ΤΟ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ…ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΚΑΓΙΑΤ..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν μας έφταναν τα όσα εκπληκτικά συμβαίνουν στη χώρα μας μας ήρθε κι ο ¨Δαβίδ¨ Διάσημος, με πείρα του ¨πώς να προωθείς¨ τις πωλήσεις του βιβλίου σου, προσκεκλημένος της πρέσβειρας κ.Βαρδινογιάννη, και μας μίλησε για τον καρκίνο γενικά, και του προστάτη ειδικότερα  Είπε πολλά γενικόλογα, μα εντυπωσιακά, και μεταξύ αυτών πέταξε κι ένα πυροτέχνημα ,το οποίο ανησύχησε τον άγνωστο-γνωστό φίλο Περικλή, για τον οποίο και το σημείωμα αυτό.  

¨Για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως ο καρκίνος υπάρχουν συγγραφείς  που πωλούν «συμβουλές και ιδέες» οι οποίες δεν έχουν αποδειχθεί και δεν έχουν δοκιμαστεί. Δυστυχώς. Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι τα Ω-3. Για μία δεκαετία υποστηριζόταν, χωρίς ισχυρά στοιχεία, ότι ήταν ισχυρό αντικαρκινικό. Ομως τους τελευταίους μήνες, δύο μελέτες υποδεικνύουν ότι η υψηλή πρόσληψη Ω-3 επέφερε αύξηση του κινδύνου εκδήλωσης επιθετικού καρκίνου του προστάτη¨.

Αυτά είπε ο ογκολόγος Υπογραμμίζω δύο σημεία

Α) υπάρχουν πολλοί συγγραφείς που πωλούν «συμβουλές και ιδέες», και

Β) τους τελευταίους μήνες δύο μελέτες μίλησαν αρνητικά.

Γύρω στις 3500 μελετες τα τελευταία 12 χρόνια και όλες  θ ε τ ι κ έ ς . Ας είναι δεν θέλω να πώ μ αυτό οτι ο διακεκριμμένος ογκολόγος, θέλει να πρωτοτυπήσει ή να δημιουργήσει εντυπώσεις, αλλά εμείς που τον ακούμε, θα περιορισθούμε  στα υπόλοιπα που είπε για τον καρκίνο.

Πάμε να δούμε τα όσα είπε στην συντακτρια της Ελευθεροτυπίας.

Ακόμη δεν έχουμε ιδέα γιατί ξεκινά ο καρκίνος. Ομως η επιστήμη έχει προχωρήσει και γνωρίζει πλέον καλύτερα πώς συμβαίνουν τα πράγματα. Αυτή είναι η αλήθεια – γνωρίζουμε το πώς,όχι μόνο για τον καρκίνο αλλά για όλες τις δύσκολες  ερωτήσεις όπως, για παράδειγμα, γνωρίζουμε πώς αλλά όχι γιατί δημιουργήθηκε ο κόσμος, λέει ο διακεκριμένος Γάλλος ογκολόγος Νταβίντ Καγιάτ.

( τώρα πώς γίνεται Εβραίος και να μην γνωρίζει το γιατί δημιουργήθηκε ο Κόσμος τί να πώ.)

Μιλώντας στην «Ε» λίγες ώρες μέτα την ομιλία του με θέμα «Καρκίνος και Διατροφή» στο Ιδρυμα Ευγενίδου,ο Καγιάτ ελπίζει να μοιραστεί  τη δεκαετή  εμπειρία του και τη γνώση του για τη μάχη με τον καρκίνο ώστε όλοι να μπορέσουμε να νιώσουμε την ελπίδα ότι κάποια μέρα τα παιδιά μας θα ζουν σε έναν κόσμο χωρίς την απειλή του καρκίνου . Γιατί στο σύγχρονο κόσμο νοσούν ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι και σε μικρότερες ηλικίες από καρκίνο;

Φταίει και το περιβάλλον, η μόλυνση, φταίμε και εμείς, που υιοθετούμε κακές συμπεριφορές όπως το κάπνισμα, που έχουμε εκδυτικοποιήσει απολύτως τη διατροφή μας, που κάνουμε ορμονοθεραπείες, που αφήνουμε τα χρόνια να περάσουν για να κάνουμε το πρώτο μας παιδί. Ομως η πρόγνωση είναι σαφώς καλύτερη για όλους γιατί πραγματικά η επιστήμη έχει πολύ προχωρήσει.Υποστηρίζοντας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξουν συνήθειες οι ενήλικες, ο Καγιάτ ζητά αλλαγές, μικρές και πιο μεγάλες αποφάσεις από την παιδική ηλικία ώστε να μπορέσουμε να μειώσουμε τον κίνδυνο εκδήλωσης του καρκίνου – έτσι μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας.- Ομως πραγματικά πόσο μπορούμε να προσπαθήσουμε  όταν βομβαρδιζόμαστε με τόσο πολλές και διαφορετικές συμβουλές για τη σχέση της διατροφής και της πρόληψης ή ακόμη και της θεραπείας του καρκίνου;

 

Ερωτηση : Μπορείτε να μας δώσετε μια λίστα συμβουλών, ξεκινώντας από την πιο ισχυρή, κατά τη γνώμη σας, που μπορούμε να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας;

Σταματήστε το κάπνισμα,

Μην κάνετε ορμονοθεραπείες ,

Ασκηθείτε ,

προσέξτε το βάρος σας, βάλτε ποικιλία στη διατροφή σας ακολουθώντας τις διατροφικές συμβουλές των εποχών για την επιλογή προϊόντων,κάντε εμβόλια για τον ιό HPV και να κάνετε τακτικές εξετάσεις για καρκίνο μαστού, τραχήλου, εντέρου.

– Είναι υπερτιμημένος ή όχι ο ρόλος του άγχους στην εκδήλωση καρκίνου;

Το στρες μπορεί να αποτελεί αιτία του καρκίνου, αλλά ο ρόλος του, εάν υπάρχει, είναι μικρός.

Ολες οι μελέτες που αναζητούν σύνδεση μεταξύ του καρκίνου και του άγχους έχουν αποτύχει να βρουν αποδεικτικά στοιχεία. Είπε και άλλα πολλά, ο επιτυχημένος ογκολόγος.

Για την ιστορία Ο Νταβίντ Καγιάτ, ογκολόγος  και συγγραφέας, ήταν υπεύθυνος του Εθνικού Αντικαρκινικού Προγράμματος της Γαλλίας. Επίσης είναι πρόεδρος και ιδρυτής της AVEC Association pour la Vie Espoir contre le Cancer και έχει διδάξει ως καθηγητής Ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και στο Αντικαρκινικό  Κέντρο Αντερσον στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ομως το θέμα μας είναι τα Ω3 λιπαρά στοιχεία, τα οποία θεώρησε ως υπεύθυνα για τον καρκίνο του προστάτη και μάλιστα επιθετικής μορφής.

 

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕς

 

 

 

 

 

 

Τα ξεπερνούμε και ξαναθυμόμαστε ποία είναι αυτα τα τα αμφιλεγόμενα απαραίτητα λιπαρά οξέα μακράς αλυσσίδας Ω3  Υπαρχουν τρεις τυποι των ω-3 λιπαρων οξεων μακρας αλυσσιδας DHA,EPA, που βρίσκονται στα ψάρια και στα φύκια απ’ όπου τα παίρνουν και τα ψάρια, και Το α-λινολενικο οξυ (ALA) που βρίσκεται σε φυτά, σπόρους και ξηρούς καρπούς. 

Τα ω-3 είναι θαυματουργά  λέει ο Τζινγκ Κανγκ, ερευνητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, που έγινε διάσημος τροποποιώντας γενετικά γουρούνια, έτσι  ώστε  να κατασκευάζουν  ω-3 στο κρέας τους.

Οχι μόνο για την καρδιά ,αλλά και για  τη λειτουργία του εγκεφάλου,του ανοσοποιητικού συστήματος,την υγεία των γυναικών των παιδιών,των γερόντων,εκπλήσσομαι από το πόσο σημαντικά είναι.

Η πλειονότης της επιστημονικής κοινότητος  και τελευταία και οι αμερικανικές φαρμακευτικές πιστεύουν ότι τα ω-3 θα έπρεπε να μπουν στα βασικά θρεπτικά συστατικά ,ως το ίδιο σημαντικά για την υγεία, όπως και οι βιταμίνες Α και D. Εμπλέκονται στο μεταβολισμό κάθε ξεχωριστού κυττάρου, όπως κάθε εικοσανοειδής, αυτοκρινης ορμόνη, που ενεργεί σε καθε ένα ξεχωριστά, απο τα 60 τρις κυτταρα του ανθρώπινου οργανισμού.

Είναι ένα μέρος της βασικής θρέψης του οργανισμού . Το ιχθυέλαιο περιέχει μεγάλη ποσότητα DHA, και Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει μεγάλη αναγκη απο  DHA. Ερευνες έχουν δείξει ότι το DHA βοηθάει στη σταθεροποίηση των συνδέσεων μεταξύ του εγκεφάλου και των κυττάρων, ειδικά ενδομητρίως, όπου οι γυναίκες μπορούν να αυξήσουν το IQ του παιδιού τους προγενετικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τρώμε υπερβολικά πολύ κρέας σήμερα. Τρώμε λιγότερο απο 20 κιλά ψάρι το χρόνο σε αντίθεση με 120 κιλά κρέας. Βασικά, η εξαφάνιση των Ω-3 από τη διατροφή μας, έχει συμπέσει με την τρομερή αύξηση στη λήψη ω-6, κυρίως με μορφή δημητριακών, σπόρων κι επεξεργασμένων τροφίμων που φτιάχνονται με υδρογονωμένα έλαια, τα trans λιπαρα .

Τα Ω-3 Μειώνουν Τη Φλεγμονώδη Αντίδραση Του Οργανισμού, Ενώ Τα Ω-6 Την Αυξάνουν Για παράδειγμα, αν η φλεγμονώδης αντίδραση είναι πολύ αδύναμη, δεν θα μπορείς να καταπολεμήσεις μια μόλυνση.

Τα Ω-3 Λειτουργούν Ως Εσωτερική Παγοκύστη, Εν Μέρει Γιατί Ενθαρρύνουν Την Παραγωγή Διάφορων Ουσιών Που Μειώνουν Τη Φλεγμονή. Τα ω-3 χρησιμοποιούν τις ίδιες βιοχημικές οδούς με τους αναστολείς COX-2, όπως είναι το Vioxx, απλώς πιο ψηλά στη νευρωνική οδό, χωρίς την παραμικρή παρενέργεια , σε σχέση με το φοβερό vioxx. Αυτό σημαίνει ότι τα Ω-3 θεραπεύουν την  αιτία    αντί για το σύμπτωμα.

Ερευνες που γίνονται  τώρα δείχνουν ότι αυτή η ιδιότητα που έχουν, να καταπολεμούν τις φλεγμονές ,είναι ένας από τους τρόπους, με τους οποίους τα ω-3 μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση παθήσεων όπως είναι η Καρδιακή προσβολή κι το εγκεφαλικό.

Οι καρδιολόγοι πλέον πιστεύουν ότι η χρόνια φλεγμονή,προκαλεί την εμφάνιση της αρτηριακής πλάκας. Στη σημαντικότερη έρευνα που έχει δημοσιευτεί, επιζώντες από καρδιακή προσβολή που πήραν 900 mg ιχθυέλαιο, είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από δεύτερη καρδιακή προσβολή, και 20% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό σε σχέση με αυτούς που δεν το πήραν. 

Τα ω-3 μπορούν να προστατεύσουν τις αρτηρίες   και με άλλους τρόπους, αφού μειώνουν τα τριγλυκερίδια και τις κάνουν πιο ελαστικές. 

Πρόσθεσθε και την ικανότητα που έχουν να βελτιώνουν την ηλεκτρική επικοινωνία μεταξύ των καρδιακών κυττάρων, κι έτσι μπορείτε να καταλάβετε γιατί τα ω-3 ενδείκνυνται για θεραπεία από καρδιακή προσβολή σε πολλές χώρες, όπως η Ιταλία, η Αγγλία, η Γαλλία και η Ισπανία.Σε μία από αυτές τις χώρες, αν πάθεις καρδιακή προσβολή, συνταγογραφείται Omacor, ένα φάρμακο που στην ουσία είναι αιθυλεστέρας, δηλαδή χημικό παράγωγο των:DHA και EPA.

Αν και ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρο αποτέλεσμα, η έρευνα δείχνει ότι η νόσος οφείλεται σε εγκεφαλική φλεγμονή εκτός ελέγχου.

Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2007 στο American Journal of Clinical Nutrition, ηλικιωμένοι άντρες που έπαιρναν 350 mg DHA και EPA ημερησίως είχαν μικρότερη απώλεια των γνωστικών λειτουργιών από αυτούς που έπαιρναν 15 mg την ημέρα.

Επίσης, ερευνητές στο Ινστιτούτο Rush για την Υγεία στην Τρίτη Ηλικία στο Σικάγο βρήκε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν ψάρια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν Αλτσχάιμερ.

 

Εκτιμάται ότι η χρόνια φλεγμονή είναι υπεύθυνη για το 20% όλων των καρκίνων, κάτι που μπορεί να περιλαμβάνει πολλές περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη.

Σε έρευνα του Χάρβαρντ του 2003, που παρακολούθησε περίπου 48.000 άντρες για 12 χρόνια, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτοί που έτρωγαν ψάρια περισσότερο από τρεις φορές την εβδομάδα είχαν 25% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη από αυτούς που έτρωγαν λιγότερο.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Οχάιο ανέλυσαν δείγματα αίματος από 43 μεσόκοπους άντρες και βρήκαν ότι η αναλογία υψηλών ω-6 με χαμηλά ω-3, συνδέεται με ηυξημένη φλεγμονή, γενικώς, και περισσότερα συμπτώματα κατάθλιψης.

Αυτή κι άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι τρώγοντας περισσότερα λιπαρά ψάρια ή παίρνοντας συμπληρώματα ιχθυελαίου, θα μπορούσες να καταπολεμήσεις την κατάθλιψη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτά τα λίγα, για να ξαναθυμηθούμε πώς, μια αλλαγή στο διατροφικό μας προφίλ, είναι δυνατόν να μας χαρίσει μια πιό άνετη ζωή.

Οχι που δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε παρασπονδίες, και στο φαγητό, και τη διασκέδασή μας  ποιός ας πούμε θα σταματήσει να βλέπει το σόου των βραδυνων, τοξικών ειδήσεων.Πόσοι θα σταματήσουν την ευκολία του Delivery.

Πόσοι θα βγούν μετα το βραδυνό τους να κάνουν δύο γύρους το τετράγωνο του σπιτιού τους.

Ποιός θα ψάξει στο διαδίκτυο να δει τους καλούς υπουργούς αυτής της κυβέρνησης,και το πώς μεθοδευουν την αναπτυξη και πρόοδο των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας

 

 

Υ.Γ. Πιστεύω να σε κάλυψα, Περικλή.

 

 

 

 

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Ένα σχόλιο »

  1. Εδειξα τη φωτο του μικρου με την κιθαρα στη μητερα μου,με τα 95 της χρονια και την ευθραυστη υγεια,μετα απο την ταλαιπωρια της απο το Νοςοκομειο,και ελαμψε το προσωπο της.
    Να εισαι καλα γι αυτο.

Σχολιάστε