RSS Feed

ΑΛΛΟ ΠΑΜΦΑΓΟΣ…ΑΛΛΟ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ..ΚΙ ΑΛΛΟ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟΣ..Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ; ΧΑΟΣ..ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΜΦΑΓΟΣ

Το να είσαι σοφός δεν σημαίνει ότι λες πάντα σοφίες. Ακριβώς το ίδιο …το να εισαι ένας καλός γιατρός, δεν σημαινει  πως δεν θα κάνεις κάποια στιγμη λάθος, όσην εμπειρία και να διαθέτεις…  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε όλο το¨οικοδόμημα¨του..επιστητου..Ενιοτε..παρυσφρείει ένα ποσοστό¨θορύβου¨που αμαυρώνει την προηγούμενη καθαρή εικόνα σου..

Απ τη φύση του ο άνθρωπος χαρακτηρίζεται παμφάγος..Ουτε αμιγώς σαρκοφάγος, ούτε και χορτοφάγος…Μεσα στα πλαισια της ελευθερίας…¨αυτοπροσδιορισμού¨του, μπορεί να επιλέξει την χορτοφαγία ( μ ό,τι αυτό συνεπάγεται, αναλαμβάνοντας ακεραία την ευθυνη γι αυτή του την απόφαση..) Ολοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το κολλαγόνο σ έναν οργανισμό, όπως είναι ο δικός μας…

Αποτέλεσμα εικόνας για κολλαγόνο

Το κολλαγόνο είναι μια ομάδα ινωδών πρωτεϊνών που βρίσκονται σε όλα τα πολυκύτταρα ζώα.Τα θηλαστικά έχουν περίπου 20 διαφορετικά γονίδια κολλαγόνου,τα οποία κωδικοποιούν τις ποικίλες μορφές κολλαγόνου.Τα κολλαγόνα είναι οι κύριες πρωτεΐνες στα οστά,στους τένοντες και στο δέρμα..

Σχετική εικόνα

Εχει αποδειχθει πρόσφατα ότι μια αμιγώς χορτοφαγική διαιτα¨βοηθά¨δραματικά…στη μείωση  παραγωγής κολλαγόνου στις.. γυναίκες, ( μ ό,τι αυτό συνεπαγεται…επαναλαμβάνω..) Όμως είναι αδιανόητο τις δικές μας πεποιθήσεις, εξαντλώντας την αγάπη μας για το παιδί μας, να το περνούμε σε μια χορτοφαγική δίαιτα..

Αποτέλεσμα εικόνας για χορτοφαγική δίαιτα..

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η καταναλωση κρέατος. Όμως δεν θα ημουν ποτέ απόλυτος..Προτιμώ το ψάρι για πολλούς λόγους, και το μαγειρεύω με τον πιο ήπιο τρόπο…ακριβως στον ατμό..Εξ άλλου ειμαι του δόγματος του…¨ουκ επ αρτω μόνο ζησεται άνθρωπος.¨ Όμως κατι πρέπει να τρωμε…κι έτσι τρωμε το ηπιότερο για τον οργανισμό μας ( αν έχουμε διαθεση να ζησουμε μιαν ηρεμη ζωή) καθορίζοντας τις προτεραιότητες μας..Απ εκεί και πέρα άλλα ( οσα τραβα η ψυχούλα μας) λόγια να αγαπιώμαστε…Χαιρετε..

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Παράθεμα: ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟ…ΡΟΚ | iassis

  2. Αγαπητέ μου Κοσμά, και στο φαγητό όπως και σε πολλά άλλα πράγματα καταφέρνουμε να πιάνουμε τα άκρα και να ξεχνούμε το «άριστον μέτρον» των προγόνων μας, τόσο σε ποσότητα όσο και σε σύσταση. Είναι υπεραπλούστευση να αποδίδουμε όλα τα κακά της μοίρας του πεπτωκότος Αδάμ στο κρέας, τη γλουτένη, τα ραδίκια ή το ξυνόγαλο. Ιδανική δίαιτα δεν υπάρχει, όπως θα ήθελαν πολλοί να μας κάνουν να πιστέψουμε για εμπορικούς ή όποιους άλλους λόγους. Αν σκεφθούμε πόσο λίγα γνωρίζουμε πραγματικά για τον κόσμο γύρω μας και μέσα μας, θα τραφούμε ανάλογα, εκτός αν συντρέχει συγκεκριμένος λόγος. Προσωπικά θα παραγγείλω την… τελευταία σου εικόνα, για αύριο (Παρασκευή σήμερα γαρ!).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: