RSS Feed

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ ΑΠ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ; ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ..

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

 

 

Σχετική εικόνα

Στο Ευαγγέλιο της Κυριακης των Αγίων Πάντων,Ο Χριστός μας ζητα να τον ομολογούμε μπροστά στους ανθρώπους διώκτες και αρνητές του. ως Σωτήρα και Θεό μας.Ξέρουμε πως, μέσα στους αιώνες, κανείς δεν αμφισβήτησε ότι  υπήρξε μεγάλος διδάσκαλος, προφήτης, αναγεννητής, φιλόσοφος. Το σημείο που ενοχλεί τους αρνητές Του είναι ένα και μοναδικό: η θεότητά του.Κι αυτό, γιατί η Θεότητα Του αυτή,καθορίζει τα πάντα στη ζωή μας.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

 

 

 

Εάν δεχθούμε τον Χριστό ,απλώς και μόνον ως ένα ιστορικό πρόσωπο ξεχωριστό και τέλειο, τότε αυτό δεν έχει καμία επίδραση στη ζωή μας.

Εάν όμως Τον αποδεχθούμε και Τον ομολογούμε ως Θεάνθρωπο Διδάσκαλο Σωτήρα μας, τότε αυτό έχει καθοριστική σημασία για τη ζωή μας. Διότι τότε θα πρέπει να αποδεχθούμε όλα όσα ζητάει από εμάς και να συμμορφώσουμε τη ζωή μας με το θέλημά του.Ο δρόμος λοιπόν προς την αγιότητα προϋποθέτει όχι μία γενική και αόριστη ομολογία πίστεως, αλλά μία πίστη και ομολογία συγκεκριμένη. Στη συνέχεια ο Χριστός προβάλλει  τη δεύτερη προϋπόθεση . Ζητά να Τον αγαπούμε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο.

 

 

 

 

Εκείνος, λέει, που αγαπά τον πατέρα  ή τη μητέρα του περισσότερο από έμενα και με αρνείται, για να μη χωρισθεί από τους γονείς του, δεν αξίζει για μένα. Κι εκείνος που αγαπά τον γυιό του ή την κόρη του περισσότερο από έμενα, δεν είναι άξιος να λέγεται μαθητής μου. Κι εκείνος που δεν παίρνει την απόφαση να υποστεί ¨σταυρικό θάνατο¨ και δεν έρχεται πίσω μου, αποφασισμένος να ακολουθήσει το παράδειγμά μου, δεν αξίζει για μένα.

Τότε Του αποκρίθηκε ο Πέτρος: Κύριε, εμείς αφήσαμε τα πάντα και Σε ακολουθήσαμε. Τι άραγε θα γίνει μ’ εμάς; Και ο Χριστός απαντά:

οριστική όχι αόριστος, που σημαίνει πως η απάντηση του ισχύει εις το διηνεκές:

Καθένας που άφησε σπίτια ή αδελφούς ή αδελφές ή πατέρα ή μητέρα ή γυναίκα ή παιδιά ή χωράφια, για να μη χωρισθεί από εμένα, θα λάβει πολλαπλάσια σ’ αυτή τη ζωή και θα κληρονομήσει την αιώνια.Και πολλοί που είναι εδώ πρώτοι, θα είναι στην αιώνια βασιλεία τελευταίοι, ενώ πολλοί τελευταίοι θα είναι εκεί πρώτοι.Μας το ζητάει όχι γιατί έχει ανάγκη από την αγάπη μας, αλλά για το δικό μας συμφέρον. Διότι τα συγγενικάπρόσωπα 

που βρίσκονται μακριά από το δρόμο του Θεού, υπάρχει ο κίνδυνος να μας επηρεάσουν αρνητικά. που ακούστηκε ο γυιός σου επιστήμονας με σπουδές 12 ετών να γίνει μοναχος.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

 

 

Έπειτα υπάρχουν πολλοί ¨Χριστιανοί¨ που έχουν αρρωστημένη προσκόλληση στο παιδι τους .Διότι όταν μπορέσουμε να αγαπήσουμε τον Χριστό πάνω απ’ οτιδήποτε άλλο στον κόσμο, ζούμε, από αυτή τη ζωή ,σ’ έναν άλλο κόσμοστον κόσμο της Βασιλείας του Θεού. Όταν έχουμε στραμμένα τα μάτια μας σ’ Εκείνον, καθισταμεθα δωρεοδόχοι των, μυστηριων του Θεού. Μπορούμε να γευθούμε τη γλυκύτητα της παρουσίας του· Να ζούμε καθημερινά μια πνευματική ζωή αγιότητος, χάριτος. Να απολαμβάνουμε τη λατρεία και την προσευχή ως ύψιστες πνευματικές ηδονές.Έτσι θα έχουμε μέσα μας βιώματα, που θα συνεπαίρνουν την ύπαρξή μας.Έτσι θα γίνουμε πολίτες της Βασιλείας του από αυτή τη ζωή. Τη Δευτερα ξεκινά η Νηστεία των Αποστόλων.

Ξεκινάμε μια περίοδο ηρεμίας και αγώνα. Να μαζέψουμε τη ψυχή μας.

Σκεπτόμουνα ακούγοντας τους ξέφρενους αλλαγμούς των ¨ευγενών¨φιλάθλων, του αγαπημένου αθλήματος του ποδοσφαίρου πως αν εμεις οι ελληνες, διαθέταμε ένα ελάχιστο ποσοτό απ τον ενθουσιασμό μας, για το επι θύραις παγκόσμιο άθλημα, θα είμασταν, πέραν των άλλων πανευτυχείς. Καλό¨στάδιο¨

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: