RSS Feed

ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ …ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΙ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ…

Αποτέλεσμα εικόνας για εκκλησια

Με ρωτά ο Παναγιώτης: Τί φωτίζει και καθοδηγεί τους ηγέτες της Εκκλησίας μας, ώστε να παρεμβαίνουν δυναμικά σε κρισιμες για το Εθνος καταστάσεις ;Το έξυπνο και επιχειρηματικό μυαλό τους, που ενεργεί με επιτυχείς επενδυτικούς χειρισμούς, ή μήπως κάποιο ειδος Θείας έμπνευσης.Ή για να πούμε τα πράγματα διαφορετικά, τί ακριβώς είναι η Θεοπνευστία.Θα δανεισθώ τον τρόπο σκέψης του μακαριστού π.Ιωαν. Ρωμανίδη, Καθηγητού Δογματικής του Α.Π.Θ.ο οποίος είχε πεί ότι.Ο Χριστός μας είπε απλά ότι το Πνεύμα το Άγιο θα είναι Εκείνο που θα μας οδηγήσει στην πλήρη αλήθεια.Προηγουμένως όμως, είπε ότι Εάν Έχετε Αγάπη Μεταξύ Σας, Εγώ Και Ο Πατέρας Μου.Θα Έλθουμε Και Θα Κατοικήσουμε Μέσα Σας.Η πλήρης μορφή όμως της αγάπης, αποκαλύπτεται Στην Εμπειρία Της Θεώσεως.  Η Θέωση Είναι Η Πλήρης Μορφή Της Αγάπης.  

  

     Αποτέλεσμα εικόνας για Τον Φωτισμό Και Τη Θέωση                              

Δι’ αυτής της αγάπης, που πηγάζει από την εμπειρία της θεώσεως, γίνεται η πλήρης θεραπεία του ανθρώπου.Η αγάπη αυτή αρχίζει να ενεργείται, όταν έλθει το Πνεύμα το Άγιο μέσα στον άνθρωπο, οπότε γίνεται ο άνθρωπος κατοικητήριο και ναός του Αγίου Πνεύματος. Και, όταν έλθει το Πνεύμα το Άγιο και κατοικήσει μέσα στον άνθρωπο, φέρνει μαζί Του και τον Πατέρα και τον Υιό. Όταν ο Χριστός μιλάει για την έκχυσητου Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία και στους πιστούς, δεν μιλάει αφηρημένα, δεν εννοεί ότι θα το στείλει σε όλη την Εκκλησία γενικά. Απόδειξη είναι ότι υπήρξαν μέσα στην Εκκλησία πολλοί επίσκοποι, που καταδικάσθηκαν ως αιρετικοί. Ο Χριστός μιλάει εδώ για κάτι άλλο.Οι Πατέρες λένε καθαρά, ότι εδώ Ο Χριστός Μιλάει Για Δύο Καταστάσεις,

   

     Αποτέλεσμα εικόνας για Τον Φωτισμό Και Τη Θέωση          

Τον Φωτισμό Και Τη Θέωση.Όταν λέγει ο Χριστός Ίνα Πάντες Εν Ώσι,αναφέρεται στους Αποστόλους. Δηλαδή, όπως ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα είναι ένα κατά την δόξα, διότι έχουν κοινή τη δόξα, έτσι και εμείς θα γίνουμε ένα, όταν όλοι μας ή όσοι από εμάς γίνουν άξιοι, μέτοχοι της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος, του ακτίστου Φωτός. Οπότε εκείνο, για το οποίο προσεύχεται ο Χριστός στον Μυστικό Δείπνο είναι, Πρώτα-Πρώτα Για Την Κάθαρση Τους, Μετά Για Τη Φώτιση Τους Και Τέλος Για Τη Θέωση Τους.Επομένως το ¨Οδηγήσει Υμάς Εις Πάσαν Την Αλήθειαν¨ αναφέρεται όχι γενικά σε όλους τους ανθρώπους, αλλά ειδικά σε όσους θα λάβουν μέρος στην εμπειρία της θεώσεως. Δηλαδή, όταν ο άνθρωπος φθάσει στη θέωση, τότε μόνον οδηγείται εις πάσαν την αλήθειαν. Επομένως η πάσα αλήθεια η περί του Θεού και όχι η περί του κτιστού κόσμου γίνεται γνωστή μόνο στην εμπειρία της θεώσεως. Όσοι βρίσκονται σε κατάσταση Φωτισμού Ή Θεώσεως, αυτοί είναι θεόπνευστοι. Θεοπνευστία σημαίνει να είναι κάποιος εμπνευσμένος από τον Θεό.

 

Η υψηλότερη μορφή της Αποκάλυψης όσον αφορά στην θεοπνευστία, ήταν εκείνη που συνέβη στους Αποστόλους κατά την ημέρα της Πεντηκοστής.Αυτό είναι και το κέντρον της θεολογίας του Μακαριστού π. Ι.Ρωμανίδη.Τώρα θα μου πειτε, τί σχέση μπορεί να έχει η δυναμική εμφάνιση του Αρχιεπισκόπου , με τα παραπάνω.Αυτό είναι ένα ερώτημα, που μάλλον θα το χαρακτήριζα ρητορικό.Οπως άλλωστε και το είδος της ενασχόλησης γενικώς του ενός ανδρός, σε σύγκριση με τον Αλλον Ανδρα, ευρισκόμενον πλέον εν τη ¨Αληθεία¨.Οσο για μας, απλά παρακολουθούμε έναν αγώνα με ανόμοιους παίκτες, που προσπαθούν να βρούν δικαίωση ¨εν τω κόσμω τούτω¨ επιλήσμονες της μοναδικής ρήσεως Εκείνου, που άπαξ και δια παντός είπε:               

¨Εν τω κόσμω τούτω, θλίψην έξετε.Αλλα θαρσειτε.Εγώ νενικηκα τον κοσμον.¨

Αποτέλεσμα εικόνας για Τον Φωτισμό Και Τη Θέωση

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: