RSS Feed

Η ΡΗΝΟΥΛΑ ΕΧΕΙ ΟΣΤΕΟΠΕΝΙΑ..

Σχετική εικόνα

Να που η καλή μου φίλη, τρόμαξε με τα αποτελέσματα της οστικής πυκνότητας της. Θορυβημένη μου είπε οτι δεν μπορεί να παίζει με εικασίες και λογια, και θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρει τα…θαυματουργά φάρμακα που της πρότεινε ο…ειδικός γιατρός. ¨Δεν ξέρω τί λες εσύ, εγώ θα πάρω το φάρμακο που μου συνέστησε ο γιατρός. Γι αυτό είχαμε ασχοληθεί παλιότερα.https://kosmaser.wordpress.com/2013/04/16/

 

Τη βεβαίωσα οτι αυτό ήταν το πιό φρόνιμο να κάνει,αφού όμως πρώτα ενημερωθεί σχετικά. Για τη φίλη μου λοιπόν τα όσα ακολουθούν,με την υπόδειξη πως ό,τι μα ότι αναγράφεται και διαδίδεται μέσω του διαδικτύου ( απο γιατρούς και μη), δεν θα πρέπει επ ουδενί να εκλαμβάνεται ως ¨πρόταση για να βάζει ο καθένας διάγνωση¨…αλλά ως μια απλή ενημερωση…Ετσι λοιπόν…Στην πραγματικότητα, η βιταμίνη D δεν θα έπρεπε να κατατάσσεται στις.. βιταμίνες, αλλά στις … ορμόνες. Μάλιστα, είναι μια… ορμόνη που αλληλεπιδρά με περίπου το 10% του ανθρωπίνου γονιδιώματος. Είναι η ορμόνη που, μεταξύ άλλων, δίνει εντολή απορρόφησης του ασβεστίου από το σώμα·

Η βιταμίνη D Παράγεται στο δέρμα μας , όταν αυτό εκτίθεται στις υπεριώδεις ακτίνες UVB του Ηλίου.Πέρα του καθοριστικου ρόλου της, στην υγεία των οστών, οι δράσεις και τα οφέλη της βιταμίνης D είναι τόσο πολλά που είναι δύσκολο να περιγραφούν.  Μετά τον αρχικό ενθουσιασμό της δεκαετίας του ’00, τα αποτελέσματα ερευνών που άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα τελευταία δύο μόλις χρόνια, παραξένεψαν πολύ τους ειδικούς της διατροφής και της υγείας..Μία έρευνα στο τέλος του 2011, από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία έδειξε ότι υψηλές δόσεις βιταμίνης D3 μπορούσαν ακόμα και να διπλασιάσουν την πιθανότητα..εμφράγματος,  ενώ άλλες μελέτες έδειχναν αυξημένα περιστατικά εγκεφαλικών επεισοδίων.Τα βασικά συμπτώματα που παρατηρήθηκαν σε σχέση με εμφράγματα, είχαν να κάνουν με την εναπόθεση ασβεστίου στις αρτηρίες και στην καρδιά (αποτιτάνωση των στεφανιαίων αρτηριών).Αυτή είναι η αρχή της λεγόμενης αθηροσκλήρυνσης, όπου,εκτός από ασβέστιο, επικάθονται στις αρτηρίες και λιπαρές ουσίες και χοληστερόλη, δημιουργώντας μαλακές ή σκληρές πλάκες.Οι ¨σκληρές πλάκες¨ στενεύουν τις αρτηρίες και προκαλούν στηθάγχη, ενώ μερικές φορές φτάνουν και σε καρδιακή προσβολή. Άλλες παρενέργειες και συμπτώματα τοξικότητας της βιταμίνης D3 ήταν τα παρακάτω:Συσσώρευση ασβεστίου στο αίμα (υπερασβεστιαιμία)..Περίσσεια ασβεστίου στα.. ούρα (υπερ-ασβεστιουρία)…Μείωση όρεξης για φαγητό…Ναυτία και έμετος….Αδυναμία, εξάντληση…Συχνουρία…Προβλήματα στα νεφρά…Δυσκοιλιότητα (ενδεχομένως εναλλασσόμενη με διάρροια)…Απώλεια βάρους…Αίσθηση μυρμηκιάσματος στο στόμα …Σύγχυση…Διαταραχές του καρδιακού ρυθμού …Κοιλιακές κράμπες .

Τι ήταν αυτό που άλλαζε από ένα σημείο και μετά.Τι προκαλεί τις παρενέργειες..Αυτό που αποδείχτηκε ήταν Ότι Οι Παρενέργειες Της D3 Συνδέονται Με Το.. Ασβέστιο, Τη Βιταμίνη K Και Το.. Μαγνήσιο. Ορισμένα από τα βασικά συμπτώματα, όπως μυϊκοί πόνοι, καρδιακές αρρυθμίες,( τα φτερουγισματα που λεγαμε.)

https://kosmaser.wordpress.com/2010/09/10/.

Αδυναμία και εξάντληση, μυϊκές κράμπες, ναυτία και έμετος  ήταν παρόμοια με τα συμπτώματα έλλειψης μαγνησίου. Από την άλλη, τα υπόλοιπα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων  και των πολύ σοβαρών περιπτώσεων στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικών,είχαν να κάνουν με την υπερβολική παρουσία ασβεστίου στον οργανισμό. Πώς συνδέονται όλα αυτά ..

Το Μαγνήσιο είναι, ο απαραίτητος συνεργάτης.Κατ’ αρχήν ( κατα κανόνα..) το μαγνήσιο χρησιμοποιείται από τα ένζυμα που μεταβολίζουν την D3 (χολη-καλσιφερόλη) στην ενεργή μορφή της D μέσα στον οργανισμό, την καλσιτριόλη ..Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερη D3 λαμβάνουμε, τόσο περισσότερο μαγνήσιο χρειαζόμαστε για τον μεταβολισμό της. Άρα, υψηλότερες δόσεις D3 πιθανόν να… εξαντλούν τα αποθέματά μας σε μαγνήσιο (ειδικά εάν η διατροφή μας δεν είναι ιδιαίτερα πλούσια σε τροφές που το περιέχουν),με αποτέλεσμα να εμφανίζονται τα αντίστοιχα συμπτώματα.Η Βιταμίνη Κ, παιζει το ρόλο του  τροχονόμου.  .

Και με την περίσσεια ασβεστίου, τι συνέβαινε; Οι ειδικοί είχαν αρχίσει να αναρωτιόνται μήπως τα συμπληρώματα ασβεστίου & βιταμίνης D3, που δίνονταν για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης, ήταν τελικά επικίνδυνα.  Τα πράγματα όμως ήταν διαφορετικά: όπως αναφέραμε παραπάνω, η βιταμίνη D μεταξύ άλλων ρυθμίζει την απορρόφηση ασβεστίου από το σώμα. Αυξάνοντας τη λήψη της D3, αντίστοιχα επιτρέπουμε να απορροφηθούν μεγαλύτερες ποσότητες ασβεστίου.  Όταν λαμβάνουμε μεγάλες ποσότητες D3, η ποσότητα ασβεστίου που απορροφάται, δημιουργεί τα προβλήματα που αναφέρθηκαν.  Η βιταμίνη Κ2 ενεργοποιεί μια πρωτεϊνική ορμόνη που ονομάζεται οστεοκαλσίνη, η οποία παράγεται από τους οστεοβλάστες. Με τη σειρά της η οστεοκαλσίνη φαίνεται ότι είναι απαραίτητη, τόσο για να δεσμεύσει το ασβέστιο εντός των οστών, όσο και για να αποτρέψει  την εναπόθεση ασβεστίου στις αρτηρίες. Επιπλέον, πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι η Κ2 ενεργοποιεί ορισμένες πρωτεΐνες που ελέγχουν τον κύκλο αναπαραγωγής των κυττάρων, καθώς επίσης ότι ενεργοποιεί τον προγραμματισμένο θάνατο των κυττάρων μέσω της απόπτωσης..

Αυτό έχει σημαντικότατες επιπτώσεις σε διάφορες μορφές καρκίνου,  όπου τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα και ¨ξεχνούν¨ να πεθάνουν.Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η Κ2 χρησιμεύει ως φορέας ηλεκτρονίων στα μιτοχόνδρια, αποκαθιστώντας εν μέρει την παραγωγή τριφωσφορικής αδενοσίνης (ΑΤΡ )που είναι το ενεργειακό νόμισμα του οργανισμού μας..και άρα βελτιώνοντας την κατάσταση των ασθενών.Όπως είδαμε, οι βασικές παρενέργειες της D3 δεν οφείλονται στην ίδια την D3, αλλά είναι το αποτέλεσμα έλλειψης μαγνησίου ή βιταμίνης Κ2.Το μαγνήσιο χρειάζεται για τον μεταβολισμό της D3. Αυξημένη πρόσληψη D3 προκαλεί αυξημένη κατανάλωση μαγνησίου,( το ειπαμε ήδη) η οποία μπορεί να οδηγήσει στα συμπτώματα έλλειψης μαγνησίου που περιγράψαμε, με σημαντικότερα την αίσθηση εξάντλησης, έλλειψης συγκέντρωσης,κράμπες, ταχυπαλμίες ή αίσθημα παλμών.Αντίστοιχα, όταν παίρνουμε αυξημένη ποσότητα βιταμίνης D, το σώμα απορροφά μεγαλύτερες ποσότητες ασβεστίου, οι οποίες εάν μείνουν ανεξέλεγκτες, δημιουργούν τα προβλήματα που περιγράψαμε παραπάνω, με σημαντικότερα την υπερασβεσταιμία, τις καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά. 

Όπως φάνηκε, η λήψη αποκλειστικά συμπληρωμάτων ασβεστίου, ενδέχεται να αποβαίνει προβληματική. Το ίδιο και η πρόσληψη συμπληρωμάτων ασβεστίου μαζί με D3,η οποία αυξάνει την απορρόφηση του ασβεστίου..Από την άλλη, όσοι επιθυμούν να αυξήσουν τα επίπεδα της D3στον οργανισμό τους,για όλες τις ευεργετικές της ιδιότητες, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τη στενή της σχέση με το μαγνήσιο, καθώς και την επίδρασή της στα επίπεδα του ασβεστίου, άρα την ανάγκη για περισσότερη βιταμίνη Κ2..Πολλοί (φωτισμένοι και σωστοί..) ειδικοί προτείνουν να μη λαμβάνονται καν συμπληρώματα ασβεστίου,καθώς αυτό ήδη υπάρχει σε πολλές τροφές. Τελικά, ίσως είναι σημαντικότερο να λαμβάνει κανείς D3, η οποία μεταξύ όλων των άλλων καλών, επιτρέπει και την απορρόφηση του προσλαμβανομένου ασβεστίου, να λαμβάνει μαγνήσιο,το οποίο χρειάζεται για τον μεταβολισμό της D3, καθώς και να λαμβάνει Κ2,η οποία φροντίζει να αποθηκεύεται σωστά το παραπάνω ασβέστιο που θα απορροφάται μέσω της αυξημένης D3.Όσον αφορά τη βιταμίνη D3, και τη δοσολογία της (αν δεν εκτίθεστε στο ήλιο συχνά) 78 διεθνείς μονάδες IU, ανά κιλό σωματικού βάρους, αποτελεί το διεθνές στανταρντ…Ενδεικτικά, κάποιος που ζυγίζει 50 κιλά, μπορεί να ξεκινήσει με περίπου 4.000 διεθνεις μονάδες, ενώ κάποιος που ζυγίζει 100 κιλά, μπορεί να ξεκινήσει με περίπου 8.000 μονάδες την ημέρα.Στη συνέχεια, σε δύο-τρεις μήνες, θα πρέπει να κάνει την πρώτη αιματολογική εξέταση για να δει πού βρίσκεται και, αναλόγως με τα επίπεδαπου θα ανιχνευθούν και σε σχέση με τον παραπάνω πίνακα «κατάστασης βιταμίνης D», να αυξομειώσει τη δοσολογία, μέχρι ο δείκτης του να σταθεροποιηθεί μεταξύ 40 και 80ng/mL.Σε σχέση με το μαγνήσιο, έχει προταθεί η αναλογία 8mg ανά κιλό σωματικού βάρους.

Για παράδειγμα, μαγνήσιο υπάρχει σε όλα τα πράσινα λαχανικά (το πράσινο χρώμα το παίρνουν από τη χλωροφύλλη, η οποία περιέχει μαγνήσιο). Αν πάρετε συμπληρώματα, προτιμήστε κιτρικό μαγνήσιο Επίσης διαθέσιμη σε πολλές τροφές είναι και η βιταμίνη Κ1: πράσινο τσάι, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σέσκουλο, το λάχανο, ο μαϊντανός και το σπανάκι, το μπρόκολο και το κουνουπίδι, το ελαιόλαδο. Ωστόσο, με λήψη μέχρι και 1mg μέσω συμπληρωμάτων ανά ημέρα, η Κ1 είναι ασφαλής για υγιείς ανθρώπους.Σε περίπτωση που είσθε σε αντιπηκτική αγωγή , ή εάν έχετε κάποια αιμορραγική διαταραχή, χρειάζεται μεγάλη προσοχή,καθώς η Κ1 παίζει καθοριστικό ρόλο στην πήξη του αίματος Για την ιστορία, η καλή μας Ρηνούλα, και κιτρικο μαγνήσιο έπαιρνε σε αναβράζοντα δισκία, και η διατροφή της ήταν απόλυτα ισορροπημένη, και ιχθυέλαιο έπαιρνε…Τωρα θα μου πείτε είχε οστεοπενία…Σίγουρα, αλλά και ποια γυναίκα μετεμηνορρυσιακή, δεν έχει…Χαιρετε….

.http://kosmaser.pblogs.gr/2013/04/atr-to-energeiako-mas-nomisma-m-ayto-zoyme.html

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Αγαπητέ φίλε Χρήστο,κατ αρχάς σ ευχαριστώ για την ενημέρωση.Να σου εξηγήσω τί ακριβώς συμβαίνει.Οταν γράφω ένα κείμενο και το ανεβάζω στον κυβερνοχώρο..( τί περιέργες λέξεις..), το portal wordpress που με φιλοξενεί, δεν παίρνει αμέσως κείμενο , εικόνες, και μουσική, αλλά καθένα χωριστά. Κάθε φορά λοιπόν που γίνεται μια τροποποίηση, θεωρεί την ανάρτηση για καινούργια και σας….την ξαναστέλνει.Δυστυχώς αυτό δεν διορθώνεται, απλά θα με….ανέχεσθε, και θα διαγράφετε τις πρώτες ( μη..ώριμες ) αναρτήσεις.Σου εύχομαι καλή Ανάσταση. Φιλικώτατα, Κοσμάς Σερ.

  2. Χρηστος ΣΑΒΒΙΔΗΣ

    Ηθελα να σας ενημερωσω πως για καποιο λογο ,σε εμας που διαβαζουμε τα αρθρα σας ως εισερχομενα email ,ερχεται ακριβως το ιδιο αρθρο διπλο και τριπλο καμια φορα ! Το συγκεκριμενο ηρθε τριπλο ,απλα με ελαφρως διαφορετικο τιτλο !!! Με εκτιμηση παντα για τα ενδιαφεροντα αρθρα σας ,καλημερα !!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: