RSS Feed

ΥΠΕΡΤΑΣΗ..ΜΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΕΠΤΑ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ…ΑΣΘΕΝΟΥΣ

 

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/

Μέχρι πριν μερικές δεκαετίες, η  υπέρταση ήταν ένα απλό σύμπτωμα, το οποίο αξιολογείτο μόνον αν συνοδευόταν από κλινικές εκδηλώσεις, όπως  Ζαλάδα, Αίσθημα Παλμών Ή Διαταραχές Της Όρασης.

 

ee5be-nearosxamogelaei

Μετά ήρθαν τα πιεσόμετρα Κάθε είδους και τιμής.Απο τα πολύ ακριβά , μέχρι κι αυτα που σου απαγγέλουν το αποτέλεσμα, κι ακόμα σου λένε αν κινδυνευεις ή όχι.Ενα τέτοιο έκανε δώρο στην αγαπημένη του ο φίλος μας ο Γιαννακης και μετάνοιωσε την επόμενη κιολας ημέρας, όταν η αγαπημένη του, μέτρησε την πίεσή της.Η ηλεκτρονική γιατρός, της απήγγειλε μια συστολική 160 και διαστολική 10,5 προσθέτοντας οτι πρέπει να παραμείνει στο κρεββάτι της.

Δεν σηκώθηκε, παρα μόνο αφού την διαβεβαίωσε τηλεφωνικά ο Ματθαίος  

εξαίρετος ψυχίατρος, κι οικογενειακός φίλος  οτι δεν διατρέχει κίνδυνο Ετσι λοιπόν μαζί με την υστερία του πιεσόμετρου ήρθαν και  τα χάπια. Πολλάχάπια,παρα πολλά και κάθε ειδους.

 

 

3790e-ce98ce95cea4ce99ce9ace97cea3ce9ace95cea8ce97

 

 

 

Υπάρχουν τουλάχιστον 6 κύριες κατηγορίες φαρμάκων που μειώνουν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης. Αυτές είναι τα διουρητικά, οι β-αποκλειστές, οι ανταγωνιστές ασβεστίου, οι αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτανσίνης, οι αναστολείς των υποδοχέων της αγγειοτανσίνης 2 και τα κεντρικώς δρώντα.Σήμερα, ο γιατρός έχει τη ¨χαρά-πονοκέφαλο¨ να επιλέγει μεταξύ 50 αντιυπερτασικών φαρμακευτικών ουσιών και άνω των 200 συνδυασμών τους.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για διουρητικά

 

Σκεφθειτε τωρα τί γινεται με τις παρενεργειες γιατί δυστυχώς καθε φαρμακο έχει τις δικες του.Γιατρέ μου.Από τις πρώτες ημέρες που πήρα τα φάρμακα που μου έδωσες, η πίεσή μου ρυθμίσθηκε. Την βρίσκω πρωί – απόγευμα 12 με 8. Όμως, εδώ και 10 ημέρες τα πόδια μου πρήσθηκαν και το δέρμα μου το βλέπω να ειναι πιο σκούρο.Παίρνω κάθε πρωί το χάπι μου και σπάνια την βρίσκω ανεβασμένη. Τον τελευταίο μήνα όμως ταλαιπωρούμαι από ένα παράξενο βήχα. Με πιάνει ένας ξηρός και παρατετα-μένος βήχας που δεν υποχωρεί με τίποτα.Πήγα και σε πνευμονολόγο, έκανα ακτινογραφία θώρακα που ήταν καθαρή, δεν εχω ακροαστικά μήπως φταίει το χάπι για την πίεση Συνή-θως η κάθε κατηγορία αντιυπερτασικών , χαρακτηρίζεται και από κάποιες ιδιαίτερες παρενέργειες.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για διουρητικά

 

 

Έτσι, τα διουρητικά μπορεί να μειώσουν το κάλιο και να προκαλέσουν ένα αίσθημα αδυναμίας. Οι β αναστολείς μπορεί να μειώσουν σημαντικά τους παλμούς της καρδιάς, να προκαλέσουν δύσπνοια, κόπωση ή κρύα άκρα.Οι ανταγωνιστές ασβεστίου μπορεί να προκαλέσουν εξάψεις και οιδήματα στα πόδια.Οι αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου μπορεί να προκαλέσουν ξηρό και επίμονο βήχα, που δεν προκαλείται από τους αναστολείς των υποδοχέων της αγγειοτανσίνης. Τα αντιυπερτασικά φάρμακα με κεντρική δράση συνήθως προκαλούν υπνηλία και ξηροστομία.

 

54833-6

 

 

Μην διαβαζετε τις αναγραφόμενες παρενέργειες στο έντυπο που υπάρχει στο κουτί του φαρμάκου.Ακούστε τί θα σας πεί ο γιατρός που εμπιστευεσθε Ο κατασκευαστής είναι υποχρεωμένος να αναφέρει όλες τις παρενέργειες που έχουν παρατηρηθεί και που δεν έχουν, ωθούμενος απο τουςδιαβασμενους Δικηγόρους της εταιρίας. κάλλιο γαϊδουρόδενε παρα γαϊδουρογύρευε.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για διουρητικά

 

 

Η Υπέρταση Δεν Έχει Συμπτώματα. Δεν είναι αρθρίτιδα, που ο πόνος των αρθρώσεων θα σας υπενθυμίσει ότι πρεπει να πάρετε την δόση σας.Δεν παίρνουμε απ την ¨καβατζα¨μας ιδίως τη σπιρονολακτονη Υπάρχει κίνδυνος εγκεφαλικού απο την απότομη πτώση της πιέσεως.http://kosmaser.pblogs.gr/tags/spironolaktoni-gr.html

Το 50% των υπερτασικών ανήκουν στην κατηγορία της ήπιας υπέρτα-σης,κατά την οποία η υψηλή πίεση κυμαίνεται από 140 έως 159 και η χαμηλή από 90 έως 99. Στις ΗΠΑ, στην κατηγορία αυτή εντάσσονται πάνω από 40 εκατομμύρια ασθενείς και ξοδεύονται ετησίως 20 δις $ για την αντιμετώπιση της κατάστασής τους. Οι ασθενείς αυτοί λαμβάνουν φάρμακα αλλά σε μικρότερες δόσεις, επειδή εδώ και 30 χρόνια οι ιατρικοί σύλλογοι ενέταξαν στην ομάδα υψηλού κινδύνου και τους ήπια αντιυπερτασικούς και έτσι εξέδωσαν οδηγίες με τις οποίες τα μέλη τους οφείλουν να συντα-γογραφούν αντιυπερτασικά φάρμακα για κάθε άνθρωπο με πίεση άνω των 140/90.

 

 

 

Ήδη από το 1985, κάποιοι αιρετικοί υποστήριζαν ότι όλα αυτά εντάσσονται σε μία καλυμμένη προσπάθεια ιατρικοποίησης της ζωής των πολιτών και επέκτασης της φαρμακευτικής αγοράς. Και μετά ήρθε η Cochrane Collabo-ration,  ένας από τους εγκυρότερους οργανισµούς αξιολόγησης θεραπευτικών παρεμ-βάσεων και τεκμηρίωσης ιατρικών µεθόδων. Οταν δημοσιεύτηκαν τα συμπεράσµατα του οργανισμού για την αποτελεσματικότητα της χρήσης αντιυπερτασικών φαρμάκων σε πάσχοντες από ήπια υπέρταση εκπληκτος ο ιατρικός κοσμος αλλά και ο άλλος ο απλός το θύμα είδε ότι τα φάρμακα δε τους βοηθούν να ζήσουν μια μακρύτερη και υγιέστερη ζωή.Τα Αποτελέσματα Ήταν Σοκαριστικά.

 

 

Εδώ και χρόνια, απλώς υποθέταμε ότι τα φάρμακα ωφελούν αυτή την ομάδα ασθενών.Τα ερωτήματα που οφείλουν να απαντήσουν πλέον οι γιατροί, δεν έχουν να κάνουν μόνο με το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται η ήπια υπέρταση, αλλά κυρίως με το ποιοι είναι οι κατα φαντασίαν ασθενείς και ποιοι οι όντως ασθενείς.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για διουρητικά

 

 

Η πίεση είναι επικίνδυνη, αλλά και η οδήγηση το ιδιο, και το κολύμπι κι οτιδήποτε κανουμε κάθε μέρα.Η γνώση, είναι θησαυρός.Αυτος που ξέρει, ο ενημερωμένος δεν φοβαται, κι οποιος δεν φοβάται είναι ηρεμος.Ο ηρεμος δεν¨ανεβαζει¨πίεση.Χαίρετε..

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για διουρητικά

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: