ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ… ΠΕΡΝΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ..

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ

Ζούμε  σε μια ζούγκλα  απο , ιούς, βακτηρίδια το λεμε μικροβιωμα. και θα πρέπει να μάθουμε να επιβιώνουμε σε αγαστη σχεση μαζι του. 

Η Γ α σ τ ρ ε ν τ ε ρ ί τ ι δ α   οφείλεται σε ιο  αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή ίωση μετά το κοινό κρυολόγημα, επειδή μεταδίδεται πολύ εύκολα. 

Ο  Ν ο ρ ο ϊ ό ς   της, κολλάει πολύ εύκολα, Απ Τα Πόμολα, Χερούλια Του Τράμ, Και Από Τα Πληκτρολόγια Των Κομπιούτερ.

Ηδη η παγκόσμια ιατρική κοινότητα, μελετάει την πρόταση  αντικατάστασης των κοινών, ή ανοξείδωτων πόμολων, βρυσων, με χ ά λ κ ι ν α, ή απο κράμματα χαλκού, που είναι αντιμικροβιακά, μια και δεν επιτρέπουν την επιβίωση ιών και μικροβίων στην επιφάνειά τους. Η μόνη δυνατή, προς το παρόν πρόληψη είναι να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας.

Δεν πιάνουμε το πρόσωπο, τη μύτη, το στομα ή τα μάτια μας ποτέ .

Δεν ερχόμαστε σε άμεση επαφή με άτομα που νοσούν ή είναι σε περίοδο ανάρρωσης, 3-4 ημέρες αφού υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

Δεν χρησιμοποιούμε τα δικά τους ποτήρια, πιάτα, μαχαιρο πήρουνα, πετσέτες, σεντόνια και κουβέρτες και επιπλέον την ίδια τουαλέττα.  

Σε κάθε σπίτι σήμερα , υπάρχει και η τουαλέττα επισκεπτών.

Αποτέλεσμα εικόνας για τυφοειδή πυρετό

Η γαστρεντερίτιδα είναι ίωση που δίνει ξαφνικά συμπτώματα, χωρίς προειδοποίηση, και τα οποία είναι κοινά σε όλους. Ετσι έχουμε Επαναλαμβανόμενους εμέτους. Συνήθως εμφανίζονται τις πρώτες 6-10 ώρες και μετά υποχωρούν σταδιακά.

Συνεχείς κενώσεις διάρροια.Ενδέχεται να ξεκινήσουν παράλληλα με τους εμετούς ή αφού τελειώσουν, αλλά διαρκούν περισσότερο από αυτούς.

Πυρετός.

Μπορεί να είναι υψηλός ή μόνο δέκατα. Αδυναμία, εξάντληση ανορεξία. Κινδυνεύουν Περισσότερο Oμάδες πληθυσμού που δεν έχουν ισχυρό ανοσο, δηλαδή Βρέφη, Μικρά Παιδια Ηλικιωμένοι και όσοι πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.

Αυτοι έχουν πιο έντονα συμπτώματα. Όσοι πάσχουν από διαβήτη,έχουν καρδιαγγειακά ή αναπνευστικά προβλήματα και ακολουθούν ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Η απώλεια ηλεκτρολυτών, λόγω του εμετού και της διάρροιας μπορεί να τους δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα από ό,τι στους υπόλοιπους. Γι’ αυτό, στο γιατρό.

Όταν τα συμπτώματα κρατούν πάνω από 3 ημέρες και είναι έντονα  στο γιατρό .

Ετσι Αν δεν σταματούν οι εμετοί Εχουμε Υψηλό Πυρετό Που Δεν Υποχωρεί.Κενώσεις Με Αίμα.Απώλεια πολλών υγρών και εξάντληση, κάτι που δειχνει αφυδάτωση.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ

Οταν τα συμπτώματα είναι πολύ έντονα ή διαρκούν περισσότερο από 3-4 ημέρες ,πιθανόν η γαστρεντερίτιδα να οφείλεται σε σαλμονέλα.

Εδω καλο ειναι να ξερουμε πως ποτε μα ποτε δεν τρωμε εξω στις ταβερνες, βλητα και γενικα χορτα , υπαρχει λογος, που ακουει στο ονομα αγριoντοματια διαβολοχορτο 

Χωρις πολλα λογια :

Οχι βλητα στις ταβερνες, αλλιως cross your fingers..

Το ιδιο δεν παραγγελουμε ποτε βλητα απο Delivery.    

Βλήτα ή βλίτα χόρτα με μεγάλη διατροφική αξία. Γιατί ΔΕΝ τα ξαναβράζουμε;  Πώς βγήκε η γνωστή φράση; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Στην πλειονότητά τους, οι ιογενείς γαστρεντερίτιδες είναι αυτοϊάσιμες.

Δηλαδή, κάνουν τον κύκλο τους και τα συμπτώματα υποχωρούν από μόνα τους.

Δεν χρειάζεται πανικός.Μενουμε στο σπίτι.

Δεν Χρησιμοποιούμε αντιδιαρροϊκά ή αντιεμετικά φάρμακα, παρά μόνο στην περίπτωση που το κρίνει απαραίτητο ο γιατρός.

Ο λόγος που πρέπει να Αποφύγουμε τα ισχυρά αντιδιαρροϊκά φάρμακα,είναι γιατί μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα, ακόμα και παράλυση του εντέρου.

Αποτέλεσμα εικόνας για τυφοειδή πυρετό

Στον πυρετό, ένα απλό αντιπυρετικό παρακεταμόλη. Και μην κάνετε κατάχρηση βλάπτει τα νεφρά σας. Οχι ασπιρίνη ή αντιφλεγμονώδη φάρμακα,σ αυτή την περίπτωση  επειδή μπορεί να προκαλέσουν, στο ήδη ερεθισμένο στομάχι ή έντερό, περισσότερα προβλήματα .

Αναπληρώνουμε τα υγρά, που χάσαμε με τη διάρροια και τον εμετό, πίνοντας νερό και ηλεκτρολυτικά διαλύματα.Μ αυτό τον τρόπο, θα αποφύγουμε την αφυδάτωση, που αποτελεί τον βασικότερο κίνδυνο για όσους ¨κολλήσουν¨  γαστρεντερίτιδα Είπαμε κολλάει η άτιμη ευκολωτατα.

Οταν υποχωρήσουν οι εμετοί πίνουμε με το κουτάλι.Κάποιο ηλεκτρολυτικό διάλυμα που περιέχει κάλιο, νάτριο, ασβέστιο κλπ,το οποίο βρλισκουμε σε φαρμακείο ( Almora).

Θα βοηθήσει στην αναπλήρωση των  βασικών  αυτών  ηλεκτρολυτων που είναι απαραίτητοι για την καλή του λειτουργία,εναλλακτικά κάνουμε το εξής: 

Λίγη Σόδα Και Αλάτι Στη Μύτη Ενός Κουταλιού Του Γλυκού Και Μισό Κουτάλι Του Γλυκού Ζάχαρη Σε Ένα Ποτήρι Νερό.

Αργότερα, μικρές ποσότητες μπανάνας και μήλου, που είναι πλούσιες πηγές καλίου.

Επίσης, καλό είναι να πίνουμε νερό, τσάι και λίγη σούπα ρυζιού με περισσότερο αλάτι από ό,τι συνήθως.

Όταν περάσουν τουλάχιστον 2 ημέρες και η κατάσταση δεν βελτιώνεται αλλά χειροτερεύει, τότε συνήθως ενδείκνυται η χρήση αντιβίωσης. Όμως, ακόμη και τότε θα πρέπει να προηγηθούν  εξετάσεις, ώστε ο γιατρός να διαγνώσει την ακριβή αιτία του προβλήματος και να δώσει τη σωστή αντιβίωση, επειδή, αν χορηγηθεί ένα ακατάλληλο αντιβιοτικό, ενδέχεται να επιβαρυνθεί η κατάστασή μας.

Ένα μικρό ποσοστό (περίπου 4-5%) των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας οφείλονται σε κάποιο μικρόβιο και κυρίως στη σαλμονέλα, που μεταδίδεται στον άνθρωπο από τρόφιμα που δεν έχουν συντηρηθεί ή μαγειρευτεί επαρκώς

(αυγά, κοτόπουλα, θαλασσινά)

ή από νερό που προέρχεται από πηγάδια, στέρνες 

Η μικροβιακή γαστρεντερίτιδα εμφανίζεται συχνότερα τους θερινούς μήνες, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων, και της κακής συντήρησης των τροφίμων.Έχει τα ίδια συμπτώματα με την ιογενή, διαρκεί περίπου το ίδιο διάστημα,και τις περισσότερες φορές είναι κι αυτή αυτο-ϊάσιμη. Αν εκδηλωθεί με έντονα συμπτώματα, π.χ. με πολλές βλεννώδεις, αιματηρές κενώσεις και υψηλό πυρετό, χορηγείται αντιβίωση και ίσως χρειαστεί νοσηλεία.

Εκτός από το τσάι, που έχει αποδεδειγμένη αντιδιαρροϊκή δράση, πολύς κόσμος, όταν έχει διάρροια, πίνει αναψυκτικά τύπου cola. Πράγματι βοηθάνε, γιατί περιέχουν τανίνες, που περιορίζουν  την κινητικότητα του εντέρου και κατά συνέπεια τον αριθμό των κενώσεων. Όμως, προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά  στο έντερο απ΄ότι καλό,και θα πρέπει να αποφεύγονται εντελώς.

Ομοια και για τα αναψυκτικά τύπου cola που είναι light ή δεν έχουν ζάχαρη, γιατί περιέχουν ασπαρτάμη, ουσία που μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημά μας.

Συμπερασματικά,

και η γαστρεντερίτιδα είναι μια αρρώστια που αντιμετωπίζει το άνοσο μας σύστημα μόνο του, έστω με λίγη βοήθεια.

Το αφήνουμε   να μας θεραπεύσει και δεν ανησυχούμε.

Το άγχος μας κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά.

Χαίρετε και περαστικά.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε