ΕΙΜΑΣΤΕ Υ Π Α Ι Τ Ι Ο Ι ΤΗΣ…ΟΠΟΙΑΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ ΜΑΣ.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Είμαι πνιγμένος στη δουλειά.

 

Οταν κάτι πάει στραβά με την υγεία μας, μπορουμε να διορθώσουμε το πρόβλημα α υ τ ο θεραπευόμενοι.  Το σώμα μας ¨α κ ο ύ ε ι, καταλαβαίνει¨ πολύ καλά κάθε λέξη που εκστομίζουμε, π ά ν ω  στον θυμό μας και δυστυχώς α ν α γ κ ά ζ ε τ α ι  να συμμορφωθεί με τις πληροφορίες που του δίνουμε φωναχτά.

Τι σημαίνει αυτό;

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Είμαι πνιγμένος στη δουλειά.

 

Αν συνειδητοποιήσουμε τ ι  λ έ μ ε  (στον εαυτό μας) καθημερινά χωρίς να το πολυσκεφτόμαστε, θα καταλάβουμε ότι δε βοηθάμε καθόλου την κατάσταση

Πόσες φορές, δεν είπαμε την φράση κλισέ

¨Π έ θ α ν α   από την κούραση¨.

Μόλις γύρισα και ε ί μ α ι   π τ ώ μ α.

Π ά ε ι   να  σ π ά σ ε ι   το κ ε φ ά λ ι   μου

Έ σ π α σ α   τα πόδια μου στο περπάτημα

Με  τ σ ά κ ι σ ε   η μέση μου

Ο θόρυβος  μ ο υ  π ή ρ ε  το  κ ε φ ά λ ι.

Έσπασαν τα νεύρα μου

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Είμαι πνιγμένος στη δουλειά.

 

 

Είμαι πνιγμένος στη δουλειά.

Μου  ρ ά γ ι σ ε  την καρδιά αυτό που μου  έκανε.

Με πλήγωσε βαθειά στη καρδια..

Μου έκοψε τα χέρια η τσάντα.

Δεν μπορώ να το  χ ω ν έ ψ ω   με τίποτα.

¨Μ ε   έ π ρ η ξ ε¨.

Και τι γίνεται μετά από τέτοιες υπερβολικές δηλώσεις;

Το σώμα μας μπαίνει σε βαθιά σ ύ γ χ υ σ η και αντιδρά το ίδιο υπερβολικά.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Είμαι πνιγμένος στη δουλειά.

 

Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα είμαστε έτοιμοι να εκραγούμε, επειδή νιώθουμε κουρασμένοι, πονεμένοι, πικραμένοι ή ο,τιδήποτε άλλο, μήπως να το σκεφθούμε και δεύτερη φορά.

Φίλοι μου ,Η δύναμη των λέξεων ,ειδικά στην ελληνική γλώσσα,είναι πολύ μεγάλη. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες λέξεις ή εκφράσεις,θα πρέπει να  α π ο φ ε ύ γ ο ν τ α ι  τελείως, αν πραγματικά μας ενδιαφέρει να να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη.

Τώρα θα μου πείτε και πώς να μιλάμε; 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μιλάμε σε ένα παιδί

 

 

Ελάτε να κάνουμε ενα  π ε ί ρ α μ α. Μιλάμε  σ ένα παιδί απευθύνοντάς του, κάποια από τις παραπάνω φράσεις, θα δούμε  ότι θα δυσκολευτεί στην αρχή να μας καταλάβει, αφού στην πραγματικότητα δεν κυριολεκτούμε Αφού Κανένα νεύρο δεν  σ π ά ε ι  όταν θυμώνουμε, ούτε ο θόρυβος παίρνει το κεφάλι και το πάει βόλτα. 

Το λάθος είναι ότι δίνουμε έ μ φ α σ η  σ  αυτό που αισθανόμαστε, προφανώς για να μας προσέξουν περισσότερο οι άλλοι ό τ α ν  υποφέρουμε.

Στην ουσία αναπαράγουμε ασυνάρτητες φράσεις ,που και εμείς ακούσαμε από τους μεγαλύτερους όταν ήμασταν παιδιά και το κακό απλώς διαιωνίζεται.

Σωστότερο λοιπόν θα ήταν, όταν θέλουμε  να μεταδώσουμε σε κάποιον τη δυσάρεστη κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε , να το κάνουμε πιο ήπια, με απλά λόγια, χωρίς υπερβολές,και χωρίς να δίνουμε διάσταση στο πρόβλημα.

Για παράδειγμα, αντί για το κλισέ

 

 

Σχετική εικόνα

 

¨Έσπασε το κεφάλι μου από τον πονοκέφαλο¨,να πούμε. 

¨Αισθάνομαι πονοκέφαλο¨. Θα κάνω ό,τι πρέπει για να μου περάσει.Υπομονή αρχικά. Α ν α π ν ο έ ς .Προσευχή.Ενα διάλειμμα απ τη δουλειά,και έσχατη λύση μιαν ασπιρίνη  Ή αντί για το κλασικό 

¨Είμαι πτώμα, χώμα, λιώμα κτλ.¨, Να πούμε.

¨Είμαι κουρασμένος και έχω ανάγκη ίσως από ξεκούραση¨.

Θα διαπιστώσουμε πολύ σύντομα,ότι μ αυτόν τον τρόπο βελτιώνουμε, όχι μόνο την σωματική αλλά και την ψυχολογική μας κατάσταση.

 

 

Συμπέρασμα,μια κι όλα βρίσκονται μέσα στο κεφάλι μας,Δεν θάταν καλύτερα να κάνουμε ευθύς εξ αρχής θ ε τ ι κ ο ύ ς λογισμούς.Να μην βάζουμε το χειρότερο στο μυαλό μας, και να αντιμετωπίζουμε τους άλλους με περισσότερη αγάπη.Σε τελική ανάλυση αυτό συμφερει εμάς τους ίδιους.

Δεν νομίζετε;

¨Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα άν κάθε φορά που φτάνουμε στο σημείο μηδέν, αντί για οτιδήποτε άλλο, λέγαμε την Μονολόγιστη Ευχή¨ ( απευθύνομαι σ όσους έχουν αναφορά στη θεραπευτική της Εκκλησίας.) 

 

 

Αν ζητούσαμε έναν ισχυρό σύμμαχο στο όποιο πρόβλημά μας.Κι είναι τόσο απλό, που δεν νομίζω να δυσκολέψει κανέναν.Μπορεί να είμαι πτώμα απ την κούραση ( ψυχική και σωματική) αλλά ¨Σύ Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με…¨ Πόσο όμορφο είναι τελικά να μπορεί κανείς να συνυπάρχει έστω και για λίγη ώρα, με δυο τρείς καλούς φίλους, βαστάζοντας ο ένας τα βάρη του άλλου,κάτι που είναι σαν ένα ψυχολογικό λουτρό,μια κάθαρση της ψυχής, που απαλλασσει και το σώμα,Απ τις δεκάδες νοσογένειες του.

Χαιρετε. 

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Ένα σχόλιο »

  1. Ευχαριστούμε πολύ για ολα τα αληθινά που μας λέτε.
    Κι εσείς να εχετε καλή Σαρακοστή.
    Καλό σας βράδυ.

Σχολιάστε