RSS Feed

ΤΑ ΙΓΜΟΡΕΙΑ ΑΝΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ..

Σχετική εικόνα

 

 

 

 

Ι γ μ ο ρ ί τ ι δ α  σημαίνει ύπαρξη φλεγμονής στο βλεννογόνο του ¨ιγμόρειου άντρου¨  Βαρυγδουπος όρος, που παραπέμπει σε σκοτεινες σπηλιές Κι είναι αλήθεια πως κάπως έτσι είναι οι ρινικές κοιλότητες,που με τη ¨βοήθεια¨μας, με το να βάζουμε τα δαχτυλα στη μυτη μας,

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για τα δαχτυλα στη μυτη μας

 

 

μεταφέρουμε τα μικρόβια στα ρουθούνια μας,κι απ εκεί κατευθειαν στις σπηλιες που είπαμε 

Κάθε επίμονο και μακροχρόνιο μπούκωμα της μύτης με παραγωγή εκκρίσεων δεν οφείλεται  πάντοτε σε  ιγμορίτιδα Αν έχετε φταρνίσματα, φαγούρα και μπούκωμα μπορεί να πάσχετε από 

Ε π ο χ ι α κ ή  διαλείπουσα χρόνια

α λ λ ε ρ γ ι κ ή   ρινίτιδα.

Η αλλεργική ρινίτιδα δεν εκδηλώνεται σε όλους με αυτή την κλασσική συμπτωματολογία. Αλλοι παραπονούνται για μπούκωμα ή για καταρροή ή για φταρνίσματα ή για επίμονο

οπισθορρινικό κατάρρου.

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για φταρνίσματα

 

 

Πισω στο ¨παραμυθι¨μας. Οι παραρρίνιοι κόλποι, είναι κοιλότητες στο πρόσθιο τμήμα του κρανίου  στις περιοχές κάτω, πάνω και ανάμεσα στους οφθαλμικούς κόγχους ,εργο τους να κάνουν ελαφρύτερο όλο το κεφάλι, που θα είχε τριπλάσιο βάρος, αν οι κόλποι ήταν συμπαγείς.

Και να λειτουργούν  σαν κλιματιστική συσκευή, βοηθωντας θεαματικα στην ύγρανση και θέρμανση  του εισπνεόμενου αέρα, όπως το ίδιο ακριβώς κάνουν και οι ρινικές κοιλότητες.

 

Η φωνή  που παράγεται από τις φωνητικές χορδές  διαμορφώνει την ποιότητά της και από την παρουσία των παραρρινίων κόλπων, που λειτουργούν ως ηχείο.

Κ ο λ π ί τ ι δ α   είναι η φλεγμονή. του βλεννογόνου ,που καλύπτει την κοίλη επιφάνεια ενός παραρρίνιου κόλπου. γναθιαια κολπιτιδα   

 

 

 

 

Οι παραρρίνιοι κόλποι παράγουν συνεχώς λεπτόρευστες εκκρίσεις , οι οποίες, αφού καθαρίσουν το βλεννογόνο, στη συνέχεια παροχετεύονται .

 

 

 

Στο κοινό κρυολόγημα ή σε  μια κρίση αλλεργικής ρινίτιδας  μπορει να προκληθεί φλεγμονή του ρινικου  βλεννογόνου Αυτή η φλεγμονή μπορεί να εξαπλωθεί και στο βλεννογόνο κάποιου παραρρίνιου κόλπου.

Αυτό έχει ως συνέπεια το οίδημα του βλεννογόνου να αποφράξει το στόμιο αποχέτευσης του κόλπου και να επιτρέψει τη συσσώρευση μέσα στον κόλπο εκκρίσεων.

Μια  μη ομαλή ανατομική κατασκευή της μύτης  προδιαθέτει στην πρόκληση

 της οξείας ρινοκολπίτιδας. 

Η οξεία κολπίτιδα, που σωστότερα λέγεται και ρινοκολπίτιδα προκαλεί πόνο και αίσθημα πίεσης σε διάφορες περιοχές του κρανίου,ανάλογα με τον εντοπισμό του πάσχοντος κόλπου.

Εκτός από αυτά τα συμπτώματα , ο ασθενής παραπονείται για πυρετό, βήχα, οπισθορρινικό κατάρρου, και παχύρευστες εκκρίσεις.

Ρ ι ν ί τ ι δ α    είναι μια φλεγμονή του βλεννογόνου των ρινικών κοιλοτήτων, που δεν περιλαμβάνει το βλεννογόνο των παραρρίνιων κοιλοτήτων.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ιγμορίτιδα

 

 

Η ρινίτιδα μπορεί να οφείλεται σε μόλυνση από ιό ιογενής ρινίτιδα, από αλλεργία αλλεργική ρινίτιδα, από μη αλλεργικούς παράγοντες μη αλλεργική ρινίτιδα ή αγγειοκινητική ρινίτιδα.

Όταν η φλεγμονή του βλεννογόνου της μύτης επεκτείνεται σε έναν ή περισσότερους παραρρίνιους κόλπους,τότε μιλάμε

για ρινοκολπίτιδα.

Μια ρινίτιδα μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες.Το 20-30% του Ελληνικού πληθυσμού  πάσχει από αλλεργική ρινίτιδα Το ίδιο. περίπου ποσοστό Ελλήνων πάσχει από μη αλλεργική ρινίτιδα και ένας σημαντικός αριθμός πάσχει από μεικτού τύπου ρινίτιδα, δηλαδή αλλεργική και μη αλλεργική ρινίτιδα.

Τα ένα τρίτο του Ελληνικού πληθυσμού παθαίνοντας   ετησίως ιογενή ρινίτιδα συνάχι γρίπη ,εύκολα παθαίνει ρινοκολπίτιδα, η οποία ευτυχώς μέσα σε 14 περίπου ημέρες αυτοϊάται, χωρίς τη λήψη φαρμάκων.

Αν τωρα κατσουμε να¨μαζέψουμε¨ τα πιο πάνω ποσοστα, εκπληκτοι θα δούμε ότι σχεδόν

ό λ ο ς  ο πληθυσμός μας υποφέρει από ρινοκολπίτιδες και τα παραφερναλια τους 

Το τι φταιει είναι ένα θεμα που αναγεται στη γενικη θεωρηση του τρόπου ζωής των συμπατριωτών μας.

Ετσι λοιπόν βλέπουμε έναν Σημαντικό αριθμό Ελλήνων να παθαίνει καθ’ υποτροπήν ρινοκολπίτιδες και ένας επίσης σημαντικός αριθμός ατόμων να πάσχουν από χρονία ρινοκολπίτιδα.

Το Κρυολόγημα Και η Ρινοκολπίτιδα Έχουν Κοινά Συμπτώματα,Το κρυολόγημα συνήθως διαρκεί μιαν εβδομάδα. Αν ο βήχας, το μπούκωμα της μύτης και οι παχύρευστες μύξες  τις λένε και εκκρίσεις βλεννοπυωδεις , αλλά είναι μυξες,  διαρκέσει περισσότερο από 7-14 ημέρες έχουμε ρινοκολπίτιδα.

Η οξεία ρινοκολπίτιδα συμβαίνει συχνά μετά από ένα κρυολόγημα,και εκδηλώνεται με έντονα συμπτώματα και  διαρκει 2-3 εβδομάδες.

Χρονια Ρινοκολπίτιδα  έχουμε από  τρία και πάνω επεισόδια το έτος, που διαρκούν πάνω από τρείς εβδομάδες Το Μπούκωμα Της Μύτης, ο βήχας, η ελάττωση της όσφρησης, οι πονοκέφαλοι η υπαρξη πυκνης βλέννας, που τρεχει  απ τη μύτη ή κατεβαίνει προς το ρινοφάρυγγα για να καταλήξει στο φάρυγγα μπορεί να παραμεινουν για αρκετο διαστημα αλλα και να να συνοδευτούν από κακουχία και αίσθηση αδικαιολόγητης κόπωσης. Όλα αυτά δεν είναι παρα  αποτελέσματα μιας χρονιας ρινοκολπιτιδας, που χρειάζεται αντιμετώπιση.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για sinus rinse

 

 

Κλεινοντας έναν απλό και πρακτικό τρόπο ¨περιποιησης¨της μυτης, των ρινικών κοιλοτητων, των ιγμορείων άντρων, παραρινιων  κλπ. Υπάρχει μια συσκευή απλή στην σύλληψη της, αλλα μεγαλειώδης στο τρόπο ενεργειάς της.Μ αυτην την απλή συσκευη, μπορει κανεις να ¨πλυνει¨τα ιγμορεια με ένα ισοτονικό ή υπέρτονο διαλυμμα καθαρου δικού μας αλατιου, και σε λίγες μερες εφαρμογής να έχει τέλεια ευεξία, ελάττωση, των πονοκεφάλων, ηρεμο υπνο και γενικά καλη ποιοτητα καθαρης αναπνοής.

 

Σχετική εικόνα

 

 

Ειναι ο σωστός τρόπος εκπλυσης των ιγμορείων, θα σας απαλλαξει από κόπους, πόνους, και βάσανα…Χαίρετε.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για φταρνίσματα

 

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: