RSS Feed

ΘΡΟΜΒΩΣΗ..ΑΡΧΙΣΤΕ Ν ΑΚΟΥΤΕ ΜΟΥΣΙΚΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για Θρομβωση

copyright    https://kosmaser.wordpress.com/

Σιγουρα όλοι την έχουμε ακουστά.Λίγοι της δίνουν σημασία. Πολλοι λίγοι δειχνουν ενδιαφέρον, και ελάχιστοι φροντιζουν για να μην πάθουν.Κι αυτό γιατί όταν πάθουν μετα βαζουν μυαλό, αλλα με πολύ κλαμα.Γιατί τωρα όλη αυτή η προεισαγωγή; Για μια κοινη νοσηρότητα, που πολλοι την εχουν βιωσει, αλλα την έχουν ξεχάσει στο πισω μερος του μυαλού τους.Κυριοι, και κυριες η Θρομβωση.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Θρομβωση

 

δηλαδή ο σχηματισμός ενός πηγματος  μέσα σε μιαν αρτηρία ή φλέβα, που παρεμποδιζει ή και διακόπτει την κυκλοφορία του αίματος ,και ειναι η αφορμη για τις τρεις πρώτες καρδιαγγειακές αιτίες θανάτου δηλαδή Την Φλεβική ΘρομβοΕμβολική Νόσο, Το Οξύ Καρδιακό Έμφραγμα Και Το Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο. Όμως γιατι να φτασουμε εκεί, αφου μπορούμε κάλλιστα να προ-λαβουμε και τις τρεις αυτές αιτιες πόνου,κι αν πάλι,ξεχαστούμε και διολι-σθησουμε στη νοσηρότητα,Εχουμε  αποτελεσματικά φάρμακα αντιαιμοπεταλιακά και αντιπηκτικά,για να την ελέγξουμε χωρις προβλήματα. Η Εν Τω Βάθει Φλεβική Θρόμβωση και η πνευμονική εμβολή,Η φλεβική θρομβοεμβολική νόσος, είναι δυστυχώς,μια ύπουλη πάθηση με σημαντική νοσηρότητα και θνησιμότητα.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για λουλουδια


Τις περισσότερες φορές, είναι
ασυμπτωματική.
Και γι αυτό αποτελεί συχνή και αδικη αιτία θανάτου στους νοσηλευόμενους κυρίως ασθενείς Το παρηγορο είναι ότι μπορεί να προληφθεί σε μεγάλο ποσοστό.Η θρομβο-προφύλαξη σώζει χιλιάδες ζωές, αρκει να γίνει σωστά και μετα από σκέψη, κι όχι επιπολαια.

 

 


Η παραμονή στο νοσοκομείο για μεγάλο χρονικό διάστημα,¨χρεώνει¨τα 2/3 των περιπτώσεων σχηματισμού θρόμβωσης στα κάτω άκρα, ενώ αποτελεί συχνή αιτία θανάτου στους νοσηλευομένους ασθενείς,που παραμενουν κλινηρεις  για μεγάλο χρονικό διάστημα , ύστερα από κάποια ασθένεια ή ατύχημα. Ακομα, τα πολύωρα αεροπορικά ταξίδια με ακινησία, στην ίδια θέση, αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο,από κατι σχετικό ¨έφυγε¨ συγγενης μου γιατρος,μετα από ένα πολύωρο ταξίδι σε χωρα της απω ανατολης, για κάποιο ιατρικο συνεδριο

 

copyright    https://kosmaser.wordpress.com/


Για τις γυναίκες, ηυξημένος κίνδυνος
θρόμβωσης υπάρχει,όταν χρησιμοποιουν αντισυλληπτικά ή κανουν αγωγή ορμονικής υποκατάστασης,οπως και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή όταν έχουν πρόσφατα γεννήσει.Άλλοι παράγοντες είναι η ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό και η πάνδημη πλεον παχυσαρκία.Τα συμπτώματα της εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης, είναι πόνος, ερυθρότητα, ευαισθησία και οίδημα πρήξιμο στα κάτω άκρα, ενώ βασικός στόχος της θε-ραπευτικής αντιμετώπισης είναι η αποφυγή  της πνευμονικής εμβολής. 

 

 

Τα Συμπτώματά Της Περιλαμβάνουν Δυνατό Πόνο Στο Στήθος,Δυσκολία Στην Αναπνοή, Έντονο Βήχα, Ταχύπνοια,Ταχυκαρδία Και Απώλεια Συνείδησης.Ατυχως πολλοί εν δυ-ναμει ασθενείς που κινδυνεύουν από φρομβοεμβολική νόσο ,είτε το αγνοουν ηθελημενα, ή από ασυγνωστη αμελεια. ασύγγνωστος-η ο ασυγχώρητος.Aσύγγνωστη αμέλεια-επιπολαιότητα. δεν λαμβάνουν θρομβο προφύλαξη  η οποία γίνεται με χορή-γηση των κατάλληλων αντιθρομβωτικών φαρμάκων,με εφαρμογή ελαστικών καλτσών και με υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής,ενώ σε πολλούς άλλους δεν υπάρχει καν η υποψία  ότι μπορεί να πάσχουν από φλεβική θρόμβωση.

 


Το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο
 απλά εγκεφαλικο, για να μην μπερδευομαστε 

είναι ένα πολύ επικίνδυνο αποτέλεσμα

της θρόμβωσης, η οποία είπαμε μπορει να εξουδετερωθεί, με τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα. Σε ανυποπτο χρονο λήψη ιχθυελαιου σε καθημερινη βάση χωρις διακοπή Ή χρηση, όταν προκυψει το πρόβλημα,  αντιαιμοπεταλιακων, και αντιπηκτικων, κλοπιδογρελης και ασενοκουμαρολης, για να μάθουμε τα γενοσημα με τα οποία θα ζουμε

απ εδώ και περα πλεον.

Η κλοπιδογρελη εμπορικές ονομασίες, PLAVIX®, GREPID®, ISCOVER®, CLOPILET® ΚΑΙ CERUVIN®).

χρησιμοποιείται στη μείωση του κίνδυνου θρόμβωσης

Κουμαρινικα Αντιπηκτικα: Βαρφαρινη Coumadin®, Φαινπροκουμονη Marcumar®,

Ασενοκουμαρολη Sintrom®.

Οι ανταγωνιστές της βιταμίνης Κ κουμαρινικά παράγωγα ,είναι τα πιο διαδεδομένα αντιπηκτικά για την πρόληψη και τη θεραπεία της φλεβικής θρομβοεμβολής,

εμφράγματος του μυοκαρδίου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

 

 

Προσεκτική παρακολούθηση των επιπέδων πήξης του αίματος με τη μέτρηση του χρόνου προθρομβίνης,που εκφράζεται ως  Ιnternational Normalized Ratio (INR), είναι απα-ραίτητη μέχρι να επιτευχθεί  σταθερή δόση συντήρησης.

Προειδοποιητικα σημεια ενος Εγκεφαλικού Επεισοδίου είναι:

 

 

Μούδιασμα, Αδυναμία Στα Χέρια ή  Στα Πόδια, Δυσκολία Στην Ομιλία Και Στο Περπάτημα Αστάθεια Βάδισης, Ίλιγγος Και Ζάλη, Ελάττωση Της Όρασης

ή Διπλωπία, Πονοκέφαλος Και Εμετός.


Πιο Συνηθες  Είναι Το Ισχαιμικό Εγκεφαλικό Επεισόδιο.

Συμπερασμα απ όλα τα παραπάνω Προληψη. Δεν είναι ακατόρθωτη, απλά θελει αρκετό κοινο νου.Ας πούμε όλοι σίγουρα όλοι πλεον ξέρουμε οτιπρέπει να περπατάμε ολοι  ξέρουμε αλλα το αφήνουμε για αυριο.Ωσπου να που το αύριο μας φέρνει στα επειγοντα της¨δυστυχιας¨του ΠΕΔΙ.Τοτε ορκιζόμαστε ότι αν τη γλυτώσουμε δεν θα ξανακάνουμε κουταμάρες,για να τις ξανα-κάνουμε  και χειρότερες απο πρώτα. Όμως η σοφία των παλαιοτέρων ομιλεί

για το¨Δις εξαμαρτειν¨Κι ολοι γνωρίζουμε την αμαρτία,που είναι η έλλειψις μαρτυρίας, παρουσίας, μυαλού θαλεγα εγώ. Τότε πάμε στο επόμενο σοφό ρητο , που μιλά για τον φοβερό Αδη και την μετανοια εν τω Αδη ουκ εστι μετανοια.

 

 

Αρα για να τα μαζέψουμε: Πριν πάθουμε φροντίζουμε να κουρασθούμε λίγο Περπατάμε αφου είμαστε υγιεις. Δεν τρώμε σκουπίδια, που μας τα πουλάνε υπεραλατισμένα, και πνι-γμένα στα trans  λιπαρα.Δεν στενο-χωριόμαστε για τις πολιτικές αστειότητες. Αρκει μια ματιά πίσω απ τα κάγκελα, που σκυφτός ισως μη γνωριζοντας τι ακριβώς του συμβαίνει ,βρίσκεται ο Ακης, για να κατανοησουμε που οδηγει το ανουσιο, κουτο, χωρις προοπτική μεγαλείο της πολιτικης αθλιοτητος Περιοριζόμαστε στην προσπάθεια να μάθουμενα αγαπάμε όχι μονο τους δικούς μας. Να χαιρόμαστε με απλά πράγματα.

 

 

ΝΑ μάθουμε να μαγειρεύουμε,οχι τις περίεργες συνταγές που βλέπουμε,

αλλα δικές μας, απ τη μανα και τη γιαγιά μας. Κι ετσι θα γίνουμε ευτυχείς και οσο γίνεται υγιείς. Χαιρετε.

copyright    https://kosmaser.wordpress.com/ 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. Μου λέει ο Ανεστης πως ξέχασα ότι οι…κυριες προηγούνται πάντα…
    Συμφωνώ με τον Ανεστη, αλλα δεν το ξέχασα.
    Απλά οι κυριοι στο πολύπλοκο και εκκωφαντικα …απλο στην προληψη του ζητημα της θρόμβωσης…προηγουνται των κυριών..8 στους 10 άνδρες….3 στις 10 γυναικες.
    Ειναι οντως αρκετη διαφορά, τόσο σε σχετικά όσο και σε απόλυτα νουμερα..
    Να γιατί απευθυνομαι.. πρωτα στους κυρίους…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: