RSS Feed

Ο ΑΛ…Η ΚΟΙΛΑΔΑ RIFT..ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ…

Ομολογώ οτι δεν είχα πρόθεση να κοινοποιήσω το γράμμα- χείμαρρο, του Αλκιβιάδη  

( συνομηλίκου μου που διαπρέπει σε διάσημο ερευνητικό κέντρο της πολύτιμης , απο πολλές απόψεις, φίλης μας Αμερικής.)… Ομως η παρότρυνση του καλού φίλου Αντώνη Π.  με…κάνει να σας μεταφέρω ένα απ τα γοητευτικά ¨παραμύθια¨ που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια.Είπαμε ο Μύθος είναι κάτι μαγικό.  Κατ αρχάς σου λύνει τα χέρια.. Μπορείς να πείς τις μεγαλύτερες αλήθειες, χωρίς την…παραμικρή τύψη, ή ενοχή, αν θέλετε.. Κανείς δεν μπορεί να σου πεί το παραμικρό…Ποιός άλλωστε δεν αγάπησε έναν…παραμυθά( Εδώ για σειρά ετών , η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, έδινε την ψήφο της, σε συγκεκριμμένη οικογένεια, που ούτε είχε την δική μας καταγωγή, αλλά ούτε σέβονταν κι αυτή την θαυμάσια γλώσσα μας…χώρια που μας τρέλλανε στα παραμύθια..).  Μου έγραψε ο Αλ(κιβιάδης) : Χαλάμε τον κόσμο , όταν κάποιοι μας λένε οτι καταγόμαστε απ τον…πίθηκο. Κι όμως είναι πολύ απλό να τους πούμε πως το 96% όλων των θηλαστικών, που έχουν κάποια γενετική συγγένεια με μας, εξαφανίστηκε, πριν ακόμα μπεί στο καρρέ..ο μακρυνός Νεάντερνταλ..Αν εξαιρέσουμε την αφεντιά μας,όλα τα λεγόμενα πρωτεύοντα θηλαστικά έχουν σχεδόν εξαφανισθεί….Μόνο Γορίλες, Ουρακοτάγκοι,Χιμπατζήδες  Και Πυγμαίοι Χιμπατζήδες,  Έχουν Απομείνει..Σήμερα.. Αρα μπορεί ,απο απόψεως γονιδιακής, να μοιάζουμε, όμως δεν έχουμε καμμιά σχέση με το ζωϊκό βασίλειοΤο εκπληκτικό γεγονός είναι οτι …οι σύγχρονοι άνθρωποι ( κάτι περίπου σαν έμας…χωρίς τις τεχνολογικές μεταλλαξεις ) έκαναν την εμφάνισή τους ,την στιγμή που οι…δήθεν πρόγονοί μας βρίσκονταν στο χείλος της εξαφάνισης, λόγω έλλειψης.. φαγητού…Τα υπόλοιπα των Νεάντερνταλ , εξαφανίσθηκαν πρίν 340.000 χρόνια μαζί με το 95% των πρωτευόντων θηλαστικών..Η έρευνα στην παλαιοντολογία έκανε άλματα, οταν μπήκε στο τραπέζι το μιτοχονδριακό DNA    ( mitochondrial  DNA)…της μητέρας μας. ( Ρίξε μια ματιά…στην έξυπνη  ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ..

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%BF%CE%BD%CE

 Οι συγχρονοι υπερ-υπολογιστές, μας βοήθησαν να μελετήσουμε τον αριθμό των μεταλλάξεων στο συγκεκριμμένο DNA, και να ξεκαθαρισουμε, μια για πάντα ,πως η γυναίκα απ την οποίακαταγόμαστε…έζησε πριν 150.000 κι είχε ένα ιστορικό όνομα …την έλεγαν Εύα. ( και ας μην απορούν οι σκεπτικιστες..)

Στο σημείο αυτό , οι μυθικές αφρικανικές σαβάνες, μας εδωσαν τις απαντήσεις, που μας έλειπαν. Ενα πολύμηνο, πανάκριβο, πολύμοχθο, αλλά και πλούσιο σε εμπειρίες ταξίδι , κατα μήκος των ακτών και λιμνών της κοιλάδας Rift της ανατολικής αφρικής, μου έδωσε ( στον Αλ..) και προσωπικά, πολλές απαντήσεις.Με τον υπολογιστή μου ¨φορτωμένο¨στοιχεία, έψαξα και κατέγραψα τα είδη των οστρακοειδών και του πλαγκτόν , και βεβαιώθηκα οτι αυτά τα δύο ήταν η σωτηρία του ανθρώπου,που ξαφνικά βρέθηκε σ ένα ξένο, αφιλόξενο, εχθρικό, και το κυριώτερο…χωρίς τροφές περιβάλλον… Οχι δεν ηταν τα ψάρια που βοήθησαν αρχικά..Αυτά ήρθαν μετά 100.000 χρόνια..

Τα οστρακοειδή, με τα πολύτιμα λιπαρά τους, ήταν η σωτηρία του..ιθαγενούς, αλλά και του..πρόσφυγα Ανθρώπου..Το τελευταίο κεφάλαιο, παίχτηκε κάπου 40.000 χρόνια πίσω, με την εμφάνιση του Κρό Μανιόν, που σηματοδότησε αυτό που λέμε πρόοδο..Αυτό ουσιαστικά ήρθε μαζί.. με την ικανότητα του ανθρώπου να…ψαρεύει..Η κατανάλωση ψαριών ( κι όχι του κρέατος)..βοήθησε στην ανάπτυξη του νεο-εγκεφάλου, ή νεοφλοιού..που μας έδωσε την έλλογη σκέψη..Εδώ άγνωστε φίλε   ( εννοεί την αφεντιά μου) έρχομαι στο σπουδαιότερο ,αλλά και πιό απλοϊκό κομμάτι ,της επισκέψεώς μου στην περίεργη αυτή χώρα, που το βιοτικό της επίπεδο, δεν νομίζω να διαφέρει και πολύ απ εκείνο πριν χιλιάδες χρόνια…Αν εξαιρέσει κανείς την σύγχρονη τεχνολογία των δορυφορικων πιάτων , που υπάρχουν παντού και στα φτωχότερα χωριά, όπου το ρευμα το παράγουν  με κινητήρια δύναμη ζώα αλλα και ανθρώπους, βλέπεις οτι ο χώρος αυτός έχει κάτι το ξεχωριστό..

Δεν νομίζω οτι αυτοί που σε οδηγούν στο συγκεκριμμένο σημείο, γνωρίζουν ακριβώς την αξία του..Ομως ένα προσεκτικό μάτι βλέπει οτι πράγματι εδώ κάποτε, μια φορά κι ένα καιρό..πριν πολλές χιλιάδες χρόνια…κάτι υπήρξε, που ήταν ξεχωριστό…Δεν μπόρεσα να βεβαιωθώ οτι ο μυθικός Παράδεισος, μπορεί να ήταν και ιστορικός, όμως τα αισθήματα, στην καρδιά μου με πίεζαν να το παραδεχτω, έστω κι αν η ταξινομημένη, και εκπαιδευμένη σκέψη μου, προέβαλλε αντίσταση…Λίγες ώρες πριν εγκαταλείψω το περίεργο αυτό μέρος, το τελειωτικό χτύπημα στις αμφιβολίες μου, το έδωσε μια νεαρή, πραγματική καλλονή, μελαμψή, ( δεν θα την έλεγες ποτέ νέγρα..)ξεναγός, που με πλησίασε, σεβόμενη τα χρόνια και τον ιδρώτα μου,και μου είπε μ ενα απλό χαμόγελο…¨

Σχετική εικόνα

Δεν μπορει κανείς να σας πείσει πως εδώ υπήρξεο Πρώτος Ανθρωπος που.. εδημιούργησε ο Θεός απ το ¨χώμα¨,όμως όποιος κι αν ηταν αυτός ο Ανθρωπος, που έζησε εδώ, βοήθησε να υπαρχουμε εμείς σήμερα..Εγώ νομίζω πως Αυτός ηταν ο Αδάμ..Μένει τώρα κι εσείς, φεύγοντας απ εδώ να κάνετε μια καινούργια αρχή..Να πάψετε να τρωτε πτώματα τρομοκρατημένων ,κακοζωϊσμένων, και φριχτά δολοφονημένων ζώων.. Ο ¨Αδαμ¨ μας εμαθε πριν χιλιάδες χρόνια να τρώμε…όστρακα και ψάρια..κι αυτό κάνουμε…¨ Δεν ξέρω ακόμα και σήμερα αν ο Παράδεισος, ή κάτι σαν κι αυτόν, υπήρξε εκεί, ή οπουδήποτε αλλού…Όμως απο τότε, περιόρισα,και πιστεύω οτι ισως κόψω τελικά το…κρέας..Μια και το ψωμί, τα περισσότερα  γαλακτοκομικά, και ¨τρόφιμα σκουπίδια¨ όπως τα αλλαντικά,τάχω απομακρύνει…αναγκαστικά απο χρόνια..Κλεινω το σημείωμα, με  μιαν υπόδειξη αλλα,και ευχή…Η διατροφή, ή καλύτερα το συγκεκριμμένο είδος της,που μας έκανε..¨ανθρώπους¨είναι και το μόνο που, εγώ τουλάχιστον πιστεύω, πως μπορεί  να μας διατηρήσει ανθρώπους..Αυτά σε βιολογικό επίπεδο. Το θεωρητικό κομμάτι, αυτό της πίστης, το αφήνω στους¨εμπειρους¨Θεολόγους, που ξέρω  ότι υπάρχουν στην Πατρίδα.

Φιλικώτατα Αλ (κιβιάδης).

Αυτά πάνω κάτω, μου έγραψε ο  ΑλΟμως μούστειλε βιβλιογραφία αρκετή για μελέτη πολλών μηνων, που αφορά την σχετική κοιλάδα, τους ανθρώπους της, και τις ερευνες πολλών επιστημόνων απ όλο τον κόσμο..σχετικά με την διατροφή του μακρινού μας ¨προγόνου¨.Οι σύγχρονες εξελίξεις, με τα μεταλλαγμένα τρόφιμα ,( δήθεν για το δικό μας καλό) δείχνουν την μεγάλη χρησιμότητα της σωστής διατροφής στην παρουσία, πορεία κι ολοκληρωση του σύγχρονου ανθρώπου. Τί να το κάνουμε το υπέροχο κινητό τηλέφωνο, ή το ηλεκτρικό, αθόρυβο αυτοκίνητο, οταν μπορεί να πεθάνουμε απ ένα άρχαίο μικρόβιο όπως είναι η E. coliπου κατάπιαμε μαζί με την νόστιμη   ( απ το γλουταμινικό μονονάτριο),τρυφερή ( απ την..παπαϊνη),ζουμερή μπριζόλα  μας….Είμαστε στην τρίτη Κυριακή των νηστειών..Τίποτα δεν είναι τυχαίο..αγαπητέ μου…φίλε..

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό σου.Προφανώς και δεν θα μπορούσε ποτέ και μόνη η διατροφή ( οποιαδήποτε διατροφή) να γίνει αιτία επιστροφής στον Παράδεισο.Η σημειολογία του συγκεκριμμένου ομοεθνούς μας, πλην εμβαπτισμένου προφανώς στην κουλτούρα των αμερικανών, ωραιοποιεί γεγονότα ¨του ειδικού τουρισμού¨που σαν πλαίσιο, με βρίσκουν σύμφωνο.Οι ¨μύθοι¨μου έχουν σκοπό απλά να χρησιμεύσουν σαν δείκτες μιας διαφορετικής νοοτροπίας..Και βέβαια μας επιτρέπονται τα πάντα..απλά προσπαθούμε να επιλέγουμε όσα μας προκαλούν λιγότερη νοσηρότητα..Τώρα σχετικά με τον Παράδεισο,που δεν είναι Τόπος, κατά τους Πατέρες , αλλά τρόπος ζωής, καμμία σχέση δεν έχει με τον βαθύτερο προβληματισμό του υπερατλαντικού φίλου μας…ομως μπορεί να βοηθήσει αρκετούς, που μόλις ξεκινούν να…ανησυχούν .

  2. Αγαπητέ μου Κοσμά, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον πραγματικά ταξίδι. Ας καταθέσω τη δική μου άποψη. Το γεγονός ότι κάποτε (προκατακλυσμιαία;) ο κόσμος έτρωγε οστρακοειδή και ψάρια, δεν σημαίνει ότι αυτά αποκλειστικά είναι υπεύθυνα για την σωματική, νοητική, πνευματική και όποια άλλη ανάπτυξή του (εξάλλου, μετά τον Κατακλυσμό η κρεοφαγία επιτρέπεται οικονομικώς στον άνθρωπο από τον Θεό). Άλλο τώρα ότι σήμερα κάνουμε καταχρήσεις που έχουν σοβαρές υγειονομικές συνέπειες, και βέβαια «βιάζουμε» την ζωική παραγωγή για να ικανοποιούμε τις ορέξεις μας. Θα ήταν ωστόσο υπεραπλούστευση να θεωρήσουμε ότι θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα αν αλλάξουμε τρόπο διατροφής. Κατ’ αναλογίαν, προ της Πτώσεως οι Πρωτόπλαστοι «ήσαν γυμνοί και ουκ ησχύνοντο». Αυτό δεν σημαίνει ότι αν πετάξουμε τα ρούχα από πάνω μας θα μπούμε αυτόματα στον Παράδεισο…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: