RSS Feed

ΑΝΘΟΣ ΑΛΑΤΙΟΥ..ΤΙ ΛΕΤΕ ;

 

 

 

 

 

 

 

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/

Στα μεσα της εβδομαδας που μας πέρασε, βρισκόμασταν για ένα τσάι, στη βεράντα του φίλου μας του Ζάχου.Οντως έκανε ζεστη, όχι ομως ανυπόφο-ρη.Η κουβέντα για τη νεα τεχνική ελέγχου γεννησεων με βοηθό την τεχνο-λογία. Ενα τσιπάκι  άκρως πονηρό Δουρειο ίππο το ονόμασε η Αλεξ,θα βοηθά τη ¨φτωχιά και ταλαιπωρη¨ γυναίκα να ελέγχει το χρόνο που εκείνη θα επιθυμεί μιαν εγκυμοσύνη.Αραγε ποιό ακριβώς ηταν το ζητούμενο για την ανάπτυξη μιας τόσο εξελιγμένης τεχνολογίας,που θα σπάσει τα ταμεία της εταιρίας που πρώτη θα το κυκλοφορήσει.

 

 

 

 

 

Η φροντίδα της γυναίκας, ή η υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, που στη συνεχεια θα καθιστούν όμηρο το υποκείμενο, που νομιζει πως με την ατιμωρησία, θα μπορεί να επιδίδεται άφοβα πλεον και χωρίς το άγχος μιας απρόοπτης εγκυμοσύνης στο  αχαλίνωτο σεξ, μ ό,τι αυτό συνεπάγεται.Κι ενω ο Ζαχος μας έλεγε πόσα δις αναμένεται να είναι ο τζίρος των σχετικών εταιριών, ήρθε ο Βαγγελάκης και του είπε πως τον ζητούσε η ¨τσιρία Νανά¨ από απέναντι, ¨ζατί¨ κάτι έπαθε ο άνδρας της.Κι ο μεν Ζαχος έσπευσε να βοηθησει, εμείς δε ολοκληρώσαμε την κουβέντα για το έξυπνο τσιπάκι, που θα επιτρέπει σε κάθε ενδιαφερόμενο να έχει το υπ αριθμ.

 

 

 

Ενα πολύτιμο αγαθό, που είναι η..πληροφορία. Σε 10 λεπτά ο Ζαχος επέστεψε υπομειδιώντας και μας είπε πως γλύτωσε το γείτονά του απ την ταλαιπωρία ενος Νοσοκομεί-ου με το ταπεινότερο, ευτελέστερο, παρεξηγημένο, περιφρονημένο και συνάμα σπουδαιότερο υλικο το αλάτι.Οι καρδιακές αρρυθμίες. λεβέντες μου μπορεί να σταματήσουν με… μερικούς κοκκους αληθινού, ανεπεξεργαστου αλατιου στην άκρη της γλώσσας μέχρι αυτό να διαλυθεί ουτε φάρμακα,ούτε παλινωδίες, ούτε φόβοι, και κυρίως ουτε Νοσοκομεία.Ειναι σχεδόν κωμωδία, να πηγαίνει κάποιος τζαμπα κι απο φόβο στο Νοσοκομείο, κι ενω περιμένει τη σειρά του πίσω απο δεκάδες συνανθρωπους μεν,αλλά γεμάτους νοσογόνα μικρόβια, να παρει το Ο.Κ. απ τον γιατρό, αλλά και τον¨κατμα¨  είναι τα κόκκαλα που σουδινε ξεχωριστα απ το κρέας ο παραδοσιακός κρεοπώλης προέλευση Σουλεϊμαν, πούλεγε η γιαγια μου, και που είναι, τα λεγόμενα με τον περισπούδαστο όρο,¨ενδονοσοκομειακά μικρόβια¨ και τρεχα γύρευε μετα.

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ενδονοσοκομειακα μικροβια

 

 

Ο Νασος ,Ο απέναντι είναι ένας, συγγνωμην για τον όρο κλασσικός χέστης.Του ειπα να περιορίσει το αλάτι, κι αυτός τόκοψε μια κι εξω.Ετσι κάποιες φορές που ξεχνιέται στο γηπεδο του γκόλφ,γυρίζοντας σπίτι νοιωθει την καρδιά του να φτερουγίζει.Πάντως να ξέρετε πως εμεις οι γιατροί εγκληματούμε απέ-ναντι στους αμοιρους συνανθρώπους μας.Βαγγελάκη φέρε το αλάτι απ την κουζίνα. Δεστε τώρα.Πολλά  αλάτια φέρουν την επισήμανση

 

 

 

 

¨θαλασσινό αλάτι¨Δεν λένε ψέμματα,βγαίνει απ τη θαλασσα ομως πλένεται και βράζεται σε ακραίες θερμοκρασίες  οι οποίες , ως ειναι φυσικό, αφαιρούν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία από το αρχικό ακατέργαστο προϊόν.Και δεν είναι λίγα , κάπου 90 ιχνοστοιχεια έχει το καλό μας αλάτι.

 

 

 

 

Στη συνεχεια¨εμπλουτίζεται¨με συσσωματικά για να ρέει και το προϊόν αυτό, που υποτιθεται οτι είναι αλάτι, δεν είναι παρά αυτό που λέει χλωριούχο νατριο.που ειναι υπεύθυνο για το οτι είμαστε χάλια υπερτασικοί.Αυτο το αλάτι να κόψουμε όχι το αλάτι Αυτό που θέλει το σώμα μας οπως το βγάζουμε απ τις αλυκές, το διατηρούμε προσεκτικά σε καθαρα γιαλινα σκεύη,

 

 

 

 

και με έναν καλό κεραμικό μυλο,το πασπαλίζουμε στο ανάλατο, κατα την ετοιμασία, φαγητό μας.Να δεις στη Φραγκία, όπου εμεινα για χρόνια,

ποτέ δε χρησιμοποιούσαν βιομηχανοποιημενο αλάτι αλλά ένα απίθανο προϊον, τόλεγαν 

Fleur de sel «λουλούδι του αλατιού» ή flor de sal στα πορτογαλικά ,ισπανικά και καταλανικά συλλέγεται μόνο το ανώτερο στρώμα απ το αλάτι, πριν αυτό κατακαθισει στον πυθμένα των αλυκών Παραδοσιακά στη Φραγκία συλλέγεται στα ανοικτά των ακτών της Βρετάνης , κυρίως στην πόλη της Guérande.

 

 

 

 

 

Αυτό Το αλάτι έχει πολλές σπουδαίες λειτουργίες, που δυστυχώς αγνοού-με κατα κράτος και το χειρότερο οι περισσότεροι απ εμας τους δηθεν ειδήμο-νες. Το αλάτι, λεβέντες μου, είναι ένα,σίγουρα το αγνοείτε, Ισχυρό Φυσικό Αντισταμινικό. Δοκιμάστε Την επόμενη φορά που θα έχετε μια ρινική καταρ-ροή  ή τρέχουν τα μάτια από τις αλλεργίες,πιείτε ένα ποτήρι αποχλω-ριωμένο νερό βρύσης,αφου βάλετε λίγους κόκκους θαλασσινό αλάτι στην ακρη της γλώσσας σας και αφήσετε να διαλυθούν. Θα εκπλα-γείτε.Ρε Νοτη , πόσες φορές θα στο πώ, και μη με κοιταζεις ετοιμος να εκραγείς,Η Βαλσα-ρτάνη, σε καλύπτει απόλυτα. Τερμα. Ναι και σύ αλάτι.Αλλο τώρα Το αλάτι βοηθά στην… ανακούφιση του «στρες» Ωραία τελειωνει η προθεσμία για τις δηλώσεις κι έχετε άγχος φάτε 10 φυστίκια αράπικα με τα φλούδια τους.

 

 

 

Θυμηθειτε.Τα  νεφρα σας δεν θα λειτουργήσουν σωστά χωρίς αλάτι.

Η Κατάθλιψη Και Τα Συναισθηματικά Προβλήματα μπορούν να μετριαστούν κατά πολύ  με τη λήψη περισσότερου θαλασσινού πάντα αλατιού.Με περισσότερο νερό με πολλά ψάρια κι όχι σαπια κρέατα και φυσικά περπάτημα. Πριν δυο μέρες ήρθε η Κατίνα, η ¨τρελλή, πλην χάρμα οφθαλμών και αυτιων¨ φίλη του φίλου μας. Παρεπονειτο οτι.της¨εφευγαν¨ουρα,οταν γελούσε έντονα.Χαμογέλασα και της είπα οτι πολυ απλά,  θα μπορούσε να βοηθηθει, με την προσθήκη.. περισσότερου καλού, θαλασσινου αλατιού στη διατροφή της.

 

 

 

Σηκώθηκε κι εφυγε, αφού με κοίταξε μ ενα βλεμμα, τι να σας πω.Μετα με πήρε ο Κοσμάς και με ρωτούσε τί της είπα κι ηταν εξω φρενών γιατί νομιζε οτι τη δούλευα, επειδη ειχε ακράτεια.Κι ομως λίγο παραπάνω αλάτι με το φαγητο, περιορίζει δραματικά την  ελαφρά ακράτεια.Οι διαβητικοί σε συνενοηση με τον υποψιασμενο παντα γιατρό τους, μπορούν να περιορίσουν τα επίπεδα του μεταγευματικου ζαχαρου και να μειώσουν την ανάγκη τους για ινσουλίνη με τη σωστή  λήψη αλατιού.  

 

 

 

Ρε παιδιά για ονομα του Θεού,Το πεπτικό μας σύστημα απαιτεί  αλάτι για να απορροφήσει ότι αηδίες τρώμε.Οριστε εδω ο Νότης, έχει μυϊκές κράμ-πες.. Ρωτήστε τον,το αλάτι τις ανακουφίσε, ή όχι.Φυσικά η Β12 του είναι φυσιολογική, κι η πίεση του ρυθμισμένη με τη Βαλσαρτανη που είπαμε.

 

 

 

 

 

 

Δοκιμάστε να βάλετε 2-3 κόκκους αλάτι στο τέλος της γλώσσας σας και αφήστε το να διαλυθεί. Εχει πλάκα,τωρα τί καθομαι και σας λέωΡε Αλεξ πες μου, τα κόκκαλα μας απ το ασβέστιο,σκληραίνουν  ή απ το αλάτι; Η οστε-οπόρωση προκαλείται, ας πούμε απ το γεγονόςπου εγω σιχαίνομαι το γάλα , ή από τη μη λήψη αλατιού και νερού καθημερινά.

Εν τάξει τέλειωσα,κλείστε τα στόματά σας και πάμε για φαγητό.

 

 

 

 

 

Εχω σαρδελλες¨παντρεμενες¨, τις γνωστες, κολοκυθακια βραστα και ουζο.Μπαμπατζιμ, βιολογικό Τόφερε ο Γιαννης, μια κι ισχυρίζεται πως είναι μακράν καλύτερο κι απ αυτο το Σμυρνιό.

 

 


About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

3 responses »

 1. Θα σε παρακαλουσα να….προωθησεις το παρακατω, στη φιλη σου την Πόπη, η οποια θα πρεπει να¨βασανιζει¨καλα κάθε πληροφορια που διαβαζει στο αχανες διαδικτυο, ή εν πάσει περιπτωσει να αναζητα περισσοτερες πληροφοριες στο…
  Αντε να δουμε τις μα@κιες που γραφονται απ τον καθενα για το ορυκτο αλατι…
  Εν προκειμενω θα ξεκαθαρισουμε, απλα, πρακτικα, κατανοητα δυο 2 μύθους Τον τελευταίο καιρο, ξεπηδησαν από παντου, άρθρα, ¨συνωμοσιολογικού περιεχομένου¨, χωρις ιχνος επιστημονικης αξιας..Οπως π.χ. ότι τα Ιμαλάια είναι ένας… ραδιενεργός λόφος.. στο πιο μολυσμένο ¨χωριό¨ της Κίνας, κι ότι η Ασία είναι …σαν την Πελοπόννησο (σε έκταση).
  Στη συνεχεια ( παρεα με..νεκροκεφαλες κι άλλες αηδιες..) υπογραμμίζεται ότι το “ροζ αλάτι των Ιμαλαΐων που προερχεται από τη… μολυσμένη Κίνα”, παράγεται στα ορυχεία αλατιού στο Πακιστάν (στα οποία και παράγεται). Ετσι ενώ λέγεται ότι “οι συγκεκριμένες περιοχές είναι μολυσμένες εν τέλει καταληγουμε..οτι “το αλάτι προέρχεται από το Πακιστάν”, τωρα πως γινεται και τα Ιμαλάια μετατρεπονται σε ενιαία χώρα ,μολυσμενη και αχρηστη…είναι κατι που θα πρεπει να σκεφθουμε σοβαρα..
  Τελος.. παρατηρουμε εκπληκτοι.. ότι πέρα από τους ψεκασμούς και τα χημικά εμβόλια, οι Αμερικάνοι προσπαθούν να μας εξοντώσουν και.. με ροζ αλάτι.
  Εδώ, ως φαίνεται οι διαφοροι πολυπραγμονες¨αντιγραφεις ανοησιων¨ ( που ατυχως, τους δινεται¨βημα¨να τις κοινοποιουν, και να τρομαζουν αφελεις.. δεν την ξερω την Πόπη, μην παρεξηγηθω) μπέρδεψαν μια φράση απ την ελληνική wikipedia που λέει «Η χημική σύνθεση του άλατος Ιμαλαΐων περιλαμβάνει 95-96% χλωριούχο νάτριο, μολυσμένο με 2-3% και μικρές ποσότητες από δέκα άλλα ορυκτά.».
  Η λέξη μολυσμένο δεν σημαίνει στην προκείμενη περίπτωση “ραδιενεργό” ή “θανατηφόρο” αλλά ότι το αλάτι.. δεν είναι καθαρό χλωριούχο νάτριο, π.χ. το μαγειρικό αλάτι αποτελείται από 97% έως 98% χλωριούχο νάτριο, αλλά ότι υπάρχουν σε πολύ μικρές ποσότητες κι άλλα συστατικά μέσα του, όπως και σ’ οποιοδήποτε αλάτι.
  https://kosmaser.wordpress.com/2015/06/13/
  https://kosmaser.wordpress.com/2014/07/13/
  http://kosmaser.pblogs.gr/2015/03/alati-ayto-to-toso-polytimo.html
  http://kosmaser.pblogs.gr/2015/07/alati-kai-ladi-enas-syndyasmos-poy-sas-harizei-beloydo.html
  Ένα είναι σίγουρο ότι με το να δοκιμάσεις αλάτι Ιμαλαΐων…. δεν πεθαίνεις. Οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη να βρίσκουμε “άγνωστα” και μαγικά πράγματα τα οποία θα μας προσφέρουν κάτι ξεχωριστό.
  Με λίγη διαφήμιση εμείς σπεύδουμε. Οι συνηθέστερες αντιδράσεις όταν βλέπουμε κάτι εξωτικό με περίεργο όνομα και ωραίο χρώμα, είναι δύο.
  Η πρώτη αντίδραση είναι σκεπτικισμος..
  και η δεύτερη είναι να τρέξουμε και να το αγοράσουμε.
  Τιποτα μεχρι τωρα.. αποδεικνύει ότι το ροζ αλάτι.. μας βλάπτει και οι ελάχιστες “έρευνες” που έχουν γίνει είναι εντελώς αιολες.
  Σύμφωνα με τους Anand Vaidya και John P. Forman το κοινό ανεπεξεργαστο αλάτι του εμπορίου το θαλασσινό αλάτι όπως κι εκεινο του Πακισταν.. έχουν την ίδια περιεκτικότητα σε νάτριο. Οι διαφορές τους εντοπίζονται στα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά (εμφάνιση, η υφή, η γεύση και η οσμή).
  Η βασική διαφορά τους είναι το ροζ χρώμα που χαρακτηρίζει το αλάτι Ιμαλάιων, και οφειλεται στο σιδηρο που περιεχει..
  Αξίζει να σημειωθεί ( και να ληφθει σοβαρα υπ οψιν) πως επιστημονικές μελέτες δεν θεωρούν το αλάτι ως μοναδικό υπεύθυνο της υπέρτασης.
  Το αλάτι Ιμαλάιων, έχει επίσης γίνει γνωστό ,για την υψηλή του περιεκτικότητα σε μικροθρεπτικά συστατικά (κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο).
  Με λίγα λόγια είναι σχεδόν το ίδιο ακριβώς πράγμα με το κλασσικό αλάτι που τρώμε, απλά εκείνο έχει και ροζ χρώμα. Συμπερασματικά..αν σου αρεσει να…πρωτοτυπεις και να ξεχωριζεις ( λαμβανοντας υπ οψιν και το¨πανσθενες¨placebo…)
  βαλε στη ζωη σου το αλατι Ιμαλαϊων, στο κατω κατω είναι…ομορφο να το βλέπεις..

 2. Παράθεμα: ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ…ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ.. | Kosmaser's Weblog

 3. Παράθεμα: ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ…ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ.. | Kosmaser's Weblog

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: