RSS Feed

HASSIMOTO.. ΛΕΒΟΘΥΡΟΞΙΝΗ….ΚΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΜΑΣ…

Αποτέλεσμα εικόνας για Hashimoto

Αποτέλεσμα εικόνας για Hashimoto

Είναι ωρισμένα θέματα που πρέπει να τα επαναλαμβάνουμε διαρκώς ( δεν είναι τυχαίο το ρηθέν υπο των λατίνων repetitioestmatterstudiorum…).Πρώτο και κύριο, γι αυτούς που, δια βίου, έχουν στενή σχέση με τη λεβοθυροξίνη..Απλές, ξεκάθαρες, και σωτήριες συμβουλές για πολλούς απο εμάς που παίρνουμε δια βίου λεβοθυροξίνη… H λεβοθυροξίνη (T4) και τριιωδοθυρονίνη (T3) επηρεάζουν τις κυτταρικές οξειδωτικές επεξεργασίες σε ολόκληρο τον οργανισμό και είναι υπεύθυνες για την ομαλή αύξηση, εξέλιξη, λειτουργία και διατήρηση όλων των ιστών του σώματος. Oι θυρεοειδικές ορμόνες περιέχουν στο μόριο τους σημαντικό ποσό ιωδίου (59% η T4 και 65% η T3). H απορρόφηση σε χορήγηση από το στόμα είναι 65% περίπου για την θυροξίνη και 95% για την τριιωδοθυρονίνη, που αυξάνεται όταν χορηγούνται με κενό στόμαχο. O χρόνος ημίσειας ζωής είναι 7 μέρες για την θυροξίνη, γεγονός που επιτρέπει τη χορήγησή της σε μια εφάπαξ ημερήσια δόση και και 1½ ημέρα για την τριιωδοθυρονίνη. H δράση της τελευταίας in vivo είναι 4-5 φορές ισχυρότερη της θυροξίνης. H τριιωδοθυρονίνη χαρακτηρίζεται επίσης από δράση ταχύτερης έναρξης και μικρότερης διάρκειας σε σχέση με την θυροξίνη, που όμως αποτελεί το σκεύασμα εκλογής.(Thyro-4 Thyrohormone, Euthyroxκαι πιθανόν… T4,).

Αποτέλεσμα εικόνας για Hashimoto

Αν και σύ..είσαι από κείνους που παιρνουν χάπι για το θυρεοειδή τους πρέπει να ξέρεις κάποια μυστικά, που καμμιά φορά, ο γιατρός σου, (πάνω στη φούρια του),μπορεί να ξεχάσει να σου τα πει…ή που τα θεωρεί δεδομένα…Ετσι λοιπόν…Να παίρνεις το χάπι σου καθημερινά…Με Άδειο Στομάχι, Τουλάχιστον Μισή Ώρα Πριν Το Πρωινό Σου. Μην παίρνεις κανένα άλλο φάρμακο για τουλάχιστον Μισή Ώρα Πριν Και… Μισή Ώρα Μετά τη λήψη της θυροξίνης.Αν τώρα ( καλώς ή κακώς) παίρνεις σίδηρο, άφησε να περάσουν τουλάχιστον τέσσερις ώρες από τη στιγμή που πήρες τη θυροξίνη σου και μετά Πάρε και τον σίδηρό σου.Αν Ξεχάσεις Το Χάπι της θυροξίνης Σου,Μπορείς Να Το Πάρεις Οποιαδήποτε Στιγμή Της Ημέρας….Με Άδειο Στομάχι, Τουλάχιστον Μισή Ώρα Πριν το φαγητό σου, Ή Να Πάρεις Διπλή Δόση Το Επόμενο Πρωί.

Αποτέλεσμα εικόνας για Hashimoto


Να ελέγχεις την TSH και το ελεύθερο κλάσμα.. κάθε έξι μήνες.
Αν ο ενδοκρινολόγος… σου αλλάξει τη δόση που παίρνεις, θα πρέπει να ελεγξεις την TSH μετά από τρεις μήνες.Όταν πρόκειται να ελεγξεις το θυρεοειδή σου,θα πρέπει να μεσολαβήσουν τουλάχιστον τρεις ώρες…από τη στιγμή που θα πάρεις το χάπι.. μέχρι την ώρα που θα σου πάρουν αίμα...Οι περισσότεροι απο εμας, θεωρούμε την αγωγή με λεβοθυροξίνη σαν μια οποιαδήποτε άλλη αγωγή φαρμακευτική..Δεν είναι έτσιΗ θυροξίνη είναι βασική ορμόνη και η ..άτακτη λήψη της, όπως και η έλλειψή της μπορει να μας προκαλέσει πολλά απρόβλεπτα..Αρα προσέχουμε πώς την παίρνουμε…Ελέγχουμε το αίμα μας..κι έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας…  Και κάτι ακόμα χρηστικό.. Ας πούμε οτι παίρνετε 1 μικρογραμμάριο θυροξίνης..  Μπορείτε να το… κόψετε στη μέση, και να πάρετε το μισό το πρωϊ και το άλλο μισό την αντίστοιχη ώρα το απόγευμα, πάντα με άδειο στομάχι, μισή ώρα πριν κι άλλη τόση μετά…( 5.00 με 17.00 )..  

                              

 Ρωτείστε γι αυτό τον ενδοκρινολόγο του…ΕΟΠΥ την επόμενη φορά που θα τον δείτε…μην ντρέπεσθε..κι αν δεν σας τα πεί κάπως έτσι, προτιμείστε τα  ενδοκρινολογικά κέντρα των μεγάλων Νοσοκομείων μας ( όπως το εξαιρετικό Λαϊκό, κλπ.)

Μείνετε κι ακούστε αυτό το φοβερό πουτ-πουρί απο μελωδίες ,που θα σας συγκινήσουν..Εξ άλλου κάνουν καλό στη…λειτουργία του θυρεοειδούς σας, ακόμα κι αν η Hassimoto, σας τον έχει…εξαφανίσει…Θα με θυμηθείτε..

 Αποτέλεσμα εικόνας για Hashimoto

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: