RSS Feed

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ..ΠΡΩΤΟΒΡΟΧΙΑ… ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ..

 

Αποτέλεσμα εικόνας για περπατάμε

 

 

 

 

Ελατε να δούμε λίγο μιαν ασκηση που δεν κοστίζει τίποτα κι είναι απ τις καλύτερες που μπορεί να επιλέξει κάποιος, ιδίως αν βρίσκεται στην καταπληκτική Τρίτη ηλικία.Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Pittsburgh απεκάλυψαν πρόσφατα ότι υπέρβαροι που περπατούσαν γρήγορα για 30-60 λεπτά τη μέρα, έχαναν 3.5 κιλά σε, περίπου, 18 μήνες,ακόμα και αν δεν άλλαζαν καθόλου τις καθημερινές τους συνήθειες.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκανδιναβικό Περπάτημα

 

Το Σκανδιναβικό Περπάτημα, λίγοι το γνωρίζουμε κι εγώ το έμαθα αναγκαστικά, περπατώντας στο χωριό σε μονοπάτια με χόρτο για τον φόβο των ενοχλητικών ερπετων.

επειδή χρησιμοποιεί μπαστούνια σαν κι αυτά του σκι μια παραλλαγή του το ελλειπτικό μηχανημα που χρησιμοποιώ, όταν βαριεμαι να κανω διαδρομο, ή να βγω να περπατησω. Η χρήση αυτων των μπαστουνιων μας αναγκάζει να περπατάμε

με πιο γρήγορο ρυθμό, και να γυμναζόμαστε περισσότερο, χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Πέρα τούτου μειώνεται και η  πίεση που δέχονται οι ευαίσθητοι γοφοί, οι αστράγαλοι και τα γόνατα μας, κατά το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 30%.

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

Βεβαια είναι λίγο περίεργο να περπατα κανεις στην πόλη με μπαστούνια, αλλά δοκιμάστε το ειμαι σιγουρος ότι θα σας αρεσει. Για να δώσετε ένα άλλοθι για τα μπαστούνια σας,ξεκινήστε από την άμμο, ή κάντε μια βολτα στον Υμηττό Είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία, που θα σας εκπλήξει επιμένω.Εξ άλλου σημειώστε ότι ξοδεύετε περισσότερη ενέργεια. Κι αυτό, γιατι  οταν το πόδι σας πατάει πάνω σε μια μαλακή επιφάνεια, βυθίζεται, επομένως οι μύς του ποδιού δουλεύουν πιο σκληρά προκειμένου να μην βυθιστεί και να μπορέσει να κάνει το επόμενο βήμα. 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκανδιναβικό Περπάτημα

 

Αν σας αρέσουν οι προκλήσεις, πηγαίνετε σε μια παραλία με βότσαλα.Περπατώντας πάνω σε στρογγυλές πέτρες ή σε ένα εξαιρετικά πετρώδες έδαφος, έχετε ακόμα μεγαλύτερα οφέλη.το συγκεκριμένο περπάτημα μειώνει την πίεση του αίματος. Ξεχάστε, τα γυμναστήρια και τα ιδιότροπα όργανα γυμναστικής. Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε την διανοητική σας ικανότητα είναι να κάνετε έναν απλό περίπατο.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκανδιναβικό Περπάτημα

 

Το Περπάτημα  Είναι Η Νέα Τάση στη γυμναστική για φέτος. Ηδη βλέπουμε  τα πεζοδρόμια να γεμίζουν με ανθρώπους που περπατάνε, σας θυμιζω τη μοδα του jogging την δεκαετία του 1970. Το περπάτημα είναι ασκηση μετριας έντασης.Δυναμώνει και σταθεροποιεί τους μύς γύρω από τις σημαντικότερες αρθρώσεις, μειώνει την κούραση και την πίεση που ασκείται στους χόνδρους και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο για καταπόνηση και τραυματισμό των αρθρώσεων

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκανδιναβικό Περπάτημα

 

Θυμηθειτε.Είμαστε  φτιαγμένοι για να περπατάμε.και τώρα, ξαφνικά, καθόμαστε. Κι υστερα αναρωτιώμαστε γιατί υποφέρουμε από χίλια μυρια χάλια,ενω ενας καθημερινός περίπατος μειώνει τον κίνδυνο των καρδιαγ-γειακών,του καρκίνου, της όποιας οστεοπόρωσης και κυρίως της μάστιγας του αιώνα μας του διαβήτη.Ένα Γρήγορο Περπάτημα γύρω απ το τετράγωνο μας,στη γειτονιά μας ,μπορεί να βοηθήσει στη πρόληψη ενός ευρύτερου φάσ-ματος διαταραχών, μέχρι και στη φοβερή μαστιγα της γνωστικής κατάπτω-σης. διαβαζε άνοια, αλτζχαιμερ, πάρκινσον.Το χαζεμα  στις βιτρίνες δεν βοηθα στο να κεφαλοποιησετε το περπάτημα.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκανδιναβικό Περπάτημα

 

 

Μαθετε την τεχνική του περπατηματος.Δεν είναι δυσκολη.Όρθιο  κατά το δυνατόν,  το κορμί με τα χέρια στο πλάι και την κοιλιά μέσα ,έτσι ώστε να δουλεύουν οι βασικοί μύς. Κοιτάμε μπροστα στα 5-6 μέτρα με χαλαρούς τους ώμους μας. Οι  αγκώνες γύρω στις 90 μοίρες και τα χέρια ελαφρώς χαλαρωμένα. Οχι σφιγμένες τις γροθιές σας. Πατάμε πρώτα τη φτέρνα, ένα βήμα μπροστά με το δεξί πόδι και τα χέρια προς την αντίθετη κατεύθυνση όταν το αριστερό χέρι κινείται μπροστά, το δεξί πόδι να κινείται προς τα πίσω.Προσοχή Μεταφέρουμε το βάρος μας μέσω της φτέρνας, στο δεξί πόδι. Προσεξτε τωρα.Είναι λάθος να αφήνουμε τα χέρια να αιωρούνται ,χαλαρα κι ανεμελα,προς πάσα κατεύθυνση Το σωστό είναι  μπρος και πίσω.

 

 

 

 

Είναι δύσκολο να περπατάμε με χωρίς την ώθηση που δίνει η κίνηση των χεριών.Δεν βάζουμε τα παλια μας παπούτσια  στο περπάτημα, αλλά ουτε

τα παπούτσια τρεξίματος  αν έχουμε τέτοια,απλά γιατι από κατασκευης

εχουν υψηλή φτέρνα για να ελέγχουν την κίνηση του πίσω μέρους του ποδιού. Αυτό το χαρακτηριστικό όμως δεν είναι απαραίτητο για το περπάτημα. Αντίθετα, κουράζει υπερβολικά τους μύς της κνήμης, προκα-λώντας πόνο και φλεγμονή. Υπάρχουν  συγκεκριμένα παπούτσια, ειδικά για περπάτημα, τα οποία έχουν μεγαλύτερη καμπύλη στο σημείο των δακτύλων απ’ ότι τα παπούτσια για τρεξίμο, εύκαμπτη σόλα ,που προστατεύει από τους κραδασμούς και τρυπες για να αναπνέουν από το πάνω μέρος. Οι μπότες και τα σανδάλια είναι για άλλη δουλειά και ακατάλληλα για περπάτημα, καθώς δεν λυγίζουν κι έχουν δύσκαμπτες σόλες.Θυμηθείτε όταν περπατάμε συχ-νά, βελτιώνουμε την φυσική μας κατάσταση αλλά και την διανοητική μας υγεία.

 

 

Μόνο Δέκα Λεπτά περπάτημα την ημέρα μπορούν να μειώσουν

σημαντικά την επιθυμία για τσιγάρο σε όσους προσπαθούν να το κόψουν.

Οι σχετικά μικρές δόσεις γυμναστικής μπορούν να βοηθήσουν στον ελεγχο και την ασυγκράτητη επιθυμία για τσιγάρο. Αλλα και  στα συμπτώματα στέρησης.

Το περπάτημα μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και να αποτρέψει την απώλειά της. Μια μελέτη που έγινε σε περισσότερους από 2,200 Γιαπωνέζους

και Αμερικάνους, ηλικίας 71-93 ετών, έδειξε ότι οι ηλικιωμένοι άντρες

που δεν μπορούν να περπατήσουν ή περπατάνε λιγότερο από 200 μέτρα την ημέρα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν άνοια και Alzheimer απ’ ότι εκείνοι που περπατάνε περισσότερο από 3 χιλιόμετρα την ημέρα.Είναι αποδεδειγμένο και πέρα πασης αμφισβητησης το γεγονός πως το γρήγορο περπάτημα , συνδεεται με την πρόληψη πολλών ασθενειών, από καρκίνο μέχρι διαβήτη.

Ξανασκεφθειτε το Χαίρετε.


 Αποτέλεσμα εικόνας για Σκανδιναβικό Περπάτημα

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: