RSS Feed

ΜΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΜΙΑΝ ΕΙΔΗΣΗ..ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΙΑΣΗΣ..

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

Ολοι μας ζούμε την επικαιρότητα.Ολοι μας διψάμε για νεώτερα χίλια δυο ασήμαντα γε-γονότα,που όμως περιβάλλονται τον μανδύα της στιγμιαίας επικαιρότητας.Υπάρχει ομως και μιαν άλλη επικαιρότητα αυτή της μη αναστρέψιμης εξέλιξης μιας αρρώστιας, που η πορεία μας μας οδηγεί στην απόγνωση.Απο ασήμαντο αφορμή, κι ενώ όλα πήγαιναν κα-λά.Ενας ιός έρχεται και τα τινάζει όλα στον αέρα.Κι η προσμονή της ίασης, γίνεται εφ-ιάλτης.Και Τήν Εποχή Του Χριστού Έγινε Ένα Συμβάν, ένα γεγονός, το οποίο διασώζει ως ¨είδηση¨ ο Ευαγγελιστής Ματθαίος. Ειναι Το ¨Επεισοδιο¨ Της Χαναναιας.

 

 

Κάτι ασήμαντο για την ειδησιογραφία, την τότε και την σημερινή, όμως πολύ σημαντικό για τον Ευαγγελιστή: Μια Γυναικα, Αλλοεθνης, Ενοχλει Εναν ¨Διδασκαλο¨ Ιουδαιο, Εναν Η-γετη, Σε Δημοσιο Χωρο, Για Ενα Προσωπικο Της Προβλημα. Οι συνοδοί ενοχλούνται από την φασαρία. Ο Διδασκαλος Αυτος Της Μιλα Ασχημα, Αυτη Εξευτελιζει Ακομη Περισσο-τερο Τον Εαυτο Της,Και Τελικα Ο Χριστός Την Επαινει Για Την Σταση Της Και Της Διδει Υποσχεση Οτι Θα Ικανοποιηθη Το Αιτημα Της.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Το ¨Επεισοδιο¨ Της Χαναναιας

 

Ποια όμως είναι Τα Πραγματικά Γεγονότα που συνέβησαν.Σ’ αυτό το φαινομενικά ασή-μαντο επεισόδιο της καθημερινότητας; Γιατί αυτή η γνωστή και άγνωστη συνάμα περικοπή, Αυτή η τόσο τρυφερή ,μες στην σκληρότητά της, μας φανερώνει, ή μας κρύβει, πολλές πραγματικότητες, όπως συνηθίζει ο λόγος του Ευαγγελίου να κάνη. Τολμούμε να ξεχω-ρίσουμε.Την Αναζητηση Της Θεραπειας Στο Προσωπο Του Χριστου.Μιαν αναζήτηση που κονιορτοποιεί κάθε κατεστημένο, ρατσιστικό δικαίωμα.Υπερβαίνει την ευδαιμονιστική ερμη-νεία του κόσμου και Έχει ως τέλος την υιοθεσία.Την κατάλυση της πραγματικής τυραν-νίας.Την κατάργηση της ¨φυλετικής υιοθεσίας¨ της Παλαιάς Διαθήκης, Εφ’ όσον εκπλη-ρώθηκε ο σκοπός της, που ήταν η γέννηση της Παναγίας.  Την διάκριση της πραγματικής από την Κληρονομική, Δικαιωματική, Κατεστημένη Εκκλησία.Την ορθή ερμηνεία και αντι-  μετώπιση.

 

 

 

Του Πόνου Και Της Ατιμίας, που γίνεται στην πραγματικότητα .Το κλειδί του παρα-δείσου. Συμβατικά διακρίνουμε αυτές τις αλήθειες, οι οποίες πάλι γίνονται μία,μές στην στοργική διήγηση της Χαναναίας.Η δια της θεραπείας ελευθέρωση του ¨ανθρώπου¨εν τω προσώπω Ιησού Χριστού.Τί φοβερά απλή και συνάμα παγκόσμια έννοια.Δια της Θερα-πείας ελευθερωση του πονεμένου, δυστυχισμένου, χτυπημένου, εξαθλιωμένου απ την αμαρτία, την πάσης φύσεως, ανθρώπου.Τί έχουμε ,στην διαχρονική επικαιρότητα,της Χαναναίας. Μια θεραπεία, μιαν αναγνώριση, μια θεϊκή συγκατάβαση, μιαν αθάνατη αλήθεια, και φυσικά την πολυπόθητη Ίαση Της Ανθρώπινης Φύσης.

 

 

 

 

 

Αυτή κι αν είναι επικαιρότητα που μας οδηγεί στο να μην χάνουμε την ελπίδα μας, όσο κι αν φαίνεται μή αναστρέψιμη η κατάστασή μας.Ο Χριστός περιμένει να τον ενοχλήσουμε κι άλλο πιεστικά εκβιαστικά αγαπητικά για να επιτυχουμε την υιοθεσία.

Καλή Νύχτα σας.

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. Reblogged this on Kosmaser's Weblog and commented:

    Ο άρρωστος το μόνο που ζητά, μόλη του την ψυχή, είναι η ίαση.Ομως βαθιά μέσα στη ψυχή του ζητά κάτι ανώτερο…την υοθεσία.
    Ας σκεφθούμε λίγο, οταν ο Χριστός μας¨αρνείται¨τη θεραπεία…Μήπως το κάνει γιατί μας θέλει¨παιδιά¨του, κι οχι απλώς…¨θεραπευμένους..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: