RSS Feed

Η ΦΛΕΓΜΟΝΗ…ΤΑ ΩΜΕΓΑ-3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ ΚΑΙ ..Η ΑΣΠΙΡΙΝΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΛΕΓΜΟΝΗ

 

Ερευνητές του Χάρβαρντ ,συμφωνώντας πως, τα ιχθυέλαια και η ασπιρίνη

( τα δύο θαύματα του 20ου αιώνα, κι ας μην το παραδέχονται ανοικτά..)..μπορεί να είναι το κλειδί στην αντιμετώπιση Της Αρθρίτιδας,  Καρδιοπάθειας Και Του Καρκίνου… Ανεκάλυψαν ότι Ο Συνδυασμός Ασπιρίνης Με Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα , καταπολεμά τη φλεγμονή, η οποία αποτελεί γενεσιουργό αιτία στις προαναφερθείσες ασθένειες,  αλλά και στη νόσο Αλτσχάιμερ.Οι ερευνητές λένε ότι μολονότι είναι επαρκώς γνωστή η αντιφλεγμονώδης δράση τόσο της χαμηλής δόσης ασπιρίνηςόσο και των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων,που αποτελούν κύριο συστατικό των ιχθυελαίων,

έως τώρα δεν ήταν γνωστοί οι ακριβείς μηχανισμοί της δράσης τους.Τώρα, όμως, σε μία νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Chemistry and Biology, γράφουν ότι η ασπιρίνη διεγείρει την παραγωγή μίας ομάδας μορίων που λέγονται ρεζολβίνες και παράγονται στον οργανισμόόταν καταναλώνουμε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.Οι ρεζολβίνες.απενεργοποιούν τη φλεγμονή που οδηγεί σε πολλές σοβαρές νόσους, όπως Οι Φλεγμονώδεις Πνευμονοπάθειες, Η Στεφανιαία Νόσος Και Η Αρθρίτιδα. 

              

Αρχή του προθέματος….

Στο 23ο  πανελληνιο συνεδριο ρευματολογιας, που έγινε πρόσφατα..ομιλητές αναφέρθηκαν στους.. Μηχανισμούς λύσης της φλεγμονής..Μεταξύ άλλων ειπώθηκε..οτι ..Η λύση της φλεγμονής,το τελικό στάδιο της φλεγμονώδους αντίδρασης, θεωρούνταν ως πρόσφατα μία παθητική διαδικασία..επακόλουθο της προοδευτικής διακοπής των φλεγμονωδών αποκκρίσεων. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έγινε σαφές ότι η λύση της φλεγμονής είναι μία ενεργητική και καλά οργανωμένη διαδικασία, αντίστοιχη σε πολυπλοκότητα με την επαγωγή της φλεγμονής, και απαιτεί τον συνδυασμό ενδογενών αντιφλεγμονωδών και προλυτικών μηχανισμών. Σημαντικό ρόλο εν προκειμένω φαίνεται οτι παίζουν..νέοι, οικογενεις, προλυτικοί,  λιπιδιακοί μεσολαβητές ,που είναι Οι Ρεζολβίνες, Προτεκτίνες Και Λιποξίνες στην αποκατάσταση της ομοιόστασης. Η καταστολή της παραγωγής ρεσολβινών και προτεκτινών ..εμποδίζει τη λύση της φλεγμονής ..Οι ρεσολβίνες και οι προπτεκτίνες παράγονται απότα.. Ω-3 λιπαρά οξέα.. (Να γιατί φωνάζουμε γιατα Ω3 λιπαρά οξέα…)

Τέλος του προθέματος..

Οι φίλοι Αμερικάνοι ανακάλυψαν   ότι μία από τις ρεζολβίνες, που ονομάσθηκε Ρεζολβίνη D3.. Από Το Ωμέγα-3 Λιπαρό Οξύ DHA,παραμένει στις θέσεις της φλεγμονής επί περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι άλλες ουσίες της ίδιας κατηγορίας, κατά την φυσική διαδικασία της ..¨διάλυσης της φλεγμονής¨Πράγμα που υποδηλοί ότι η ρεζολβίνη D3.. μπορεί να διαθέτει μοναδικές ιδιότητες  στην καταπολέμηση της ανεξέλεγκτης φλεγμονής…Τώρα, μέσω ενός άλλου μοριακού μηχανισμού, Η Χορήγηση Ασπιρίνης.. Διεγείρει Την Παραγωγή Μίας Μορφής Ρεζολβίνης D3.. Με Ακόμα Πιο Παρατεταμένη Δράση. Πέρα τούτων φαίνεται να παράγονται άλλα μόρια  από τα ω-3 λιπαρά οξέα,όμοια με την φυσική ρεζολβίνη D3 αλλά πιο ισχυρά, που συμβάλλουν στο να δοθεί ένα τέλος στη φλεγμονή..Είναι γνωστό πως… 

  

Η φλεγμονη αποτελεί την φυσική αντίδραση του οργανισμού  σε κάθε είδους τραυματισμό, ενδογενή ή εξωγενή.Όταν κάτι επηρεάσει κάποιο τμήμα του σώματος,ο οργανισμός αντανακλαστικά προσπαθεί να το απομακρύνει και να επιδιορθώσει τη βλάβη που έχει προκληθεί …Και Η Φλεγμονή Είναι Ο Μηχανισμός Που Ενεργοποιεί Για Να Το ΕπιτύχειΓι’ αυτό τον λόγο, τα συμπτώματα της φλεγμονής ..είτε αυτά είναι λ.χ. ένα οίδημα(πρήξιμο) στον αστράγαλο που στραμπουλίξαμε, είτε ¨πλάκες¨ στις αρτηρίες ..δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά ένδειξη ότι το Σώμα μας…Προσπαθεί Να …αυτο-θεραπευθεί.

Όταν, όμως, κάποιος. Καπνίζει, Τρέφεται Ανθυγιεινά Ή Έχει Πολύ Σωματικό Λίπος, εκθέτει τον οργανισμο του, στις ερεθιστικές ουσίες κι έτσι η φλεγμονή είναι συνεχής, με συνέπεια την νόσηση. Ετσι λοιπόν μακροπρόθεσμα, η φλεγμονή καθίσταται χρόνια, προκαλώντας βλάβες παντού στο σώμα, οδηγώντας σε πλήθος χρονίων ασθενειών. Το ιχθυέλαιο, μας βοηθά να..προλάβουμε… 

Η πρόληψη είναι η πιό εύκολη, ανέξοδη, και έξυπνη κίνηση που μπορούμε να κάνουμε…Εννοείται πάντα οτι κανείς δεν μπορεί να σωθεί, να παραμεινει υγιής, μέχρι το τέλος της πορείας του στη ζωή, δια της βίαςΜην ξεχνάμε πως κι ο Χριστός, που ήρθε για να προσφέρει την θεραπεία, και την ίαση στον άρρωστο   ( ψυχικά και σωματικά) άνθρωπο,μας είπε κατηγορηματικά….Πως μόνον όποιος θέλει, επιθυμει, να γίνει υγιής,θα πρέπει να απαρνηθεί τον κακό του εαυτό,α αναλάβει τις ευθύνες του ( τον Σταυρό του) και να ακολουθήσει τις εντολές Του  ( ουσιαστικά να μάθει να αγαπά, πρώτα και πανω απ όλα, τον δικό του εαυτό ,και μετά όλους τους άλλους…)

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Τί νομιζετε πως ειναι η ¨φλεγμονη¨…ενα βαλσακι, που μας παει με χαρα και πονο μεχρι το τερμα…αρκει να προλαβουμε..Ενα βαλσακι…Για σκεφθειτε το..

  2. Παράθεμα: Η ΦΛΕΓΜΟΝΗ…ΤΑ ΩΜΕΓΑ-3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ ΚΑΙ ..Η ΑΣΠΙΡΙΝΗ | elatora

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: