RSS Feed

ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΜΑ..ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ..ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ..

Λοιπόν φίλοι μου.οταν ξεκινά έτσι ο Ζαχος δεν μιλάμε ακούμ .Περίπου το 90% των κυττάρων μας,δεν έχουν ανθρώπινη καταγωγή. Αλλα μικροβιακή.Προέρχονται από μύκητες και βακτηριδια.Και συνεχι-ζω βιολογια. Κάθε δευτερόλεπτο, το σώμα μας, παράγει 25 εκατ-ομμύρια νέα κύτταρα. Κάθε 13 δευτερόλεπτα παράγουμε περισ-σότερα κύτταρα από όσοι είναι οι κάτοικοι των ΗΠΑ.

Κουραστικές αλλα απίθανα παραγωγικες μικρες λεπτομερειες, που βοηθανε να καταλήξουμε στο τι ακριβως είμαστε ¨κρεμανταλάδες¨ μου. Εννοειται πως μιλαμε για παράσιτα , που εν προκειμενω,χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες:Τα νηματώδη. Που είναι η συντριπτικη πλειοψηφια, μια και Τέσσερα στα πέντε πλάσματα του πλανήτη ανήκουν σ αυτήν την κατηγορία.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πλατυέλμινθες

 

ο ι πλατυέλμινθες πλατεια σκουλήκια, που καταστρεφουν ολο το γαστρεντερικο μας αλλα και το συκώτι. Και τα πρωτόζωα. Που είναι αυτά που προκαλούν διάρροιες και αλλα πολλά.

 

 

 

 

O ανθρωπος συνεπως, δεν ειναι τιποτε άλλο , από βιολογικης σκοπιας , απ αυτό που ακουμε στις κηδείες ¨χους,και εις χουν απελευσει.¨ χωμα που καταληγει στο χωμα,σκονη ενα συν-οθυλευμα κυτταρων και βακτηριδιων, και απολυτα εξαρτημενος απο τον μικροβιακο αυτο ¨πληθυσμο¨.Τα οργανικα μερη λειτουργιας του κυτταρου, αποτελλουνται απο τον Πυρηνα,και τις Μοναδες παραγωγης ενεργειας τα Μιτοχονδρια, την κυτταρικη μεμβρανη ,εξωτερικη και ενδοκυτταρικη, και την συσκευη Golgi.Στον Πυρηνα βρισκονται τα χρω-ματοσωματακαι ολο το γενετικο υλικο του κυτταρουμε εξαιρεση το DNA των Μιτοχονδριων.

 

 

 

Αμέσως, μετά το θάνατο, (του ανθρωπου) πέφτει η θερμοκρασία του σώματος κατά 1,5 βαθμό την ώρα , μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ταυτόχρονα, το αίμα γίνεται όξινο, κα-θώς συσσωρεύεται το διοξείδιο του άνθρακα κάτι που προκαλεί τα κύτταρα να ¨ανοίξουν¨. Με απλά λόγια οι ανθρώπινοι ιστοί αδειάζουν από ένζυμα.Αμέσως μόλις η καρδιά σταματήσει να χτυπά, σταματά και η κυκλοφορία του αίματος. Τρεις με τέσσερις ώρες μετα, ξεκινά και η λεγόμενη νεκρική ακαμψία, η οποία κορυφώνεται στις 12 ώρες και εξαλείφεται στις 48 ώρες.

 

 

Γιατί συμβαίνει, όμως, αυτό; Στις μεμβράνες των κυττάρων των μυών, υπάρχουν αντλίες, που ρυθμίζουν την κινηση του ασβε-στιου. Αυτές σταματούν να λειτουργούν, και το ασβέστιο πλημ-μυρίζει τα κύτταρα, προκαλώντας συστολή και σκλήρυνση των μυών, άρα και τη νεκρική ακαμψία.Αμεσως μετα Ακολουθεί η σήψη ,το σαπισμα,η διαλυση.Το ειδαμε στην ανασυσταση του Λαζαρου.Ο Χριστος ανασυνεστησε το σωμα που ειχε αρχισει να σαπιζει και να διαλυεται.

 

 

 

Τα ένζυμα που υπάρχουν στο πάγκρεας, αναγκάζουν τα όργανα ν αρχίσουν να αφομοιώνονται. Τα βακτηρίδια επιτεθενται ομαδικά σ αυτά τα ένζυμα, δίνοντας στο σώμα ένα πρασινωπό χρώμα, ξεκινώντας από την κοιλιά.Καθώς όμως τα βακτηρίδια αυτά προκαλούν τη διάσπαση τουανθρωπίνου σώματος, απελευ-θερώνουν πουτρεσκίνη και καδαβερίνη,Τις ενώσεις δηλαδή που προσδίδουν τη μυρωδιά σε έναν νεκρό άνθρωπο.τις λέμε και πτωμαϊνες, και προσεξτε τις συνανταμε στον καρκινοπαθη, που έχει μια χαρακτηριστική μυρωδια αποσυνθεσης, γιατι ¨σαπίζει¨οντας ζωντανος.

 

 

 

Μετά τη σήψη, ακολουθεί η διαδικασία της ¨παρακμής¨, η οποία ουσιαστικά μετατρέπει το σώμα σε σκελετό. Ωστόσο, στη δια-δικασία αυτή υπάρχουν διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο.Τα λουλούδια, τα οποία ρίχνουμε στο νεκρό σώμα μέσα από το φέρετρο,αλλα και το γλυκο κρασί, και το σιταρι  περα των άλλων  έχουν σκοπό να «προκαλέσουν» τη δημιουργία σκουληκιών,κάτι που γίνεται από μόνο του εάν το σώμα μείνει άταφο.Με λίγα λόγια η ταφή  πέρα του χριστιανικου της λόγουείναι ένας τρόπος ανακύ-κλωσης της αποδιοργανωμένης ύλης στα συστατικά της στοιχεία, αποφεύγοντας και κινδύνους μολύνσεων και επιδημιών που θα συνέβαιναν εάν το σώμα έμενε άταφο.«Ο άνθρωπος πεθαίνει αλλά το σώμα δεν «σαπίζει».  Στην ουσία ανακυκλώνεται»

 

 

 

¨Χους ει και εις χουν απελευσει.¨Λογικη η απορία όλων, και σας προλαβαινω.Τα ρεβεγιον, δεν είναι δική μας πρωτοτυπία,αλλά των παρηκμασμενων δυτικών , δηθεν φίλων μας.Ο παραδοσιακός ελληνας, την παραμονη του νεου έτους πήγαινε στην Εκκλησια του, και μέσα στην ¨Αναστασιμη¨ νυχτερινη, Λειτουργία, ζούσε και χαίρονταν, αλλά κι ευχαριστουσε τον Θεό για το δώρο της ζωής,που δεν είναι παρα η ¨πνοή¨του Ίδιου σ ένα σώμα ¨γεματο θάνατο¨, όπως σας το περιέγραψα πιο πάνω.Μια απίστευτη ισορροπια φθορας και θνητοτητας.είναι το ζητού-μενο της ζωής μας, κι εμείς κάνουμε, ό,τι περνα απ το χέρι μας, αυτή τη λεπτεπίλεπτη ισορροπια να την καταργήσουμε, και στη συνεχεια τρεχουμε στα Νοσοκομεία ζητώντας γιατρειά.

 

 

 

Θέλετε κι άλλες ανατριχιαστικες και μη λεπτομέρειες.Ας πάρουμε τον αφαλό μας , οπου κατοικούν χιλιάδες βακτηρίδια ,τα οποία αντιστοιχούν στο οικοσύστημα ενός ολόκληρου τροπικού δάσους. Επειδη έχει καποια ευαισθησια,δεν τον αγγίζουμε ενώ χρειαζεται προσεκτικη καθαριοτητα με χλιαρο νερό και ελαφρα σαπουναδα με.πρασινο σαπούνι.Ακριβως αυτό που με επιμελεια κανουμε στα μωρα μας, αλλα όχι σε μας τους ιδιους. 

 

 

 

 

Χάνουμε περίπου 18 κιλά δέρματος στη διάρκεια της ζωής μας.Αλλα και παράγουμε 23.659λίτρασάλιου,που θα μπορούσαν να γεμίσουν 2 πισίνες Η μύτη μας απομνημονεύει 50,000 δια-φορετικές μυρωδιές Τα ερυθρά αιμοσφαίρια μπορούν να ταξι-δέψουν σε όλο το σώμα μας μέσα σε 20 δευτερόλεπτα.

 

 

Τα μάτια μας είναι τόσο ευαίσθητα, που αν η γη ήταν επίπεδη θα μπορούσαμε να δούμε ένα κερί από απόσταση 30 μιλίων.Ακομα μπορούν να συλλάβουν περισσότερες από 10 εκατομμύρια διαφορετικές αποχρώσεις, κάνοντας καλύτερη δουλειά κι από το.. πιο βελτιωμένο τηλεσκόπιο Εξ άλλου. Οι μυς γύρω από τα μάτια κινούνται 100,000 φορές την ημέρα. Θα χρειαζόταν να περπα-τήσουμε. 50 μίλια για να γυμνάσουμε εξίσου τα πόδια μας Οι μυς μας είναι πιο δυνατοί από όσο νομίζουμε. Η δύναμη περιορίζεται για να αποφεύγονται οι αυτοτραυματισμοί. Δεν το πιστευετε κι όμως.

 

 

 

Είμαστε οι καλύτεροι δρομείς στον πλανήτη, τόσο καλοί που οποιοδήποτε θήραμά μας, μπορεί να πεθάνει από εξάντληση αν μας πάρει από πίσω.Αλλο αν η έλλειψη πίστης, οι ακριτοι φόβοι, η απύθμενη ανοησια μας, κι η λαιμαργια, μας καταντησαν αχρη-στους,τραγικες φιγουρες με δεκαδες αρρωστιες.Ένας ενήλικας αποτελείται από 7 και 27 μηδενικά, άτομα.Ο εγκέφαλός μας μπορεί να παραγάγει ρεύμα αρκετό για να ανάψει μια λάμπα,κι Αν ήταν υπολογιστής, θα διεκπεραίωνε 3 τετράκις εκατομμύρια εργασίες ανα δευτερόλεπτο.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Blue Gene,

Ο Blue Gene, ο πιο γρήγορος υπολογιστής στον κόσμο The Blue Gene/Q Compute chip is an 18 core chip. The 64-bit PowerPC A2 processor cores are 4-way simultaneously multithreaded, and run at 1.6 GHz.  μπορεί να καταφέρει μόλις το 002% αυτού του  εργουΑυτον τον πολύτιμο υπερ-υπολογιστη, τον κανιβαλίζουμε με κακης ποιοτητος φαγητο,δολοφονικο αλκοολ,και το απύθμενης ηλιθιοτητος,για να μην μεταχειρισθω την κλασσικη έκφραση του συρμου,καπνισμα.

 

 

 

Προσεξτε τωρα, για να καταλάβετε τι ακριβως συμβαινει κατά τη διαρκεια του περιφημου ¨οργασμου¨Ο εγκέφαλος μας κατα-ναλώνει τόση ντοπαμίνη, οση κι ενας χρηστης ηρωϊνης.Κι υστερα μιλάμε για εθισμό στο σεξ.Ο αμυγδαλοειδης πυρηνας μας, μας χαριζει την ικανοτητα να ¨διαβαζουμε¨ τα συναισθηματα του άλλου.αλλα και μας παρακινει να διαβαζουμε γενικως.Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί επιλέγουμε να διαβάσουμε ένα βιβλίο; Τι μας οδηγεί στο να διαβάζουμε; Και τι συμβαίνει στο μυαλό μας όταν το κάνουμε; Ο άνθρωπος διαβάζει ακριβώς για τον ίδιο λόγο που μιλάει εχει ανάγκη επικοινωνίας, έκφρασης και γνώσης.Όταν ανοίγουμε ένα βιβλιο.Ο εγκέφαλος γεμίζει χρώματα και φως καθώς οι πληροφορίες ταξιδεύουν από τους νευρώνες και μεταφέρονται σε όλο μας το σώμα μας .

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Όταν ανοίγουμε ένα βιβλιο.

 

 

Για να καταλάβουμε τις διανοητικές διεργασίες που ενεργοποιεί η ανάγνωση, πρέπει να φανταστούμε τον εγκέφαλο σαν μια τερά-στια ¨μηχανή αναζήτησης¨ που ψάχνει νοήματα και εικόνες, οι οποίες ταιριάζουν σε μια λέξη-κλειδί. Με το που διαβάζουμε μια πρόταση, πέρα από αυτό που ξεκάθαρα λέει το κείμενο,το μυαλό μας αρχίζει να χτίζει πάνω σ αυτήν κι άλλες εικόνες.Ανασύρει από τον ¨ιπποκαμπο¨,και την ¨αμυγδαλη¨.. όχι μόνο τα λογικά μηνύματα, αλλά και όλα όσα έχουν αποθηκευτεί πλάι σε μια λέξη ή στο νόημά της.

 

 

 

Έτσι, αναμνήσεις, εντυπώσεις, συναισθήματα, λόγια, πράξεις που είτε συνέβησαν είτε τις έχουμε φανταστεί, ενεργοποιούνται χτίζοντας έναν ολόκληρο  φανταστικο κόσμο  θυμηθειτε λιγο τη ταινία Inception. που είναι μόνο δικος μας. 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για inception ending

 

Γι’ αυτό ακριβώς ένα βιβλίο δεν λέει ποτέ τα ίδια πράγ-ματα σε δύο ανθρώπους που το διαβάζουν ταυτόχρονα.Και γι’ αυτό ακριβώς ένα μυθιστόρημα που για κάποιον είναι αρι-στούργημα για κάποιον άλλον είναι εντελως αδιαφορο. Διαβά-ζουμε γιατί έχουμε ανάγκη να ζούμε παρέα με τους άλλους ανθρώπους.Οι πληροφορίες που παίρνουμε, είναι πολλές φορέςπολύ πιο λεπτομερείς από τις πληροφορίες που μπορούμε να θυμηθούμε όταν έχουμε ζήσει οι ίδιοι μία κατάσταση. Τα βιβλία όπως και οι συνομιλίες με άλλους ανθρώπους μας βοηθούν να κατανοήσουμε περισσότερο τη ζωή και τη φύση μας. Ρίχνουν φως σε πτυχές που δεν είχαμε φανταστεί και πολλές φορές φανε-ρώνουν αλήθειες που κρύβονταν κάτω από τη μύτη μας, αλλά τις οποίες αδυνατούσαμε να δούμε ξεκάθαρα.Το μυαλό μας διαβάζει 1,000 λέξεις ανά λεπτό,άλλο αν εμεις δεν μπορουμε να τις συγκρατησουμε.Φίλοι μου  έχουμε δυνατοτητες , τις οποιες μας απεκάλυψε σε ανυποπτο χρόνο πριν 2000 χρονια  ο Χριστός λέγοντας

Έσεσθε ουν υμείς τέλειοι, ως ο Πατήρ υμών ο ουράνιος τέλειος εστιν (Ματθ. 5, 48).

Η τελειοτητα δεν ανηκει μονο στην πνευματικη σφαίρα,Διότι ο Θεός προορίζει κάθε άνθρωπο,  εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν, που είναι η πλήρης και τελεία γνώση του Χριστού . Γι’ αυτό η Εκκλησία χαρακτηρίζεται Ιατρείο πνευματικό και, σκοπό έχει να λειτουργεί σαν πνευματικό νοσοκομείο, που θεραπεύει την αρρώστια του ανθρώπου.Και δεν θα μπορουσε αυτό το σωμα να είναι τιποτα άλλο παρα ένα ζωντανο  θαυμα.

Τέλος για σημερα. Εχουμε ερωτήσεις;

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: