RSS Feed

Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ..Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ..

Αποτέλεσμα εικόνας για μη επεξεργασμένου, αυθεντικού δικού μας..αλατιού.

Η ¨θλίψη¨ κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, είναι μια κατασταση που πλέον βιωνουν 3 στους 5 συνάνθρωποι μας.Μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες,όπως πραγματικές ή συναισθηματικές απώλειες, επαγγελματικές ή προσωπικές αποτυχίες και άλλες καταστάσεις. Το συναίσθημα της μοναξιάς, ένας θάνατος ή ένα διαζύγιο, εκείνες τις ημέρες μπορούν να μας κάνουν ακόμη περισσότερο επιρρεπείς σε μια καταθλιπτική βουτιά στον εαυτό μας και ιδιαίτερα όταν ο περίγυρός μας βιώνει μια αισιόδοξη, γιορτινή και πιο ήρεμη περίοδο.

Αποτέλεσμα εικόνας για θλίψη

 

 

Ηρεμιστικά και αντικαταθλιπτικά φάρμακα  χρησιμοποιούνται συχνά για τη θεραπεία της κατάθλιψης και της συνακουλουθης δηθεν θλιψης της συγκεκριμμενης χαρμοσυνης κατά τα αλλα περιόδου. Η κατηγορια αυτή φαρμακων..ψυχοτροπων επηρεάζουν τη λειτου-ργία του εγκεφάλου γενικώς. Οι  βενζοδιαζεπίνες, τα αντικαταθλιπτικά, και τα καινούργια φάρμακα κατά της αϋπνίας  γνωστά ως Z-φάρμακα συμπε-ριλαμβα-νομένου του Sonata, Ambien, Imovane και Lunesta αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων.Τα φάρμακα αυτά ασκούν μια ηρεμιστική επίδραση, ενισχύοντας τη δράση του νευροδιαβιβαστή ¨γάμμα-αμινοβουτυρικό οξύ¨ GABA, με τον ίδιο τρόπο που ενεργει η ηρωίνη και η κάνναβις.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κάνναβη

 

 

Ο κίνδυνος για διαβήτη τύπου ΙΙ, είναι δύο έως τρεις φορές υψηλότερος σε παρουσια.. αντικαταθλιπτικών. Όλοι οι τύποι των αντικαταθλιπτικών, όπως τα τρικυκλικά και οι αναστολείς επεναπροσληψης σεροτονινης  (τα SSRI ), αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου ΙΙ.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για θλίψη


Εύθραυστα οστά,και εγκεφαλικά , έχουν επίσης συνδεθεί με τη χρήση αντικαταθλιπτικών.
Αυτά τα ισχυρά ψυχοτροπά φάρμακα, δεν πλησιάζουν καν στο να αντιμετωπίσουν την υποκείμενη αιτία των ψυχικών καταστάσεων για τις οποίες έχουν σχεδιαστεί. Δυστυχώς, οι ψυχιατρικές παθήσεις πιστεύεται, ότι είναι το αποτέλεσμα της δυσλειτουργίας των χημικών του εγκεφάλου, ή σε ορισμένες περιπτώσεις προϊόν κληρονομικότητας, και συνεπώς έξω από καθε έλεγχο 
του υποκειμένου εις την βασανον

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μη επεξεργασμένου, αυθεντικού δικού μας..αλατιού.

 

 

Ατυχώς η πλειονότητα των πασχόντων δεν συνειδητοποιει ότι Ο τρόπος ζωής μπορεί να παρακάμψει τη γενετική προδιάθεση,μπορεί να είναι μια σημαντική αιτία αυτής της χημικής ανισορροπίας ή δυσλειτουργίας Παρά τα όσα λένε οι έξυπνες διαφημίσεις, τα ψυχοτροπα φάρμακα δεν έχουν καμία γνωστή βιολογικα μετρήσιμη ανισορροπία να διορθώσουν σε σχεση με άλλα φάρμακα που μπορούν να αλλάξουν τα μετρήσιμα επίπεδα του σακχάρου , της υπερτασης,κλπ.Τα ψυχοτροπα φάρμακα μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν τους νευροδια-βιβαστές ώστε να ανατρέψουν τις λεπτές διεργασίες στο εσωτερικό του εγκεφάλου , που απαιτούνται για τη διατήρηση της ομοιόστασηςοδηγώντας σε παρενέργειες που μπορεί να μιμουνται την  ψυχική ασθένεια.Οι ψυχια-τρικές διαταραχές είναι πολύ ρεαλιστικες και χρειάζονται ¨πραγματική¨ θεραπεία, αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα φάρμακα συχνά αποτυγχάνουν παταγωδώς στο να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα.Ετσι, τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα,δεν είναι πιο αποτελεσματικα από τα εικονικά ,και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και λιγότερο αποτε-λεσματικά.Ας πουμε τα SSRI,ισως η πιο δημοφιλής ομάδα φαρμάκων που περι-λαμβάνει αντικαταθλιπτικά Prozac, Paxil και Zoloft δεν έχουν οποιοδήποτε όφελος σε άτομα με ήπια έως μέτρια κατάθλιψη.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μη επεξεργασμένου, αυθεντικού δικού μας..αλατιού.

 

 

Η κατάσταση είναι παρόμοια και με τα υπνωτικά χάπια.Θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως, τα φάρμακα είναι η τελευταία επιλογή μας.όπως και το αδιαφιλονίκητο γεγονός, πως στο γιατρό σε πάνε δεν πάς μόνος σου.Να μην επανα-λαμβανω τα περί του γνωστού λαγού που έτριβε τη φτερη, για κακό της κεφαλής του.

Εννοείται πως Η ψυχική ασθένεια είναι εξοντωτική.Λίγα πράγματα είναι πιο δύσκολα στη ζωή, από το να βλέπεις κάποιον που αγαπάς, να χάνει την αίσθηση της χαράς, της ελπίδας, και του σκοπού στη ζωή, σκεπτομενος αν θα τα βρει ποτέ ξανά. Και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα για να το αλλά-ξεις αυτό,  αναρωτώμενος αν θα έρθει ποτέ ¨πίσω¨ ο άνθρωπος που καποτε γνωρισες.Συνήθως, η αλλαγή των συνθηκών, είναι αδύνατη, όπως και να βοηθήσεις κάποιον ,πόσο μαλλον να τον σώσεις.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μη επεξεργασμένου, αυθεντικού δικού μας..αλατιού.

 

 

Τί μπορούμε να κάνουμε Εξι-σορροπούμε τη ζωή μας δεν είναι εύκολο, όμως όχι ακατόρθωτο,χρειάζεται αποφα-σιστικότητα και πίστη.Πολλή πίστη,απόλυτη πίστη.Μην αγνοείτε τα προειδοποιητικά σημάδια του σώματός σας ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Μερικές φορές οι άνθρωποι είναι τόσο απασχολημένοι με τους άλλους, που χάνουν τον εαυτό τους. Υπάρχουν πολλές φορές που μία φαρμακευτική αγωγή.. μπορεί να βοηθήσει,να σας γιατρέψει θεαματικά.Αλλά δεν είναι σαφές  αν είναι το φάρμακο που σας¨γιατρεψε¨ή η απίστευτη δύναμη της¨πίστης¨σας που ενεργοποίησε μεσω του πανσθενους placebo το φοβερο άνοσο του οργανισμού σας, που δεν γνωρίζουμε αλλά και δεν του δίνουμε την παραμικρή σημασια Να γιατί ο Χριστός μας λέει¨ει δυνασαι πιστευσαι,πάντα δυνατά τω πιστεύοντι.¨Δεν σου ζητά να πιστευσεις σ Αυτόν απλά να πιστεύσεις,κι αν το καταφέρεις ,θα δείς μόνος σου σε Ποιόν τα οφείλεις όλα.Τόσο απλά Τόσο δύσκολα.Κάπως όπως Ένα ένα πληγωμένο σώμα, που  μπορεί πολύ πιο εύκολα να φτιαχτεί απ ένα ¨πληγωμένο μυαλό¨.

 

 

 

Συμφιλιωθείτε με τον ηλιο.Μην ακούτε ανοησίες των διαφημιστών,

για κρέμες και λάδια.Μαθετε για τη βιταμίνη D στον οργανισμό σας,

την παραγωγή της μέσω της τακτικής έκθεσης στον ήλιο. Η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική για τη διάθεσή  και την ψυχική σας υγεία, κι ο καλύτερος τρόπος  για να την πάρετε είναι η έκθεση στον ήλιο.

Μάθετε για τα Ω3 λιπαρα οξεα..  https://kosmaser.wordpress.com/2008/12/07

 

 

 

 

Ξεπεράστε τις όποιες αντιπάθειες σας για τα ψάρια και τα καλαμαράκια  εστω τηγανητα.Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι ο εγκέφαλός τους αποτε-λείται από <60% λίπος, αλλά δεν είναι ένα οποιοδήποτε λίπος. Είναι DHA, ζωικά ω-3 λιπαρά που, μαζί με την EPA, είναι ζωτικής σημασίας για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και την ψυχική υγεία.Δυστυχώς, οι περισσότεροι φίλοι μας δεν καταναλώνουν αρκετά ωμέγα-3 Όχι υστερίες με τις άναλες δίαιτες.Αξιολογήστε την πρόσληψη σωστου, μη επεξεργασμένου, αυθεντικού δικού μας αλατιού. Ισως αγνοείτε πως η ανεπάρκεια νατρίου  όχι χλωριουχου νατρίου  δημιουργεί πραγματικά συμπτώματα που μοιάζουν πολύ με αυτά της κατάθλιψης.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μη επεξεργασμένου, αυθεντικού δικού μας..αλατιού.

 

 

Βεβαιωθείτε όμως ότι δεν χρησιμοποιείτε επεξεργασμένο αλάτι επιτραπέζιο αλάτι.Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό, μη επεξεργασμένο αλάτι,όπως το αλάτι των περιφημων αλυκών μας για παράδειγμα,το οποίο περιέχει από 80-92 διαφορετικά ιχνοστοιχεία .Ασκείσθε καθημερινά, έστω με βία,κόπο, πίεση στο ράθυμο εαυτό σας είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μη επεξεργασμένου, αυθεντικού δικού μας..αλατιού.

 

Μελέτες, για την άσκηση ως θεραπεία, για την κατάθλιψη έχουν δείξει ότι υπάρχει μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ βελτίωσης της διάθεσης και της αερό-βιας κίνησης. Έτσι, υπάρχει μια αυξανόμενη αποδοχή ότι η σύνδεση μυαλού-σώματος είναι πολύ πραγματική, και ότι η διατήρηση της καλής σωματικής υγείας μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο  εμφάνισης κατάθλιψης.Μάθετε να κοιμάστε προγραμματισμένα.Μπορεί να έχετε το καλύτερο πρόγραμμα διατροφής  και άσκησης, αλλά είναι δυνατόν,

αν δεν κοιμάστε καλά να γίνετε εύκολα καταθλιπτικοί.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για να…κοιμάστε προγραμματισμένα..

 

 

 

Ύπνος και κατάθλιψη είναι τόσο στενά συνδεδεμένα που μία διαταραχή του ύπνου αποτελεί μέρος του ορισμού της συμπτωματολογίας της κατάθλι-ψης. Στην Έλλάδα, τα κρούσματα κατάθλιψης έχουν πάρει πολύ μεγάλη διάσταση, και φαίνεται οτι ,εν μέσω της κρίσης, αυτή η τάση σκαρφαλώνει κατακόρυφα.Καινουργια χρονιά Κουραστικα να ακουω για την¨τρα-γικη¨καταθλιψη  των εορτών.Πηγαίνετε Εκκλησια.

 

 

 

 

Δεν εχει σημασια στην αρχη τουλαχιστον, αν δεν καταλαβαινετε τίποτα απ τα¨λειτουργικά¨ σάμπως ξέρετε τίποτα απ τον τρόπο δράσης των μειζόνων ή ελασσόνων ηρεμιστικών¨η των αντιβιοτικών, που καταπίνετε σαν καραμελλες.Τα φάρμακα, όπως και το ¨υπερ φάρμακο¨η Εκκλησια,λειτουργει θεραπευτικά και στην θλιψη των εορτων. Χαιρετε.

 


Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: