RSS Feed

Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ..

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

Αποτέλεσμα εικόνας για στη μύτη του ενός στους πέντε ανθρώπους.

 

 

Οι συνθήκες ζωής, όπως διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια, έφεραν στην επιφάνεια ένα μείζον πρόβλημα, που τα προηγούμενα χρόνια , το βλέπαμε μόνο στα ανούσια, κλισέ φιλμ, που μας σέρβιρε η τηλεόραση. Το πρόβλημα αυτό ακούει στο όνομα¨κατάθλιψη¨και σήμερα αφορά πολύ περισσότερο τους άνδρες.Ολο και περισσότεροι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλλου, διολισθαίνουν στο θλιβερό ημίφως της εξαφάνισης κάθε είδους χαράς της ζωής, τουλάχιστον όπως το παρελθόν νόμιζαν και βίωναν.

 

 

 

Οι συνθήκες εργασίας, αλλά και η ύπαρξή της, μια κι η ανεργία, στον ιδιωτικό τομέα έχει φτάσει στα ύψη, παίζουν σημαντικό ρόλο στην κατάθλιψη. Ετσι λοιπόν το δίπολο η ανεργία απ τη μια, αλλά και οι υπερβολικές ώρες εργασίας απ την άλλη , η απουσία ελέγχου στις ευθύνες που αναλαμβάνονται, οι εξωπραγματικές απαιτήσεις για μεγαλύτερες αποδόσεις, οι ανησυχίες για το μέλλον  δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μιαν αρνητική συναισθη-ματική κατάσταση.Επιπρόσθετα, η αμοιβή που δεν ανταποκρίνεται στο επίπεδο της πρα-γματικής προσφοράς του άνδρα, η εργασία με το σύστημα βάρδιας, τα μεγάλα χρονικά διαστήματα μακριά από το υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον, προσθέτουν στη σωματική και ιδιαιτερα ψυχική καταπόνηση του άνδρα.

 

 

 

Δεν είναι λοιπόν εκπληκτικό ότι στους άνδρες,η εργασία δημιουργεί προϋποθέσεις που αποτελούν το έναυσμα και προάγουν την κατάθλιψη, η οποία επηρεάζεται σίγουρα, από παράγοντες με σχέση τον (κληρονομικό) γενετικό κώδικα που χαρακτηρίζει τον κάθε άνθρωπο, το κοινωνικό του περιβάλλον και τον τρόπο σκέψης ή λειτουργίας του εγκεφάλου του Ανεξάρτητα από τις αιτίες και τα εναύσματα της κατάθλιψης στους άνδρες, είναι πρωταρχικής σημασίας να τονισθεί ότι πρόκειται για ένα  σοβαρό ιατρικό πρόβλημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, σε αντίθεση με αυτό που παρατηρείται στις γυναίκες, η κατάθλιψη στους άνδρες παραμένει αδιάγνωστη.

 

 

 

 

 

Οι άνδρες είναι απρόθυμοι να μιλούν για καταθλιπτικά συμπτώματα που τυχόν παρουσιάζουν.Τα αισθήματα αυτοελέγχου, ανεξαρτησίας και αρρενωπότητας, που ριζώνουν βαθιά μέσα τους, από την παιδική ηλικία, δεν τους επιτρέπουν να μιλούν για αρνητικές συναισθηματικές καταστάσεις που συνοδεύουν την κατάθλιψη.  Πολλοί προσπαθούν να μη δείξουν σημεία αδυναμίας και προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα μόνοι τους. Έτσι η νόσος παραμένει  αδιάγνωστη. Τα συμπτώματα παραμένουν, και οι καταθλιπτικοί , συνεχίζουν να ζουν δυστυχισμένοι κάτω από τη δυναστεία της κατάθλιψης.

 

 

 

 

Οι αντιδράσεις των καταθλιπτικών ,που δεν λαμβάνουν θεραπεία,και συνεχίζουν μόνοι τους τη δύσκολη και οδυνηρή πορεία,μπορεί να πάρουν πολλές μορφές. Μεταξύ των συμπεριφορών που παρατηρούνται είναι ότι δουλεύουν ακόμη περισσότερο, ρίχνουν όλες τους τις δυνάμεις σε πολλές ώρες εργασίας, απομονώνονται περισσότερο από τον υπόλοιπο κόσμο, οδηγούν επικίνδυνα και δυνατόν να καταφεύγουν σε κατάχρηση αλκοόλ ή σε επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές. Όμως οι αντιδράσεις αυτές, δεν λύνουν το πρόβλημα. Ακόμη χειρότερα, καραδοκεί ο κίνδυνος της αυτοκτονίας.Στους άνδρες με κατάθλιψη, ο κίνδυνος αυτοκτονίας είναι 4 φορές μεγαλύτερος από τις γυναίκες.Ο κίνδυνος αυτοκτονίας λόγω κατάθλιψης, παρατηρείται σχεδόν σε όλες τις ηλικίες του ανδρικού φύλου, από την εφηβική περίοδο μέχρι τα βαθιά γεράματα. Στους ηλικιωμένους άνδρες ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος. Ταυτόχρονα, οι άνδρες είναι αποτελεσματικότεροι στις αυτοκαταστροφικές τους πράξεις.Ενώ στις γυναίκες οι απόπειρες αυτοκτονίας είναι συχνότερες,οι άνδρες που πεθαίνουν λόγω αυτοκτονίας είναι περισσότεροι.

Αποτέλεσμα εικόνας για κατάθλιψης

 

 

Οι άνδρες που κινδυνεύουν από αυτοκτονία λόγω κατάθλιψης δείχνουν προειδοποιητικά σημεία για την επερχόμενη καταστροφή, σπανιότερα συγκριτικά με τις γυναίκες. Οι άνδρες που είναι ευερέθιστοι, νευρικοί, απογοητευμένοι, απομονωμένοι, παρουσιάζουν βίαιη συμπεριφορά, που αποφεύγουν δραστηριότητες οι οποίες τους ήσαν παλαιότερα ευχάριστες, πρέπει να ζητούν βοήθεια. Επίσης εάν έχουν ταυτόχρονα δυσκολίες ύπνου, αισθάνονται υπερκόπωση, χάνουν βάρος χωρίς να προσπαθούν γι αυτό, έχουν προβλήματα συγκέντρωσης στις δραστηριότητες τους, συγκρούονται ασυνήθιστα με την οικογένεια και τους φίλους τους, δεν ενδιαφέρονται πλέον για τη δουλειά τους,κάνουν κατάχρηση αλκοόλ πάσχουν από κατάθλιψη και χρειάζονται άμεσα, ιατρική βοήθεια…Γι αυτό, οι άνδρες χρειάζονται προσοχή.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κατάθλιψης

 

Σε περίπτωση που οι ίδιοι ή η σύζυγος τους  ή άλλα άτομα της εμπιστοσύνης τουςδιαπιστώσουν τέτοια σημεία, είναι καλό να ζητούν άμεσα βοήθεια.Παράλληλα οι άνδρες που γνωρίζουν ότι πάσχουν από κατάθλιψη, ταυτόχρονα με τη θεραπευτική αγωγή που θα τους συστήσει ο γιατρός τους,μπορούν να λαμβάνουν κάποια μέτρα που θα τους βοηθούν να αντεπεξέρχονται καλύτερα στις πολλαπλές και αδιάκοπες αντιξοότητες της καθημερινής ζωής. Μεταξύ των μέτρων που είναι σε θέση να βοηθούν, είναι η ταξινόμηση προτεραιοτήτων, η διάθεση περισσότερου χρόνου μαζί με την οικογένεια και άλλα αγαπημένα πρόσωπα που προσφέρουν ουσιώδη στήριξη,η συμμετοχή σε δραστηριότητες που δίνουν ευχαρίστηση στον άνδρα όπως το διαδίκτυο κι η απασχόληση μ αυτό. 

Ρίξτε μια ματια ΕΔΩ: http://kosmashttps://kosmaser.wordpress.com/2013/01/18/

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κατάθλιψης

 

Ταυτόχρονα δεν είναι σωστό να λαμβάνονται καθοριστικές για τη ζωή αποφάσεις, σε περιόδους συναισθηματικά δύσκολες, με χαρακτηριστικά κατάθλιψης. Τέτοια σημαντικά ζητήματα όπως Αλλαγή Δουλειάς, Σύναψη Σχέσεων,Υπογραφή Σοβαρών Συμφωνιών, Έναρξη Βαρυσήμαντων Συνεργασιών, Γάμος, Διαζύγιο, είναι καλύτερο να αποφασίζονται ότανο κίνδυνος της κατάθλιψης είναι μακριά. Θα τελειώσουμε τονίζοντας ότι η κατάθλιψη στους άνδρες είναι μια σοβαρή υπόθεση. Υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία και είναι κρίμα οι άνδρες που πάσχουν, να μην αναζητούν βοήθεια από το γιατρό και να συνεχίζουν να έχουν μια δυστυχισμένη ζωή, βυθισμένοι στο τίποτα.Αλλωστε τόχουμε πολλές φορές πεί, οτι υπάρχει ένα δώρο του Θεού, που αγνοούμε προκλητικά.

Το βαλσαμόχορτο.Hypericum Perforatum.Αν δεν το ξέρετε δείτε εδώ.Χαιρετε.

http://kosmaser.wordpress.https://kosmaser.wordpress.com/2013/03/20

                                             

379485-omorfa-louloudia-14

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: