RSS Feed

ΑΛΗΘΕΙΑ..ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ;

Αποτέλεσμα εικόνας για μια βασική αρχή;

Η κουβεντα ειχε αναψει για τα καλά..Ο Ιεροκλής ειχε κοκκινησει απ την έξαψη και φωναζε υπερασπιζομενος τις ( σωστες ) θέσεις του.Ο Στρατος χαμογελούσε ειρωνικά, κι αυτό άναβε ακόμα περισσότερο τον πρώτο..Ο Γιάννης, ηρεμος και υπομειδιών ζήτησε τον λόγο. Παραδόξως του τον έδωσαν κι εκείνος απηύθυνε σε ολους μιαν ερώτηση ( ρητορικού χαρακτήρα..)

Τί είναι μια βασική αρχή;

Είναι κάτι που πρέπει να το εχουμε σαν  ¨κανόνα¨ στη ζωή μας, που χωρίς αυτόν,θα εχανε ένα μεγάλο μέρος του νοήματος της..Ετσι λοιπόν ,εμείς οι χριστιανοί ..πρέπει να μάθουμε λίγο..την ησυχαστική Παράδοση..Να τη ζήσουμε έστω λίγο..Να βρούμε τον τρόπο να καταλάβουμε τί ακριβώς είναι η Ορθόδοξη Εκκλησια..

Υστερα πρέπει να μάθουμε να διώχνουμε τους λογισμούς.. που μας κατακλύζουν, ιδιαίτερα τούτον τον καιρό με τις αφόρητες πιέσεις που μας ασκούνται γενικως.. Πρέπει να μάθουμε να κάνουμε λίγο την ¨ευχή¨..

Ο Αγιος Γρηγόριος Παλαμάς μας λέει…¨Δεν θα σας πώ τα σοβαρά..θα σας πώ τα ελαφρά, τα μαλακά..¨ Τί είναι η κεφαλή..να την περιποιείται κανείς..Τί είναι το πρόσωπο…Να το πλένει κανείς..

Η κεφαλή είναι ο Νούς..Το πρόσωπο είναι η..φαντασία..

¨Αλειψε την κεφαλή σου και το πρόσωπο σου νίψε¨

Ο νους να αισθανθη την ελεημοσύνη του Θεού..να έχει μια κοινωνία με το Θεό..Και το πρόσωπο, που είναι η φαντασία,πρέπει να πλυθεί, να φύγουν όλα τα φαντάσματα..

Λέει μετά ο Αγιος…Είσελθε στο ταμιείον σου, (που σημαίνει μπές μέσα στην καρδιά σου..) Πάψε να ασχολείσαι με τον περίγυρό σου.. Τί κάνει ο ένας, τί κανει ο άλλος..Πώς κλέβει ο πολιτικός…πώς εξαπατά ο έμπορος, ο δανειστής, ο εφοριακός…Οταν θα φύγουμε απ αυτόν τον κόσμο…δεν θα μας ρωτήσει ο Χριστός: Τί γνώμη έχουμε για τον τον πρωθυπουργο (που υπήρξε μοιχός, ή πόρνος..ή κλέφτης, ή ψευτης, ή άρπαγας..) Οπότε όλα είναι ματαια..ολα είναι ψέμματα.

Αρα ο νούς να μπή μέσα στο ταμιείο..να μπή μεσα στην καρδιά…και ¨κλεισας τη θύρα¨, που είναι η λογική, δια της οποίας μπαίνουν οι διάφοροι λογισμοί κι όλα καταλήγουν μέσα στη καρδιά..¨να μεινεις απερίσπαστος, ησυχος και ευτυχής..¨

Τί νοημα εχει να μιλάμε εμείς για τη πολιτικη κατασταση..και τ αγγλικα του Πρωθυπουργου…οταν Κανεις δεν βλέπει πως λίγο δίπλα μας σφαζονται ανθρωποι για ασήμαντα πράγματα..Θυσίες για λίγη εφήμερη δόξα..Κανείς δεν υπογραμίζει το τέλος..Πώς πέθαναν τόσοι και τόσοι μεγάλοι, λησμονημένοι απ όλους, στο κρεββατι ενός ιδιωτικού θεραπευτηριου, μακρυα απ τα φωτα, που τόσο λάτρεψαν..Γεματοι πόνο κι απόγνωση ( αν είχαν τα μυαλά τους) , Βυθισμένοι στη λήθη αν τα ειχαν χάσει στο…¨δρόμο¨..

Η ευτυχία φίλοι αγαπημενοι, δεν βρίσκεται στη δόξα, στο χρήμα, στη διασκέδαση, αλλά στην πραγματική αγάπη…Αρκεί να τη βρεί κανείς..Και δεν είναι και  τόσο δύσκολο…Αρκεί να θέλει..Χαίρετε.

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: