RSS Feed

ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ..Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ..ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΤΟ…ΠΑΝΤΟΤΕ ΧΑΙΡΕΤΕ

 

 

Η κατάθλιψη διαφέρει από την, ας πουμε, φυσιολογική λύπη. Στενοχωρείται ο άνθρωπος, από έλλειψη χαράς,ικανοποιήσεως, κέρδους, επιτυχίας.Η έννοια της στενοχώριας είναι κατι το υποκειμενικό.Ο Πλάτων, στην Πολιτεία του, μας βεβαιωνει πως συμβαίνει πολλές φορές το ίδιο πράγμα, άλλους να τους στενοχωρεί και άλλους να τους χαροποιεί Η στενοχώρια, η θλίψη και η κατάθλιψη μια επιδημια σε όλες τις ηλικίες.Η ελληνική κοινωνία βυθισμενη στο δυτικό τρόπο ζωής κολυμπά   στο άγχος της. Η κατάσταση αυτή προσβάλλει πρώτα τον πυρηνα του ανθρώπου, πληγώνει το πνεύμα του και κατόπιν περνα στο νευροφυτικό σύστημα και του σμπαραλιάζει το σώμα. Βλέπεις νέους σαν γεροντάκια. Η ψυχή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το σώμα και το σώμα με τη ψυχή, το ένα επηρεάζει το άλλο. Η ψυχή δεν πλάστηκε για να πιέζεται, να ταράζεται και να συγχύζεται, αλλά για να ειρηνεύει, να ελπίζει, να υπομένει, ν’ αγαπά και να χαίρεται. Η έλλειψη πίστις και αγάπης και στον πλησίον, δημιουργεί την αγχωτική στενοχώρια.

Η ολιγοπιστία αυξάνει την ανασφάλεια, την ανησυχία, την αγωνία. Κατάληξη είναι η δαιμονική απόγνωση.Κύρια αιτία ο εγωισμός, που σκοτίζει και εξαίρει τη φιλαυτία. Η φιλαδελφία και φιλανθρωπία, φυτεύει στην καρδιά του ανθρώπου ειρήνη.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για εγωισμός

 

 

 

Η εμπιστοσύνη στο Θεό καλλιεργεί την προσευχή και η ταπεινή δέηση απολυμαίνει τη ψυχή από μικρόβια άγχους, αβεβαιότητος και απελπισίας. Το έργο αυτό ολοκληρώνεται με τη συνειδητή μετοχή στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.Σήμερα  ο άνθρωπος δεν ζητά ριζικές λύσεις στα προβλήματά του,

αλλά πρόχειρες, γρήγορες και φθηνές  όπως ακριβως κάνει και με το φαγητό του.

Έτσι με την πρωτη στενοχώρια καταπινει αντικαταθλιπτικά ακόμη και προληπτικά προκειμένου να μην κουρασθεί.Πάντοτε υπήρχαν δυσκολίες στη ζωή και ο άνθρωπος είχε στενοχώρια, θλίψη και κατάθλιψη. Σήμερα όμως η κατάθλιψη έχει πάρει μια κυρίαρχη θέση. Οι ψυχίατροι μιλούν για σοβαρή ψυχική ασθένεια. Ο Ιπποκράτης την ονόμαζε μελαγχολία.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για εγωισμός

 

Ο καταθλιπτικός συνήθως διακατέχεται από συναισθήματα βαθιάς λύπης, άγχους, φοβιών, ενοχών, τύψεων και εμμονών. Καταστάσεις ανίας, κοπώσης, απογοητεύσης, και δυσφορίας τον διακατέχουν. Αποτέλεσμα  αϋπνία ή πολυυπνία, ανορεξία ή πολυφαγία, εξάντληση και αδυναμία.Τάσεις Αυτοκτονίας, Πέλαγος Ψευδαισθήσεων, Φοβερών Μειονεξιών Και Φαντα-σιώσεων Απειλητικών.Ακόμη η παγερή μοναξιά, ο μεγάλος φόβος και η βαθιά έλλειψη ουσιαστικού νοήματος ζωής, σπρωχνουν τον ταλαιπωρο ολιγόπιστο άπιστοι δεν υπάρχουν. στην οδυνηρη καταθλιψη Εννοειται πως Τα φυσιολογικά σκαμπανεβάσματα της ζωής δειχνουν ότι ο καθένας μπορεί να είναι¨πεσμε-νος¨πότε-πότε. Αλλά αν το κενό και η απόγνωση πήραν δεν φεύγουν μιλαμε για κατάθλιψη…που δυσκολεύει τη λειτουργικότητα και την ευχαρίστηση από τη ζωή που κάποτε είχατε.Το να τελειώσετε τη μέρα σας γίνεται με πολύ κόπο. Ωστόσο άσχετα με το πόσο αβοήθητος και απελπισμένος αισθάνεστε μπορείτε να γίνετε καλά.Πολλοι περιγράφουν την κατάθλιψη σαν μια μαύρη τρύπα. Αλλοι πάλι με κατάθλιψη δεν αισθάνονται λύπη. Μπορεί να αισθάνονται έλλειψη ζωτικότητας, άδειοι απαθείς ή θυμωμενοι.Ο,τι και ναναι, η κατάθλιψη, είναι διαφορετική από τη φυσιολογική λύπη γιατι υποβαθμιζει την καθημερινότητά σας παρεμβάλλεται στη διαθεση σας να εργάζεστε, να μελετάτε, να τρώτε, να κοιμάστε και να διασκεδάζετε.

 

 

 

Αν σας συμβαινει κάτι απ  τα παρακάτω , ένα ραντεβου με καποιον ψυχιατρο και μην τρομαζετε απ την ειδικότητα απ αυτην πρέπει να αρχίζουμε όλοι θα σας ξεκαθαρισει αν πάσχετε από κλινική κατάθλιψη.Δεν μπορείτε να κοντρολαρετε τις αρνητικές σας σκέψεις άσχετα από το πόσο προσπαθείτε§  Είστε πιο ευέξαπτοι ή επιθετικοί σε σχέση με τη συνήθη σας συμπεριφορά§  Αισθάνεστε αβοήθητοι και απελπισμένοι§  Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε ή κοιμάστε πολύ§  Δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε §  Δεν μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε ή ακομα χειροτερα Χάσατε την όρεξή σας..  Πίνετε σκληρα ποτά  η μπυρα δεν πιανεται §  Σκέφτεστε ότι η ζωή δεν αξίζει να τη ζει κανείς Εδώ ζηταμε  αμέσως βοήθεια.Η κατάθλιψη ποτε δεν είναι μια ευθεια γραμμη ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα συμπτώματα μπορούν να είναι μέρος των φυσιολογικών ¨Down¨ της ζωής.Όταν είναι πολύ ισχυρά  είναι ώρα να αναζητήσετε βοήθεια.Ειλικρινα ουτε οι φίλοι, ουτε το ποτό, ούτε η υπομονη, εδώ δεν βοηθάνε.Θα σας έλεγα μια καθαρή εξομολόγηση, είναι το καλύτερο φαρμακο  χωρις φαρμακα αλλα κατι τετοιο προϋποθετει και την σχετική πίστη Αλλωστε σπάνια εχω δει άνθρωπο  συνειδητο μέλος της Εκκλησιας  να έχει καταθλιψη.Κατ αρχάς δεν έχει λογισμούς.Ενας πιστός Χριστιανός δεν απελπίζεται ποτέ Ειναι χαρούμενος.Ακολουθει το αποστολικο.Πάντοτε χαιρετε.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για εγωισμός

http://kosmasserafetinidis.wordpress.com/2014/04/05/

Δε νοιωθει  απόγνωση,ότι τίποτα δεν θα βελτιωθεί ποτέ και ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορει να κάνετε για να βελτιώσει την κατάσταση.

Δεν χανει το ενδιαφέρον του για καθημερινές δραστηριότητες. Εχει χόμπυ, μετεχει σε κοινωνικές δραστηριότητες. Δεν εχει χασει την ικανότητα να αισθάνεται χαρά και ικανοποίηση.Τρωει σαν ανθρωπος χωρις αγχος και φοβίες,πλήρεις τροφες ουτε ελαφρες, ουτε ψευτικες.Κοιμαται σα πουλακι γιατι έχει ησυχη την συνείδησή του.Αφήνει τους ανοητους να τρεμουν για το κομποδεμα τους Μενει στο ενοικιο, και δεν χρωστα σε κανεναν

Δεν εχει Θυμό ή ευερεθιστότητα. Αισθάνεται παντα ζωηρός και περπαταει 30 λεπτά με γρηγορο βαδισμα κάθε μερα. Νοιωθει αγάπη για τον εαυτό του, γι αυτό και τον φροντιζει.Δεν εχει αισθήματα ενοχής. Δεν εχει Ριψοκίνδυνες συμπεριφορες. Δεν Θέλει να δραπετεύσει κάνοντας χρήση ουσιών,

παίζοντας τζόγο,οδηγώντας επικίνδυνα ή κάνοντας επικίνδυνα σπορ.Δεν έχει περιεργους κι Ανεξήγητους πόνους. Δεν εχει πονοκεφαλους, πόνους στην πλάτη, μυϊκους πόνους , πόνους στο στομάχι.Συνελόντι ειπειν ειναι υγιής.Εχει ελπίδα και πίστη, αλλά πάνω απ όλα έχει αγάπη.Χαιρετε.

 

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: