανο,να πάρει απο όλους για να πληρώσει τα χρέη του,και να μην βοηθήσουμε με την θέληση μας,να λιγοστέψει ο πόνος; Είναι αστείο ν ακούς εκκλήσεις απο ραδιοφωνικούς σταθμούς, να πάμε τα φάρμακα που δεν χρειαζόμαστε.Τί κουταμάρα είναι αυτή που αναδίδει άρωμα απάτης; Γιατί να παίρνουμε φάρμακα, που δεν τα χρειαζόμαστε; Απο φόβο μήπως αρρωστήσουμε.Να γιατί τώρα πληρώνουμε διπλά και τριπλά.Ας πάψουμε να παραπονιόμαστε για την αδικία που συντελείται στο κράτος μας.Ολοι μας φταίμε γι αυτό.Ούτε η παρωδία των παραπομπών μπορεί να ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα, ούτε κι αν κρεμάσουμε τους υπαίτιους πολιτικους στο Σύνταγμα..Γι αυτούς υπάρχει Μια δικαιοσύνη που ούτε μπορούν να το υποψιασθούν.Ας είμαστε λοιπόν περισσότερο ψύχραιμοι, κι ας μάθουμε να συμπονούμε τους όποιους αποδιοπομπαίους τράγους το σύστημα στήνει εμπρός μας.¨Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, τον αγριεμένο Ποσειδώνα, δεν θα βρούμε μπροστά μας  στο δρόμο για την Ιθάκη μας, αν η ψυχή μας δεν τους στήνει εμπρός μας.Καλή νύχτα σας.. 

 

  

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

3 responses »

 1. Αγνωστικισμός ονομάζεται η φιλοσοφική θεώρηση ότι η αλήθεια ορισμένων μεταφυσικών υποθέσεων, όπως οι θεολογικοί ισχυρισμοί που αφορούν την ύπαρξη του Θεού, των θεών ή θεοτήτων, είναι είτε προς το παρόν άγνωστη είτε εγγενώς απρόσιτη.
  Ο όρος αυτός, καθώς και ο σχετικός όρος αγνωστικιστής πλάστηκαν από τον Τόμας Χάξλεϋ (Thomas Henry Huxley) στα 1869 και χρησιμοποιούνται επίσης για να περιγράψουν εκείνους που υιοθετούν μια σκεπτικιστική ή διπλωματική στάση σχετικά με την ύπαρξη θεοτήτων καθώς και με άλλα ζητήματα της θρησκείας.
  Η λέξη αγνωστικιστής προέρχεται από το στερητικό α και τη γνώση.
  Ο Αγνωστικισμός δεν θα πρέπει να συγχέεται με τη θεώρηση που αντιμάχεται ειδικά το δόγμα της γνώσης και τον Γνωστικισμό—αυτές είναι θρησκευτικές έννοιες που δεν σχετίζονται εν γένει με τον αγνωστικισμό.
  Οι αγνωστικιστές μπορεί να ισχυρίζονται ότι δεν είναι δυνατόν νακατακτήσουμε απόλυτη ή βέβαιη πνευματική (μεταφυσική) γνώση• εναλλακτικά μπορεί να πρεσβεύουν ότι εν Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
  ώ η βεβαιότητα ενδέχεται να είναι δυνατή, οι ίδιοι προσωπικά δεν κατέχουν τέτοια γνώση. Και στις δύο περιπτώσεις, ο αγνωστικισμός εμπεριέχει σκεπτικισμό απέναντι στις θρησκευτικές βεβαιώσεις.
  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

 2. Ενας¨καλος¨λογισμος¨…ειναι το μεγαλυτερο ευχαριστώ.Αφ ενος γλυκαινει τη δικη μας ψυχή…Αφ ετερου, βοηθά τον αλλον, να γίνεται λίγο καλυτερος.Νασαι καλα.

 3. Πόσα ευχαριστώ θέλω να σας πω κάθε φορά που σας διαβάζω..που μου θυμίζετε όσα ξεχνώ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: