RSS Feed

ΟΤΑΝ ΤΟ..ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ..ΜΕΤΑΝΟΙΑ..ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ..

 

Αποτέλεσμα εικόνας για εν μετανοία,

Η διδασκαλία του Χριστού, έχει ως κύριο σκοπό Το μυστήριο της Βασιλείας του Θεού στο κόσμο.  Ο Θεός δεν συμπεριφέρεται όπως οι ¨ανθρωποι¨ που βοηθούν μόνον τους δικούς τους και μάλιστα αυτούς που.δεν τους στενοχωρούν.  και τους πικραίνουν. Ο Θεός μας αγαπά και μας βοηθά όλους. Αυτά έκαναν  οι Απόστολοι. Αυτό έκαναν κι όλοι οι άγιοί μας. Γιατί άραγε αυτή η κακία, εκ μέρους των Γαδαρηνών;Ισως γιατί βλέπουν τον Ιησού ως εμπόδιο στα αμαρτωλά συμφέροντα τους που αποβλέπουν στο παράνομο κέρδος, δηλαδή στην εκμετάλλευση του άλλου με αθέμιτα μέσα.

 

Μάλιστα, πριν από λίγο, ο Ιησούς Χριστός, θεραπεύοντας τον δαιμονισμένο, καταδίκασε, μαζί και το παράνομο κέρδος οδηγώντας στο γκρεμό το κοπάδι των χοίρων,που τελικά επεσε στην θάλασσα και πνιγηκε. Είναι, άλλωστε ,γνωστό από τη Παλαιά Διαθήκη, ότι με σαφήνεια ο Νόμος του Μωϋσέως, για να προστατεύσει τους συμπολίτες του από βλαβερές ασθένειες, απαγόρευε ρητά στους Εβραίους να τρώνε χοιρινό κρέας, και να εκτρέφουν χοίρους.Οι Γαδαρηνοί φαίνεται να φοβούνται τον Χριστό. Ετσι τον φοβούνται κι οι παράνομοι κι οι αμαρτωλοί.Ομως ο φόβος τους δεν τους οδηγεί σε μετάνοια.Αντί να διορθωθούν, προτιμούν να διώξουν μακρυά Εκείνον, που αφυπνίζει τη συνείδησή τους, τον Ιησού Χριστό. Θέλουν ανενόχλητοι, να βαδίζουν το δρόμο της ύλης , της αμαρτίας,και του στενού ατομικού εγωιστικού συμφέροντος. Εχουν συνηθίσει να οσφραίνονται τη δυσοσμία και τη βρώμα από τη λάσπη των χοίρων. Δεν ήταν άξιοι να επωφεληθούν από τη παρουσία του Ιησού Χριστού.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Γαδαρηνών

 

 

Ετσι του ζητούν να φύγει.Η Ίδια  Ιστορία Συμβαίνει Και Στη Δική Μας Ζωή.Ο Ιησούς Χριστός, ζητά από εμάς αγάπη, τιμιότητα, ειλικρίνεια, ταπείνωση, υπομονή, ηρεμία, γαλήνη, κάθε αρετή, θυσία και προσφορά βοηθείας προς όσους μας έχουν ανάγκη.Σήμερα υπάρχει μια τάση πολλοί άνθρωποι να αρνούνται την ύπαρξη του Θεού.  Κι όμως κανείς δεν γίνεται άθεος, εκτός από εκείνους που έχουν λόγους  να μην υπάρχει ο Θεός,για να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς κανένα  ηθικό φραγμό. Πολλοί άνθρωποι, λίγο διαφέρουν από τους Γαδαρηνούς, που έδιωξαν τον Ιησού Χριστό γιατί πολλοί άνθρωποι της εποχής μας, από το πάθος του υλικού κέρδους, δυσκολεύονται να αντιληφθούν ότι πέρα και πάνω από το παράνομο ή νομικό υλικό κέρδος, υπάρχει και προβάλλει το αιώνιο κέρδος της ψυχής, η εν Χριστώ αιώνιος σωτηρίαμας.Ετσι πολλοί από τους σημερινούς ανθρώπους, ως άλλοι Γαδαρηνοί ,τονίζουν με θράσος και αυθάδεια, ότι μια συνεπής Χριστιανική ζωή είναι ζημιά. Ετσι αντί να αγωνίζονται για να σωθούν, να ζήσουν σύμφωνα με τις εντολές του Ιησού Χριστού, επιδιώκουν να κερδίσουν τον κόσμο όλο, με αντιτιμο τη πορεία τους προς τον αιώνιο θάνατο, δηλαδή προς τη κόλαση.Στη ζωή μας, ο Θεός μας δίνει ευκαιρίες για να ζήσουμε εν μετανοία, για να σωθούμε.Αυτές οι ευκαιρίες εκφράζονται με τη βίωση κάποιου θαύματος, που συμβαίνει σε μας προσωπικά, ή μέσα στο περιβάλλον που ζούμε. Εκεί που γίνεται το θαύμα, υπάρχει πόνος μεγάλος,και το θαύμα αποβλέπει ακριβώς στην εξάλειψη του κακού που δημιουργεί τον πόνο.Ο Θεός επιτρέπει στην ζωή μας να γνωρίζουμε τον πόνοκαι τη δυστυχία, για να θυμόμαστε το βασικό σκοπό της ζωής μας,  όταν το λησμονούμε. 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για εν μετανοία,

 

Ο Θεός μας παρακινεί συνέχεια, να οδηγούμε τον εαυτό μας στη σωτηρία που μας προσφέρει ο Χριστός, προσπαθώντας στη ζωή μας να ζήσουμε σύμφωνα με τις θείες Του εντολές. Εκείνος ο ¨δαιμονισμένος¨, ο θεωρούμενος από τους Γαδαρηνούς τρελός, καταξιώθηκε να γίνει μάρτυρας του Θεού, καταξιώθηκε να έχει προσωπική επικοινωνία με τον Ιησού Χριστό.καταξιώθηκε . να διδάξει τον λόγον του Θεού, κατάφερε να σωθεί.Το δίδαγμα αυτού του περιστατικού σημαίνει ότι δεν πρέπει ποτέ στη ζωή μας να περιφρονήσουμε ή να υποτιμήσουμε οποιονδήποτε άνθρωπο.Αντίθετα πρέπει να προσευχόμαστε, για τον κάθε άνθρωπο, προσφέροντάς του έργα αγάπης, γιατί ο κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από τις εντυπώσεις που έχουμε γι’ αυτόν, έχει δημιουργηθεί «κατ’ εικόνα Θεού». Αυτό σημαίνει ότι στη θετική συνάντησή μας, και στη σχέση μας με τον κάθε άνθρωπο.. συναντούμε τον ΘεόΓι’ αυτό και ο Χριστός μας τόνισε, ότι την ώρα που βοηθούμε το διπλανό μας επικοινωνούμε μαζί με το Θεό, παίρνοντας δυνάμεις που είναι απαραίτητες για να ζήσουμε ,όχι μόνο μια καλύτερη ζωή στον κόσμο αυτό, αλλά και στην αιωνιότητα…για να οδηγήσουμε τους εαυτούς μας στη ζωή του Παραδείσου.

Χαιρετε.

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: