RSS Feed

ΑΝΕΠΑΙΣΧΥΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ..ΚΑΙ ΟΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ..

Αποτέλεσμα εικόνας για Χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών, ανώδυνα...α

Αποτέλεσμα εικόνας για Χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών, ανώδυνα...α

Ειμαστε στο νοσοκομείο  St. Joseph της Νέας Υόρκης, χειρουργείο. Ολο το team του τμήματος μεταμοσχευσεων του Νοσοκομείου, πάνω απο μια νεαρή γυναίκα, την Colleen S. Burns ,από την περιοχή North Syracuse της Νέας Υόρκης,  ετοιμάζονταν να πάρουν τα όργανα από το άψυχο (;) σώμα, κι εκείνη   ά ν ο ι ξ ε  τα μάτια της.Ήταν ακόμη ζωντανή, γράφει η Mail On line.

Το τεράστιο αυτό λάθος έχει ήδη στοιχίσει στο νοσοκομείο πολλά λεφτα, αναφέρει το δημοσίευμα, μετά από έρευνα που διετάχθη για το περιστατικό. Πριν από μερικά χρόνια, στο ίδιο νοσοκομείο είχε επιβληθεί πρόστιμο 16.000 δολαρίων, όταν μια άλλη ασθενής χτύπησε στο κεφάλι, όταν έμεινε μόνη της στο δωμάτιο. Θα μου πείτε οτι τώρα σας λέω κάτι καινούργιο.Και που να δεί κανείς τί γίνεται σε κάποια άλλα Νοσοκομεία,πιό κοντινά μας.

Το περιστατικό με τη ¨ζωντανή-νεκρή¨ έγινε τον Οκτώβριο του 2009. Τότε οι γιατροί, μετά από πρωτοφανή λάθη στην αξιολόγηση του περιστατικού, εξετίμησαν ότι η εθισμένη σε ουσίες , νεαρή γυναίκα, ήταν ήδη νεκρή και απεφάσισαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία της αφαίρεσης των οργάνων της. Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε για το περιστατικό,  και ξέρουμε πόσο ακριβείς και σκληροί είναι οι αμερικανοί σε θέματα δεοντολογίας.Ισως κατά τι σκληρότεροι απο εμας.Οι γιατροί δεν ακολούθησαν τα απαραίτητα πρωτόκολλα για να μην απορροφηθούν από τον οργανισμό της ,οι ουσίες που είχε πάρει (Xanax, Benadryl κλπ), προσθέτει το δημοσίευμα .Ακόμα, δεν έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν όντως δεν λειτουργούσε το εγκεφαλικό στέλεχος, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή, ενώ στην πραγματικότητα η υπερβολική δόση από τις ουσίες που είχε πάρει την είχε ρίξει σε κ ώ μ α . Οι γιατροί έσπευσαν να ενημερωσουν την οικογένειά της, ότι η Colleen ήταν εγκεφαλικά νεκρή, και εκείνοι δέχτηκαν να βγει από το μηχάνημα υποστήριξης και να δωρίσουν τα όργανά της.

Μία ημέρα προτού γίνει η αφαίρεση των οργάνων, μια νοσοκόμα ανακάλυψε (;) ότι η ασθενής αντιδρούσε στα ερεθίσματα. Ακούμπησε την πατούσα της και παρατήρησε ότι κινήθηκαν τα δάχτυλά της, ένα σημάδι που έδειχνε ότι ήταν ακόμη ζωντανή.Και δεν ήταν το μοναδικό.Την ώρα που μεταφερόταν στο χειρουργικό θάλαμο, κινήθηκαν τα ρουθούνια της και άρχισε να αναπνέει μόνη της.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών, ανώδυνα...α

 

Η νοσοκόμα παρατήρησε ακόμη ότι κουνιούνταν και τα χείλη και η γλώσσα της.Όμως οι γιατροί α γ ν ό η σ α ν  τις παρατηρήσεις της νοσοκόμας και συνέχισαν τη διαδικασία Ισως δεν θάταν σκόπιμο να τους καταλογίσει κανείς δόλο.Η ανάγκη για μ ο σ χ ε υ μ α τ α, καμμιά φορά, κάνει τον ειδικό ανάλγητο, σε καταστάσεις ακραίες.

Σύμφωνα με τον γενικό αγγειοχειρουργό και αναπληρωτή καθηγητή κλινικής χειρουργικής στο New York Medical College, Dr. David Mayer, η χορήγηση παυσίπονου υπήρξε.. ¨πολύ περίεργη¨ γιατί αυτό θα έκανε την ασθενή να μην αντιδρά. Αν πρέπει να τους χορηγήσεις παυσίπονο ή κατασταλτικό φάρμακο, αυτό σημαίνει ότι… δεν είναι εγκεφαλικά νεκροί και ότι δεν θα έπρεπε να αφαιρεθούν τα όργανά τους.. είπε ο ίδιος στην Post-Standard. Παρ όλα αυτά συνέχισαν μέχρι τη στιγμη που η ¨νεκρή¨ Colleen.. άνοιξε τα μάτια της..Κανείς από την οικογένειά της δεν κινήθηκε δικαστικά κατα του..  Νοσοκομείου ( ισως την όλη διαδικασία την έβλεπαν σαν ένα είδος εξιλέωσης..). Δεκαέξι μήνες μετά το περιστατικό.. η Colleen αυτοκτόνησε.¨Ήταν ήδη τόσο καταθλιπτική, που το περιστατικό αυτό δεν έκανε καμία διαφορά στην ίδια¨ δήλωσε η ταλαίπωρη..μητέρα τηςΤο συμβάν αυτό στην μακρυνή Αμερική, που είδε το φως της δημοσιότητος ( μια και πολλά σχετικά μένουν στο σκοτάδι…για μας τους ανθρώπους, πλήν ομως σημειώνονται απ τον Πνευματικό Νόμο, με όσα αυτο συνεπάγεται..) μας βάζει σε σοβαρές σκέψεις, αν βέβαια μπορούμε ακόμα να σκεπτόμαστγε σοβαρά..με όσα γίνονται γύρω μας..σχετικά με το καυτό θεμα των μεταμοσχεύσεων..ηδη με τον νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε απ τους ελληνες βουλευτές…όλοι οι έλληνες είμαστε εν δυνάμει δότες-δωρητές οργάνων, αν δεν έχουμε δηλώσει την άρνηση-αντίθεσή μας, σε ανύποπτο χρόνο ηλεκτρονικά. Είναι αυτό που λέμε..τρέχα γύρευε..Με την τρέλλα που επικρατεί στα Νοσοκομεία ( μας) και την απελπιστική έλλειψη συμβατών μοσχευμάτων, μόλις βρεθεί κάτι…σχετικό, ποιός μας βεβαιώνει πως ο ¨καλός γιατρός¨ δεν θα …αλληθωρίσει στις μερικές χιλιάδες ( μπορεί και δεκάδες χιλιάδες) ¨λογιστικές μονάδες¨, και θα αποφασίσει, αφού συμβουλευθεί τη σχετική κατάσταση, να αφαιρέσει…εν ζωή τα πολύτιμα ( συμβατά) όργανα του όποιου ατυχούς , πλήν ανήμπορου συνανθρώπου μας, που θα φύγει…αδιάβαστος.Άλλωστε είναι γνωστόν ότι το ¨τέλος¨ ενός ανθρώπου είναι εκείνο που τον χαρακτηρίζει, που προσδιορίζει τον τρόπο της βιοτής του. Εχει μεγάλο ενδιαφέρον να μελετά κανείς.. βιογραφίες ανθρώπων για να δεί.. το πως ¨έφυγαν¨ από τον κόσμον αυτόν. Λέει σε σχόλιό του ( Φεβρ.2005),    

Αποτέλεσμα εικόνας για Χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών, ανώδυνα...α

             

 ο Σεβαστός Μητροπολίτης Ναυπάκτου ¨Κάποτε στην αρχή της ιερατικής μου ζωής, βρέθηκα σε μια συνάντηση ανθρώπων της Εκκλησίας μεταξύ των οποίων ήταν και δύο Μητροπολίτες. Κάποιος λαϊκός μετέφερε την πληροφορία του θανάτου ενός ανθρώπου. Τότε ο παριστάμενος οδηγός του αυτοκινήτου ρώτησε: «Από τι πέθανε;», δηλαδή ποιά ήταν η ασθένεια με την οποία τελείωσε την ζωή του. Αστραπιαία και κάπως οργισμένα ένας Μητροπολίτης (ο αείμνηστος Μηθύμνης Ιάκωβος) ρώτησε: «Τι ρωτάς από τι πέθανε! Να ρωτάς πως πέθανε.. Πέθανε με πίστη στον Θεό και μετάνοια, η με την αμαρτία; Επειδή τότε ήμουν νέος Κληρικός, αυτό μου προξένησε ισχυρά εντύπωση.Η Εκκλησία μας ευχεται συνεχώς. ¨Χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών, ανώδυνα…ανεπαίσχυντα…ειρηνικά..Χαιρετε..θέα

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών, ανώδυνα...α

Αποτέλεσμα εικόνας για Χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών, ανώδυνα...α

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

 1. Αγαπητέ φίλε,η…φιλοσοφία του δικού μου σχολιασμού, είναι διαφορετική απο τη δική σας.Μια και κάνατε τον κόπο να την αναπτύξετε, την αναρτησα, όμως οι μεταμοσχευσεις είναι μια πραγματικά επικίνδυνη υπόθεση, όπως άλλωστε κάθε συναλλαγή της πλειοψηφίας.. του αδύνατου κι ανίσχυρου, με τον δυνατό, πλούσιο και ισχυρό.Στο όνομα της παροχής ελπίδας ζωής, πολλοί ( αδύνατοι και ανώνυμοι) θα θυσιασθούν, χαριν της επιβίωσης των δεινοσαύρων.Ναί στη λήψη ζώντων μοσχευματων , απο ζώντες δότες ( νεφρά, δέρμα, μυελο των οστών)Ομως σε μεταμοσχεύσεις ζωτικών οργανων απο ΖΩΝΤΕΣ ( ο μύθος του εγκεφαλικου θανατου δεν πρέπει να σας παρασύρει..)που θεωρούνται εγκεφαλικά νεκροί, προσωπικά με βρίσκει αντίθετο..Ολα οσα αναφέρετε, περί γιατρών, χρηματων, ταμείων, συναλλαγής, γίνονται και θα γίνονται πάντα.Το πνεύτμα του σχολιασμού μου , ανάγεται σε άλλο επίπεδο.Ξαναρίξτε του μια ματιά. Ευχαριστώ για την αποψή σας. Κοσμάς Σ.

 2. Η πράξη της δωρεάς οργάνων είναι σίγουρα ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει ένας άνθρωπος στον συνάνθρωπο του. Στην θεωρία καλό είναι που όλοι μας είμαστε δωρητές, ΑΛΛΑ υπό κάποιες προϋποθέσεις .

  ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ :

  -Όταν ο ανθρώπινος πόνος δεν γίνεται εμπόριο από τους φαρμακέμπορους και τα τσιράκια τους γιατρούς.
  _Όταν οι εφημερίδες, κανάλια δημοσιεύουν τα ονόματα γιατρών που παρανομούν.
  _Όταν ο ιατρικός σύλλογος διαγράφει και δημοσιεύει στα ΜΜΕ και στην ιστοσελίδα τα ονόματα γιατρών που παρανομούν.
  _Όταν το φακελάκι στα δημόσια νοσοκομεία δεν πάει σύννεφο. Και μη τολμήσει να γράψει κανείς το αντίθετο.
  _Όταν πίσω από το ιατρικό απόρρητο δεν γίνεται επιλογή εύπορων ασθενών για μοσχεύματα.
  _Όταν στις μεταμοσχεύεις δεν μπουν ιδιωτικές κλινικές, που ζητούν απροκάλυπτα να πουλήσεις ότι έχει και δεν έχεις για να σώσεις το παιδί σου.
  _Όταν πίσω από τις λίστες αναμονής για μεταμοσχεύεις , κάθε ιδιώτης, θα μπορεί πίσω από το ιατρικό απόρρητο, να ελέγξει τι παίζει με την επιλογή ασθενών για μόσχευμα.
  _Όταν επιφανείς Έλληνες και ξένοι δεν βρίσκουν το ίδιο γρήγορα με τους ασήμαντος μόσχευμα.
  _Όταν μεγαλογιατροί με εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ το χρόνο, βίλες σε νησιά, πανάκριβα αυτοκίνητα και σκάφη, διώκονται από τον ιατρικό σύλλογο. (Αφού το ιατρικό επάγγελμα είναι λειτούργημα και δεν έχει σκοπό την κερδοσκοπία. Αλώστε έχουν ορκιστεί για αυτό και παραβαίνουν τον όρκο του).
  _Όταν συγκεκριμένα ευγενή ταμεία καλοβολεμένων δημοσίων υπάλληλων δεν τους παρέχουν ιατρική κάλυψη ιδιωτικών κλινικών.
  _Όταν τα δημόσια νοσοκομεία δεν απαγορεύουν στις κάμερες των ΜΜΕ να ελέγξουν, και καλά λόγω ιατρικού απόρρητου.

  Γενικά πίσω από τα απόρρητα – Νομικά, Στρατιωτικά, Ιατρικά, Δημοσιογραφικά, ανοίγονται δρόμοι για παιχνίδια κάτω από το τραπέζι.

  Όταν κάποιος χρειάζεται μόσχευμα δεν είναι επιλογή του να πάει με το σταυρό στο χέρι, να το βρει. Είναι ανθρώπινο αντανακλαστικό να πουλήσει ότι έχει και δεν έχει, να λαδώσει τους πάντες, για να έχει προτεραιότητα και να σώζει την ζωή την δική του, ή του παιδιού του.

  Ο γιατρός θα είναι αδέκαστος ή θα κοιτάξει την χλιδή και την ζωή χαρισάμενη της οικογένειας του;

  Όσοι πιστεύετε πως μόνο σπάνιες μεμονωμένες περιπτώσεις γιατρών με την παρέιτσα τους θα θησαυρίσουν πάνω στο πτώμα σας, ΜΗ αρνηθείτε να είστε δωρητές.

  ΕΓΩ πιστεύω πως όλοι πρέπει να είμαστε δωρητές και ας είναι σάπιο το σύστημα. Είναι σημαντικό να σώσουμε μια ζωή ενός αγνώστου και ας τύχει να είναι πιο πονηρούλης, καπάτσος και φραγκάτος από τους άλλους φουκαράδες.
  Αλλά κάπου με χαλάει, που κάποιοι ενδεχομένως , να πιουν στην υγεία του κορόιδου (του πτώματος δηλαδή).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: