RSS Feed

ΤΟ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ..

Είπαμε η πρόληψη μας γλυτώνει απο πόνο, κόπους, αγωνίες, και έξοδα, με ένα μειονέκτημα….Περιορισμό της απόλαυσης κάθε είδους..

Δεν τρώμε σαν πεινασμένοι…

Δεν απολαμβάνουμε τις χαρές των ποικίλων φαντασιώσεων που το διεθνές κύκλωμα soft πορνογραφίας, έχει περάσει για καλά στην καθημερινότητά μας…

Δεν διασκεδάζουμε πάνω απ τις δυνατότητές μας, αλλά επιλέγουμε ηρεμους ρυθμούς και πιό εγκεφαλικές χαρές, για να έχουμε  ήσυχο το κεφάλι μας..

Α ναί και παίρνουμε ιχθυέλαιο..

http://kosmaser.pblogs.gr/2013/11/an-thelete-na-parete-mono-ena-farmako-epilexte-to-ihthyelaio.html

Το ιχθυέλαιο (άρχισε) να γοητεύει τις φαρμακοβιομηχανίες..

Επιταχύνεται η προώθηση του ιχθυελαίου για την αντιμετώπιση.. καρδιακών νοσημάτων.

H Astra Zeneca  Plc, η Amarin Corp και η Glaxo Smith Kline φαίνεται ναστοιχηματίζουν ότι τα χάπια ..με βάση το ιχθυέλαιο  θα είναι τόσο επιτυχημένα εμπορικά, όσο και τα φάρμακα για την μείωση της χοληστερόλης, όπως το Lipitor, που κάποτε ήταν το πλέον εμπορικό φάρμακο με πωλήσεις 13 δισ. δολαρίων το χρόνο.

Οι καρδιακές παθήσεις παραμένουν η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, παρόλο που τα σχετικά φάρμακα και οι στατίνες χρησιμοποιούνται, πλέον, ευρέως.

Τώρα που το Lipitor και πολλές άλλες στατίνες ανταγωνίζονται σκληρά τα… φθηνά γενόσημα, οι φαρμακοβιομηχανίες αναζητούν τρόπους να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες που μπορεί να προκαλέσουν καρδιακά νοσήματα, μεταξύ αυτών και…τα αυξημένα τριγλυκερίδια.«Ο αριθμός των ανθρώπων με υψηλούς δείκτες τριγλυκεριδίων ,αυξάνεται γρήγορα σε όλο τον κόσμο, εν μέρει λόγω της παχυσαρκίας και του διαβήτη», είπε ο Πασκάλ Σοριότ, διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, όταν ο φαρμακευτικός κολοσσός αγόρασε τον Μάιο, την εταιρεία παρασκευής χαπιών με ιχθυέλαιο Omthera Pharmaceuticals, για 443 εκατομμύρια δολάρια. «Είναι σαφής, πλέον, η ανάγκη για αποτελεσματικές εναλλακτικές στις ήδη υπάρχουσες θεραπευτικές μεθόδους», συμπλήρωσε.Σε αντίθεση με τις κάψουλες, που μπορεί κάποιος να αγοράσει σε καταστήματα υγιεινών τροφών ή φαρμακεία, το προϊόν αυτό χρειάζεται συνταγή, είναι υψηλής περιεκτικότητας και ακολουθεί μια περίπλοκη διαδικασία καθαρισμού που έχει εγκριθεί από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι στατίνες μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, σε αντίθεση με τα ευεργετήματα των χαπιών με ιχθυέλαιο που δεν έχει αποδειχθεί με βεβαιότητα αν κάνουν το ίδιο. Παρότι στοχεύουν στα τριγλυκερίδια, είναι πολύ λίγα τα «αποδεικτικά στοιχεία» για το ότι πράγματι μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.Τα αποτελέσματα των ερευνών είναι ανάμεικτα. Μελέτη στην Ιαπωνία έδειξε ότι σε δείγμα 19.000 ατόμων που έπαιρναν ιχθυέλαιο με στατίνες, ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής, αιφνίδιου θανάτου από καρδιά και άλλες σοβαρές στεφανιαίες νόσους μειώθηκε κατά 19%.

Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι το χάπι Vascepa μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων κατά 22% σε μια δόση 4 γραμμαρίων ή 10% στα 2 γραμμάρια, χωρίς να αυξάνει τα επίπεδα χοληστερόλης σε ασθενείς που παίρνουν στατίνες.  Άλλες δοκιμές, ωστόσο, έδειξαν ελάχιστα ή καθόλου ευεργετήματα· αλλά οι…. φαρμακοβιομηχανίες προχωρούν.Εάν εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, το χάπι Epanova της Astra Zeneca, θα είναι το πιο πρόσφατο συνταγογραφημένο χάπι, που θα μπει στην αγορά. Όταν το αντίστοιχο γενόσημο αρχίσει να κυκλοφορεί στην αγορά το 2016 θα τονώσει τις πωλήσεις του πιο δημοφιλούς φαρμάκου της εταιρείας, μιας στατίνης με την εμπορική ονομασία.. Crestor.

Η Amarin έχει ήδη πάρει έγκριση για το δικό της χάπι, το Vaseepa, για ορισμένη κατηγορία ασθενών με υψηλές τιμές τριγλυκεριδίων, που υπολογίζονται περίπου στα 4 εκατομμύρια και ζητάει έγκριση για διάθεση του προϊόντος σε άλλα …40 εκατομμύρια ανθρώπους, με χαμηλότερα επίπεδα.Η Glaxo Smith Kline από την άλλη πλευρά, που με το χάπι Lovaza έχει προσθέσει στα ταμεία της 3,8 δισ. δολάρια την τελευταία πενταετία, είναι πιο επιφυλακτική με τις προοπτικές της αγοράς. «Η επιδείνωση της οικονομίας έχει ως αποτέλεσμα λιγότερες επισκέψεις στους γιατρούς και μείωση των εξετάσεων για δείκτες όπως τα τριγλυκερίδια», αναφέρει ο όμιλος σε ετήσια έκθεση του για το 2012.http://www.fortunegreece.com/article/to-ichthieleo-goitevi-tis-farmakoviomichanies/         

Ας ξαναρίξουμε μια ματιά στα ιχθυέλαια αυτα καθ αυτά…έτσι όπως ξεκινήσαμε να αναφερόμαστε σ αυτά πριν απο 4 χρόνια…
Παρακολουθώντας εδώ και αρκετα χρόνια, το ενδιαφέρον που υπάρχει για τα ιχθυέλαια , απο αναγνώστες του ιστολογίου, και παίρνοντας υπ όψιν τις ερωτήσεις τους, θέλω να κάνω ωρισμένες διευκρινήσεις γύρω απο το ευεργετικό αυτό προϊόν.Το ιχθυέλαιο παράγεται από τη σάρκα λιπαρών ψαριών όπως Σολομού, Ρέγγας, Σκουμπριού,  Σαρδέλας Και Πέστροφας. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο στα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα  ΕΡΑ (εικοσιπεντανοϊκό οξύ) και DHA(δοκοσαεξανοϊκό οξύ).

Τα ηπατο-ιχθυέλαια (μουρουνέλαια) παράγονται από συκώτι λευκών ψαριών, όπως από μπακαλιάρο και ιππόγλωσσο.

Τα ηπατο-ιχθυέλαια περιέχουν βιταμίνες Α και D και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με ιδιαίτερη προσοχή.
Το α-λινολενικό οξύ (ΑLA) εντοπίζεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το έλαιο λιναρόσπορου (λινάρι), το σογιέλαιο κτλ.
Η πραγματική αξία των ιχθυελαίων εντοπίζεται στο περιεχόμενο τους σε ΕΡΑ και DHA. Το DPA μετατρέπεται σε δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA).Έχει αποδειχθεί ότι τα ιχθυέλαια έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία της καρδιάς : Επηρεάζει θετικά την ισορροπία των λιπών του αίματος (1). Μειώνει την πιθανότητα πήξης του αίματος (2). Καθιστά την καρδιά λιγότερο επιρρεπή σε αρρυθμίες (ακανόνιστοι παλμοί) (3). Μειώνει το ιξώδες του αίματος και διευκολύνει συνεπώς τη ροή του (4). Το ιχθυέλαιο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιοπαθειών αυξάνοντας την καλή χοληστερόλη HDL, μειώνοντας τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης και μειώνοντας την υπέρταση (5-14).
Συνιστάται στις εγκύους να διατηρούν υψηλή τη λήψη Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων καταναλώνοντας λιπαρά ψάρια, ή χρησιμοποιώντας, συμπληρώματα ιχθυελαίου. Αυτό προτείνεται διότι όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου (15). 

Έχει αναφερθεί βελτίωση των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας σε ασθενείς που λαμβάνουν συμπληρώματα με ιχθυέλαιο (16-18). Η θεραπεία με ιχθυέλαιο δεν έχει παρενέργειες και μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα των συμβατικών φαρμάκων (19).
Η τακτική χρήση ιχθυελαίου μπορεί να ωφελήσει τις γυναίκες που παρουσιάζουν κράμπες λόγω της εμμήνου ρύσης (20).
Πρόσφατη μελέτη έδειξε σημαντικά αποτελέσματα σε ασθενείς με διπολική νόσο (μια μανιοκαταθλιπτική ψύχωση) (21).
Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο ιχθυέλαιο μπορεί να βοηθήσουν στη θεραπεία της οστεοπόρωσης, όταν λαμβάνονται σε συνδυασμό με συμπληρώματα ασβεστίου. Μελέτες έδειξαν ότι οι γυναίκες που λαμβάνουνιχθυέλαιο σε συνδυασμό με ασβέστιο παρουσιάζουν καλύτερη οστική πυκνότητα και λιγότερα κατάγματα από τις γυναίκες που λαμβάνουν μόνο ασβέστιο (22,23).Το ιχθυέλαιο έχει χρησιμοποιηθεί σε πολύ υψηλές ποσότητες κατά τη διάρκεια κλινικών μελετών χωρίς κανένα εμφανές σύμπτωμα τοξικότητας. Μπορεί απλά, να παρουσιαστεί αραίωση του αίματος και μείωση του χρόνου πήξης.
Η κατανάλωση βιταμίνης D μέσω συμπληρωμάτων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 10μg.Τα ιχθυέλαια ενδέχεται να προκαλέσουν περιστασιακά ναυτία όταν λαμβάνονται για πρώτη φορά. Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να μειωθεί αν τα ιχθυέλαια λαμβάνονται πάντα ανάμεσα στα γεύματα
Οι υψηλές δοσολογίες ιχθυελαίων θα πρέπει να αποφεύγονται από άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά όπως
η βαρφαρίνη και η ηπαρίνη.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1. Agren JJ, et al. Fish diet, fish oil and docosahexaenoic acid rich oil lower fasting and postprandial plasma lipid levels. Eur J Clin Nutr, 50;11:765-771 1996.
2. Mori TA, et al. Interactions between dietary fat, fish and fish oils and their effects on platelet function in men at risk of cardiovascular disease. Atrerioscler Thromb Vasc Biol, 17;2:279-286 1997.
3. Kang JX, Leaf A. The cardiac antiarrhythmic effects of polyunsaturated fatty acid. Lipids, 31 suppl:S41-44 1996.
4. Semplicini A, Valle R. Fish oils and their possible role in the treatment of cardiovascular diseases. Pharmacol Ther, 61;3:385-397 1994.
5. Shekelle RB, et al. Diet, serum cholesterol, and death from Coronary Heart Disease. The Western Electric Study. N Engl J Med 304: 65, 1981.
6. Kromhout D, Arntzenius AC, Kempen-Voogd N, et al. The inverse relation between fish consumption and twenty year mortality from Coronary Heart Disease. N Engl J Med 312: 1205, 1985.
7. Harris WS. N-3 fatty acids and serum lipoproteins: human studies. Am J Clin Nutr 65(suppl.): 1645S-1654S, 1997.
8. Cobiac L, Clifton PM, and Abbey M. Lipid, lipoprotein, and hemostatic effects of fish vs fish-oil n-3 fatty acids in mildly hyperlipidemic males. Am J Clin Nutr 53: 1210-1216, 1991.
9. Dyerberg, J. N-3 fatty acids and coronary artery disease. Potentials and problems. Omega-3, Lipoproteins, and Atherosclerosis 27: 251-258, 1996.
10. Lungershausen YK, Abbey M, Nestel PJ, and Howe PR. Reduction of blood pressure and plasma triglycerides by omega-3 fatty acids in treated hypertensives. J Hypertens 12: 1041-1045, 1994.
11. Radack K, Deck C, and Huster G. The effects of low doses of n-3 fatty acid supplementation on blood pressure in hypertensive subjects. A randomized controlled trial. Arch Intern Med 151: 1173-1180, 1991.
12. Singer P, et al. Lipid and blood-pressure lowering effect of mackerel diet in man. atherosclerosis 49: 99, 1983.
13. Singer P, Melzer S, Goschel M, and Augustin S. Fish oil amplifies the effect of propranolol in mild essential hypertension. Hypertension 16: 682-691, 1990.
14. Whelton PK, Kumanyika SK, and Cook NR. Efficacy of nonpharmacologic interventions in adults with high-normal blood pressure: results from phase 1 of the Trials of Hypertension Prevention. Trials of Hypertension Prevention Collaborative Research Group. Am J Clin Nutr 65: 652S-660S, 1997.
15. Eur J Clin Nutr, 1997,51;8:548-553.
16. Cleland LG, et al. Clinical and biochemical effects of dietary fish oil supplements in rheumatoid arthritis. J Rheumatology, 15:1471-1475 1988.
17. Kremer JM, et al. Dietary fish oil and olive oil supplementation in patients with rheumatoid arthritis. Arthritis and Rheumatism, 33:810-820 1990.
18. Nielsen GL, et al. The effects of dietary supplementation wi

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: