RSS Feed

IN MEMORIAM..DIMITRIS THEODOROPOULOS..

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες κοσμασερ

Εγιναν …τρια τα χρόνια, απ τη μερα  που πέρασε¨απέναντι¨ο καλός μου φίλος Δημητρης Θεοδωροπουλος…φίλος καλός, αγαπητός, πάντα γλυκομίλητος, και συγκαταβατικός…Καθαρός στις σκέψεις, κι αρχοντικός στη συμπεριφορά..Είπαμε..Διάλεξε να φύγει με τον δικό του τρόπο..Κανείς δεν μπορούσε να τον μεταπείσει για το κάπνισμα…Στο ιδιο οδυνηρο δρομο κι ο άλλος καλος φίλος ο Τακης Σ…εφυγε πριν λιγο καιρο, το μονο ταξειδι που ειναι χωρις γυρισμο..Με διαφορα λιγων χρονων…με την ιδια αιτια..Παντα υπάρχει καποια αιτια, που¨οριζει¨την εν τω κοσμω πορεια μας…Ο Θεός που γνωρίζει ,ας τους αναπαύει…Και πάλι δύο λόγια, σαν μνημόσυνο, για όσους τον αγαπούν και θα τον αγαπούν , αφού η αγάπη ουδεποτε εκπιπτει και δεν έχει όρια στον κόσμο μας αλλά και στον ¨αλλο¨

Ο άγιος Ισαάκ ο Σύρος μας βεβαιώνει,πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο όπλο,

στον άνθρωπο, από την.. ¨απόγνωση¨. όταν κανείς απογοητευθεί (από όλα τα εγκόσμια ), όταν φτάσει στην απιστία για τον εαυτό του…τότε αρχίζει να αναδύεται μια άλλη πίστη και μια άλλη δύναμη μέσα του.Τότε καταλαβαίνουμε ότι ..όταν ο Χριστός φανερώνεται, κρύπτεται. Όταν γίνεται άφαντος..τοτε φανερώνεται.Αν, λοιπόν, δεν μπορούμε να ακούμε τη σιωπή Του, σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο Του.

Αν τυχόν νομίζουμε ότι τον καταλαβαίνουμε, κάτι δεν πάει καλά μέσα μας.Tο μεγάλο πράγμα είναι ότι υπάρχει η Εκκλησία. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να νιώσουμε ότι η αγάπη «εκ του μή όντως εις τό είναι ημάς παρήγαγε» και εάν τυχόν υπομένουμε, εως το τέλος, βγαίνει μια χαρά και μια αγαλλίαση η οποία ξεπερνά όλες τις δοκιμασίες.

Κάποια στιγμή στον καθένα μας μπορεί να δημιουργηθούν διάφορες απορίες..

Τι σημαίνει θάνατος, τι σημαίνει ανυπαρξία, μια στιγμή να νιώσουμε ότι όλα είναι άχρωμα και άοσμα, τότε τι να κάνουμε; Μήπως…Να περιμένουμε…Όπως λέμε, το έμβρυο μένει μέσα στη μήτρα της μάνας του και επειδή μένει εκεί, συνέχεια αυξάνει.Έτσι και εμείς πρέπει να μένουμε μέσα στη μήτρα της μητέρας μας Εκκλησίας . Αυτό  φτάνει.

O πόνος έχει νόημα επειδή βρισκόμαστε στη μήτρα ¨κάποιου¨ που μας αγαπάει.Κι αυτή η ζωή η απεριόριστη, η αιώνια ειναι που αρχίζει από τώρα Ολοι μας χωρίς εξαιρεση..είμαστε χαμένοι, μπορεί σε μια στιγμή..να σταματήσει η καρδιά μας.. αλλά κάτι.. δεν σταματά, και πρέπει.. από εκεί και πέρα να πάμε.Κι από εκεί και πέρα.. πάμε με το σώμα και έρχεται η αγαλλίαση και η χάρη της θεότητας ..μέσα στο σώμα μας και αγιάζεται η ψυχή και το σώμα και ο τρόπος με τον οποίο ζούμε.

Οι φίλοι μας, έφυγαν,βασανισμένοι απ το πάθος τους..Κανείς δεν ξέρει τί τους επιφυλάσσει ο Χριστός..Εμείς που μένουμε πίσω, τους θυμόμαστε και  παρακαλούμε ο  Εκεινος..να τους αναπαύει, και να παρηγορεί τις οικογένειες τους..Αιωνια σας η μνημη αξιομακάριστοι, αγαπητοι, εν Χριστω αδελφοί μας Δημητρη, και Τακη..

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: