RSS Feed

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΡΩΜΗΟΙ..ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ..ΚΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ..

 

Σεμνά και διακριτικά, οι ανα το πανελληνιο αληθινοί ¨Ρωμηοί¨, γιορτάσανε την επαίτιο της Αλωσης. Ακούστηκαν πολλά λόγια, που όμως δεν μπόρεσαν να χαρακτηρίσουν την πραγματική σημασία αυτού του γεγονότος.Μία εξαιρετική νεαρή θεολόγος, που αγαπά πρώτα και πάνω απ όλα τον Χριστό, κι ύστερα ,αυτό που σήμερα λέμε, θεολογική επιστήμη, μου επεσήμανε οτι μας διαφεύγει ένα σημαντι κότατο γεγονός, για πολλούς και διαφόρους λόγους. Οτι η ¨Πόλις εάλω¨, διότι αυτό ηταν το θέλημα του Θεού.Απ εκεί και πέρα ο τρόπος δεν έχει καμμιά σημασία, όπως κι επόψεις των διαφόρων ημι- αλλά και πολύ- μαθών Η Πόλις έπρεπε να πέσει στη¨χειμερία νάρκη¨των τετρακοσίων ετών σκλαβιάς, για να γλυτώσει απ τον πονηρό παπισμό,όπως κι έγινε.Οι λεπτομέρειες όσο οδυνηρές κι αν ήσαν, δεν έχουν σημασία, όπως ακριβώς, mutatis mutandis, δεν έχει σημασία σ ένα γεύμα η πληθώρα των συνοδευτικών του παρά αυτό καθ αυτό το κύριο πιάτο.Σήμερα δεν θαθελα να σχολιάσω τις επόψεις των περισπούδαστων ημεδαπών σχολαστικών, και θεολογούντων, αλλά την άποψη ενός Τούρκου διανοουμένου ( και να είστε σίγουροι οτι υπάρχουν πάρα πολλοί τέτοιοι στη γείτονα χώρα).

Αποτέλεσμα εικόνας για Engin Ardic

 

Ετσι λοιπόν ο Engin Ardic,Με ένα εντυπωσιακό άρθρο του, που δημοσιεύεται στην έγκυρη SABAH , στηλιτεύεται ο Τουρκικός τρόπος εορτασμού της πτώσης της Κωνσταντι νούπολης στις 29 Μαΐου.Στο εν λόγω άρθρο ο συγγραφέας παρουσιάζει μία σειρά από αλήθειες που αξίζει να υπογραμ μίσουμε,τη στιγμή,που κανείς δικός μας σχολιαστής ακόμα  κι αν γνώριζε, δεν θα τολμούσε να διατυπώσει ,βλέπετε μεχρι σημερα ισχύει το έγινα τουρκος απ το θυμο μου. Λέει λοιπόν ο συμπαθής Engin Ardic..
» Τούρκοι συμπατριώτες, σταματήστε πια τις φανφάρες και
τις γιορτές για την Άλωση, αρκετή ßία έχουμε δώσει στην Ανατολή με τις πράξεις μας.

» ΑΝ οργανωνόταν στην Αθήνα συνέδριο με θέμα :
Θα πάρουμε πίσω την Πόλη.

ΑΝ έφτιαχναν μακέτα με τα τείχη της πόλης και τους
στρατιώτες µε τις πανοπλίες τους να επιτίθενται στην Πόλη.(όπως εμείς στην Τουρκία κάνουμε κάθε χρόνο)
ΑΝ ένας τύπος ντυμένος όπως ο περίφημος Έλληνας νικηφόρος και σχεδόν μυθικός Διγενής Ακρίτας  έπιανε τον δικό μας Ulubatlι Hasan και τον γκρέμιζε κάτω.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ulubatli Hasan

 

 

ΑΝ ξαφνικά έμπαινε στην πόλη κάποιος ντυμένος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος πάνω σε ένα λευκό άλογο και δίπλα του άλλος ως Λουκάς Νοταράς, ως Γεώργιος Φραντζής κι έμπαιναν ως αντιπρόσωποι της πόλης

( όπως εμείς στην Τουρκία κάνουμε κάθε χρόνο )

ΑΝ έφτιαχναν μια χάρτινη Αγία Σοφία που δεν είχε μιναρέδες αλλά Σταυρό.

ΑΝ έκαιγαν λιβάνι και έλεγαν ύμνους, θα μας άρεσε ;
Δεν θα μας άρεσε, θα ξεσηκώναμε τον κόσμο, μέχρι που
θα καλούσαμε πίσω τον πρέσβη µας από την Ελλάδα.
Τότε, γιατί το κάνετε εσείς αυτό, κάθε χρόνο ;
Πέρασαν 556 χρόνια και γιορτάζετε (την Άλωση) σαν να
ήταν χθες ; Γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ( μ΄ αυτές τις γιορτές πού κάνετε ) διακηρύσσετε σε όλο τον κόσμο ότι:
Αυτά Τα Μέρη Δεν Ήταν Δικά μας, Ήρθαμε Εκ Των Υστέρων Και Τα Πήραμε με Τη ßία.Για ποιο λόγο άραγε φέρνετε στη μνήµη μια υπόθεση 6 αιώνων; Μήπως στο υποσυνείδητό σας υπάρχει ο φόβος ότι η Πόλη κάποια
μέρα θα δοθεί πίσω ;

 

 

Μην φοβάστε,δεν υπάρχει αυτό που λένε μερικοί ηλίθιοι της Εργκενεκόν περί όρων του 1919.
Μη φοβάστε, τα 9 εκατομμύρια Ελλήνων δεν μπορούν να πάρουν την πόλη των 12 εκατομμυρίων, και αν ακόμα την πάρουν δεν μπορούν να την κατοικήσουν.Κι οι δικοί σας που γιορτάζουν την Άλωση είναι μια…χούφτα φανατικοί Μόνο που η φωνή τους ακούγεται δύσκολα.

Ρε σεις, αν μας πούνε ότι λεηλατούσαμε την Πόλη τρεις μέρες και τρεις νύχτες συνεχώς τι θα απαντήσουμε ;
Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό σας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή θα αφήσουμε το θέμα στους ιστορικούς ;
Αντί να περηφανευόμαστε με τις πόλεις που κατακτήσαμε, ας περηφανευτούμε με αυτές που… ιδρύσαμε, αν υπάρχουν. Αλλά δεν υπάρχουν.Όλη η Ανατολή είναι περιοχή μέ την βία κατακτημένη…Ακόμα και το όνομα της Ανατολίας δεν είναι αυτό που πιστεύουν(ana=μανα, dolu=γεμάτη) αλλά προέχεται από την ελληνική λέξη η ¨Ανατολή¨.Ακόμα και η ονομασία της Ισταμπούλ δεν είναι όπως μας λέει ο Ebliya Celebi ¨εκεί όπου υπερτερεί το Ισλάμ¨τραßώντας τη λέξη από τα μαλλιά, αλλά προέρχεται από το ¨εις την Πόλιν¨.
Εντάξει λοιπόν, αποκτήσαμε μόνιμη εγκατάσταση, τέλος η
νομαδική ζωή και γι’ αυτό ο λαός αγοράζει πέντε – πέντε τα διαμερίσματα. Κανείς δεν μπορεί να μας κουνήσει, ηρεμήστε πια.Οι χωριάτες μας ας αρκεστούν στο να δολοφονούν την Κωνσταντινούπολη χωρίς όμως πολλές φανφάρες.

 

 

Δεν γνωρίζω κατα πόσο είναι ξέσπασμα καρδιάς του τούρκου συγγραφέα, ή περίτεχνα δομημένο κείμενο για να κατευνάσει ένθεν και ένθεν τις όποιες δυσαρέσκειες σχετικά με τα σύγχρονα θέματα γεωπολιτικής.Οτι και νάναι, δεν αλλάζει σε τίποτα τη δυναμική του.Είναι σίγουρο οτι θα κάνει πολλούς να σκεφθούν.Για τη γνωστή κυρία του Κοινοβουλίου μας, που ως φαίνεται έχει ζηλέψει την φήμη του Ηρόστρατου, αμφιβάλλω.Σύμφωνα με την ισχύουσα τουλάχιστον επιστημονική αντίληψη, οι κατεστραμμένοι νευρώνες, δυστυχώς δεν αντικαθίστανται, κι η κυρια θα φυγει καποια στιγμη, πιστευοντας οτι υπηρξε σωστη. Χαιρετε.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ηρόστρατος

(Ο Ηρόστρατος ήταν αρχαίος Έλληνας παροιμιώδης εμπρηστής από την Έφεσο.Όπως είχε δηλώσει, προκειμένου να μείνει το όνομά του στην Ιστορία, έφθασε στο σημείο να πυρπολήσει το 356 π.Χ. το περίφημο Αρτεμίσιο δηλαδή τον Ναό της Αρτέμιδας στην Έφεσο. Οι Εφέσιοι τον συνέλαβαν, τον θανάτωσαν και απαγόρευσαν τη μνεία του, η οποία όμως διατηρήθηκε στηλιτεύοντας πάντα την ανόσια πράξη του.)

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

4 responses »

 1. Παράθεμα: ΤΟ ΚΑΤ ΕΥΔΟΚΙΑΝ..ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ..ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ. | Kosmaser's Weblog

 2. Reblogged στις Kosmaser's Weblog και σχολίασε

  Γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ( μ΄ αυτές τις γιορτές πού
  κάνετε ) διακηρύσσετε σε όλο τον κόσμο ότι:
  Αυτά Τα Μέρη Δεν Ήταν Δικά μας, Ήρθαμε Εκ Των Υστέρων Και Τα
  Πήραμε με Τη ßία.
  Για ποιο λόγο άραγε φέρνετε στη μνήµη μια υπόθεση 6 αιώνων;
  Μήπως στο υποσυνείδητό σας υπάρχει ο φόβος ότι η Πόλη κάποια
  μέρα θα δοθεί πίσω ;

 3. Παράθεμα: ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΡΩΜΑΙΟΙ-ΡΩΜΗΟΙ..ΥΠΗΡΞΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ.. | true love

 4. Μου έγραψε ο φίλος Διονύσης Π. στο προσωπικό μου e.mail….
  Κοσμά μου, δημοκρατία έχουμε κι ο καθένας μπορεί να ονομάζει την ραθυμία όπως θέλει. «Η ¨”Πόλις εάλω”, διότι αυτό ηταν το θέλημα του Θεού.. Απ εκεί και πέρα ο τρόπος δεν έχει καμμιά σημασία, όπως κι επόψεις των διαφόρων ημι- αλλά και πολύ- μαθών.. Η Πόλις έπρεπε να πέσει στη “χειμερία νάρκη” των τετρακοσίων ετών σκλαβιάς, για να γλυτώσει απ τον πονηρό παπισμό..»
  Υπάρχει το κατ’ ευδοκία θέλημα του Θεού και το κατά παραχώρηση. Το πρώτο θέλημα του Θεού, το κατ’ ευδοκία, ήταν να βγουν οι Εβραίοι από την Αίγυπτο όμορφα κι ωραία, να περάσουν σ’ ένα, ενάμισυ χρόνο την έρημο του Σινά και να μπουν στη γη Χαναάν χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Η θανάτωση των πρωτότοκων των Αιγυπτίων, ο καταποντισμός του στρατού των Αιγυπτίων στην Ερυθρά θάλασσα, η παραμονή του λαού επί σαράντα χρόνια στην έρημο και η γενοκτονία των ντόπιων Χαναναίων -ακόμη και τα ζώα τους έπρεπε να θανατωθούν- ήταν αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης, της ανθρώπινης αποτυχίας, ανθρώπινων θελημάτων και εγωισμών. Αν ο λαός είχε ανταποκριθεί στο πρώτο, στο κατ’ ευδοκία θέλημα του Θεού θα είχε θεραπευτεί, θα είχε ισχυρή πίστη και θα ήταν ικανός να ζει ανάμεσα σε ειδωλολάτρες κι αντί να επηρεάζεται να επηρεάζει. Σε εκείνη την περίπτωση δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να συμβεί η γενοκτονία των Χαναναίων. Εξ αιτίας όμως της αποτυχίας του λαού να θεραπευτεί ούτε αυτό το σκληρό μέτρο δεν ήταν τελικά αρκετό.
  Η άλωση της Πόλης ήταν κατά παραχώρηση θέλημα του Θεού και καλά θα κάνουμε αντί να εφησυχάζουμε και να ικανοποιούμε την ραθυμία μας με το «αναπαυτικό», «ήταν θέλημα Θεού» να στρώνουμε τα αναμμένα κάρβουνα της μετάνοιας και να καθόμαστε πάνω τους: «Λόγω της αμετανοησίας των προγόνων μας παραχώρησε ο Θεός να πέσει η Πόλη, κι αν δεν μετανιώσουμε καμιά προφητεία περί ανάκτησης της δεν πρόκειται να επαληθευθεί». Ραθυμία = ράον θυμός, εύκολος θυμός, ζήλος για τα εύκολα. Εύκολο και αναπαυτικό είναι η «αφελής» μοιρολατρική αναφορά στο θέλημα του Θεού, αδιακρίτως, χωρίς τη διάκριση σε κατ’ ευδοκία και κατά παραχώρηση. Το κατ’ ευδοκία θέλημα του Θεού όμως ήταν να ζούμε στον Παράδεισο. Πέσαμε. Ήρθε ο Χριστός μας έσωσε. Το κατ’ ευδοκία θέλημα του Θεού ήταν να γίνει η Δευτέρα Παρουσία κατά τη διάρκεια της ζωής της γενιάς που ζούσε το 33 μ.Χ.! Δεν ανταποκρίθηκε εκείνη η γενιά και συνέχισαν οι επόμενες γενιές να γεννιούνται με τους δερμάτινους χιτώνες της φθοράς και της θνητότητας! Κάποτε θα γίνει η ΑΛΛΑΓΗ, θέλουμε, δεν θέλουμε, είτε ανταποκριθούμε, δια της εγκάρδιας, εν σιγή, κραυγής: «γενηθήτω το θέλημα Σου ως εν Ουρανώ και επί της γης», δια της εν μετανοία αποδόμησης του Εαυτού, δια του εν μετανοία σβησίματος των δεδομένων μας, είτε όχι. Στο χέρι μας είναι να γίνει χωρίς να χρειαστεί να επαληθευθεί η Αποκάλυψη. Στο χέρι μας είναι να γίνει χωρίς να χρειαστεί να προηγηθούν οι οδύνες που προφητεύει η Αποκάλυψη. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να ξυπνήσουμε από την ράθυμη αυταπάτη ότι αδιακρίτως … «ότι γίνεται είναι θέλημα Θεού»! Καλή μας μετάνοια. Συγνώμη για την ημι-πολύ-μάθεια.
  Η αποψή του είναι καθ όλα σεβαστή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: