RSS Feed

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΙ Η ..ΚΤΙΣΗ..

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελικα,

είναι πραγ­ματικότητα, ό,τι αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας ή μήπως ειναι ένα δημιούργημα  του μυαλού μας.Θα το καταλαβουμε καλυτερα, αν δουμε τί ακριβως ειναι  η Συναισθησία. Σα να λεμε η νευρολογική ανάμιξη των αισθήσεων. Ένας άνθρωπος, που χαρακτηρίζεται από συναισθησία είναι δυνατό, για παράδειγμα, να ακούει τις οσμές, να βλέπει και να μυρίζει τους ήχους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η συναισθησία συναντάται συχνά ως σύμπτωμα  του Αυτισμού και του συνδρόμου Άσπεργκερ, αλλά όχι αποκλειστικά. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα της χρήσης παραισθησιογόνων ψυχοενεργών, όπως το L.S.D. και η Μεσκαλίνη

 

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για συναισθησία

 

 

 

 

 

 

Το ότι τα ερεθίσματα, τα οποία δέχεται το μάτι μας, μπορούμε να τα σχηματοποιήσουμε ως ήχους και τα ερεθίσματα που δέχονται τα αφτιά μας ως χρώματα και σχήματα, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ¨οι εντυπώσεις των αισθήσεων¨, άρα και ο κόσμος που αντιλαμβα­νόμαστε, είναι αποτέλεσμα της δομής του εγκεφάλου μας και όχι μια αντικειμενική πραγματικότητα.

 

Δεχόμενοι όμως ότι η ανθρώπινη βιολογία, μέσω των νευρώνων, δεν μεταφέρει στον εγκέφαλο ενεργειακά σήματα μικρότερης ενέργειας από μια ελάχιστη, σημαίνει ότι δεν γίνονται αντιληπτά από εμάς πολλά γεγονότα του εξωτερικού κόσμου.

 

 

Ο Τσαρλς Μιούζες Charles A(rthur) Muses ,28 April 1919–2000, λέει πως όλα τα αντικείμενα που μπορούμε να παρατηρήσουμε, είναι τρισ­διάστατες εικόνες που σχηματίζονται από κύματα κάτω από την επίδραση ηλεκτρομαγνητικών και πυρηνικών διαδικασιών.

 

 

Όλα τα αντικείμενα του κόσμου , είναι τρισδιάστατες ει­κόνες που σχηματίζονται με ηλεκτρομαγνητικό τρόπο.

Εικόνες ενός ¨υπερ-ολογράμματος¨.

 

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ενός ¨υπερ-ολογράμματος¨.

 

 

 

 

 

 

 

Όμως, για την πλάνη των αισθήσεων παίρνει θέση και η Θεωρία της Σχετικότητας. Όπως γνωρίζουμε μέσω της επιστήμης της νευροφυσιολογίας, ¨μορ­φές και σχήματα¨ τα οποία εξελίσσονται σε χώρους περισσοτέρων των τριών διαστάσεων, ακόμα και αν περιγράφονται από την Ευκλείδεια Γεωμετρία, δεν είναι δυνατόν να γίνουν αντιληπτά από τις ανθρώπι­νες αισθήσεις. Όμως, σύμφωνα με τη Θεωρία της Σχετικότητας, το Σύμπαν μας είναι τεσσάρων διαστάσεων. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να αντι­λαμβανόμαστε τίποτα μέσα σ αυτό. Τι είναι λοιπόν αυτό που αντι­λαμβανόμαστε μέσω των αισθήσεών μας σαν πραγματικότητα;

Σύμφωνα με τη Θεωρία της Σχετικότητας, η αισθητή συμπαντική πραγματικότητα, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ¨η προβολή το είδωλο¨, το καθρέφτισμα, όσων υπάρχουν στο πραγματικό τετραδιάστατο , αθέατο   Σύμπαν πάνω σε έναν ψεύτικο τρισδιάστατο χώρο, που φτιάχνουν πλαστά οι αισθήσεις μας. 

 

Το χώρο αυτό η θεωρία της Σχετικότητας ονομάζει χώρο Minkowski.

 

 

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

 

Τα παράδοξα φαινόμενα της θεωρίας της Σχετικότητας διαστολές και συστολές του χρόνου, του μήκους, της μάζας κ,λπ., καθώς και όλες οι περίεργες μετρήσεις, δεν γίνονται μέσα στο πραγματικό Σύμ­παν, άρα δεν το περιγράφουν.

Τα σχετικιστικά γεγονότα, οι μορφές και τα σχήματα του κόσμου που μας περιβάλλει, είναι οι προβολές του, οι παραμορφωμένες εικόνες του, πάνω σε έναν ψεύτικο  χώρο που κατασκευάζει η φυσιολογία  μας  μέσω του εγκεφάλου μας. Ας δούμε όμως και ένα άλλο παράδοξο γεγονός, το οποίο μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το ορατό Σύμπαν δεν αποτελεί παρά ψευδή εικόνα μιας άλλης μη αισθητής πραγματικότητας.  Επειδή η ταχύτητα του φωτός είναι πεπερασμένη, η ακτινο-βολία, άρα και οι εικόνες, των μακρινών γαλαξιών ταξιδεύουν για εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια χρόνια για να φτάσουν μέχρι τον παρατηρητή. Αυτό σημαίνει ότι τη στιγμή που βλέπουμε  ένα μακρινό γαλαξία, αυτός μπορεί να έχει καταστραφεί.

Όπως γίνεται φανερό, λόγω αυτού του γεγονότος, μέσω των αισθήσεων και των επιστημονικών οργάνων μας, δεν μελετάμε τους γαλαξίες όπως είναι τώρα, αλλά τις παρελθοντικές εικόνες τους. Το Σύμπαν των παρατηρήσεών μας δεν είναι το πραγματικό τωρινό Σύμπαν, αλλά αποτελεί μία εικόνα του παρελθόντος του.

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για χώρο Minkowski.

 

 

 

 

 

 

¨Η νέα αυτή εικόνα¨ της συμπαντικής πραγματικότητας δημιουργεί νέα πολιτισμικά δεδομένα. Η συνειδητοποίηση της ψευδαίσθησης των εικόνων των ανθρώπινων αισθήσεων μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο σε καινούργια μονοπάτια σκέψης και συνειδητότητας.

Στην γνώση ότι δεν υπάρχουν ποτέ άνθρωποι απομονωμένοι Δεν τους χωρίζει κενό. Τους συνδέει φως, ακτινοβολία.

Είναι πυκνώματα του ίδιου υλικού και πάντοτε επικοινωνούν μεταξύ τους. Μέσω αυτής της φυσικής γνώσης μπορούμε να κατανοήσουμε ότι αν νοιώθουμε ψυχικά μόνοι, είναι γιατί δεν κατανοούμε τη συνέχεια των πάντων μέσα στο Σύμπαν, δεν την αισθανόμαστε, δεν έχουμε αυξήσει την ευαισθησία των αισθήσεων μας, σε επίπεδο, ώστε να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι. 

 

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ενός ¨υπερ-ολογράμματος¨.

 

 

 

 

 

 

Η μοναξιά είναι προσωπικό μας πρόβλημα, δεν είναι πρόβλημα  της φύσης. Δεν δημιουργηθηκαμε για να είμαστε μόνοι γίναμε μόνοι. Βιώνουμε τη μοναξιά που είναι αποτέλεσμα των δικών μας πράξεων, της δικής μας αντίληψης, της δικής μας άγνοιας της δικής μας επιλογής

να  μ η ν  α γ α π ά μ ε. Η προσφορά αυτής της αλήθειας αποτελεί ένα σπάνιο δώρο από μέρους της επιστήμης στην κοινωνία του μέλλοντος.Το ότι αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο όπως τον αντιλαμβανόμαστε, είναι , όπως είπαμε μια ιδιομορφία των αισθήσεων μας. Αυτός ο ¨άνθρωπος¨ έχει διαμορφώσει έτσι τα αισθητήρια όργανά του , μετά την πρόσληψη των δερματίνων χιτώνων,  ώστε να κάνει εύκολη και όμορφη τη  σύντομη  ζωή του. Η κτίση είναι έτσι ,γιατί είμαστε κατασκευασμένοι , αλλά και κοινωνικά εκπαιδευμένοι, ώστε να την αντιλαμβανόμαστε με αυτόν τον τρόπο.

Όλες οι επιστημονικές απόψεις ,οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι σύγχρονες τασεις των Θετικών Επιστημών, έχουν διεμβολίσει δραματικά περιοχές σκέψης, που παραδοσιακά ανήκαν στην Αριστοτελική μεταφυσική, που η Ορθόδοξη θεολογια ήρθε να καταργήσει. Παρόλα αυτά, το βέβαιο είναι ότι και σ αυτές τις περιπτώσεις, η φυσική διερεύνηση εξακολουθεί να κρατάει όλο το θετικό χαρακτήρα της και να είναι αποδεικτική.

Για το λόγο αυτό, όπως λέγεται από τους φυσικούς ¨η κβαντική φυσική¨ είναι η θεολογία του μέλλοντος , ή  η Θεολογία   ηταν  ανεκαθεν  η κβαντική αντίληψη της Κτίσης.

Χαιρετε. 

  

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ενός ¨υπερ-ολογράμματος¨.

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. Παράθεμα: Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΘΩΜΑΣ…Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ..ΚΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ.. | Kosmaser's Weblog

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: