RSS Feed

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΝ…ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ..

Απ τα πρώτα χρόνια του Πανεπιστημίου, είχα μια φίλη, άριστη φοιτήτρια. Σεμνή και μετρημένη σε όλα.Πάντα διακριτική και πρόθυμη να βοηθήσει να συμπαρασταθεί σ όποιον της ζητούσε βοήθεια…Με ένα μειονέκτημα..μύριζε..κρεμμυδι.Στην αρχή δεν του έδωσα σημασία…Ηταν τόσο καλωσυνάτη, που το παραμεριζα.Ομως με τον καιρό, έβλεπα οτι όλο κι απομονώνονταν, για να καταλήξει να κάνει παρέα μονο με μένα.Ετσι κάποια στιγμη το συζητήσαμε.Τότε ήταν η πρώτη φορά που έμαθα τόσα πολλά πράγματα για το φοβερό κρεμμύδι…Κάτι σαν πανακεια..Η Τζίνα δεν το αποχωριζόταν. Υπήρχαν φορές που έτρωγε μόνο κρεμμύδι, αλατι και φρυγανιά..Τότε ομολόγώ οτι δεν έδωσα και πολλή σημασία. Ομως πολλές φορές το δοκίμασα κι είδα οτι είχε δίκηο..Δεν πείναγα, κι αν εξαιρέσουμε τη μυρωδια που σε καταστούσε ¨αποσυνάγωγο¨, ένοιωθα μια χαρά...Θυμαμαι απο τότε που μούλεγε: Πρόσεξε το κρεμμύδι δεν έχει ουτε…λεπτό υπομονή…Το αποκεφαλιζεις, βγάζεις το πρώτο, άντε και το δεύτερο φύλλο και το τρώς με τα…δόντια σου…αμέσως..Μόνον έτσι εκμεταλλεύεσαι όλες τις ιδιότητές και αρετές του..Κι ομολογώ οτι αρκετές φορές την έβλεπα να…τρώει σκέτο κρεμμύδι, ενώ έγω απολαμβανα τις τυροπιτες του Μερακλή…στο Κολωνάκι…

Η Τζίνα το ΄69 δεν άντεξε την πολιτική κατάσταση κι έφυγε στη Γερμανία, όπου παντρεύτηκε και ζεί μέχρι τώρα, καταξιωμένη ενδοκρινολόγος

Αυτά σαν προοίμιο για το φοβερό  κρεμμύδι…

(To κρεμμύδι είναι φυτό, γνωστό και με τα ονόματα κρόμμυον ή Άλλιον το κοινό. Το κρεμμύδι είναι λαχανικό με επιστημονική ονομασία Άλλιο το κρόμμυο (Allium cepa) και πιθανή προέλευση από τη νοτιοανατολική Ασία. Τα φύλλα αλλά και ο βολβός του τρώγονται, έχοντας χαρακτηριστική καυτερή γεύση και άρωμα, που μετριάζεται αν το κρεμμύδι μαγειρευτεί. Είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθώς θεωρούνταν -όχι άδικα- δυναμωτικό αλλά και με ιαματικές ιδιότητες, ενώ η εύκολη καλλιέργειά του και η μεγάλη διάρκεια ζωής σε αποθήκευση βοήθησαν στη διάδοσή του. Χρησιμοποιείται ωμό αλλά και ως γευστική προσθήκη σε πάρα πολλά πιάτα της ελληνικής αλλά και διεθνούς κουζίνας.)…

Χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και εξακολουθεί να είναι ακόμη και σήμερα τόσο δημοφιλές, όσο ήταν και παλιότερα.Ανήκει στην οικογένεια των κρίνων και είναι στενός συγγενής του σκόρδου.

Το κρεμμύδι είναι ένα λαχανικό που καλλιεργείται σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου και καταναλώνεται σ όλη την υδρόγειο. Προσδίδει εξαιρετική γεύση σε κάθε πιάτο, αλλά συνδέεται επίσης και με μια σειρά από οφέλη για την υγεία εκείνων που το καταναλώνουν. Στην πραγματικότητα, Τα Κρεμμύδια Έχουν Θεραπευτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, αλλά και  μειωνουν το σακχαρο στο αίμα.. Πειραματικά και κλινικά στοιχεία δείχνουν ότι, το κρεμμύδι, μειώνει το σακχάρο στο αίμα, αυξάνοντας την ποσότητα της ελεύθερης ινσουλίνης….Η τακτική κατανάλωση κρεμμυδιών , αποδεδειγμένα, μειώνει τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και πίεσης, βοηθά στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης και της διαβητικής καρδιοπάθειας και να μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Αυτές οι ευεργετικές επιδράσεις πιθανόν να οφείλονται στις ενώσεις θείου που περιέχουν τα κρεμμύδια, στο χρώμιο και στη βιταμίνη Β6, η οποία βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, μειώνοντας τα υψηλά επίπεδα ομοκυστεΐνης, έναν άλλο σημαντικό παράγοντα κινδύνου για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικά επεισόδια.Είναι δε ευεργετικό και για την γαστρεντερική υγεία..Η συστηματική κατανάλωση κρεμμυδιών ( δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα)έχει συνδεθεί με τον σημαντικά μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης εγκολπωματων του παχέος εντέρου.

Τα κρεμμύδια με τα  φλαβονοειδή που περιέχουν, με πιο γνωστή την κουερσετίνη, σταματούν την ανάπτυξη των όγκων σε ζώα και  προστατεύουν τα κύτταρα του παχέος εντέρου από τις βλαβερές συνέπειες ορισμένων καρκινογόνων ουσιών.Ακόμα…

Ενισχύουν την υγεία των οστών ,και είναι ευεργετικά για τις γυναίκες, που έχουν αυξημένο κίνδυνο για οστεοπόρωση, καθώς περνούν στην εμμηνόπαυση.

Έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες ..και Προλαμβάνουν παθήσεις των δοντιών… Ένα ωμό κρεμμύδι κάθε μέρα, μασώμενο καλά, χωρίς να κόβεται με μαχαίρι…αλλα με τα δόντια  ( να το…δαγκώνουμε…όπως το μήλο..) προστατεύει τα δόντια  από μια σειρά παθήσεων που σχετίζονται με την κακή υγιεινή του στόματος. Εξ άλλου..Τα κρεμμύδια θεωρούνται φυσικοί αντιπηκτικοί παράγοντες. Το θείο που περιέχεται σε αυτά, μπορεί να καταστείλει τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων, εμποδίζοντας έτσι τους θρόμβους στο αίμα. Όσο πιο.. διαπεραστική είναι η γεύση και η μυρωδιά ενός κρεμμυδιού, τόσο υψηλότερη είναι η συγκέντρωση των υγιών φυτοχημικών σε αυτό. Δεν υπάρχει καμία γνωστή παρενέργεια, εκτός από την δυνατή μυρωδιά του σώματός μας μετά την κατανάλωσή του. Ωστόσο, για να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις όταν βρίσκεστε κοντά σε άλλους ανθρώπους, το να καταναλώνετε μέτριες ποσότητες κρεμμυδιού καθημερινά, αρκούν για να είστε υγιείς. Είναι πλούσιο σε φυτοχημικές ουσίες, όπως δισουλφίδια και τρισουλφίδια, υπεύθυνα για τη χαρακτηριστική μυρωδιά του, αλλά και για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Επίσης, εκτός απ τα φλαβονοειδή και ιδιαίτερα κουερσετίνη, που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνες Β6 και C, φυτικές ίνες, κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, χρώμιο και φυλλικό οξύ.


Μην το τρώτε αν… έχετε κολίτιδα (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου)..θεραπεύστε πρώτα το σύνδρομο, και μετα κάθε μέρα κρεμμυδια, και δεν θα το ξαναπάθετε..Μόνο που τα κρεμμύδια πρέπει να τρώγονται ΑΜΕΣΩΣ μολις τα καθαρίσουμε..Αν τα αφήσουμε για λίγο οξειδώνονται και μας πειράζουν στο στομάχι..Ακομα αν τρώτε έξω, ζητάτε να σας φέρνουν ολοκληρα…ακαθαριστα κρεμμύδια, τα οποία στη συνέχεια καθαρίστε  και καταναλώστε τα αμέσως…Ποτε δεν αφήνουμε μισα κρεμμύδια…γίνονται σε ελάχιστο χρόνο… φορεις απιστευτου αριθμού μικροβίων…

Πάντα θυμάμαι τη γλυκειά Τζίνα…

Κοσμά μου Το Κρεμμύδι… Δεν Έχει Ουτε…Λεπτό Υπομονή…Το Αποκεφαλιζεις, Βγάζεις Το Πρώτο, Άντε Και Το Δεύτερο Φύλλο Και Το Τρώς Με Τα…Δόντια Σου…Αμέσως..Χαίρετε..

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: