RSS Feed

ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ…ΜΙΑ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ..

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ

 

Να πουμε για τη Γαστρίτιδα λίγες λέξεις περιγραφικά.Κατ αρχάς Ο μισός πληθυσμός της γης, έχει μολυνθεί από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Οι περισσότεροι όμως απ τους φορεις του, είναι  α σ υ μ π τ ω μ α τ ι κ ο ί.

Οι Λόγοι για τους οποίους το ελικοβακτηρίδιο, σε ορισμένους ανθρώπους προκαλεί  έλκος, σε άλλους γαστρίτιδα ,ενώ σε άλλους τίποτα είναι μέχρι σήμερα terra i n c o g n i t a    αγνωστος τοπος

 

Σχετική εικόνα

 

Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε η κληρονομικότητα, ο τρόπος ζωής, το αλάτι στη διατροφή, το πανταχού παρόν κάπνισμα και οπωσδήποτε το στρες.  Γι αυτό που είμαστε σίγουροι είναι ότι Η τακτική χρήση των αναλγητικών φαρμάκων, δ υ ν η τ ι κ ά   πάντα είναι αιτία οξείας ή χρόνιας γαστρίτιδας.Τέτοια είναι  τα φοβερά μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη  η ασπιρίνη, η ιβουπροφένη, η δικλοφενάκη η ναπροξένη ή το μεφεναμικό οξύ, αλλά και τα στεροειδή φάρμακα πρεδνιζόνη, δεξαμεθαζόνη και άλλα έξοχα στην άμεση και βραχυπρόθεσμη  αντιμετώπιση του πόνου, που όμως όταν λαμβάνονται τακτικά ή σε μεγάλες ποσότητες, διαβρώνουν το βλεννογόνο του στομαχου, μ όλες τις δυσάρεστες συνέπειες.

 

Σχετική εικόνα

 

Κατα τα λοιπά οι βακτηριδιακές μολύνσεις ,είναι η συχνότερη αιτία χρόνιας γ α σ τ ρ ί τ ι δ α ς.

Το πολύ αλκοόλ, επίσης είναι αιτία οξείας γαστρίτιδας.

Το πάνδημο σ τ ρ ε ς , που  προκαλείται από χιλιάδες αιτίες, ευνοεί τη γαστρίτιδα.

Η παλινδρόμηση της χολής, απ το λεπτό έντερο, διαμέσου του πυλωρού π ρ ο ς  το στομάχι, είναι επίσης αιτία χρόνιας γαστρίτιδας.

Ανωμαλίες του ανοσολογικού συστήματος, μπορεί να είναι αιτία ¨α υ τ ο ά ν ο σ η ς   γ α σ τ ρ ί τ ι δ α ς¨.

Σε ασθενείς που πάσχουν από άλλες αυτοάνοσες παθήσεις, όπως Η Θυρεοειδίτιδα Hashimoto, Η Ανεπάρκεια Των Επινεφριδίων Addison Και Ο Διαβήτης Τύπου Ι, είναι συχνότερη αφορμή για  αυτοάνοση γαστρίτιδα.

Επίσης κι η έλλειψη βιταμίνης Β12.

 

Σχετική εικόνα

 

 

Οσο περνούν τα χρόνια, οι άνθρωποι εξαντλούν το άνοσό τους σύστημα κι αρχίζουν λίγο-λίγο να παρουσιάζουν γαστρίτιδες.

Οι ηλικιωμένοι, έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι μολυσμένοι από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού ή να παρουσιάζουν αυτοάνοσες νόσους, σε σύγκριση με τους νεότερους.

 

 

Η γαστρίτιδα μπορεί να συνυπάρχει και με διάφορες άλλες παθήσεις. Η νόσος Crohn, Οι Μολύνσεις Με Παράσιτα, Οι Ασθένειες Του Συνδετικού Ιστού, Η Νεφρική Και Ηπατική Ανεπάρκεια, συγκαταλέγονται μεταξύ των ασθενειών που σχετίζονται με τη γαστρίτιδα.

Όσον αφορά τη διατροφή, δεν είναι μόνο σημαντικό το είδος των φαγητών αλλά και ο τρόπος με τον οποίο κάποιος τρώει.Τα μ ι κ ρ ά  αλλά  σ υ χ ν ά   γεύματα, η αποφυγή υπερφόρτωσης του στομαχιού , αποτρέπουν την έκκριση οξέων στο στομάχι.

Η αποφυγή φαγητών όπως τα όξινα, πικάντικα, τηγανητά ή λιπαρά φαγητά  βοηθούν στην πρόληψη ή και απάμβλυνση των συμπτωμάτων χωρίς όμως να αποτρέπουν τον κίνδυνο γαστρίτιδας.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για καπνισμα κοσμασερ

 

Το κάπνισμα αυξάνει την έκκριση οξέων στο στομαχι,και καθυστερεί την ίαση του μετά από βλάβες που υφίσταται και είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες πρόκλησης καρκίνου .

Η τακτική σωματική άσκηση τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα, βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση του υπερβολικού και χρόνιου στρες, είναι ευεργετική από πολλές απόψεις. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικών επεισοδίων, βελτιώνει τη λειτουργικότητα του συστήματος άμυνας του οργανισμού, μειώνει την έκκριση οξέων από το στομάχι και προάγει καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.Αυτά για τη γαστρίτιδα

Χαίρετε.

Σχετική εικόνα

 

 

 

                                                 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

 1. Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά..Ομως καλό θα είναι να μην…ενεργούμε αυθαίρετα. Ο Γιατρός, θα κινηθεί πάντα με τα πρωτόκολλα που του επιβάλλει, η διεθνής ιατρική κοινότητα.Γι αυτό πάντα πρέπει να έχουμε και μια δεύτερη γνώμη.Μια και δεν πήρες αντιβίωση, κάποια στιγμή θα πρέπει να το …ξαναψάξεις.Πάντως είναι γεγονός πως η πλειονότητα των συνανθρώπων μας..έχουνε παρακαταθήκη το ελικοβακτηρίδιο, που μπορεί να μην ενεργοποιηθεί ποτέ στη διάρκεια της ζωής μας..

 2. Γεια σας κ. Κοσμά.
  Ελπίζω να είστε κάπου δροσερά στο βουνό.
  Θα ηθελα να πώ την εμπειρία μου πάνω στα ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού.
  Μετα απο τόσα χρόνια που εχω στην πλάτη μου σκέφτηκα να κάνω μια γαστροσκόπηση και μια κωλονοσκόπηση [χωρίς κανένα σύμπτωμα] για να δώ τελος πάντων τί γίνετε και εκεί μέσα.
  Στη γαστροσκόπηση μου βρήκαν το ελικοβακτηρίδιο.
  Μου εδωσαν βαριά αντιβίωση , την οποία ουτε που την πήρα… επειδή είχα ακούσει για την μαστίχα Χίου …το εψαξα και σε ιατρικά sites κι αποφάσισα να την πάρω.
  Την πήρα επι 3 μήνες εγώ [είναι σε χάπια] και το βάκτηρίδιο εξαφανίστηκε.
  Εκείνη την εποχή 4 ατομα απο το περιβάλον μου, εκαναν αυτή την εξέταση και σε ολους βρέθηκε το βακτηρίδιο. Ολοι τους πήραν φάρμακα δυνατά και μου φώναζαν οτι κάνω το γιατρό.
  Καλό σας απόγευμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: