RSS Feed

Ο ΗΛΙΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΑΝΗΣ ΑΣΤΕΡΑΣ..ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ..

 

Είμαστε μια ευλογημένη χώρα Με ά-τολμους και ψοφοδεείς  πολιτες, σε σύγκριση ας πούμε με τους γείτονες μας. 

Εχουμε το ηπιότερο κλίμα της Ευρωπης.

Εχουμε τις ομορφότερες θάλασσες του κόσμου  που τις ρυπαίνουμε ποικιλοτρόπως.

Εχουμε τα πιό συνταρακτικά βουνά της βαλκανικης.

Εχουμε νέους που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Πολλοί μάλιστα κρατούν και τα ελληνικά ονόματά τους άλλοι που ντρέπονται τα αλλάζουν.

Εχουμε και κάτι μοναδικό το Αγιον Ορος, που δεν τόχει κανείς άλλος.Το κατοικούν πλήθος Μοναχών, καλών και κακών,Μην ξεχνάμε και ο Εωσφόρος ήταν άγγελος. 

Ομως ο ζωογόνος ήλιος,λές και λάμπει και φωτίζει  διαφορετικά στη χώρα μας.

 

 

 

 

Για τον ήλιο θα μιλήσουμε σήμερα, με τη καλή μας φίλη την Αλεξ που τον αγαπά, πλήν δεν έχει διαθέσιμο χρόνο να τον χαρεί, όπως λέει η ίδια.Αλλά και η Λίμπε, που ομως τα παρατά όλα και τρέχει στις ακρογιαλιές.

 

 

 

 

Πρόσφατα βρέθηκε  ένα απ τα νησιά της άγονης γραμμής, και ξεχάστηκε μελετώντας σε μια παραλία , έχασε το καράβι της γραμμής, και γύρισε με..ελικόπτερο.

Κάθε καλοκαίρι ο ζεστός ήλιος και οι παραλίες της πατρίδα μας, στη θάλασσα μας υποδέχονται. Συνήθως, όμως , υπογραμμίζουμε τους κινδύνους που κρύβουν ο ήλιος και η θάλασσα ,και ξεχνάμε τις ευεργετικές τους ιδιότητες,γιατί όπως και να το κάνουμε, έχουν απίστευτες ευεργετικές δυνάμεις , αρκεί φυσικά να τις γνωρίζουμε και να τις εκμεταλευόμαστε σωστά.

Ας Πούμε , πόσοι απ εμάς ξέρουμε πως Η πίεση στην επιφάνεια της θάλασσαςείναι 1 ατμόσφαιρα, κι  ένα μέτρο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας είναι 1,2 Δηλαδή 1 ατμοσφαρική ή ¨Βαρομετρική πίεση¨ ,που είναι η πίεση ,που ασκεί η ατμόσφαιρα, με το βάρος της,στην επιφάνεια της Γης και 0,2 υδροστατική που στηρίζεται στις δύο αρχές:

Στην ¨Αρχή του Πασκάλ¨ κατά την οποία η υδροστατική πίεση παραμένει σταθερά σε όλη τη μάζα του ηρεμούντος υγρού, που δεν υφίσταται επίδραση δυναμικού πεδίου και

 

 

 

 

Στην ¨Αρχή του Αρχιμήδη¨, σύμφωνα με την οποία κάθε σώμα βαπτιζόμενο σε υγρό υφίσταται άνωση ίση με το βάρος του ύδατος που εκτοπίζει.

Δύο μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας η πίεση είναι 1,4 ατμ. + 0,4 υδροστατική.Αυτό ¨μεταφράζεται¨ πως το σώμα μας μέσα στο νερό δέχεται μια διαρκή πίεση συνολικά, έτσι ώστε να ενισχύεται η κυκλοφορία του αίματος.

Εξ αλλου σημαντικό είναι το γεγονός οτι η  άσκηση μέσα στο νερό της θάλασσας, λόγω της άνωσης,δεν φορτίζει σπονδυλική στήλη και τα γόναταΤο ¨έργο¨ που παράγεται είναι ίσο με το έργο που καταναλώνεται.

Για τον λόγο αυτό, όταν μάθουμε να κολυμπούμε σωστά,κι όχι να σαχλαμαρίζουμε μέσα στο νερό, βελτιώνουμε τη μυϊκή μας δύναμη,και την εν γένει ψυχική μας κατάσταση.

 

 

 

 

Το κολύμπι βελτιώνει το εύρος της τροχιάς δύσκαμπτων αρθρώσεων,που αν συνδυασθεί με την λήψη ιχθυελαίου,και μια ισορροπημένη διατροφή,δημιουργεί προϋπόθεση απομάκρυνσης ασθενειών φθοράςΣυνδυάζεται άριστα με την αποκατάσταση τραυματισμών ή ορισμένων παθολογικών προβλημάτων.

Ας έρθουμε τώρα στον ήλιο, οι ευεργετικές ιδιότητες του οποίου,είναι γνωστές από την αρχαιότητα.

 

 

 

 

Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία ,βοηθά στην επούλωση των ανοιχτών τραυμάτων, Στην Ακμή, Στο Έκζεμα, Τη Κνίδωση, Και Την Ψωριάση.

Το μαύρισμα οφείλεται σε αυξημένη παραγωγή μελανίνης μετά από έκθεσή μας στον ήλιο. Η μελανίνη έχει την ιδιότητα να μειώνει τη διείσδυση των ακτίνων UV στους εν τω βάθει ιστούς και άρα δρα προστατευτικά.

Η έκθεση στον ήλιο συμβάλει στη σύνθεση της βιταμίνης D..

https://ihthielaio.wordpress.com/2013/06/04/

 

 

Επίσης η υπεριώδης ακτινοβολία ενισχύει το αμυντικό μας σύστημα, έχει βακτηριοκτόνο δράση και γενικά μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο και την όρεξη μας.Ομως ατυχώς, δεν κάνει καλό σε όλους, όπως.Σε ανθρώπους με ευαίσθητο δέρμα σε  ασθενείς  με καρκίνο του δέρματος σε πνευμονική φυματίωση.Σε ασθενείς με καρδιακά, νεφρικά ηπατικά προβλήματα.Σε ασθενείς με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο.Σε ασθενείς με πυρετό Σε διαβητικούς ασθενείς Σε ασθενείς με υπερθυρρεοειδισμό και Σε δέρματα με πολλούς σπίλους (ελιές).

 

 

 

 

 

Με λίγη προσοχή μπορούμε να μετατρέψουμε τον απόλυτο κίνδυνο από τον ήλιο σε μια θεραπευτική πηγή.

Όχι περισσοτέρο από 30 λεπτών έκθεση στον ήλιο τις υπόλοιπες ώρες.

Όχι στην έκθεση των παιδιών με γυμνό κορμί στον ήλιο.

Συχνή πόση νερού και φυσικών χυμών.

Η έως 30 λεπτά, έκθεση μας στον ήλιο ,να συνδυάζεται με ήπια άσκηση, κυρίως περπάτημα, και κολύμβηση.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

 

Ρούχα με ανοιχτό χρώμα και στιλπνή υφή, που έχουν σχετικά μικρή απορροφητικότητα της ηλιακής ακτινοβολίας.

Προσοχή στις λιποθυμίες, σε υποτασικούς υπάρχουν και τέτοιοι μην απορείτε όταν εκτεθούν παρατεταμένα στον ήλιο ,οπως και σε  πονοκεφάλους , όταν ο καιρός είναι ζεστός και υγρός, ιδιαίτερα σε δυσιδρωσικους που δεν ιδρώνουν εύκολα, ή καθόλου.

Ο ηλιος είναι ευεργετικός, στην ψυχική μας διάθεση.Ετσι όταν μας λείπει το περιβάλλον γίνεται   αυτόματα κακό κι  εχθρικό, καθώς κρύβει φόβο και απειλές. Αντίθετα το φως του ήλιου είναι καλό, φιλικό και χαρίζει ευεξία μαζί με χαρά. Η έλλειψη του ήλιου και του φωτεινού του φάσματος ,παραπέμπει στον θάνατο, και γι αυτό άλλωστε  οι Σκανδιναβικές χώρες έχουν υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών και κατάθλιψης κατά την διάρκεια του χειμώνα που η μέρα περιορίζεται σε ελάχιστες ώρες. 

 

Σχετική εικόνα

 

 

Αντίθετα, ο ήλιος και το φως του διώχνουν τον φόβο του θάνατου  και βοηθούν στην εξισορρόπηση της ψυχής. Ο ήλιος  μας πλημμυρίζει με  τα φυσικά μας οπιούχα τις ενδορφίνες, εγκεφαλίνες, που χαρίζουν ευφορία  και απομακρύνουν τις ¨σκιές¨  και την αγωνία.  Ετσι έχουμε θεαματική   βελτίωση των πιθανών ενδοκρινολογικών  προβλημάτων  κατά την θερινή περίοδο.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

Στις διακοπές μας, επιβάλλεται  να χαιρόμαστε τον ήλιο και το  φως του  όπου κι αν είμαστε. Οι ωφέλιμες ιδιότητες  του ήλιου ,παρατείνονται μέχρι  τα  βαθιά γεράματα, αφού η λελογισμένη έκθεση στον ήλιο , μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη και καρδιαγγειακών, στα άτομα προχωρημένης ηλικίας.Το Harvard,με το αδιαμφισβήτητο κύρος του ,παράλληλα με Το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Warwick, μελέτησε 3000 άτομα άνω των πενήντα ετών, τα οποία εξ αιτίας της φθοράς του οργανισμού και  του περιορισμού της  ποικιλίας στην διατροφή , δημιουργούν  ανεπάρκεια σε βιταμίνη D , συνιστούν έκθεση στον ήλιο,  τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα  και από  30 λεπτά  τη φορά.Σίγουρα στις ωφέλιμες ιδιότητες του ήλιου ,συγκαταλέγεται ,η ισχυρή αντικαρκινική δράση της βιταμίνης D, αφού   πληθαίνουν οι  επιστημονικές ενδείξεις πως η έλλειψη βιταμίνης D ενοχοποιείται για την εμφάνιση  καρκίνου  στο  μαστό, το παχύ έντερο και τις ωοθήκες.Πρόσφατα δε, προστέθηκε άλλη μια, που αφορά   την πολλαπλή σκλήρυνση.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

 

Συζητήσαμε κι άλλα για τον ήλιο με την Αλεξ και τη Λίμπε, μόνο που φοβάμαι οτι ξεφευγουν απ το στύλ και τη μορφολογία του χώρου.

 

 

 

 

Ισως εν καιρώ να αναφερθούμε στις μεταφορικές έννοιες,που χαρακτηρίζονται απ τις ιδιότητες του α-πλανούς άστρου μας.

Αυτά προς το παρόν.

Και να μάθετε να εκμεταλεύεσθε τον ήλιο..

Χαίρετε

 

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: