RSS Feed

ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ…ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΥΣΑΜΕ..

Αποτέλεσμα εικόνας για άγχος

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για άγχος

 

Οποιον και να ρωτήσουμε σήμερα, έχει άγχος.Μου λέει ο Μηνάς, είναι κακό που είμαι αγχωτικό άτομο; Του απαντώ,δεν είναι κακό, αλλά ουτε καλό.Που σημαίνει οτι δεν πρέπει να έχεις άγχος, αλλά όχι και να καταντήσεις αναισθητος.Η Αλεξ πάντα μας λέει πως Το άγχος λειτουργεί σαν ένας μηχανισμός προειδοποίησης,και είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας.Είναι μια φυσιολογική αντίδραση , απέναντι σε κάποιον επικείμενο κίνδυνο. Λειτουργεί σαν μηχανισμός προστασίας και κινητοποίησης στην απειλή, και βοηθά στην προσαρμογή, τόσο των  θετικών όσο και των αρνητικων γεγονότων,της ζωής μας.Θα έλεγα πως.Αν Δεν Υπήρχε Το Άγχος, Δεν Θα Μπορούσαμε  Να Επιβιώσουμε Φαινεται τρελλό αλλά είναι μια απ τις φοβερές αλήθειες της ζωής.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για άγχος

Ο  εγκέφαλος είναι που εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος, και κινητοποιεί  έναν  μηχανισμό που εκπέμπει προειδοποιητικά μηνύματα,  μέσω των συμπτωμάτων που εκδηλώνουμε. Αρκετές φορές,ο μηχανισμός αυτός δυσλειτουργεί, ιδίως όταν το άγχος Είναι υπερβολικά έντονο και διαρκεί αφού έχει περάσει ο κίνδυνος.Οι αγχώδεις διαταραχές είναι οι συχνότερες ψυχιατρικές διαταραχές στο γενικό πληθυσμό, με τις γυναίκες να έχουν τον, ας πούμε, πρωταγωνιστικό ρόλο. Το κυριότερο στοιχείο που έχουν οι διαταραχές αυτές είναι.. το υπερβολικό άγχος.  Ολοι , σε κάποια στιγμή της ζωή μας, έχουμε βιώσει το άγχος. Το Απλό Άγχος Είναι Διαφορετικό Από Μια Διαταραχή Άγχους.     

Το άγχος, μπορεί φαινομενικά ,να υπάρχειχωρίς κάποια συγκεκριμένη αιτία ή να είναι τόσο έντονο που να προκαλεί αποδιοργάνωση, μέχρι σημείου να αναστέλλωνται ακόμα και οι καθημερινές δραστηριότητες.

Ετσι έχουμε Διαταραχή πανικού Αγοραφοβία.Κοινωνική φοβία.Ιδεο-ψυχαναγκαστική φοβία.Γενικευμένη αγχώδη διαταραχή.και Αγχώδη διαταραχή προκαλούμενη από ουσίες.

 

 

 

Τα συμπτώματα του άγχους είναι… Υποκειμενικά Συναισθήματα Τάσης Και Εκνευρισμού Υπερβολική Λύπη.Ευερεθιστότητα.Νευρικότητα.Δυσκολία Στη Συγκέντρωση.Διαταραχές Ύπνου.Σωματικά Συμπτώματα Αίσθημα Παλμών, Αίσθημα Πνιγμονής, Τρόμος, Ζάλη, Κόπωση, Δύσπνοια, Πόνος Στο Στήθος.Συμπτώματα Αυξημένου Επιπέδου Συνείδησης  Αυξημένο Αντανακλαστικό Τρομάγματος, Υπερ-επαγρύπνηση .Γνωσιακή Δυσλειτουργία (Έλλειψη Προσοχής, Πρόβλημα Συγκέντρωσης Αποφυγή Καταστάσεων Που Προκαλούν Άγχος… Η θεραπεία συνήθως περιλαμβάνει Φαρμακα Ή Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία,η οποία είναι προσανατολισμένη στο εγώ, και Υποστηρικτική Ψυχοθεραπεία,εάν τα συμπτώματα είναι σοβαρά και προκαλούν δυσλειτουργίες.

 

 

Τα φάρμακα τα οποία χορηγούνται στις περιπτώσεις αυτές είναι αγχολυτικά,

όπως Βενζοδιαζεπίνες ή βουσπιρόνη,  και αντικαταθλιπτικά, όπως επιλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRIs),  τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά (TCAs), αναστολείς μονοαμινοξειδάσης (MAOIs),και β-αναστολείς, όπως προπρανολόλη. Με Το Άγχος Συνδέονται.

 

 

 

 

Η Νόσος Alzheimer.Οι Καρδιακές αρρυθμίες.Το Αγγειο-εγκεφαλικό επεισόδιο.Η Υπογλυκαιμία.Η Πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας.Η Νόσος Parkinson.Το Φαιο-χρωμοκύτωμα.Επιληπτικές διαταραχές.κριτική και μετακριτική περίοδος.ΜιαΥπαραχνοειδής αιμορραγία.Μία Θυροειδική δυσλειτουργίαΊλιγγος.Ο φόβος συνήθως αναφέρεται στην ανησυχία Για Ένα Συγκεκριμένο Αντικείμενο Ή Κατάσταση Που Εμπεριέχει Κίνδυνο. Αποτελείται από μια δυσάρεστη υποκειμενική αίσθηση με γνωστικό υπόβαθρο, και ταχυπαλμία.Ο φόβος βοηθά στην εντόπιση και  στην αντιμετώπιση της απειλής. Το άγχος ,από την άλλη, είναι η ανησυχία για μια υποκειμενική κατάσταση που χωρίς να είναι επικίνδυνη , βιώνεται ως απειλή.Το άγχος από μόνο του δεν είναι πρόβλημα.  Η ανάπτυξη μιας διαταραχής άγχους επηρεάζεται από τον τρόπο. διαχείρισης του. Στην περίπτωση της διαταραχής του άγχους έχουμε αρνητικές σκέψεις σχετικά  με τον εαυτό, τον κόσμο και το μέλλον.Ο τρόπος αυτός σκέψης, αυξάνει το άγχος, το οποίο με τη σειρά του εντείνει τις αρνητικές σκέψεις. Τέλος, ο τρόπος με το οποίο σκέφτεται κανείς σ αυτές τις περιπτώσεις, επηρεάζει και την συμπεριφορά.  Η διαταραχή πανικού είναι η αγχώδης διαταραχή, στην οποία το υποκείμενο.. νιώθει συχνά και απροσδόκητα φόβο χωρίς να υπάρχει κάποιο σημαντικό αίτιο. Τα ξεσπάσματα του φόβου, τα οποία συμβαίνουν συχνά , ονομάζονται¨κρίσεις πανικού¨, και διαρκούν από 2 έως 30 λεπτά Κατά την διάρκεια των κρίσεων αυτών, μπορεί να εμφανίσει κάποια σωματικά συμπτώματα, όπως είναι η ταχυπαλμία και η δυσκολία στην αναπνοή, τα οποία αυξάνουν το φόβο του ατόμο, που θεωρεί ότι οι κρίσεις μπορεί να συμβούν παντού, οποιαδήποτε στιγμή χωρίς προειδοποίηση.Μετά τη κρίση πανικού ,υπάρχει.. έντονη κόπωση. Τα συμπτώματα, η ένταση και η συχνότητα των κρίσεων ποικίλουν. Μετά τις πρώτες κρίσεις, το άτομο φοβάται την επανάληψή τουςκαι ο φόβος είναι μεγαλύτερος όταν βρίσκεται εκτός σπιτιού.Εδώ έχουμε συμπτώματα τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.Αίσθημα παλμών, έντονους καρδιακούς  κτύπους ή επιτάχυνση του καρδιακού ρυθμού.Εφίδρωση.Τρέμουλο ή έντονο τρόμο.Αίσθημα λαχανιάσματος ή ασφυξίας.Αίσθημα πνιγμού.Πόνο ή ¨βάρος¨ στο στήθος.Ναυτία ή κοιλιακή ενόχληση.Αίσθημα ζάλης,αστάθειας ή τάση για λιποθυμια.Φόβο για ενδεχόμενη απώλεια ελέγχου ή τρέλας.Φόβο θανάτου Μούδιασμα ή μυρμηγκιάσμα-τα. Ρίγη ή αίσθηση ζέστης.

 

 

 

 

Τάση Φυγής Από Το Συγκεκριμένο Χώρο.Φόβο ότι η κρίση θα ξανασυμβεί,με αποτέλεσμα,το υποκείμενο να αποφεύγει καταστάσεις ή  χώρους όπου εμφανίστηκε μια.. κρίση πανικού σ ένα σπίτι που φιλοξενείτο για μια βραδυά.Η συχνότητα της διαταραχής είναι χαμηλη στο γενικό πληθυσμό. Μπορεί να εκδηλωθεί από το τέλος της εφηβικής ζωήςμέχρι και τη μέση ηλικία,με αυξημένες τις περιπτώσεις που εμφανίζουν διαταραχή πανικού στο τέλος της εφηβικής ηλικίας καθώς και στην ηλικία των 30- 40 ετών.Η εκδήλωση της διαταραχής είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες από ότι στους άνδρες. Αν τώρα θέλουμε και εδώ να βάλουμε μια νότα πρόληψης, διαβάζουμε προσεκτικά τί μας προσφέρει ένα κοινό, ταπεινό, ευλογημένο βοτάνι της γής μας, και το εντάσουμε στην καθημερινότητα μας.https://kosmaser.wordpress.com/2011/07/03/%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B5

 

 

379485-omorfa-louloudia-14

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Aλκη μου, δεν είναι τυχαια η επιλογή της Βέμπο, και της Ελίζας Μαρέλι..Ο ρυθμός των 3/4 ασκεί μια ηρεμιστική επίδραση γενικότερα, αλλά και ειδικότερα, σ αυτόν, που όντας σε στρές, βάζει τα ακουστικά κι ακούει το είδος αυτό της μουσικής…

  2. ΘΕΡΜΆ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΕΙΣ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΟΥΣΙΚΗ !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: