RSS Feed

ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ..ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ..

Αποτέλεσμα εικόνας για άγχος

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για άγχος

 

 

Το άγχος για την δουλειά, το κόστος ζωής, την ποιότητα ζωής και την υγεία κυριαρχεί στους περισσότερους από μας. Κυριολεκτικά εξουσιάζει τη ζωή, μας ,αποσπά την προσοχή και δημιουργεί προβλήματα στον ύπνο. Αν λάβουμε υπ όψιν μιαν έρευνα που έγινε στους μεθοδικούς Βρεττανούς,Το 45% σε δείγμα 2.000 Bρετανών, που υποτίθεται δεν βρίσκονται στη δική μας εξαθλιωμένη κατάσταση αυτών που συμμετείχαν στην έρευνα, παραδέχθηκαν ότι το άγχος τους προκάλεσε προβλήματα υγείας, ενώ μόλις το 32% δήλωσε ότι απευθύνθηκε σε γιατρό για την διαχείριση του.Ποιοι Είναι Όμως οι παράγοντες που προκαλούν άγχος.

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

Τα βασικά θέματα που προκαλούν άγχος είναι για τους Βρετανούς Η Παχυσαρκία Τα Γηρατειά Το Αβέβαιο Οικονομικό Μέλλον Τα Χρέη Πιστωτικών Καρτών Η Πληρωμή Ενοικίου Ή Δανείου Για Αγορά Κατοικίας  Η Δίαιτα Η Αναζήτηση Εργασίας Η Γενικότερη Έλλειψη Χαράς Η Γερασμένη Εμφάνιση Η Σωματική Διάπλαση Η Επίτευξη Επαγγελματικών Στόχων Η Αγάπη Του Συντρόφου Τους Η Ικανότητα Ως Γονιός Η Οδήγηση.Ανησυχία Ότι «Κάτι» Έχω Αλλά Δεν Έχω Πάει Ακόμη Στο Γιατρό.Τα πιο συχνά προβλήματα που προκαλεί το άγχος είναι Μειωμένη όρεξη Αποφυγή κοινωνικών εκδηλώσεων. Αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ .Χαμένη αυτοπεποίθηση.Καυγάδες με το σύντροφο .Χαμηλή εργασιακή απόδοση. Απόσταση από το σύντροφο.. Υπερβολικές αντιδράσεις. Ναυτία.Αν σ όλα αυτά ή σε κάποια από αυτά αναγνωρίζετε τον εαυτό σας και δεν σας αρέσει κάντε κάτι για να το αλλάξετε.

 

 

 

 

Το άγχος όταν ξεπερνάει το επίπεδο τού να είναι δημιουργικό και γίνεται βρόχος τότε είναι η στιγμή να αντιμετωπισθεί ως ασθένεια.Δεν φαίνεται αρχικά οτι μπορεί να σας προκαλέσει κάτι.Ομως δουλεύει σαν το σαράκι.Πριονίζει μεθοδικά τις υποδομές του άνοσου συστηματός σας, μέχρι να φτάσει σε οριακό σημείο, που οι κρυφές φλεγμονές ν αρχίσουν να δίνουν τα πρώτα τους σήματα.Τότε, θεωρητικά, έρχεται η ώρα της αντιμετώπισης που τρομάζει τους περισσότερους μια και με τα πρώτα φάρμακα, δεν υπάρχει ανταπόκριση.Η απογοήτευση που ακολουθεί, χειροτερεύει την κατάσταση.Απ το σημείο αυτό κι έπειτα, αναλαμβάνουν οι κατεχολαμίνες να ολοκληρώσουν το έργο της καταστροφής.Ο οργανισμός μας είναι ένα ντελικάτο σύνολο, ασταθών ισορροπιών.

Αν δε προσέξουμε, η φθορά, κι η καταστροφή είναι απλά υπόθεση μερικών χρόνων.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για άγχος

 

Δεν είναι κρίμα; Φυσικά θα μου πείτε αυτά αφορούν τους Βρετανούς κι όχι έμας που λειτουργούμε πιό χαλαρά. Σύμφωνοι. Κάποια στιγμή όμως αυτή η φαινομενική χαλαρότητα παύει και τότε, θυμόμαστε το παλιό λαϊκό μότο.Εχετε γεια βρυσούλες, λόγγοι , βουνά, ραχούλες.Καλή μέρα σας..

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για άγχος

 

 

 

Πηγή: healthpress.gr 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: