ΤΟ ΣΗΠΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ..

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΗΠΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ..

 

 

 

 

 

Αυτός είναι ο παγκόσμιος χάρτης της διαφθοράς -Στην 69η θέση η Ελλάδα [πίνακες] | ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr

 

 

 

 

 

Ακόμα απ τα πρώτα χρόνια της Δημοκρατίας το φαινόμενο της διαφθοράς χαρακτήριζε με την παρουσία του τον πολιτικό ξεπεσμό.

Συμφωνώ, όμως τόση  σήψη   σαπίλα, βρωμιά, αποσύνθεση, ποταπότητα, αναλγησία, και φυσικά βλακεια   δεν έχει ξανα-πρωταγωνιστήσει στο ελληνικό θέατρο του παραλόγου, τα τελευταία 30 χρόνια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Ευγένιος Ιονέσκο είπε  κάποτε

Χαϊδέψτε έναν κύκλο, και θα γίνει φαύλος.

Ας πάρουμε όμως τη σ ή ψ η  , απο μιαν άλλη οπτική της,και πρώτα περιγραφικά . Σήψη  ονομάζουμε το σύνολο των μεταβολών, που είναι αποτέλεσμα  γενικευμένης φλεγμονώδους αντίδρασης  του ανθρώπινου οργανισμού σε βακτηριδια, ιούς, μύκητες,και  παράσιτα. Έχει κατάληξη το θάνατο, μέσω  του :

Σύνδρομου πολυοργανικής ανεπάρκειας.

Στη σήψη, παθογόνοι μικροοργανισμοί ή οι τοξίνες  τους ,βρίσκονται στο αίμα ή τους ιστούς. Διακρίνεται από τη σηψαιμία ,που συνδέεται με την παρουσία των μικροβίων και των τοξινών τους μόνο  στο αίμα.

Τα συχνότερα παθογόνα μικρόβια που ευθύνονται για το σηπτικο σύνδρομο, είναι :

η  Escherichia  coli, η Klebsiella  και η ψευδομονάδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το σηπτικό σύνδρομο έχει ,διεθνώς αναγνωρισθεί ως ένα από τα σημαντικότερα αίτια γενικής  θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς κάθε 2 δευτερόλεπτα περίπου ένας άνθρωπος πεθαίνει από σήψη.Είναι αυτό που λέμε σαπίζει, λιώνει, καταρρέει εσωτερικά και εξωτερικά.Εχουμε 20 έως 30 εκατομμύρια κρούσματα από σηπτικό σύνδρομο ετησίως,σε παγκόσμιο επίπεδο , ενώ οι θάνατοι που προκαλεί ξεπερνούν  σε αριθμό τα θύματα του καρκίνου του μαστού και του εντέρου μαζί  περίπου 24.000 άτομα πεθαίνουν  καθημερινά. 6 εκατομμύρια είναι βρέφη και παιδιά.

Είναι άξιο ιδιαιτέρας μνείας το γεγονός οτι η σήψη η σαπίλα,και γιατί όχι η διαφθορα προσβάλλει άτομα κάθε ηλικίας αδιακρίτως,και τόσο άνθρωποι απόλυτα υγιείς όσο και ασθενείς με άλλα νοσήματα, όπως ο διαβήτης, οι καρδιοπάθειες, η αναπνευστική ή νεφρική ανεπάρκεια, ενδέχεται   να νοσήσουν και να χάσουν  τη ζωή τους εξαιτίας της σήψης

Ανά 100.000 πληθυσμού.

377 πεθαίνουν από σηψαιμία.

331 πεθαίνουν από καρκίνο.

223 πεθαίνουν από εγκεφαλικά επεισόδια.

208 πεθαίνουν από καρδιοπάθειες.

Η Σήψη Αποτελεί Το Μόνο  Νόσημα Στην Ιατρική από το οποίο,απόλυτα νέοι και υγιείς,μπορούν να οδηγηθούν ξαφνικά στο θάνατο.

Παράδοξο,αλλα συμβαίνει ,όταν η απάντηση του οργανισμού μας σε μία λοίμωξη καταστρέφει τα ίδια μας τα όργανα. Μπορεί να εξαπλωθεί σταδιακά στο σώμα και να οδηγήσει σε    πολυοργανική   ανεπάρκεια και σε θάνατο ,αν δεν αναγνωρισθεί και αν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα.

Κλείνουμε το θέμα πάλι με μια ¨μεταφορά¨ .

Η Ελλάδα, οδηγήθηκε απο τους άρχοντές της στην απόλυτη εξαθλίωση, σύμφωνοι εμείς οι ίδιοι ,με τα χέρια μας ,βγάλαμε τα μάτια μας αφού πρωτα ψηφισαμε

το¨π α ι δ ί¨,που δεν ηξερε ουτε που πανε τα δυο.Ομως το πολιτικό σύστημα κι όλο το κράτος ηταν ήδη απ τα χρόνια του ¨πατέρα¨ σε σηπτικό σόκ και τελικά η σήψη μερα τη μέρα, προχωρούσε, μέχρι που ήρθαν οι φίλοι μας γερμανοί να μας σώσουν με το αζημίωτο.Σίγουρα υπάρχει ελπίδα σωτηρίας.Αρκεί να έχουμε και μεις λίγο μυαλό Να μείνουμε στα σπίτια μας. Περιορίζουμε τις ανάγκες μας.

Κόβουμε τα φαγητά -σκουπίδια , τις πίτσες γεμάτες trans λιπαρά, που τις φτήνυναν τελευταία, με αποτέλεσμα, αντι για 2-3 κομμάτια, να τρώμε μια ¨γίγα απ όλα¨ ο καθένας. 

 

 

 

 

Pizza γίγας 16 κομματιών ΜΟΝΟ 7 ευρώ!!! - volonakinews.gr | volonakinews.gr

 

 

 

 

 

Να πίνουμε  2-3 ποτήρια μπύρα, να καταπίνουμε και το  παγωμένο γλύκισμα καπάκι,  που το παίζει  παγωτό, μια και δεν φτιάχνεται απο γάλα, κι έπειτα να φωνάζουμε οτι μας κλέβουν τις θέσεις στο νοσοκομείο οι οικονομικοί πρόσφυγες.

Κι όλο παράπονα για την μαύρη τύχη μας,απο πού κι ως πού, να τύχει σε μένα, το σηπτικό σόκ.Σήψη, σαπίλα,διάλυση, πρόωρη φθορά θάνατος Ετσι απλά για  πλάκα χωρίς λόγο.

Από λάθος προοπτική.

Από κακό προγραμματισμό.

Από κακό υπολογισμό.

Από έλλειψη  αγάπης στη ζωή,τη ζωή μας.

 

Χαίρετε.

 

 

 

 

 

 

  

        

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε