RSS Feed

ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΘΕ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕ…ΣΕΒΑΣΜΟ..ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Πριν Το Πρωινό Σου.

 

 

 

 

 

Είναι αναγκαία κακά.

Σύμφωνοι υπάρχουν περιπτωσεις που σώζουν. Τις περισσότερες, δημιουργούν, αντι να περιστέλλουν ,προβλήματα.

Είναι και το άθλιο σύστημα υγείας, που γι αλλού το πήγαινε ο ( σωστός) Γεννηματάς, όμως δεν του βγήκε, χωρια που το καταραμμένο τσιγάρο τον έστειλε νωρίς, κι έτσι οι επίγονοι το κατήντησαν¨χ τ ι κ ι α σ μ έ ν ο¨ κι έτοιμο να διαλυθεί ( το ΕΣΥ ) .

Οπως και να το κάνουμε, σήμερα 3 στους 5 παίρνουν κάποια φαρμακευτική αγωγή.Το τί σημαίνει αυτό, είναι μιαν άλλη ιστορία.

Ευτυχώς με την οικονομική στενότητα, κόπηκαν πάρα πολλά φάρμακα, απ αυτά που κατά τόνους αυτό τον καιρό , μαζεύουν οι διάφορες οργανώσεις.Αυτά που τα παίρναμε σωρηδόν, για να τα ξεχάσουμε σε κάποιο ντουλάπι στη συνέχεια.

Ομως το φάρμακο είναι σπουδαίο, όταν δίνεται απ τον σ ω σ τ ό  γιατρό, στον σωστό ασθενή, κι όχι στον κ α τ α  φαντασίαν.

Τα παυσίπονα, ευτυχώς, βγήκαν απ τη λίστα, κι έτσι υπάρχει πιθανότης να γλυτώσουμε αρκετά νεφρά,το ίδιο και πολλά απ τα πιό ειδικα, που χαρακτηρίζονταν υποβοηθητικά, πολυβιταμινούχα, ¨περίεργα ενισχυτικά¨ της μνήμης, της ορέξεως κι ό,τι μπορεί να φαντασθεί κανείς.

Ολοι μας ξέρουμε πως οταν χρειασθεί να πάρουμε  μιαν αντιβίωση, πρέπει τη συγκεκριμμένη ώρα να πάρουμε το χάπι που μας έδωσε ο γιατρός, κι όχι η καλή μας φίλη, που είχε ακούσει απ την συννυφάδα της οτι κάνει για τη λοίμωξη μας. Ετσι ανα εξάωρο, ή δωδεκάωρο καταπίνουμε τη κάψουλα, και με μόνη τη σ ι γ ο υ ρ ι ά   του τρανταχτού ονόματος,μας πέφτει αρχικά ο πυρετός και στη συνέχεια όλα τ άλλα.

 

 

 

 

Αρχή προθέματος.

Μουλεγε η καλή μου Αλεξ για μια ασθενή της, εξαίρετη επιστήμονα με διακρίσεις και ομαλή οικογένεια, πλην sui generis στα περί την υγείαν ( πράγμα όχι σπάνιο ανάμεσα στο είδος αυτό των ανθρώπων), ότι πήγε ανάστατη και τη είδε, γιατί είχε δέκατα για πολλές μέρες. Δεδομένου κακού ιστορικού στην οικογένειά της, κάθε φορά που είχε πρόβλημα υγειας, πίστευε οτι πυροδοτήθηκαν τα ογκογονίδια.

Ετσι και την τελευταία φορά ,που πελιδνή της είπε, πως πάει τέλειωσε είναι σίγουρη πως έχει κάτι κακό. Η Αλεξ της μίλησε αρκετή ώρα, μάλλον μάταια, γιατί εκείνη γνώριζε την τακτική της του υπνωτισμού των ανησυχιων του άλλου, έτσι ωστε, της αντέτεινε πως σ εκεινην κόλπα υποβολής δεν πιάνουν, και να της δωσει το πιό ισχυρό αντιβιοτικό να τελειώνουνε. 

Πράγματι η  Αλεξ της έδωσε απ ένα μπουκάλι τα νοσοκομειακά αντιβιοτικά, όπως της είπε, μαζί μ ένα χαρτάκι που έγραφε τί ακριβώς ήταν το συγκεκριμμενο αντιβιοτικο με το εξωτικό γενόσημο-ονομα Ο ξ α ζ ο λ ι δ ό ν η.

 

 

 

Οι οξαζολιδινόνες με θεραπευτική δράση ανήκουν στα αντιβακτηριακά φάρμακα και είναι αναστολείς πρωτεϊνοσύνθεσης ,όπως οι τετρακυκλίνες, οι αμινογλυκοσίδες, οι λινκοσαμίδες και οι μακρολίδες.

Οι οξαζολιδινόνες αναστέλλουν την έναρξη της σύνθεσης της πεπτιδιακής αλυσίδας Δρουν βακτηριοστατικά σε Gram-θετικά βακτηριδια. 

Της περιέγραψε με εμβρίθεια τον τρόπο δράσης, το χρόνο δράσης, όπως και τις παρενέργειες, τονίζοντας οτι η λήψη θα είναι ανα 12ωρο ακριβώς, ο ύ τ ε  λεπτό λιγότερο.

Η φίλη της, είπαμε I.Q 140, την ακουσε σαν υπνωτισμένη, πήρε τις 14 κάψουλες του αντιβιοτικού κι έφυγε απ το Νοσοκομείο.

Απ το 3ο 24ωρο τα δέκατα υπεχώρησαν. 

Η όρεξη και το κέφι για δουλειά ξαναγύρισε, και την όγδοη ημέρα απο την έναρξη της αγωγής, η φίλη της τηλεφώνησε για να την βεβαιώσει πως η διάγνωσή της ήταν άψογη, όπως και η ίδια άλλωστε.

Η δραστική ουσία του αντιβιοτικού δεν χαραμίστηκε για την θεραπεία της φίλης μας.Την αντικατέστησε αθώα σόδα.

Οσο πιο έξυπνος είναι κάποιος, τόσο πιό πολύ έχει εφαρμογή η λαϊκη ρήση για τα

έ ξ υ π ν α  π ο υ λ ι α.

Τέλος προθέματος.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Πριν Το Πρωινό Σου.

Κι όμως υπάρχουν συνάνθρωποι μας, που μολονότι βρίσκονται σε φαρμακευτική αγωγή, δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία στο τρόπο με τον οποίο πρέπει να παίρνουν τα φάρμακά τους. Οταν τώρα πρόκειται για βασικά φάρμακα θεμελιώδους σημασίας, όπως για παράδειγμα είναι η  θ υ ρ ο ξ ί ν η, το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιό σπουδαίο.

Σε μια φίλη   ( άγνωστη ως συνηθως)  που δήλωσε οτι θέλει να πάρει ιχθυέλαιο,και μεταξύ των άλλων είπε οτι παίρνει θυροξίνη για τον υποθυρεοειδισμό της,Της συνέστησα να μιλήσει πρώτα με τον ενδοκρινολόγο της, και στη συνέχεια να συζητήσουμε για το πολύτιμο αυτό συμπλήρωμα και με ποιό τρόπο θα μπορούσε να την βοηθήσει καλύτερα.

Αφού πήρε την έγκριση του, μου ξανάγραψε.Απ τα λόγια της κατάλαβα οτι δεν είχε σταθερή ώρα λήψης, όπως και το ότι έτρωγε σχεδόν ταυτόχρονα με τη λήψη.

Αντιγράφω τί της είπα.Για όσους παίρνουν θυροξίνη Thyro-4, Thyrohormone, T4, Euthyrox.

Αγαπητή Α., είσαι από τους τυχερούς-άτυχους, που η αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα, σου κατέστρεψε τελείως τον σχετικό αδένα.Επομένως είσαι υποχρεωμένη ,δια βίου, να παίρνεις θυροξίνη . Ως εκ τούτου, πρέπει να ξέρεις κάποια μυστικά που δε θα ‘πρεπε να είναι μυστικά αλλά, καμμιά φορά, ο γιατρός σου, μπορεί να ξέχασε να σου τα πει.Ετσι λοιπόν Να παίρνεις το χάπι σου καθημερινά,Με Άδειο Στομάχι, Τουλάχιστον Μισή Ώρα  Π ρ ι ν   Το Πρωινό Σου.

 

Σχετική εικόνα

 

 

Μην παίρνεις κανένα άλλο φάρμακο για τουλάχιστον Μισή Ώρα Π ρ ι ν Και Μισή Ώρα Μετά τη λήψη της θυροξίνης.

Αφού, όπως  γράφεις, παίρνεις σίδηρο, άφησε να περάσουν τουλάχιστον τέσσερις ώρες από τη στιγμή που πήρες τη θυροξίνη σου και μετά κατάπιε και τον σίδηρό σου.

Αν Ξεχάσεις Το Χάπι της θυροξίνης Σου, Μπορείς Να Το Πάρεις Οποιαδήποτε Στιγμή Της Ημέρας, Υπό Τις Προϋποθέσεις Που Προανεφέρθησαν,Ή Να Πάρεις Δ ι π λ ή Δόση Το Επόμενο Πρωί.

Να ελέγχεσαι αιματολογικά κάθε έξι μήνες.

Αν ο γιατρός σου αλλάξει τη δόση που παίρνεις, θα πρέπει να ¨ελεγχθείς¨ μετά από τρεις μήνες.

Όταν πρόκειται να κάνεις εξετάσεις αίματος για το θυρεοειδή σου,θα πρέπει να μεσολαβήσουν τουλάχιστον τρεις ώρες από τη στιγμή που θα πάρεις το χάπι μέχρι την ώρα που θα σου πάρουν αίμα ή ακόμα καλύτερα μην πάρεις χάπι εκείνη τη μέρα

Τόσο εύκολα, τόσο απλά.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονικό φάρμακο

 

Υ.Γ. Ε ν ν ο ε ί τ α ι   πως κανείς απ εμας τους υπολοίπους δεν έχει το δικαίωμα να παίξει με την αρρώστια του άλλου είτε πραγματική είτε φανταστική και να π ρ ο τ ε ί ν ε ι  εικονικό φάρμακο.Χαιρετε.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Πριν Το Πρωινό Σου.

 

  Αμινογλυκοσίδες

  Δοξυκυκλίνη  Καρβαπενέμες

   Κατανοσίνες

    Κεφαλοσπορίνες

    Κινολόνες..

    Κολισίνες

    Λινκοσαμίδες

  Μονοβακτάμες

  Οξαζολιδινόνες

  Πενικιλίνη

   Ριφαμυκίνες

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: