RSS Feed

ΖΑΧΑΡΗ..ΕΞΑΡΤΗΣΗ..ΚΑΙ ΣΙΑ

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/

Λέει ο Ζάχος…Ρε σεις πάρτε το χαμπάρι..

Η Ζαχαρη Ειναι Τοξικη..

χωρις ομως να διευκρινιζει ποιό είδος ..

Κάποιο είδος ζάχαρης;

Τα περισσότερα είδη ζάχαρης;

Όλα τα είδη ζάχαρης; Τοξική;

Αλήθεια ομως ξέρετε τι ακριβώς ειναι η ζαχαρη;

Η ζάχαρη ειναι το θέμα μας..Λέει η Βικιπαιδεια..

H λέξη ζάχαρη προέρχεται ετυμολογικά από την σανσκριτική λέξη 

śarkar  που αρχικά σήμαινε άμμος, ή χαλίκι.

Το αρχαίο ινδικό όνομά της γκάουρα προφανώς προήλθε

από την ονομασία «Γκουρ», αρχαίας ηγεμονίας της Βεγγάλης.

Σήμερα στην Ινδία ονομάζεται γκυρ.

Η ζάχαρη παρασκευάζεται από ζαχαροκάλαμοζαχαρότευτλα,

σφένδαμνο, κριθάρι, σόργο, άγρια χουρμαδιά, φοίνικα της Παλμύρας,

φοίνικα τόντυ, κοκκοφοίνικα, ζαχαροφοίνικα, και ως ζαχαρούχος χυμός

από τη γιουβαία και νύπα..

Τα ζαχαρότευτλα ευδοκιμούν στα εύκρατα κλίματα (ΗΠΑ

Ευρώπη και ειδικότερα Ελλάδα) ενώ το ζαχαροκάλαμο είναι τροπικό φυτό.

Η παρασκευή ζάχαρης από ζαχαρότευτλα είναι πιο δύσκολη

γιατί περιέχουν περισσότερες φυσικές και δύσοσμες ξένες ουσίες

(ακαθαρσίες) από το ζαχαροκάλαμο.

Στις μέρες μας η παρασκευή (παραγωγή)  ζάχαρης,

λόγω των βαρέων μηχανημάτων που απαιτούνται

είναι βιομηχανική και πραγματοποιείται από ειδικά προς τούτο

εργοστάσια καλούμενα βιομηχανίες ζαχάρεως.

 Ο χυμός που προκύπτει καθαρίζεται με την προσθήκη ασβέστη 

και κατόπιν βράζεται σε μερικό κενό μέχρι να γίνει πηχτό σιρόπι

που αποκτά καφέ χρώμα από τις συμπυκνωμένες προσμίξεις.

Η άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη παρασκευάζεται

είτε από ζαχαρότευτλα είτε από ζαχαροκάλαμο.

Πίσω στο θεμα μας..

Να πούμε λοιπόν ότι η επεξεργασμένη ζάχαρη σε οποιαδήποτε σημαντική ποσότητα είναι τοξική για.. πολλούς ανθρώπους,

( εννοειται όχι για όλους..) και σιγονταρει τη.. συντήρηση του πάχους.

Ομοια Οι Υδατανθρακες Και Το Αμυλο…μετατρεπονται σε ζαχαρη..η οποια περα των οσων άλλων..λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό σαν ένα ερέθισμα που κάνει τον παγκρεατικό αδένα να εκκρίνει μία από τις ισχυρότερες ορμόνες του σώματος, την ινσουλίνη..που ρυθμίζει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα μας,

αλλά και κανει τον οργανισμο μας να αποθηκευει τις περιττες ποσοτητες σακχαρου με τη μορφη λιπους… και το σημαντικοτερο απο ολα..κανει το συκωτι μας να παραγει υπερβολικη…χοληστερινη.

Ας πάρουμε ένα παραδειγμα..

 Όταν κάποιος είναι οριακά διαβητικός και δεν μπορούμε να ελέγξουμε το διαβήτη του με τα χάπια, τη διατροφή και τη γυμναστική, καταφεύγουμε στην Ινσουλίνη. ..

γνωριζοντας οτι η πρωτη παρενεργεια θα ειναι

η ραγδαία  αυξηση της χοληστερινης του …

και καθώς συνεχίζονται οι ενέσεις ινσουλίνης,

θα Αρχίζει Να Γίνεται Όλο Και Πιο Παχύσαρκος.

Ξερουμε ότι οι διαβητικοί έχουν σημαντικά υψηλότερη

συνολική χοληστερίνη και τριγλυκερίδια από το μέσο όρο.

Σημερα ατυχως.. κανείς δεν αντιλαμβάνεται πόσο σημαντική

είναι αυτή η σύνδεση ινσουλίνης-χοληστερίνης.

Αλήθεια πόσοι γιατροί ή διατροφολόγοι

σάς έχουν μιλήσει για αυτή τη σχέση;  

Παρεμπιπτόντως, μερικοί από μας έχουμε

αντίσταση στην ινσουλίνη

Εδω Απαιτούνται Μεγάλες Ποσότητες Ινσουλίνης

Για Να Ρυθμιστεί Το Επίπεδο Του Σακχάρου Στο Αίμα.

Ειναι Οι Υδατανθρακες Που Προκαλουν Μεγαλη Εκκριση Ινσουλινης.

Πατατες, Καλαμποκι, Ρυζι, Ψωμι, Παντζαρια, Καροτα,

Και Φυσικα (Λευκη) Ζαχαρη, Αμυλοσιροπι, Το.. Μελι,

Τα Αναψυκτικα Με Ζαχαρη Και η… Μπύρα.

( εδώ κατηγορώ άμεσα…του Γερμανους  που μας την εμαθαν..)

Οι θερμιδες δεν ειναι η απαντηση στην αυξηση βαρους η στο αδυνατισμα.

Το Γεγονος Ειναι Οτι Μας “Εξαπατα” Εδω Και Δεκαετιες

Η Βιομηχανια Τροφιμων, Η Οποια ή  Δεν Ηξερε Τι Κανει

ή  Ειχε Αλλα Κινητρα.

Συμπερασματικα..οχι δεν προτεσταντιζουμε , σχετικά με

τη ζάχαρη. Θα τη βάλουμε στον καφέ μας..

αφου δεν μας αρέσει η ασπαρτάμη..ή..η στεβια.

Φυσικά και θα φάμε το νεραντζακι μας..μετα το φαγητό..

ή ένα λουκουμάκι..

Οχι ομως στις ανόητες τούρτες

( που περηφανευονται οτι έχουν λιγα λιπαρα, και χρησιμοποιούν

φυτικά λιπαρα που επιβαρύνουν πολλαπλώς το αγγειακό μας..)

και τα βαρια σιροπιαστα, που ευφραίνουν το λαρύγγι μας,

τερματίζουν ομως το ζάχαρο, αλλά και τη χοληστερίνη μας,

κι υστερα¨πεφτουμε¨στις στατίνες και την φοβερή

ενεσιμη ινσουλίνη, και εν γένει στον τον φαύλο κύκλο

των σχετικών φαρμακων..

Το μέτρο σε όλα είναι ο χρυσός κανόνας..

 

 

 

 

Κάθε υπερβολή( ακόμα και το…καλο ποδοσφαιρο)

οδηγεί στην εξάρτηση..

Κι η εξάρτηση γενικά είναι ζημιογόνα..Χαίρετε.

907bd-cf89cebacf85cf84cebfcebaceafcebdceb7

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: