RSS Feed

¨ΑΛΛΑ ΡΥΣΑΙ ΗΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ..

 

 

 

 

Είπαμε πιστεύω στην επανάληψη.

Εαν κάτι  μ αρέσει, το επαναλαμβάνω.Ετσι και σήμερα, που κουβέντιασα διαδικτυακά μ εναν φίλο,θυμήθηκα μια ιστορία πριν ένα χρόνο, που θάθελα να την μοιραστώ μαζί σας. Μου είχε  πει ο Βαρνάβας , που είχε γυιό 20 ετών, φοιτητή πολύ καλής σχολής, επιμελή, πλήν ξενύχτη.Ερχεται στις 4-5 το πρωϊ .Κι αν του παραπονεθώ, μου απαντά αφοπλιστικά οτι όλοι οι φίλοι του έτσι γυρίζουν.

Είναι γεγονός, του απήντησα,οτι και ο δικός μου γυιός, τις ίδιες ώρες γυρνά και είναι πανευτυχής, γιατί βρίσκεται με τους φίλους του.Κι οταν του λέω οτι ο καλός Θεός μας χάρισε όλα τα εφόδια για να ζούμε στον εχθρικό απο πάσης επόψεως αυτόν κόσμο, και να διώχνουμε το βάρος της πρωϊνής κατάθλιψής μας με κοιτά απλάνώς και τρέχει να ξαπλώσει.

 

 

Οι περισσότεροι νέοι σήμερα,ξυπνούν στις 11, 12 ή και αργότερα .Οταν ομως κοιμάσαι στις 4 – 5 το πρωϊ.. εγκληματείς απέναντι στον εαυτό σου για πολλους λογους. Το φώς του ήλιου, είτε άμεσο είτε έμμεσο, ενεργοποιεί  τη μ ε λ α ν η φ ό ρ α   στιβάδα των ομωνύμων κυττάρων της επιδερμίδας, που έτσι σε προστατεύουν απο την υπεριώδη ακτινοβολία.

Αν ξυπνήσεις 7.30-9.30 το πρωϊ τα σχετικά κύτταρα, γυρίζουν ό λ α  μαζί σαν ντόμινο,κι έτσι ο υποθάλαμος δίνει εντολή στα  σ ε ρ ο τ ο ν ι ν ε ρ γ ι κ ά  κύτταρα και παράγουν σεροτονίνη, που είναι η βάση της αισιοδοξίας μας Ετσι μόνο ξυπνούμε με κέφι και χαμόγελο.Αν μάλιστα έχουμε και την καλή συνήθεια να κάνουμε ένα σύντομο  ντούς, τότε, αυτόματα, μπαίνει σε κυκλοφορία η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη,που είναι και οι δύο βασικές, πολύτιμες ορμόνες για την μάχη της ζωής,η πρώτη, και της προσαρμογής η δεύτερη.

Αν τώρα σηκωθούμε αργά,τα μελανηφορα κύτταρα γυρίζουν κατά ομάδες, κι άλλα δεν γυρίζουν καθόλου.Μ αυτόν τον τρόπο ¨στραγγαλίζουμε¨ τη σεροτονίνη μας.

Αν τώρα βαριόμαστε και δεν κάνουμε και το ντούς,τότε είμαστε πράγματι για κλάμματα.Κι όμως για όλα αυτά, αν βάλουμε και μερικά λεπτά γυμναστικής, με ταλαντώσεις πάνω σε μια πλαστική μπάλα, χρειαζόμαστε μόλις 10-13 λεπτά και μετά ποιος μας πιάνει.

 

 

 

 

Ενα πλούσιο πρωϊνό με αυγά, φέτα, ντομάτα σαλάτα με καλό λάδι, κι ένα κρίθινο παξιμάδι, μαζί με ένα κουταλάκι ιχθυέλαιο, μας κάνει δυνατούς και γεμάτους αισιοδοξία για το γλέντι της ζωής, είτε αυτό είναι η δουλειά μας ,όσοι έχουν ακόμα δουλειά, είτε το πανεπιστήμιο, είτε οι διάφορες ασχολίες,γι αυτούς που έχουν την πολυτέλεια να χαίρονται την γαλήνη της, χωρίς έννοιες, καθημερινότητας .

Ολα τα παραπάνω αφορούν την προετοιμασία για το παραμύθι της ζωής μας.Ομως ο σύγχρονος άνθρωπος, εσείς ,εγώ,ζεί ένα μυστήριο δίδυμο.Μια ζωή που είναι πραγματική και μια εικονική, φανταστική.

Στην πραγματική του ζωή ο ανθρωπος είναι παρών την καθε στιγμή.

Στην εικονική απασχολείται με χίλια δυο άλλα πράγματα, όπως Γιατί Φέρθηκε Έτσι Στον Α.Γιατί Του Μίλησε Άσχημα Ο Γείτονας Του.Τί να κάνει με τις καταθέσεις του όποιος ακόμα έχει.Ακριβαίνει Η Ζωή Και Τον Πνίγει Η Αγωνία Αν Θα Τα Καταφέρει.Αργεί Ο Γυιός Του Το Βράδυ, Και Τον Τρώει Η Έννοια Αν Έχει Μπλέξει Και Χίλια Δυο Άλλα Πράγματα, Που Δεν Αφορούν Το Παρόν, Αλλά είναι απλά Σημεία Στο Παρελθόν Ή Το Μέλλον.

Ομως μ αυτό τον τρόπο γινόμαστε δέσμιοι του χτές και του αύριο ενω το σημερινό άγχος μας δεν αντιμετωπίζεται , ούτε μερικώς.

Αν σ αυτό το άγχος βάλουμε και το περίφημο υπαρξιακό τότε βυθιζόμαστε σ αυτό που σήμερα ¨φοριέται¨όλο και περισσότερο την κ α τ ά θ λ ι ψ η.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για στον κόσμο θα έχουμε πολλή θλίψη,

 

Κι όμως, Ο Χριστός έδωσε στους Μαθητές Του , πριν 2000 χρόνια μόνο μια Προσευχή, που πήρε και το όνομά Του Κυριακή Προσευχή, δηλάδή Προσευχή του Κυρίου.

Η Κυριακή Προσευχή καταλήγει.

¨Και Μη Εισενέγκεις Ημάς Εις Πειρασμόν, Αλλά Ρύσαι Ημάς Απο Του Πονηρού.¨

Μ αυτήν τη φράση παρακαλούμε τον Χριστό, να μην μας αφήσει αβοήθητους στις λήψεις των διαφόρων αποφάσεων  που κάθε στιγμή παίρνουμε, και για το πιό μικρό πράγμα, και να μας προστατεύσει απο κάθε είδους πονηρή επιλογή και δυστυχώς ανά πάσα στιγμή χρειάζεται να παίρνουμε αποφάσεις, στις οποίες μπλέκεται το πονηρό στοιχείο,ιδιως τώρα με την  οικονομική κρίση που δημιούργησαν τα αιώνια τρωκτικά,που εμείς επιλέξαμε και τους δώσαμε τα κλειδιά.

Κι εδώ αντλούμε απο την τεράστια πηγή του Ευαγγελίου, και τα λόγια του Χριστού, ο οποίος είπε οτι στον κόσμο θα έχουμε πολλή θ λ ί ψ η,  όμως θα πρέπει να έχουμε θάρρος γιατί Εκείνος νίκησε τον κοσμο, για λογαριασμό μας.

Θα πρέπει λοιπόν να προσπαθούμε, με κάθε τρόπο να είμαστε ¨π α ρ ό ν τ ε ς¨  στην κάθε στιγμή της ζωής μας, έτσι ώστε να εμποδίζουμε τα διάφορα γεγονότα, να μας αποσπούν απ το κατάδικό μας παρόν.

Κλείσαμε τη κουβέντα μας με το φίλο, για τους γυιούς μας, συμφωνώντας οτι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρακαλούμε ,ώστε τα παιδιά μας να καταλάβουν, όσο πιο νωρίς γίνεται, τί είναι το καλό και σωστό γι αυτούς,και να αλλάξουν τρόπο ζωής,χωρίς να παραπονούμεθα, και να μαυρίζουμε τη ζωή μας για γεγονότα, που εμείς είμαστε οι δημιουργοί τους , όπως ας πούμε για την σημερινή κυβέρνηση, που καποια στιγμη θα περασει στην ανυπαρξια, απ οπου αλλωστε προηλθε.

Με τις υγείες μας.

https://kosmaser.wordpress.com/

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: