RSS Feed

ΠΙΝΟΥΜΕ ΓΑΛΑ…ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ..ΑΣΒΕΣΤΙΟ..

 

 

 

 

 

Ο οργανισμός μας είναι ένα τέλειο αυτορυθμιζόμενο σύστημα που αποτελείται κατά 70 %,περίπου, από νερό. Το πλάσμα του αίματος είναι 90% νερό. Το νερό, ως γνωστόν, αποτελείται από ιόντα υδρογόνου (2 μόρια) και οξυγόνου (1 μόριο). Τα μόρια υδρογόνου είναι διπλάσια από του οξυγόνου κι αυτός ο συσχετισμός διατηρείται ξεκάθαρα στον οργανισμό μας. Αν αυτός ο συσχετισμός δεν άλλαζε ποτέ, τότε δεν θα αρρωσταίναμε ποτέ.

Είναι το θεμέλιο των ρυθμιστικών διεργασιών του οργανισμού μας. Κι αυτή τη σταθερή αναλογία την τηρεί το ήπαρ. Αυτό μετατρέπει το ασβέστιο των τροφών σε ιονισμένο ασβέστιο και αποθηκεύει: το 99% σε οστά, δόντια, τρίχες και νύχια, ενώ το 1% του στο αίμα.Εσωτερική αυτορύθμιση ονομάζεται η εσωτερική ισορροπία και το ελαφρύ αλκαλικό περιβάλλον του αίματος.

To pH του αίματος είναι 7,35 και του σάλιου 7,5.

Το pΗ του σάλιου διαπιστώνεται βάζοντας χάρτη ηλιοτροπίου στη γλώσσα ανάλογα με την οξύτητα του σάλιου ο χάρτης αλλάζει χρώμα. Εάν το pH του ανθρώπου δεν είναι στο φυσιολογικό 7,35 αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει το 1% του ασβεστίου στο αίμα και τότε αρχίζουν οι διάφορες παθήσεις. Ας δούμε το κύτταρο μας. Ο πυρήνας εμπεριέχει τις πληροφορίες του DNA.Στην επιφάνεια του κυττάρου υπάρχουν κανάλια ασβεστίου, μέσω των οποίων τρέφεται το κύτταρο. Τα Θρεπτικά Στοιχεία Περνούν Στο Κύτταρο Μόνο Μέσα Από Αμινοξέα Ασβεστίου.Σήμερα όλοι μας Τρώμε τόσα πολλά, όμως η τροφή δεν φτάνει στα κύτταρα.Εάν το ασβέστιο στο αίμα πέσει κάτω του 1%, τότε κλείνουν οι μεμβράνες του κυττάρου. Το κύτταρο κλείνει και κρατάει όσα έχει, για να μην πεθάνει. Τότε όσα τρώμε μετατρέπονται σε λίπος. Κι έτσι παχαίνουμε. Δηλαδή το κύτταρο προστατεύεται με τον τρόπο αυτό. Εάν το ποσοστό του ασβεστίου στο αίμα είναι κάτω του 1%, αυτό σημαίνει μειωμένη λειτουργία του ήπατος. Με μειωμένη λειτουργία του συκωτιού και το ποσοστό του ασβεστίου στο αίμα μειώνεται. Τότε αρχίζουν οι διεργασίες αυτορύθμισης.Δηλαδή ο θυρεοειδής και παραθυρεοειδής αδένας και τα νεφρά παράγουν ορισμένα ένζυμα που κλέβουν ασβέστιο από τα οστά, τα δόντια, τις τρίχες και τα νύχια. Κι αυτό το μέρος του ασβεστίου μεταφέρεται στο αίμα, για να διατηρείται η ισορροπία του 1%.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για γιάπις

 

 

Οι λειτουργίες του θυρεοειδούς, του παραθυρεοειδούς αδένα και των νεφρών, μπορεί να μειώνονται, λόγω του τρόπου ζωής μας, της διατροφής ή των ακαθάρτων εντέρων. Δηλαδή αιτία του προβλήματος μπορεί να είναι η κακή λειτουργία κάποιων εσωτερικών μας οργάνων. Τα νεφρά μας ,πιστέψτε το,είναι φτιαγμένα να λειτουργούν για ..εκατοντάδες χρόνια.Καταφέρνουμε όμως να τα καταστρέφουμε στα 30 μας και σήμερα δύσκολα βρίσκεις άνθρωπο με υγιή νεφρά, πάνω από 50 ετών. Πολλοί νεαροί, γυναίκες και άνδρες, έχουν νεφρά σε απελπιστική κατάσταση.Μόνο όταν ο οργανισμός έχει επάρκεια ασβεστίου, αρχίζει η αυτορύθμιση.Εάν το pΗ του σάλιου είναι μικρότερο του 7,5 τότε το περιβάλλον είναι όξινο, δηλαδή κακό για τον οργανισμό μας. Όξινο περιβάλλον δημιουργείται λόγω υπάρξεως υπερ το δέον ελεύθερων ριζών στο σώμα μας μην ξεχνάμε οτι αυτές οι κακες ελευθερες ρίζες καταπολεμούν τον καρκίνο. Εάν κάποιος έχει μια πάθηση του ήπατος, αυτό σημαίνει με απόλυτη ακρίβεια ότι το pΗ του αίματός του είναι προς την όξινο.

 

 

 

 

Το ασβέστιο της διατροφής μας αφομοιώνεται σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Το ίδιο ισχύει και για διάφορα συμπληρώματα ασβεστίου. Είναι λοιπόν σαφές ότι η θεραπεία του θυρεοειδή και των παραθυρεοειδων  , συνδέεται άμεσα με το ασβέστιο.Η βασική ιδιαιτερότητα μεταβολισμού του ασβεστίου είναι το ότι αυτό αποβάλλεται σταθερά από το σώμα μας, ανεξάρτητα από το πόσο προσλαμβάνουμε. Δηλαδή, ανεξάρτητα αν εμείς παίρνουμε ασβέστιο ή πόσο, ορισμένη ποσότητα φεύγει με τα ούρα, τις κενώσεις, με όλες τις εκκρίσεις. Γι αυτό πρέπει να έχουμε πάντα επάρκεια ασβεστίου. Η υπερασβεσταιμία  είναι ένδειξη ενισχυμένου μεταβολισμού ασβεστίου, που είναι προπομπός της έλλειψης ασβεστίου. Εάν π.χ. η εξέταση αίματος δείξει 6% ασβέστιο, αυτό σημαίνει ότι εχουμε καταστροφική έλλειψη ασβεστίου μια κι αυτο αποβάλλεται με ραγδαίο ρυθμό. Αυτό αφαιρείται κυρίως από τα οστά και μεταφέρεται με τη ροή του αίματος όπου υπάρχει ανάγκη.Οταν καλυφθεί η ανάγκη αυτή, τότε δίνεται εντολή για «παύση». Το ασβέστιο όμως που βρίσκεται στην κυκλοφορια, δεν μπορεί να επιστρέψει εκεί απ’ όπου αποκολλήθηκε, οπότε αποτιτανούται στα όργανα μας.Έτσι ξυπνούμε κάποια μέρα κι εκπληκτοι ανακαλύπτουμε απεικονιστικά   πέτρες στα νεφρά, ή στη χολη μας.

 

 

 

 

Ηυξημένο ασβέστιο στο αίμα σημαίνει κακή λειτουργία του ηπατος..Οταν γεμίσει πέτρες η χολη, την αφαιρούν, οπότε παρατηρείται στο ήπαρ λιπώδης εκφύλιση και τα νεφρά αρχίζουν να υπολειτουργούν. Γι’ αυτό, όταν υπάρχει λιπώδης εκφύλιση του ήπατος, συνιστάται ασβέστιο για μείωση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα. Όποταν διαταράσσεται η ισορροπία του οργανισμού μας, είναι απαραίτητο το ασβέστιο. Αυτό εξισώνει την κατάσταση. Οταν ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση, τότε αρχίζει να λειτουργεί κανονικά το εντερικό σύστημα. Εάν τα έντερα είναι καθαρά και λειτουργούν κανονικά, προλαμβάνονται πολλές σοβαρές παθήσεις. Ο άνθρωπος πρέπει να απεκκρίνει από τον οργανισμό τόσα  υγρά όσα και πίνει.Έτσι ανανεώνεται το νερό στο σώμα μας. Εάν πίνουμε λίγο ενώ εκκρίνουμε πολύ, τότε αφυδατώνεται ο οργανισμός.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για γιάπις

 

 

Εάν πίνουμε πολύ, ενώ εκκρίνουμε λίγο, τότε το νερό συσσωρεύεται στους ενδοκυτταρικούς χώρους και οδηγεί σε οιδήματα.Οταν δημιουργούνται στο σώμα στερεά υπολείμματα, τα οποία δεν μπορούν να περάσουν από την ψιλή σήτα των νεφρών, αυτά συσσωρεύονται στα νεφρά. Εάν τα νεφρικά φίλτρα βρωμίσουν από υπολείμματα, τότε μπορεί ν’ αυξηθεί η αρτηριακή πίεση και να εμφανιστούν φαινόμενα στασιμότητας.Το ασβέστιο ενισχύει τη δύναμη των καρδιακών συσπάσεων, αυξάνει τις λειτουργίες των κυττάρων, συμμετέχει στην πήξη του αίματος. Η έλλειψη του ασβεστίου στον οργανισμό των παιδιών προκαλεί πλεόνασμα μολύβδου στα οστά. Αυτός εγκαθίσταται στο κεντρικό νευρικό σύστημα, με συνέπεια την καθυστέρηση ανάπτυξης της ψυχικής σφαίρας. Επίσης συμβάλλει στις παθήσεις του νευρικού συστήματος και οδηγεί στην έλλειψη ανοσίας. Το παιδί που έχει έλλειψη ασβεστίου, έχει συχνά κρυολογήματα. Πολλές παιδικές παθήσεις οφείλονται στην έλλειψη ασβεστίου.Το θετικό είναι ότι μόλις πάρει το παιδί ακόμα και μια μικρή ποσότητα ασβεστίου, τότεόλα ρυθμίζονται. Τώρα απο πού παίρνουμε ασβέστιο τάχουμε πει πολλές φορές.Ξαναρίξτε μια ματια εδώ.

 

http://kosmaser.pblogs.gr/2014/01/giati-prepei-na-pinw-gala-afoy-den-m-aresei.html

 

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: