RSS Feed

ΗΔΟΝΗ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗ…ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΥΤΥΧΙΑΣ..

 

Μπορεί συχνά ο πόνος να είναι απλά μια ενόχληση ή το αποτέλεσμα της υπερκατανάλωσης φαγητού ή ποτού, όμως μπορεί να είναι και το καμπανάκι για κάτι πιο σοβαρό που συμβαίνει στον οργανισμό μας.Πάμε να  δούμε μερικούς πόνους που δεν πρέπει να αγνοουμε με πρώτο τον πιό κοινό, βασανιστικό, εξουθενωτικό, για πολλούς τον Δυνατό πονοκεφαλο που ακολουθεί υπερβολή στο ποτό.

 

 

Αν πρόκειται για ασυνήθιστο πονοκέφαλο, απίθανο και σπάνιο μεν ομως, θα μπορούσε ακόμη και να συνδέεται με εγκεφαλική αιμορραγία γι αυτό πάμε στο εφημερεύον  καλύτερα Νοσοκομείο.Η κλινική πείρα διδάσκει οτι :

Όταν Κάποιος Λέει Ότι Έχει Τον Χειρότερο Πονοκέφαλο Της Ζωής Του, Αποτελεί Ένα Κλασσικό Σημάδι Για πιθανό Ανεύρυσμα Εγκεφάλου μια κατάσταση που χρήζει Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας παντα σε Νοσοκομείο Εξ άλλου Πόνος Ή Δυσφορία: Στο Στήθος, Την Κοιλιά Τον Ώμο, Το Λαιμό, Το Σαγόνι, Τον Βραχίονα θα μπορούσε να είναι σημάδι καρδιακής προσβολής. Ωστόσο να θυμάστε  ότι Στις Καρδιακές Παθήσεις συνήθως εμφανίζεται Δυσφορία, Όχι Πόνος.Μην Περιμένετε Να Νιώσετε Πόνο, Υπάρχει  Πίεση, Όχι Πόνος. Απίστευτο Βάρος Στο Στήθος.Η δυσφορία που συνδέεται με την καρδιά μπορεί επίσης να εμφανιστεί Στο Στήθος, Τον Αριστερό Ώμο ή Βραχίονα Στην Κοιλιά Στο Λαιμό, Το Σαγόνι, Και Μπορεί Να Συνοδεύεται Από Ναυτία. Προσοχή μην κάνουμε το λάθος να καθυστερήσουμε το νοσοκομείο πιστεύοντας οτι είναι απλή  καούρα.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Πόνος στη γάμπα

 

Προσοχή: Οταν κάποιος έχει Ανεξήγητη, Επίμονη Δυσφορία Και Ξέρει Ότι Ανήκει Στην Ομάδα Υψηλού Κινδύνου, δε θα πρέπει να περιμένει ούτε λεπτό, Στις γυναίκες  Η καρδιακή νόσος μπορεί να εκδηλωθεί με συμπτώματα, όπως Φούσκω μα  Ή Δυσφορία Στην Κοιλιά. Αίσθημα Κόπωσης.

 

 

Κάτι που συνηθίζουνε να ξεχνάνε οι γυναίκες:Ο Κίνδυνος Για Καρδιακές Παθήσεις Αυξάνεται Δραματικά Μετά Την Εμμηνόπαυση.Γιατί απλά Μπορεί να αποτελέσει αιτία θανάτουπιο συχνά στις γυναίκες από τους άνδρες, παρά το γεγονός ότι οι άνδρες Διατρέχουν Μεγαλύτερο Κίνδυνο Σε Οποιαδήποτε Ηλικία.Οι γυναίκες πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση.Πόνος Χαμηλά Στη Μέση Ή Στην Ωμοπλάτη Που μπορεί να είναι συνεχής ή ξαφνικός.Τις περισσότερες φορές είναι  αρθρίτιδα, Υπάρχει όμως η πιθανότητα να συνδέεται με τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή με κοιλιακά προβλήματα.Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι έχουν Υψηλή Αρτηριακή Πίεση Διαβήτη Και Οι Καπνιστές.

 

 

 

Σοβαρός πόνος στην κοιλιά Δεν  αγνοουμε ποτέ τον επίμονο και δυνατό πόνο στην κοιλιά. Η Χολή, Το Παγκρεας, Το Έλκος Στομάχου Και Οι Διαταραχές Του Εντέρου είναι μερικές από τις πιθανές αιτίες του κοιλιακού πόνου, που δεν πρέπει να αγνοούμε.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Πόνος στη γάμπα

 

Πόνος στη γάμπα.Ένας από τους κινδύνους που μας διαφεύγουν είναι η θρόμβο-φλεβίτιδα, ένας θρόμβος αίματος που εμφανίζεται σε μια απ τις φλέβες των ποδιών μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος.

 

 

 

Η Ακινησία Λόγω Παρατεταμένης Παραμονής Στο Κρεβάτι, ή στο κάθισμα του αεροπλάνου ή του αυτοκινήτου.Η Παχυ σαρκία, Ο Καρκίνος, Η Εγκυμοσύνη Και Η Προχωρημένη Ηλικία Είναι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου.Μερικές φορές προκαλείται μόνο πρήξιμο, χωρίς πόνο. Προσοχή.Αν έχετε αδικαιολόγητο πρήξιμο ή πόνο στους μυς της γάμπας, στο γιατρό σας.Κάψιμο Στα Πόδια Είναι μια περίεργη συμπτω ματολογία. Πολλοί νοιώθουν ένα περίεργο κάψιμο στα πόδια τους που το αποδίδουν σε διάφορες αιτίες. Συνήθως δεν είναι τίποτα σπουδαίο.Ομως Σε πολλούς συνανθρώπους μας ( δυστυχως βαινουν αισίως τα 1.300.000 ) που δεν γνωρίζουν ότι έχουν διαβήτη,ή απλά είναι προδιαβητικοί. Αυτό Είναι Ένα Από Τα Πρώτα Συμπτώματα. Είναι Κάτι Σαν Κάψιμο Ή Σαν Να Σε Τρυπάνε Καρφίτσες Στα Πόδια,Αυτό υποδεικνύει βλάβη στα νεύρα.Και τέλος η πιό περίεργη κατηγορία στην οποία μπορεί να περιλάβει κανείς και τον νευροπαθητικό πόνο, είναι Οι Ασαφείς, συνδυασμένοι ή ιατρικώς ανεξήγητοι πόνοι.

 

 

Διάφορα, σωματικά συμπτώματα, επώδυνα που είναι κοινά στην κατάθλιψη, όπου Οι ασθενείς παραπονιούνται για Πονοκεφάλους, Πόνο Στην Κοιλιά Στα Άκρα Στους Γοφούς Τα Ισχία Τα Πόδια όπως μερικές φορές και σε συνδυασμό όλων αυτών των πόνων.Επειδή ο πόνος μπορεί να είναι χρόνιος και δεν είναι τρομερά εξουθενωτικός, Τα Καταθλιπτικά Άτομα, Οι Οικογένειές Τους Αλλά Και Οι Επαγγελματίες Υγείας Συχνά Αγνοούν Τα Συμπτώματα. Επιπλέον, όσο πιο βαριά είναι η μορφή της κατάθλιψης, τόσο μεγαλύτερη δυσκολία έχει ο ασθενής να περιγράψει τα συναισθήματά του.

Αποτέλεσμα εικόνας για λάθος διάγνωση.

 

Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε λάθος διάγνωση.  Ζητάμε Βοήθεια Όταν:

Αποτέλεσμα εικόνας για λάθος διάγνωση.

 

Δεν Μπορούμε Να ανεχθούμε Τους Άλλους Ανθρώπους ή Έχουμε Χάσει Το Ενδιαφέρον Για οποιαδήποτε Δραστηρι ότητα Δεν μπορούμε Να Εργαστούμε Ή Να Σκεφτούμε  Αποτελεσματικά Και Οταν Υποφέρουμε Σιωπηλά Όταν μας Πληγώνουν.Ας προσεξουμε γιατί η κατάθλιψη δεν υποβα θμίζει απλά την ποιότητα ζωής μας αλλά προκαλεί, δυσ τυχώς δομικές αλλαγές στον εγκέφαλο πράγμα που οδηγεί σε νευρωτικές, στην καλύτερη (;) περίπτωση,ή ψυχωσικές στην χειρότερη, καταστάσεις.

Ολα τα παραπάνω όχι να μας τρομάξουν.Απλά για ενημέ ρωσή μας Ο ενημερωμένος  κι όχι ο τρομοκρατημένος είναι πάντα ο κερδισμένος.Xαίρετε.

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: