RSS Feed

Η ΙΑΣΗ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ..ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΜΟΥΣ..ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ..

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

Παρ όλο που είμαι προσεκτικός στα θέματα υγείας, δεν είμαι απρόσβλητος απ τις ιογενείς λοιμώξεις. Θα ήταν αστείο αλλωστε, να το ισχυρισθεί οποιοσδήποτε. Ετσι, ένα απόγευμα άρχισε ο πονόλαιμος και σε λίγες ώρες, μπήκα σ αυτό που λένε πλήρης ανάπτυξη του κρυολο-γήματος.Η ταλαιπωρία μεγάλη.Απ την άλλη η γνώση της ανανέωσης μέσω της αρρώστιας, ανακουφιστική. Ο ύπνος ελάχιστος , μια κι η βάσανος του πονόλαιμου, κι η δυσκαταποσία σ εμποδίζει να κλείσεις μάτι.Ολα αυτά σε φέρνουν στο σκαλοπάτι της φιλοσοφίας και φυσικά του θανατου. Τελικά φαίνεται πως Ο θάνατος, μας είναι πολύ πιο οικείος απ’ όσο φανταζόμαστε, και όλοι είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για κάποια εμπειρία ¨θανάτου¨ που όμως πολύ απέχει από οποιαδήποτε αίσθηση φόβου.

 

 

 

Ο Καθενας Απο Μας κοιμάται κάθε βράδυ, χωρις κανεναν φοβο. διότι αισθανεται βε-βαιος πώς το επόμενο πρωί θα ξυπνησει.Κι Ότι Ο Ύπνος Δεν Είναι Παρά Μία Προ-σωρινή Εμπειρία θανατου.Κι όμως δεν είναι παρά ακριβώς αυτό που δεν θέλουμε να πιστέψουμε μια κι ο ύπνος μας, γλυκός, ή δύσκολος. Ελαφρύς, ή εφιαλτικός, είναι περίπου σαν Εκείνος Του Θανάτου Και Της Αφύπνισης Στην Αιωνιότητα.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για παιδική ηλικία

 

 

Όταν  πάμε από τη βρεφική στην παιδική ηλικία και κατόπιν στη νεότητα και την εφηβεία στην ωριμότητα και τα γηρατειά.Χαμογελώντας με πολλή συγκατάβαση, λέμε Ότι Απλά Μεταβαίνουμε Από Το Ένα Στάδιο Στο Άλλο.Κι όμως, μια σειρά από πράγματα, που είχαμε πρίν βιώσει με χαρά ή οδύνη..Πεθαίνουν Μέσα Μας και ζούν στην εικονικότητα των βίντεο υψηλης ανάλυσης.Ετσι λοιπόν Προκειμένου να αποκτήσουμε την ωριμοτητα  κάθε επόμενου σταδίου της εξέλιξής μας, απλά Αποδεχόμαστε Ότι Κάποια Πράγματα Μέσα Μας Πεθαίνουν, χάνονται Τα Αποχωριζόμαστε Για Πάντα.Κι αυτός ο αποχωρισμός είναι μία επίπονη και δύσκολη διαδικασία, τόσο δύσκολη όσο περίπου και ο σαρκικός θάνατός μας.

 

Η διαδικασια του θανατου μας ακολουθει καθε στιγμη.Αν το συνειδητοποιήσουμε και το αποδεχτούμε , θα φοβόμαστε λιγότερο τον θάνατο.Θα φτάσουμε να τον θεωρούμε ως αναπόφευκτο μέρος της πορείας μας προς μια πληρότητα της ζωής.Τελικά ο Χριστός, όταν  μας καλεί να απωλέσουμε τον εαυτό μας..την ψυχή μας λέγοντας¨Οστις θέλει οπισω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτον, αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι¨δεν λέει κατι υπερβολικό.Οποιος θέλει να μ ακολουθήσει, πρέπει να απαρνηθεί τον εαυτό του.Γιατί εκείνος που θέλει να σώσει την ψυχή του, πρέπει να την χάσει, και τότε μόνο θα την σώσει για να είναι μαζί Μου.

 

 

Σχετική εικόνα

 

Περίεργα λόγια, που μοιαζουν παράλογα για τον σημερινό άνθρωπο.  Μούλεγε ο Διαμαντής, ακτινολόγος, αντινοθεραπευτής, που βλέπει καθημερινά τον πονεμένο συνάνθρωπο, να βαδίζει χωρίς έλεος ή προοπτική το δρόμο της¨τελείωσης¨ .Φοβερά αυτά τα λόγια για τον σημερινό άνθρωπο που λατρεύει τη ψυχή του, τα υπάρχοντά του, τα πάθη του.Και καλά ο καρκινοπαθής που για λόγους άγνωστους έπαθε, και τώρα πασχίζει να μαθει.Ο απλός όμως συνάνθρωπος, που  ξαφνικά του πήραν μέσα απ τα χέρια κομμάτι απ τον μισθό του, τη σύνταξή του, το εισόδημα απ τα…διαμερίσματά Του, που με ιδρώτα απέκτησε όλοι οι έλληνες ήθελαν ένα κεραμίδι πάνω απ το κεφάλι τους.Τον έπνιξε η αδικία Ετρεξε πήγε φώναξε,έκλαψε απο ανείπωτο δίκηο.Και στο τέλος τα έβαλε με τον Θεό, που άφησε τους αδικους πολιτικούς, τους επίορκους αξιωματούχους, να τον καταληστέψουνε.

 

 

 

 

Ομως ο Χριστός απ το Σταυρό, συγχώρεσε   εκείνους που τον έκριναν τόσο απάνθρωπα.Αλήθεια σκεφτήκατε ποτέ το κέρδος που θα είχαμε, αν, ας πούμε, δεν συνέβαινε τίποτα απ όλα  που μας ταλάνισαν αυτά τα 2 χρόνια, και μας έκλεψαν τον κόπο ολόκλήρης της ζωής μας, και μας χρέωσαν απο πάνω και για μιαν ακόμα;Θα ζούσαμε στο ψέμμα που μας είχαν μάθει αυτά τα τελευταία 40 χρόνια   σχεδόν δυο γεννιες , και θα περιμέναμε έναν ευτυχισμένο, γεμάτο απόλαυση και πληρότητα θάνατο.Πλούσιοι μ όσα κερδίσαμε. Με παιδια κι εγγόνια. Και μια ζωή γεμάτη απο ηδονές και οδύνες.

 

 

 

Ομως Εκείνος είπε:Τί θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει, και απολαύσει όλο τον κόσμο, και χάσει την ψυχή του..ή τί θα μπορούσε να δώσει κάποιος σε αντάλλαγμα της ψυχής του;Πρόκειται για φράση διφορούμενη, όπως κάθε τι που λέγεται για τον θάνατο. και σημαίνει στην πραγματικότητα να προσπαθήσουμε.Να βρούμε μέσα μας τον αληθινό και Βαθύ Εαυτό,Που Ανήκει Στην Αιωνιότητα.Πολλοί νομίζουν oτι αποκτούν τη συνείδηση της ύπαρξής τους μέσα από την Αυτο-επιβεβαίωση και γι’ αυτό Απαιτούν Αναγνώριση Από Τους Άλλους.Ισως να πετυχαίναμε πολλά Εάν Είμασταν Πρόθυμοι Να Αναγνωρίσουμε Ο Ένας Τον Άλλον,έστω κι αν η άλλη ύπαρξη αποτελεί για μας μία πρόκληση, ενίοτε και μία αντιπαλότητα, και μας φέρνει φόβο.

 

 

 

Ισως Θα επρέπε να βρούμε το κουράγιο να πολεμήσουμε ενάντια στον φόβο Που Μας Αποθαρρύνει από την αναγνώριση του άλλου και να τον ξεπεράσουμε.Δύσκολο δεν λέω ομως.Σε κάθε βήμα θα πρέπει Να Αποποιούμαστε Τον Εαυτό Μας,Για Να Αφήνουμε Χώρο Στο Είναι Του Άλλου.Πρέπει να το πάρουμε απόφαση τελικά πως Καλούμαστε σταδιακά να θανατωνουμε τον εαυτό μας, ώστε ο πλησίον μας ,όποιος κι αν είναι αυτός,να ζήσει, κατά τον λόγο του αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή:¨Εκείνον Δή Αυξάνειν, Εμέ Δε Ελαττούσθαι¨.Έτσι, Ο Θάνατος Του Εαυτού, Σημαίνει Ότι Αφήνουμε Μέσα Μας Μόνο ό,τι ειναι ουσιωδες Για Να Ζήσουμε Με Πληρότητα,αρχικά την παρούσα ζωή μας,και στη συνέχεια, αν αυτό ευλογηθεί απ την ελεύθερη προαίρεσή μας κοντά στον Χριστό.Χαίρετε.

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Σοφή η συμβουλή σου! Σ ευχαριστώ.

  2. Κοσμά, ο πονόλαιμος πειθαρχεί πολύ αποτελεσματικά σε μια γουλιά καλό τσίπουρο (ή και άλλο ανάλογο ποτό) που το κρατούμε στο στόμα σε επαφή με τον φάρυγγα όσο μπορούμε, πριν πέσουμε για ύπνο. Η τοπική αναισθητική του δράση κατευνάζει το σύμπτωμα, τουλάχιστον τις νυκτερινές ώρες. Περαστικά!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: