RSS Feed

ΑΚΡΟΑΣΤΙΚΑ..ΓΑΤΑΚΙΑ…ΚΑΙ..ΤΡΙΖΟΝΤΕΣ..

Αποτέλεσμα εικόνας για βακτηριδιακές

Η ανησυχία και το άγχος, έχουν σαν πρώτο αποδέκτη το άνοσο σύστημα,που κάτω απ το βάρος της ψυχολογικής πίεσης, υποχωρεί  κι έτσι αφήνει ελεύθερο το πεδιο στους διαφορους ιούς, και τις βακτηριδιακές λοιμώξεις να ωργανώσουν πάρτυ.

Να λοιπόν, π ώ ς  ο Διονύσης αρρώστησε. Βοήθησε σ αυτό φυσικά και η ψαροταβέρνα, και τα ουζάκια, που ανέβασαν τη θερμοκρασία. Κάτι  ο χώρος.Κατι η ευθυμία Βοηθούντος και του καλού καιρού, να που ο Νιόνιος βρέθηκε μ ένα καραμπι νάτο κρυολόγημα.

Μήπως έχω ακροαστικά.Να με¨ακούσει¨ένας γιατρός;

Χάριν του Νιόνιου δυο απλές κουβέντες

Με τον όρο ακροαστικά, εννοούμε τα ευρήματα, ό,τι ακούει δηλαδή ο γιατρός συνήθως με το στηθοσκόπιο, κατά την ακρόαση του θώρακα.

Στη συνείδηση των περισσοτέρων μας, είναι συνυφασμένα με κάποιο σοβαρό κρυολόγημα.

Η ακρόαση ,είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κλινικής εξέτασης. Ο γιατρός ακούει με το στηθοσκόπιο τους πνεύμονες γενικά.

Τα παθολογικά ευρήματα ,που ενδέχεται να ακούσει χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 

Ηχους που μοιάζουν σαν το τσίριγμα που κάνει το λίγο αλάτι στη φωτιά, ή ένα τσαλακωμενο χαρτί ή κατι παρόμοιο τέλος πάντων. Είναι αυτό που όλοι αναρωτιούνται αν έχουν όταν κρυολογήσουν

Ο γιατρός μου βρήκε τρίζοντες 

και τρέχα γύρευε τί ακριβώς είναι αυτοί οι τρίζοντες. Εξηγούμαι,λέγονται τρίζοντες ήχοι, γιατί μοιαζουν, είπαμε με το αλάτι στη φωτιά, και συνήθως σημαίνουν οτι την κάτσαμε τη βάρκα και πάμε φούλ για την συμπαθή σε μας τους νεοέλληνες αντιβίωση,αφού κάποιο σοβαρό κρυολόγημα βρίσκεται σε εξέλιξη,και χρειάζεται προσοχή μην και πάθουμε πνευμονία,που φοριέται  πολύ τελευταία,λόγω της απουσίας σωστής θέρμανσης των καλοριφέρ, στην πλειονότητα των σπιτιών.

Ακόμη.Εχουμε και ήχους που μοιάζουν με σφύριγμα και σημαίνουν κατά κανόνα αυτό που λέμε βρογχόσπασμο δηλαδή στένωση των βρόγχων μόνιμη ή παροδική συνήθως και παρατηρούνται σε ασθενείς με άσθμα ,οι οποίοι συνήθως τους ακούνε και μόνοι τους κάποιες στιγμές.

Τους περιγράφουν μάλιστα σαν  γατάκια μιας και θυμίζουν κάτι τέτοιο.

Αποτέλεσμα εικόνας για βακτηριδιακές

Πάμε να πιάσουμε το θέμα μας απ την αρχή.

Ένας ξαφνικός πυρετός, βήχας, καταβολή,κακή διάθεση, συχνά η μύτη βουλωμένη, συνάχι. Καπως έτσι συνήθως εκδηλώνεται μια μεγάλη οικογένεια που αγκαλιάζει ο βαρύγδουπος όρος λοίμωξη  του αναπνευστικού και που περιλαμβάνει το διάνυσμα από το κρυολογημα ως την πνευμονία  για τον ατυχή, που δεν έδωσε σημασία στα δήθεν αθώα συμπτώματα.Οι λοιμώξεις του αναπνευστι κού , διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: 

Του Ανωτέρου Αναπνευστικού,που αφορούν συνήθως Το Φάρυγγα, Το Λάρυγγα, Τις Αμυγ δαλές, και Την Τραχεία,προκαλώντας παθήσεις που αντίστοιχα ονομάζουμε φαρυγγίτιδα, λαρυγ γίτιδα, αμυγδαλίτιδα και τραχειοβρογχίτιδα.Αλλά και γρίπη ιγμορίτιδα ωτίτιδα.

Οι λοιμώξεις του ανωτέρου αναπνευστικού είναι συνήθως ιογενείς.Οι άλλες τώρα είναι.

Οι Λοιμώξεις του Κατωτέρου Αναπνευστικού που αφορούν τους ταλαίπωρους πνεύμονες μας πνευμονίες και που είναι Σοβαρά νοσήματα, και που συνήθως οφείλονται σε βακτηρίδια και όχι σε ιούς, είναι δηλαδή συνήθως βακτηριδιακές λοιμώξεις,και καλό θα ήταν να αντιμετωπίζονταν απο ένα Νοσοκομειο

Το αν τωρα είναι ίωση ή βακτηριδιακή  λοίμωξη είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία για τη σωστή  αντιμετώπισή .

Κύριο χαρακτηριστικο της ιογενούς λοιμώξεως είναι οτι έχουμε συνήθως μια καλή γενική κατάσταση, ακόμα και με υψηλό πυρετό.

Ετσι ο άρρωστος, μπορεί να συνεχίσει κάποιες από τις καθημερινές δραστηριότητές του, έχει διάθεσή όρεξή  για φαγητό κλπ. Αλλο χαρακτηριστικό της ιογενούς λοίμωξεως είναι οτι συνήθως εισβάλλει προοδευτικά.

Αντίθετα σε μια βακτηριδιακή λοίμωξη, έχουμε σχεδόν αδυναμια για τις καθημερινές  εργασίες, και δυνατή επιθυμία για κατακλιση χλωμό χρώμα και καταβολη.

Η βακτηριδιακή λοίμωξη εισβάλλει απότομα.Να σημειώσουμε οτι δεν παίρνουμε πάντα αντιβίωση Τα αντιβιοτικά είναι φάρμακα, πολύτιμα, που πρέπει όμως να χορηγούνται σε περιπτώσεις βακτηριδιακων λοιμώξεων και μόνο  και πάντα μετά ιατρική συμβουλή.

Σε περιπτώσεις ιογενών λοιμώξεων δεν έχουν θέση. Μόνο Σε ειδικές περιπτώσεις  σε ηλικιωμένα ή εξασθενημένα άτομα όπου μια ιογενής  λοίμωξη μπορεί να επιπλακεί με βακτηριδιακή είναι πιθανώς απαραίτητα. Αλλά αυτό είναι κάτι που πάντα θα κρίνει και θα αποφασίσει ο γιατρός Για τις περισσότερες ιογενείς λοιμώξεις και βέβαια του αναπνευστικού, δεν υπάρχει ειδική θεραπεία. Συνήθως, αυτοϊώνται, μετά από λίγες ημέρες.Στις περιπτώσεις αυτές. Η ανάπαυση είναι πάντα απαραίτητη.Η σωστή ενυδάτωση, όπως έχουμε πεί επανειλημμένα,

(νερό,νερο, νερο)

βοηθάει σημαντικά τον οργανισμό που έχει χάσει υγρά λόγω του πυρετού. Ενοχλητικά συμπτώματα όπως ο ξηρός βήχας, η ρινική συμφόρηση και η καταρροή (συνάχι) μπορούν να απαλυνθούν με πράκτικούς κυρίως τρόπους, χρησιμοποιώντας υπέρτονα διαλύματα κι αυτά τάχουμε πει .

Τελειώνω με την λύση πανάκεια της γιαγιάς.

Για όλες τις δυσάρεστες καταστάσεις του αναπνευστικού μας συστήματος μια ζεστή κοτόσουπα είναι βάλσαμο.

Πιστέψτε με.

Αν μάλιστα αντέχετε τα καυτερα, λίγο κοκκινο πιπέρι καγιεν χαμπανέρο ή καυτερο μπουκοβο, ακομα καλυτερα,  καίει υπερβολικά, ενεργοποιεί τις ενδορφίνες, και μας κάνει να νοιώθουμε υπέροχα  εστω για λίγο.

Αποτέλεσμα εικόνας για καυτερο μπουκοβο,

Χαίρετε και περαστικά στον Διονύση..

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Ένα σχόλιο »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: